Skocz do zawartości
IGNORED

dac do ok 50k (nowy lub s/h)

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderatorzy
5 minut temu, electro napisał:

Trzeba też pamietac, ze był tutaj taki żartownis przewalajacy najdrozszy sprzet i piszacy to, co mysli,

I Ty poważnie uważasz, że ten "żartowniś" nie był branżystą...? Chyba, że myślimy o innej osobie...

-----------------

2 minuty temu, plastik1989 napisał:

I Ty poważnie uważasz, że ten "żartowniś" nie był branżystą...? Chyba, że myślimy o innej osobie...

Był, był 😉 Jego recenzje to dopiero były "obiektywne" 😉 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

17 minut temu, plastik1989 napisał:

Nie, nie uważam, że nie był branżystą. Uważam tak jak napisałem, że zabawą to może być dla mnie, natomiast dla ludzi, ktorzy biora pieniadze za pisanie przestaje to być zabawą po pierwszej recenzji płatnej. Wiele osób z tego forum, dziesiątki przeszlo z hobby do biznesu zwiazanego z recenzjami, to mialo miejsce od poczatku tego forum i nie ma co udawac dziewice….

Edytowane przez electro

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Moderatorzy
2 minuty temu, electro napisał:

Nie, nie uważam, że nie był branżystą. Uważam tak jak napisałem, że zabawą to może być dla mnie, natomiast dla ludzi, ktorzy biora pieniadze za pisanie przestaje to być zabawą po pierwszej recenzji płatnej. Wiele osób z tego forum, dziesiątki przeszlo z hobby do biznesu zwiazanego z recenzjami, to mialo miejsce od poczatku tego forum i nie ma co udawac dziewice….

Tak, tylko przywołany przez Ciebie żartowniś bluzgał równo na całą branżę, wszystkie marki jak leci, suchej nitki nie zostawił na nikim. Tak samo każdy recenzent/bloger/pismak to sprzedajny oszust - On tylko obnażał prawdę. Pro bono, jak sam się chwalił. A dziwnym trafem każdy produkt Audiofastu oraz te DIY którymi wszyscy w koło się od Niego zaopatrywali, były świetne. Jako jedyne na świecie...

To już wolę "sprzedajnych pismaków" którzy żyją ręką w rękę z branżą i każdemu słodzą, można sobie zawsze podzielić ochy i achy przez 10x i wyjdzie prawdziwa treść, albo chociaż fotki pooglądać z recenzji bez czytania. W porównaniu do "żartownisia" który jedzie po wszystkich ostro, prócz jednego, jedynego dystrybutora z którym jest dogadany... I jeszcze czepia się innych, że są powiązani z branżą... Litości...

-----------------

47 minut temu, electro napisał:

Trzeba tylko podkreślić, że za tę zabawe słowami, składanie krotochwilnych opisów dostaje się pieniadze lub zniżkę na sprzęt 50% lub sprzęt za darmo. Trzeba też pamietac, ze był tutaj taki żartownis przewalajacy najdrozszy sprzet i piszacy to, co mysli, ja akurat bardziej go cenilem niz wasze opisy napewno, ktory sie tutaj nie utrzymał na forum. Czyli tak sobie pisać, co się chce to raczej nikt nie pozwoli, bo się sprzet do recenzji szybko skończy albo układy reklamodawców go wytną biegusiem. Także wczesniej czy pozniej na styku zabawy z interesami zabawa się kończy….

Ty też w kontekście mojego sporu z ulubieńcem wchodzisz zbyt głęboko. Ale zostawiam już ten temat. Najlepiej skasować tę nawalankę. Wątek jakimś cudem ożył, lekko skręcił w stronę DSP, wymieniłem kilka zdań z użytkownikiem tego procesu i nagle wpadł czterocyfrowy mistrz, aby rozłożyć watek swoimi od lat wygłaszanymi bajkami. I ta w kółko panie Macieju. Masakra.

J. 

Edytowane przez umka
24 minuty temu, plastik1989 napisał:

To już wolę "sprzedajnych pismaków" którzy żyją ręką w rękę z branżą i każdemu słodzą

To już nie moja sprawa kogo Ty wolisz. Pisze ogólnie o tym, że zabawa się kiedyś kończy. Także nie można sobie pisać, co się chce. 20 lat temu pisali, co chcieli ludzie, potem się to zmieniło, jak forum stało się komercyjne. Komercja wyklucza niezależność. Tak samo jak ja tutaj nie wchodze w żadna dyskusje zbyt gleboko tylko pisze oczywiste rzeczy. Zaraz moje wpisy pewnie znikną, bo nie w temacie. No i tak to wyglada. Nie zgrywajmy dziewic…

Żartowniś też miał swoje za uszami. Jak każdy kto coś sprzedaje. To była druga strona Elberotha. Odmienny sposób działania, ale cel ten sam.

