Skocz do zawartości
IGNORED

Shure SRH1840 z aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

Miał ktoś do czynienia lub zakupił Shure SRH z aliexpress - cena około 556zł. Oryginał, czy dobra bądź słaba podróbka. Wczoraj ktoś wylicytował na allegro ten model za 900zł i się zastanawiam, czy zrobił dobry interes ...czy przepłacił? 

https://www.audiostereo.pl/topic/162472-shure-srh1840-z-aliexpress/

To musi dużo krążyć podróbek, w Anglii nowe powystawiane za 249 funtów, u nas na OLX nowe chyba za 1800 ..., nie przypuszczam by wczoraj sprzedane nowe na allegro w aukcji za 900 należały do oryginałów ...chyba, że podróbki już robią na dobrym poziomie 🙂

Godzinę temu, wlodek_m2 napisał:

Oryginał, czy dobra bądź słaba podróbka.

Myślałem że już nikt nie wierzy w oryginalne produkty z Ali w okazyjnych cenach. A jednak są jeszcze tacy 😁

6 godzin temu, wlodek_m2 napisał:

To musi dużo krążyć podróbek, w Anglii nowe powystawiane za 249 funtów, u nas na OLX nowe chyba za 1800 ..., nie przypuszczam by wczoraj sprzedane nowe na allegro w aukcji za 900 należały do oryginałów ...chyba, że podróbki już robią na dobrym poziomie 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  Nie kupisz nowych za miej niż za 3k

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piniu2906
15 godzin temu, Piniu2906 napisał:

Nie kupisz nowych za miej niż za 3k

A to ciekawe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i takie ogłoszenie, cholera wie czy aktualne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez yayacek

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

20 godzin temu, yayacek napisał:

A to ciekawe:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i takie ogłoszenie, cholera wie czy aktualne:

Ukryta Zawartość

Mówimy tutaj o cenach krajowych, czy zagranicznych?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co za różnica. W dzisiejszych czasach paczka z Londynu idzie niemal tyle samo co z Lądka Zdroju. A jeśli różnica w cenie jest spora to zasadniczo nie widzę powodu by robić zakupy w dużo droższym sklepie za rogiem.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Cześć, ja kupiłem tutaj 

Ukryta Zawartość

ok. 1200 razem z szybką wysyłką. Grają lepiej od hd600 i zgodnie z porównaniami, które czytałem. Więc chyba są ok 🙂Przy okazji nie polecam dokupować padów dekoni Choice Suede. U mnie się te słuchawki po prostu udusiły na tych padach. 1540 akurat pomogły zagrać równiej.

Ukryta Zawartość

W wielu miejscach właśnie jest informacja o wysokich THD w niskich rejestrach. Chociaż ludzie raczej zadowoleni.

Pan sobie wybrał ten kawałek Skrillexa [screen poniżej]. Właśnie go puściłem na 3 parach słuchawek i jest to bas tragiczny moim zdaniem 😄 Nie wiem jak można coś takiego wybrać na referencyjny kawałek. Fakt, ze na shurach brzmi ,,najgorzej", najbardziej zduszony na początku piosenki. Może nie wiem czego słuchać. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W ogóle nie znałem tego wykonawcy (Skrillex), a tu na Spotify 424 miliony odtworzeń.

Co do nagrania. Mniejsze znaczenie ma jego obiektywna jakość, ważniejsze na ile znasz utwór.
Jeśli np. od kilku lat testuje na nim sprzęt i uważa, że miks jest zrównoważony - wszystko jest OK.

Faktem jest, że konkurencja na filmie, to 2x (Beyerdynamic) i 3x (Neumann) wyższa cena.
Ale jednak dla Shure dał czerwoną kartkę i jednoznacznie odradził zakup.

Może się nie znać... I ja tego nie wykluczam, bo te Neumann NDH30 to słabiutkie są.
A zachwycił się, jakby cukierka o ulubionym smaku dostał. Po 3 latach diety bez słodkiego.

5 godzin temu, s1ayto napisał:

Cześć, ja kupiłem tutaj 

Ukryta Zawartość

ok. 1200 razem z szybką wysyłką. Grają lepiej od hd600 i zgodnie z porównaniami, które czytałem. Więc chyba są ok 🙂Przy okazji nie polecam dokupować padów dekoni Choice Suede. U mnie się te słuchawki po prostu udusiły na tych padach. 1540 akurat pomogły zagrać równiej.

Ciekawe czy to faktycznie oryginał, bardzo dobra podróbka czy jeszcze coś innego? Sprzedawca z chin, sprzedaje słuchawki bez etui, bez pudełka - no w porządku, przecież jak pisze, to używane słuchawki. Ale takich używek sprzedał 228 sztuk, trochę dużo...

Ukryta Zawartość

Też się zastanawiałem skąd taka ilość. Gdzieś nawet znalazłem informację (reddit), ze to podróbki. Trochę podpytałem, nic się nie dowiedziałem. Pewne jest, ze słuchawki grają lepiej od hd600 moim zdaniem. Równiej, zdecydowanie lepsza separacja, scena szersza, dobre pozycjonowanie. Jakby były przeznaczone do wielogodzinnych odsłuchów. Wygoda świetna, dźwięk niebezpośredni, zrelaksowany, słuchanie głośniej nie daje nieprzyjemnych zniekształceń. Na innych recenzjach polecają i nic nie mówią o kiepskim basie. Nie mówiąc już o tym, ze w ogóle się nie nadają. Serio shure sprzedawałby przez lata słuchawki, przeznaczona do studia, które jednoznacznie nie nadają się :)? Ja tam się spotkałem raczej z informacjami, gdzie ludzie patrzą na wykresy, faktycznie wychodzi spory THD, i odradzają. A potem często ktoś wpada, pisze, że kupił pomimo tego i jest bardzo zadowolony. Materiałów o shure 1840/1540 nie ma za dużo. Czytając wszystko co udało mi się znaleźć, uważam, ze dostałem oryginalne słuchawki 🙂 A jak nie to ktoś powinien je wydawać pod swoją marką 🙂 Dlatego uznałem, że podrzucę link z aukcji. okolice 1tys świetne, neutralne brzmienie. U mnie gra na smsl su-10 + sp400. 

