Skocz do zawartości
IGNORED

Kable audio cz.2

Kable audio cz.2  

46 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy ktoś po przeczytaniu jakiegokolwiek tematu, postu recenzji, komentarza w temacie wpływu kabli na odbiór systemu ,zmienił zdanie??

• Tak
      11
    • Nie
      35

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, audioburak napisał:

Fakt, że pytanie dotyczyło "coming outu" 😉 czyli zmiany orientacji po przeczytaniu 

dyskusji w temacie. Ale jak zwykle zaczynają dominować opinie ludzi, którzy nie

mają nic do powiedzenia, poza jego negacją ..... i kręcą się ...  jak w przeręblu 😉 

Dokładnie dlatego to jest chyba już ten moment gdzie trzeba to zamknąć. 

Co ciekawe na sąsiednim forum moderacja zakazała wojnę kablowych oczywiście można coś tam wspomnieć nie o to chodzi ale nie są dopuszczone tego typu działania jak tutaj.

Edytowane przez Piotr Sonido

Popieram, choćby dlatego, że na większość żadne dyskusje i tak nie miały

i chyba nie będą miały żadnego wpływu. Trzeba sobie jednak zdać sprawę

z ograniczeń wielu systemów, w których takie działania jak zmiana kabli mogą

być zupełnie niezauważalne i nie ma to nic wspólnego z ich ceną, a co najwyżej

ze słuchanymi  gatunkami .... i głośnością też 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Dokładnie dlatego to jest chyba już ten moment gdzie trzeba to zamknąć. 

Co ciekawe na sąsiednim forum moderacja zakazała wojnę kablowych oczywiście można coś tam wspomnieć nie o to chodzi ale nie są dopuszczone tego typu działania jak tutaj.

Bo branża kablarska itd 😁.

17 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Jak zwykle zaczynają dominować opinie ludzi, którzy sądzą, że nikt oprócz nich niczego nie próbował😁.

A i po co próbować? Zupę na obiad gotujesz? Sprawdzić czy soli nie jest za mało? 
Przy kablu mam sprawdzać zawartość miedzi w miedzi. Jak różnica czy kupię OFC 99,99% czy 99,9999. To samo co bym ziarenko soli do gara z zupą wrzucił. 

Edytowane przez Kostucha
1 minutę temu, audioburak napisał:

No nie. Stare kolumny z Zodiaka + WS... + DVD okazują się czulsze na kable niż Tannoy. 
Do tego ludzie z sąsiedniej hali usłyszeli różnicę ( czy może raczej zobaczyli 😉 ) a osłuchani już nie. 

2 minuty temu, Kostucha napisał:

To samo co bym ziarenko soli do gara z zupą wrzucił. 

Powiedz to Gesslerowej 😂

8 minut temu, audioburak napisał:

Ja właśnie też bo wtedy to idzie zupełnie na inny tor. I to samo co pisze tutaj cały czas nikt z nas nie zmieni zdania nikt nie będzie miał na drugiego wpływ. A nikt nowy nie będzie chciał tego czytać. Uważam że to powinno być to zrobione w ten sam sposób.

8 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Bo branża kablarska itd 😁.

?

58 minut temu, Adi777 napisał:

Zdecydowana większość uczestników zaznaczyła, że słyszy wpływ. 

NIE!!! - przeczytaj jeszcze raz pytanie.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

51 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Da się zamknąć temat?

Kliknij "Zgłoś" i jako założyciel poproś o to moda - to działa.

Teraz, Ajothe napisał:

Zakaz dyskutowania na temat kabli to jakiś absurd. 

Co dalej? 

Zakaz dyskutowania o wszelkich urządzeniach audio voodoo? 

Nie nie nie To jest zupełnie coś innego. To nie jest zakaz dyskutowania weź pod uwagę bo to też już mówiłem wielokrotnie jakbyś teraz chciał zrobić skrót z tego tematu i z pierwszej jego części. 

Da się to sprowadzić do 25 postów mieszczących się na jednej stronie. 

I na sąsiednim forum wyszli z założenia zresztą bardzo słusznego że wszystko poza tym to jest po pierwsze powtórki po drugie wycieczki personalne po trzecie nikt z biorących udział w takiej dyskusji nie zmieni zdanie po czwarte nowa osoba która chciałaby coś z tego wyciągnąć nie będzie tego czytać.

Wbrew pozorom dla rozwoju forum to jest dobra decyzja bo to nie chodzi o kompletnym zakazie dyskusji tylko jeżeli coś zostanie już powiedziane z jednej jak i z drugiej strony bo tam nikt nikogo nie dyskryminuje to post zostaje zamykany albo zostają usuwane komentarze nie mające żadnego znaczenia w temacie

Teraz, szymon1977 napisał:

Kliknij "Zgłoś" i jako założyciel poproś o to moda - to działa.

Dzięki 

40 minut temu, audioburak napisał:

Ale jak zwykle zaczynają dominować opinie ludzi, którzy nie

mają nic do powiedzenia, poza jego negacją ..... i kręcą się ...  jak w przeręblu 😉

Nielogiczne to co piszesz, bo w praktyce osoby niemające pojęcia o temacie są "za" bo niewiedzą, dlaczego ktoś inny jest "przeciw".

6 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Dzięki

Dopisz może w uzasadnieniu, że w Twojej dyskusji toczy się dyskusja o mojej, a Twój temat gdzieś zniknął.

27 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Kiedyś tu też tak było: w praktyce kablofile atakowali prywatą głucholców, a głucholce dostawali punkty i bany na wątek. Troli antyauduiofilskich pogoniono wcześniej.

Edytowane przez szymon1977

Takie tematy dla początkujących są bez wartościowe. 
Każdy powinien sam posłuchać i mieć własne zdanie a nie opierać się na zdaniu innych. 

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Dopisz może w uzasadnieniu, że w Twojej dyskusji toczy się dyskusja o mojej, a Twój temat gdzieś zniknął.

Ale nie zniknął bo właśnie w nim piszemy:)

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Kiedyś tu też tak było: w praktyce kablofile atakowali głucholców, a głucholce dostawali punkty i bany na wątek

Wiesz co no nie przypominam sobie a jestem tu na forum dłużej niż ty;)

To też nie chodzi o to aby kogoś dyskryminować tak jeżeli ktoś nie słyszy kabli jest przeciwko to niech sobie będzie chodzi o to żeby niepotrzebnie nie zaśmiecać po prostu forum i nie tworzyć pomiędzy ludźmi dystansu bo nie o to chodzi.

1 minutę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Takie tematy dla początkujących są bez wartościowe. 
Każdy powinien sam posłuchać i mieć własne zdanie a nie opierać się na zdaniu innych. 

Dokładnie tak właśnie o to chodzi dokładnie tak

• Seyv zablokował(a) ten temat
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.