Takie czasy. Ze znanych marek już tylko znaczki zostały. Ale są ludzie którzy się na to nabierają 😄

Ku uciesze żartownisiów i elbertothów.

O i nasz audiopolityk też się odezwał. A przecież, jak to inteligentnie określił ma na to wszystko "wywalone".

Klasyka współczesnego marketingu, politykierstwa i pru.

On wie lepiej, a to co mówi jest przede wszystkim obliczone na krąg jego odbiorców, z których żyje. 

To co naprawdę myśli nie ma znaczenia. Liczy się zysk.

1 hour ago, umka said:

wymieniłem kilka zdań z użytkownikiem tego procesu

Przy okazji kilkakrotnie go obrażając.

To zapewne nic osobistego, liczy się to co usłyszą potencjalni wyborcy 😄

23 godziny temu, umka napisał:

Bo kolega nie chce się odczepić i jego zdanie ma być tym ostatnim. Jest na tyle namolny, że nawet tego wpisu pewnie nie odpuści.  Poczekajmy.  😉

Że tak sam siebie zacytuję, bo szkoda klepać w klawisze.  😀

1 minute ago, umka said:

Nie opowiadaj bajek, już klepnąłeś. Wyborcy muszą wiedzieć, że trzymasz rękę na pulsie, bo i inaczej mogliby przestać w ciebie wierzyć 😄

A wystarczy opcja ignoruj. Ale ty jej nie użyjesz, bo nie możesz. Tak samo jak nie możesz w recenzji napisać tego co myślisz naprawdę.

2 minuty temu, bum1234 napisał:

Tak samo jak nie możesz w recenzji napisać tego co myślisz naprawdę.

Ja zawsze piszę co myślę i dlatego jestem dla wielu forumowiczów wrogiem 😉 Burzę ich święte audiofilskie przekonania. To jest dla wielu nie do zaakceptowania 😉 Ludzie chcą wierzyć w bajki. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

14 minutes ago, umka said:

😀

No widzisz, znowu reagujesz. Musisz.

Niestety dobrze wiesz, że nie ma dla ciebie żadnego usprawiedliwienia.

Masz szczęście, że grono twoich wielbicieli tego nie dostrzega.

Tylko dlatego jeszcze egzystujesz. I ten twój portal podobnie.

Pamiętasz jak zamieściłeś tam obrazek przedstawiający ciebie z partnerem w obłokach dymu z cygar?

Ten obrazek mówi o tobie więcej niż tysiąc twoich wpisów 😄

Edytowane przez bum1234
Gość

(Konto usunięte)

Jeśli kogoś nie interesują audofilskie recenzje to czy to "żartowniś" czy profesjonalista , czy audiofil z doświadczeniem , czy kompletny amator ....recenzuje sprzęt nie ma to większego znaczenia bo każdemu się dostanie od kogoś kto życie traci na walkę z naszym hobby lub ma po prostu poczucie misji... 🙂

@slawek.xm każdy kto jest trochę dłużej na forum wie co prezentują sobą tacy użytkownicy jak bum czy szymon ... 

Nie da się nad ich poczynaniami zapanować a energię w trolowaniu mają niespożytą ... taki forumowy folklor ...

5 godzin temu, Piopio napisał:

Ja zawsze piszę co myślę i dlatego jestem dla wielu forumowiczów wrogiem 😉 Burzę ich święte audiofilskie przekonania. To jest dla wielu nie do zaakceptowania 😉 Ludzie chcą wierzyć w bajki. 

Może nie dlatego-że piszesz-co myslisz.
Może dlatego-że to,co myslisz,traktujesz jako prawdę objawioną i ja siła dostarczasz.
Aż do zmiany prawdy objawionej.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Aż do zmiany prawdy objawionej.

Opieram się na technice więc żadnej zmiany nie ma. Odkrywam tylko coraz lepsze możliwości polepszania dźwięku. 

40 minut temu, Piopio napisał:

Opieram się na technice

Ja też... ale zupełnie inaczej ją interpretuje...

