Skocz do zawartości
IGNORED

Kinezyterapia - leczenie ruchem. Wasze sposoby na sprawne ciało.

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Fajnie się można dojechać w kilka minut, tak kompleksowo 🙂

Można, oczywiście, zależnie od potrzeb 😇

Ja niekiedy właśnie dobijam do maxa, wówczas robię bardzo szybko, np. 50x w czasie 2 minut (bez pompki i wyrzutu rąk do góry przy wyskoku). Ale można też powoli i dokładnie, wplatając różne inne ćwiczenia w podporze przodem, wtedy robię np. 10 serii po 10 powtórzeń, z czego każde jest inne: pompka z wiosłem, monkey walk, turlanie, na jednej ręce, bunny jump, frog jump, itp. Cały set ćwiczeń można zrobić na bazie burpisów 😉

Ja ogólnie chodzę prawidłowo, choć chyba z 10lat mi zajęło by pozbyć się płaskostopia i tendencji do stawiania stóp palcami na zewnątrz.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• 1 miesiąc później...

A nie prościej robić regularnie brzuszki oraz codziennie ćwiczyć 10 minut obręczą hula-hop?
Ja to robię codziennie. Moja obręcz hula-hop waży 2,8 kg.
Efekt? Płaski brzuch.

9 godzin temu, soundchaser napisał:

A nie prościej robić regularnie brzuszki oraz codziennie ćwiczyć 10 minut obręczą hula-hop?
Ja to robię codziennie. Moja obręcz hula-hop waży 2,8 kg.
Efekt? Płaski brzuch.

Mylisz dwie sprawy.

21 godzin temu, szymon1977 napisał:

Mylisz dwie sprawy.

Jakie?
Że jak ktoś ma brzuch - bęben, to ćwiczenia typu brzuszki i hula-hop nie pomogą?
Tylko to durne ćwiczenie z piłką? Zapewniam Cię, że gdybym nie ćwiczył jak napisałem powyżej, to również groził mi syndrom takiego brzucha...mimo biegania i innych sportów.

42 minuty temu, soundchaser napisał:

Jakie?

Właściwie to trzy a nie dwie:

- tłuszcz na mięśniach,

- mięśnie,

- balon pod mięśniami.

41 minut temu, soundchaser napisał:

Tylko to durne ćwiczenie z piłką?

Serduszko zachęca mnie do ćwiczeń raczej statycznych. Czy durne? Nie osądzaj skoro nie znasz skuteczności.

46 minut temu, szymon1977 napisał:

Serduszko zachęca mnie do ćwiczeń raczej statycznych

To wszystko tłumaczy. Skoro tak, to już rozumiem.

Nie, nie, nie jeszcze raz nie: mi nie chodzi o spaleniu tłuszczu czy poprawę mięśni, ale pozbycie się bańki pod mięśniami. Oczywiście Twoje ćwiczenia taż by pewnie działały, ake filmik trafia w punkt a przy okazji nie wykracza poza ograniczone możliwości.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.