Skocz do zawartości
IGNORED

FOCAL Clear + przenosny wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Naturalnie, to dobry wybór! Ich cechy dźwiękowe powinny zgrać się idealnie ze sobą, plus Gryphon posiada sporo mocy, żeby odpowiednio napędzić słuchawki. Posiadasz już Cleary? 🙂

Cześć, też uważam to za fajne połączenie 🙂 Warto też sprawdzić Toppinga G5 oraz Chorda Mojo 2. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Mam Clear Mg i iFi Gryphona, nie jest to mój standardowy zestaw do iFi bo normalnie używam IE 600 z Gryphonem.

Focale bez problemu radzą sobie na iFi, w zależności od muzyki jaką słucham do Clear używam XBassII z przełącznikiem ustawionym na Bass. Ogółem Focale są chude na subbassie (na tym samym dole, to nie są słuchawki co potrafią zamruczeć, IE 600 pod tym względem są klasą samą dla siebie, 12" sub by się nie powstydził takiego zejścia), stopa w metalu jest czasami sucha bez tego, o ile na moim stacjonarnym wzmaku do słuchawek nie wychodzi to tak bardzo na iFi trochę przeszkadza, więc używam XBass. Ale nie zawsze, nowsze produkcje mają wystarczająco ogarnięty dół.

XSpace które na IE 600 mi się podoba poprawiając przestrzeń, na Focalach różnie, raczej wolę bez. Choć są wyjątki bo muza Delain z XSpace brzmi jakoś fajniej.  

Reszta jest spoko, myślę że będzie fajnie. 

Co do mocy na ifi mam locka na 80% mocy, spokojnie to ogarnia "użyteczne" głośności nawet na Focalach. 

Ze sporej ilości złomu który podłączyłem do Clearów, to iFi jest jednym z lepszych klamotów, dodając wymiary, funkcje i jak gra to warto zakupić. Bardzo dobrze sobie radzi w orchestral metalu i metalu w ogóle, gdzie nie wiele sprzętu potrafi tak selektywnie ogarnąć tą ścianę dźwięku. 

9 godzin temu, VM napisał:

Mam Clear Mg i iFi Gryphona, nie jest to mój standardowy zestaw do iFi bo normalnie używam IE 600 z Gryphonem.

Focale bez problemu radzą sobie na iFi, w zależności od muzyki jaką słucham do Clear używam XBassII z przełącznikiem ustawionym na Bass. Ogółem Focale są chude na subbassie (na tym samym dole, to nie są słuchawki co potrafią zamruczeć, IE 600 pod tym względem są klasą samą dla siebie, 12" sub by się nie powstydził takiego zejścia), stopa w metalu jest czasami sucha bez tego, o ile na moim stacjonarnym wzmaku do słuchawek nie wychodzi to tak bardzo na iFi trochę przeszkadza, więc używam XBass. Ale nie zawsze, nowsze produkcje mają wystarczająco ogarnięty dół.

XSpace które na IE 600 mi się podoba poprawiając przestrzeń, na Focalach różnie, raczej wolę bez. Choć są wyjątki bo muza Delain z XSpace brzmi jakoś fajniej.  

Reszta jest spoko, myślę że będzie fajnie. 

Co do mocy na ifi mam locka na 80% mocy, spokojnie to ogarnia "użyteczne" głośności nawet na Focalach. 

Ze sporej ilości złomu który podłączyłem do Clearów, to iFi jest jednym z lepszych klamotów, dodając wymiary, funkcje i jak gra to warto zakupić. Bardzo dobrze sobie radzi w orchestral metalu i metalu w ogóle, gdzie nie wiele sprzętu potrafi tak selektywnie ogarnąć tą ścianę dźwięku. 

Niezmernie miło się czyta tak pozytywne i konstruktywne opinie na temat Gryphona. Co poza Delain u Ciebie wybrzmiewało?

Ogółem słuchałem na tym już wszystko ambienty, phonki, jazzy, rocki, metale, popy, rapsy. 

Jest fajnie, nie jest to najlepsze co mam, ale pod względem przenośności i opcji nie ma konkurencji. 

Na plus jest to że wszystko jest praktycznie na przyciskach/przełączniku. Mi osobiście bardziej pasuje do IE 600, bo lubię jak jest wszystko gra tak bardzo prezyzyjnie. Focale lepiej mi pasują z DAC na AD1860 i moim stacjonarnym napędem. 

Ale to raczej kwesta preferencji, nie każdy lubi takie bardzo detaliczne granie, czasami to wręcz rozprasza.  

Stacjonarnie, cóż inne klamoty rządzą u mnie. 

Zdumiony jestem ilością odpowiedź jakie dostałem, myślałem że to będzie martwy temat.

Drugi dzień mam przyjemność korzystać niego.

Muszę potwierdzić że wasze opinie pokrywają się z moimi odczuciami .

Kupiłem go pomimo że mam fiio Q5 i RME ADI-2, zastanawiałem się nad mojo 2 ale brak w nim

Bluetooth przeważył na korzyść IFI.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Feroland
W dniu 7.04.2023 o 21:03, Feroland napisał:

Zdumiony jestem ilością odpowiedź jakie dostałem, myślałem że to będzie martwy temat.

Drugi dzień mam przyjemność korzystać niego.

Muszę potwierdzić że wasze opinie pokrywają się z moimi odczuciami .

Kupiłem go pomimo że mam fiio Q5 i RME ADI-2, zastanawiałem się nad mojo 2 ale brak w nim

Bluetooth przeważył na korzyść IFI.

Ukryta Zawartość

Cieszę się, że to właśnie na Gryphona padło. Jak Ci się podoba jego brzmienie? 🙂

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Brzmienie jest dynamiczne i bardzo detaliczne, z doskonałą separacja instrumentów

Ogólnie bym powiedział że jest wart swojej ceny, jest to urządzenie naprawdę technicznie na wysokim poziomie,

chociaż melodyjnie prawdopodobnie przegrywa z chord Mojo 2