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

7 godzin temu, umka napisał:

Warto cytować kogoś,do kogo ma się zaufanie.
A jak się ma nieprzeciętne ego-cóż,

"Swoje marzenia odmierzam cyrklem rozumu"

9 godzin temu, umka napisał:

wymieniłem kilka zdań z użytkownikiem tego procesu i nagle wpadł czterocyfrowy mistrz,

Na szczęście raczył zająć stanowisko czteroliterowy guru-którego siła opiera się na fiducjarnej wierze wyznawców-w jego,nazwijmy to-choć nie umiemy-wyznanie sprzętu.
Jest dokładnie tyle warte,co siła wierzeń wyznawców.

Czteroliterowy guru nie jest jednak pewny siebie-bo pozwala sobie na złośliwości-dowodzące-że jednak z tą poewnością siebie i własnych tez -to nie do końca..

Cóż-walczyć można i bez tarczy.

.

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• Moderatorzy

Ja to już nic nie rozumiem - jeden pisze bloga for fun i dla jaj, drugi dla jaj się z nim kłóci, trzeci dla jaj to analizuje i wychodzi z tego, że każdy zadowolony ze swoich działań przed komputerem robi sobie jaja z  drugiego gościa, który równocześnie robi jaja z tego pierwszego. Sami wygrani. Efekt uboczny zapchanie kilku stron forum bez sensowną pisaniną. A jak się komuś wytknie, że pisze durnoctwa, to zawsze ma alibi, że robił to dla jaj...  Aha, byłbym zapomniał o "prozie życia", epistołach i o tym, że kable nie grają…

-----------------

Sprawa jest prosta. Szybka reakcja w momencie próby rozwalania wątku tym samym sloganem i temat zamknięty. Pokazać Tobie palcem, w którym miejscu to nastąpiło w tym wątku? Schemat jest ten sam od lat, zatem dobrze wiesz.

J. 

Edytowane przez umka

Ale żeby było jasne, mówiąc o reakcji nie mam na myŚli banowania.

Spoiler

PS. Jakieś "g" się przez przypadek wkleiło.

Edytowane przez umka
  • Moderatorzy
3 godziny temu, umka napisał:

Ale żeby było jasne, mówiąc o reakcji nie mam na myŚli banowania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Pokaż ukrytą zawartość | Pokaż zawartość +18

PS. Jakieś "g" się przez przypadek wkleiło.

No ale jaka reakcja? Pytam serio. W wątku kablarskim dostałby bana (i zwykle dostaje). Tutaj z tematu wątku zboczyłeś Ty poruszając wątek jakiegos pato-streamera. Stało się to płynnie, osobiście nie uważam, żeby miało to destrukcyjny wpis na wątek, chociaż technicznie rzecz biorąc to offtop. Temat od razu podłapał bum i wiadomo, że zrobi się z tego nawalanka. I co teraz? Mamy wywalić Jego offtop, a Twój zostawić? Czy na odwrót. Teoretycznie wystarczyłoby ustąpić głupszemu i nie karmić trolla, zwłaszcza że znasz przewidywany przebieg rozmowy i jej finał. Wszytkie posty buma z ostatnich trzech stron to odpowiedzi na Twoje posty, które wnoszą do dyskusji tyle samo co i jego - czyli nic. Więc wypadałoby po prostu usunąć te parę wpisów i posprzątać. Ale nie wiem czy zwróciłeś uwagę, że nawet chwilę po Twojej sugestii pojawił się już wpis innego forumowicza, że zaraz moderacja „będzie ukrywać prawdę”. Usuniemy to Zźle, nie usuniemy też źle bo nic nie robimy. Zbanujemy to kłótnią przeniesie się do innego wątku, nie zbanujemy to nic nie robimy. Itd. Od lat to samo. Ja Ci powiem tylko tyle, że z moich obserwacji kilkuletnich moderatora i kilkunastoletnich usera, nie widzę systemowego rozwiązania. Albo jakoś nauczymy się z sobą rozmawiać albo będziemy obrzucać się błotem do ustanej śmierci. Systemowo moderacja może działać w pojedynczych sytuacjach, a nie ciągle z co drugim wpisem co trzeciego usera… Przypominam że był okres gdzie przez ponad rok bum i jego klony były zbanowane. Może już mi pamięć szwankuje, ale wydaje mi się że psioczyłeś na forum tak samo jak zawsze… 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-----------------

12 minut temu, plastik1989 napisał:

bum i jego klony

I co, w końcu go wpusciliscie bo nie radziliście sobie z jego multikontami? lol

Proszę mnie tutaj nie karać za ot jak mod sam ot.