21 minut temu, s1ayto napisał:

Serio shure sprzedawałby przez lata słuchawki, przeznaczona do studia, które jednoznacznie nie nadają się :)?

W filmie jest zaznaczone, że do osiągnięcia liniowości Beyerdynamic trzeba było ściszyć o 10 dB. Czyli mają stałą 10 dB górkę. Często pisze się o ich nietypowym charakterze i są wciąż w produkcji.

Wypada się ucieszyć, że masz podróbki na rynek Chin. Dzięki temu... grają lepiej niż oryginały.
Przynajmniej na to wychodzi : -)

Używane mogą być w aukcji z powodu zwrotów konsumenckich lub kwestii podatkowych, czy co tam obowiązuje i sprzedający chce uniknąć. Skutki produkcji w Chinach, ale sumarycznie producentowi się opłaca stracić na liczbie podróbek i zyskać na kosztach wytworzenia.

Na aliexpress sa jeszcze taniej, bo za 550 zł z darmową wysyłką. Jest kilka zdjęć od kupujących i widać jak naprawdę wyglądają. Zabawa w znajdź różnice - jak dla mnie to takie samo wykonanie co tych z ebaya za 1200 zł :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez konradskala
W dniu 6.04.2023 o 18:37, s1ayto napisał:

Cześć, ja kupiłem tutaj 

Ukryta Zawartość

Miałem Shure SRH 1840 kupione w Polandzie w mp3 store... jeśli kupione przez Ciebie grają jak piszesz lepiej od hd600 to może być faktycznie oryginał i nic tylko się cieszyć. Z drugiej strony dziwią mnie te rozbieżności w cenie tych słuchawek... w PL najtaniej to 2.800 PLN i chyba też produkują w Chinach i dalej to trafia na Polski rynek..  Generalnie te słuchawki w mojej opinii są bardzo dobre, ale teraz mam Monolith m1060 i Shure już mi się tak nie podobają.. inna sprawa kwestia tego co kto lubi, jaki dźwięk trafia w gust muzyczny danej osoby

Ukryta Zawartość

12 godzin temu, Piniu2906 napisał:

inna sprawa kwestia tego co kto lubi, jaki dźwięk trafia w gust muzyczny danej osoby

Sprawa postawiona na głowie.

Dźwięk ma cechy obiektywne. Elementy w muzyce mają być PRAWDZIWE.
Gust nie ma NIC do rzeczy. Znaczy jeszcze nie usłyszałeś dobrych słuchawek (lub systemu kolumnowego).

12 godzin temu, Piniu2906 napisał:

jeśli kupione przez Ciebie grają jak piszesz lepiej od hd600 to może być faktycznie oryginał

"Lepiej" jest sprawą subiektywną. Na pewno nie przesądza to, czy produkt jest oryginalny czy ze źródeł pochodzenia podróbek. Ostatnio był artykuł, gdzie Amazon wyłączył tysiące kont sprzedawców, którzy handlowali nieoryginalnymi rzeczami. Ciekawe, czy na Amazonie są te słuchawki za 500 - 1000 zł w przeliczeniu na nasze. Jeśli tylko na portalu chińskim, to wniosek jest jeden.
A tak przy okazji każdy wychowany na podbitym "bass" i/lub "treble" postawi wyżej niemal każde słuchawki nad HD 600. Czyli każdy młody człowiek ery nauszników Beats albo JBL. Dla większości statystycznej te 2 ostatnie firmy są "lepsze".

3 godziny temu, Wuelem napisał:

Sprawa postawiona na głowie.

Dźwięk ma cechy obiektywne. Elementy w muzyce mają być PRAWDZIWE.
Gust nie ma NIC do rzeczy. Znaczy jeszcze nie usłyszałeś dobrych słuchawek (lub systemu kolumnowego).

"Lepiej" jest sprawą subiektywną. Na pewno nie przesądza to, czy produkt jest oryginalny czy ze źródeł pochodzenia podróbek. Ostatnio był artykuł, gdzie Amazon wyłączył tysiące kont sprzedawców, którzy handlowali nieoryginalnymi rzeczami. Ciekawe, czy na Amazonie są te słuchawki za 500 - 1000 zł w przeliczeniu na nasze. Jeśli tylko na portalu chińskim, to wniosek jest jeden.
A tak przy okazji każdy wychowany na podbitym "bass" i/lub "treble" postawi wyżej niemal każde słuchawki nad HD 600. Czyli każdy młody człowiek ery nauszników Beats albo JBL. Dla większości statystycznej te 2 ostatnie firmy są "lepsze".

Ja tam sam nie wiem.. jeśli gościu jest zadowolony to niech myśli, co tam chce... osobiście nieładnie mi to pachnie.. tzn. w takiej cenie pełnowartościowy produkt? W ogóle mnie to bardziej bawi, że na allegro są Shure srh 1840 za 650 zł.. kurde Panowie toż to cena komponentów nie współgra z tym za ile co niektórzy je sprzedają.. młody jeszcze jestem, ale wiem jak potrafią zagrać słuchawki High-end których różnych modeli słucham już od parunastu lat.. osobiście kijem bym nie tknął tych słuchawek z Chin, takie są moje spostrzeżenia ot co