Skocz do zawartości
IGNORED

jaki cd do 1000zł

yorku

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Andrea, bądź miły ;-)

Kup Yamahe CDX 396 (albo jaki jest teraz najniższy model), wstaw porządne gniazdo IEC, wywal OPY, wstaw precyzyjne podstawki i na początek wpakuj w nie BB OPA 2604. Acha i wywal śmieci z mutingu.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Brawo Frantz, wychodzi cała wiedza i chęć niesienia "bezinteresownej" pomocy...

W kwestii odtwarzacza to faktycznie wszytko co stoi w sklepie poniżej tej kwoty to raczej masówka. Chyba najsensowniejsze są Yamahy, nieco powyżejtego pułapu Azur 340. Warto jedna dysponując taką kwotą rozejrzeć się po rynku wtórnym, tutaj jedna zalecałbym ostrożność, łatwo nadziać się na zużyty laser (takich jest chyba większość więc lepiej od razu wkalkulować sobie wymianę lasera w koszt zakupu) , a w niektórych modelach jego wymiana to niebagatelne koszty. Najbezpieczniejeze są stare Marantze i Philipsy, potrafią dobrze grać a części do nich są raczej niedrogie, z innymi odtwarzaczami bywa różnie.

Pzdr!

Yorku, mozesz kupić np. 10.000 pudełek zapałek (chociaż w hurcie powinno być taniej)...

Jeśli zakładasz już nowy temat bo nie chce Ci sie korzystać z wyszukiwarki to może chociaż bądz trochę bardziej precyzyjny. A jeśli jest Ci obojętne na co to wydasz to najlepiej daj na biedne dzieci.

• Redaktorzy

chicco - dorośnij i uzupełnij zakładkę "O sobie" bo miesiąc na forum jeszcze Cię widzę niczego nie nauczył. Doradziłem Yamahę, bo sam taką mam (i wiem, że czyta wszystko i jest prosta w tuningu) a York'owi się nie narzucam, bo sam mam dwie lewe ręce do lutownicy. Oczywiście może kupić coś ze stajni CA, czy NADa (Bee), tylko można taniej i lepiej. Jeśli nie ufasz mi to pogadaj z Darkulem. I tak prawdę powiedziawszy nie wiem co Cię ubodło w moim wpisie ;-)

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Fr@ntz niestety ma rację... z CD ok. 1000zł to bieda jest straszna... najlepiej wybrać jakiś tani i dobrze zozpracowany model i od razu do tunningu, bo "podłość" stosowanych elementów w takich CD jest bardzo duża...

a jak już masz jakiś CD to popytaj co z nim można by zrobić... koszty będą niższe a efekt może być dużo lepszy...

Coś nadającego się pod przetwornik Andrzeja Stelmacha. Sam używam CD tak upgradowanego. Jak pierwszy raz takie coś usłyszałem, to wiedziałem, że muszę to mieć, zdobyłem (tanio) używanego Teaca i pan Andrzej wmontował mi w ciągu 5 dni świetnie brzmiący przetwornik wraz z torem analogowym, a nawet dostarczył mi CD do domu za pośrednictwem kolegi z pracy.

P.S. Yamaha CDX 396 się nadaje.

yorku, za ten pieniadz to wszystko co kupisz za ten pieniadz bedzie okej albo w przyblizeniu okej. ja niedawno w mm widzialem denona chyba, moge sie myslic, dc 485 albo jakos tak za 400 zl. nic lepszego nikt nie wymysli. nawet displej ma przyciemniany trzy(troj?)stopniowo

Frantz: sorry, nic mnie nie ubodło, wydawało mi się że robisz sobie jaja z tjunerów na okrągło powtarzających że dopiero po tuningu sprzęt nadaje się do czegokolwiek. Ale skoro ty tak na powaznie to zmienia postać rzeczy, na drugi raz nie dawaj ":-)" bo mnie zmylił, wybacz. Mam jednak wrażenie że mimo braku dojrzałości prawidłowo zrozumiałem temat wątku, który brzmi "jaki CD do 1000 PLN" a nie "co wymienić w Yamasze żeby dobrze grało". Nie wątpię, że tuning osoby kompetentnej, takiej jak Darkul może wiele pomóc, ale to trochę inna para kaloszy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.