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że zdajecie sobie sprawę z tego jakim użytkownikiem jest Pan Bum. Meh

.

Forum jest dla użytkowników, a nie tylko po to żeby się dobrze robiło interesy. Stąd też na miejscu moderacji ograniczyłbym cenzurę do minimum. Każdy się czasami zapędzi w nieistotne zupełnie pogawędki, a wycinanie tego jest bez sensu. No, chyba że moderacja rzeczywiście ma poczucie misji czy nadmiar wolnego czasu. Nie ma obowiazku dyskutowania z bumem czy kimkolwiek na politycznej bocznicy, każdy bierze udział w dyskusji na swoją odpowiedzialność i tak, żeby udział w życiu forum sprawiał mu przyjemność.

• Moderatorzy
Godzinę temu, J4Z napisał:

I co, w końcu go wpusciliscie bo nie radziliście sobie z jego multikontami? lol

Proszę mnie tutaj nie karać za ot jak mod sam ot.

Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że zdajecie sobie sprawę z tego jakim użytkownikiem jest Pan Bum. Meh

No niestety ale to też. Po pierwsze musicie zrozumieć że Bum to tylko jeden z wielu przypadków. Może najbardziej widoczny ale wielu jest toczących wojny po cichu na PW z moderacją albo w wątkach w które nigdy nie zaglądaliście (polecam politykę).

Wiec takich absorbujących userow  jest znacznie więcej i serio moderacja ma co robić. Ciągle strasznie sądami, zdjęcia siusiakow na PW które sobie rozsyłają, groźby pobić itd. To chleb powszedni. Aha i jescze ciągłe usuwanie kont, rzucanie legitymacją, by za tydzień założyć nowe konto pod innym nickiem. Po raz dziesiąty…

Na tle tego wszystkiego to można powiedzieć, że Bum ta małe piwo, bo prócz upartości i wątpliwego sensu (moim zdaniem) prowadzenia Jego krucjaty, NIGDY nikogo nie zwyzywał, obraził czy w jaki kolwiek sposób złamał zasady rozsądnego współżycia w przestrzeni internetowej. A uwierz mi, że to już bardzo dużo na tle innych zawodników. 

Ja już kilka razy mówiłem, że żeby „obsłużyć” samego Buma i upilnować jego działalność na na forum potrzeba pełen etat płatnego moderatora, 168h miesięcznie. Robiąc to hobbystycznie potrzeba z 2-3 moderatorów którzy będą kilka razy dziennie na forum zaglądać i go szukać. Znajdźcie kilku chętnych, którzy poświęcą te 15-30 minut dziennie i zgłoście się jako ekipa porządkowa do pilnowania go. Myślę że admin by się na to zgodził żeby dać jakieś grupie osób takie uprawnienia i niech go sobie pilnują. Ja taką inicjatywę chętnie poprę tylko znajdzie chętnych do tego. Może Umka bo wie jak to zrobić, Ty bo jesteś chętny to jescze kilku znajdziecie i powinno się udać. 

-----------------

Byłem moderatorem przez ładnych parę lat. Wiem jak to wygląda. Wiem jak to zostanie odebrane przez niektórych, ale mam to gdzieś: ja bym ich szybko poustawiał. Niestety w istotnych kwestiach nie zgadzam się z Wami, dlatego podziękuję za moderowanie tego forum. 

Wolę po prostu przeglądać tak: 

Ukryta Zawartość

Screenshot_20240606-135404.thumb.png.ff967c45efc6f06b58c7293cb9c77679.png

Choć system ma swoje wady, o których pisałem w temacie Funkcjonalność, sprawy mod.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez J4Z

.

Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, plastik1989 napisał:

Myślę że admin by się na to zgodził żeby dać jakieś grupie osób takie uprawnienia i niech go sobie pilnują. Ja taką inicjatywę chętnie poprę tylko znajdzie chętnych do tego. Może Umka bo wie jak to zrobić, Ty bo jesteś chętny to jescze kilku znajdziecie i powinno się udać. 

Daj spokój 🙂

Przecież każdy z nas jest dorosły i wystarczy nie odpowiadać na wpisy zaczepne

a prawidłowość jest taka , że mimo wszystko dyskutuje się z takim adwersarzem jak bum choćby po to by przekazać innym określone poglądy.

Gdyby Jacek nie chciał nie odpowiadałby i...to wszystko.

• Pokaż nowe odpowiedzi