Skocz do zawartości
IGNORED

Piwo z Mentzenem

Rekomendowane odpowiedzi

53 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Jakie inwestycje??? Jakie inwestycje???

lol... oky... zapomniałem że z piwnicy nie wychodzisz.

53 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Połykasz te propagandowe brednie z takim zapałem, że nawet najprostszych faktów nie umiesz sprawdzić.

"Inwestycje w Polsce jako procent PKB (nakłady brutto na środki trwałe) spadły z poziomu 20,4% w 2015 r. do 16,8% w 2022 r. W tym samym okresie inwestycje w Unii Europejskiej (średnia dla 27 krajów) wzrosły z poziomu 20,2% do 22,7% PKB.

W latach 2007-2015 poziom inwestycji w Polsce był na zbliżonym poziomie co średnia europejska.

Poziom inwestycji w Polsce w 2022 r. osiągnął najniższą wartość od 1995 r., czyli od kiedy są dostępne dane dla Polski. "

nie tylko połykam ale z nich korzystam, ale skoro było ich więcej w poprzednich latach to może Ty powiedź co zbudowano, podkreślam ZBUDOWANO nie co wpisano w tabelach i przeliczono tak by klient był zadowolony.

U nas też gmina ma rekordowe inwestycje, 6 metrowa kładka nad drogą za 5 mln zł, parking  gdzie uśredniając jedno miejsce wyszło prawie 450 tyś zł i wiele wile innych.

Wybacz że nie tracę czasu na tabelki, mam inne sposoby spędzania wolnego czasu.

Godzinę temu, Ajothe napisał:

Za inflację odpowiada pis, bo nie wiem czy wiesz jest partia rządzącą 🤭🤭🤭

a to przepraszam zwracam honor, masz 100% racji

Godzinę temu, Ajothe napisał:

12% + 9% = 21% 

tak myślałem, tylko że dla wielu te 21% w przeliczaniu na złocisze to i tak mniej niż było a limit kwotowy również uległ zmianie.

podatek progresywny przecież jest uczciwy, mam kumpla który się go domagał by było uczciwie a teraz psioczy 😅

Mnie to ryba, nie płace żadnego z powyższych

Edytowane przez fetek

Dla fanatycznego wyznawcy pisowskiej religii:

"W naszej gospodarce jest bardzo dużo sukcesów, bardzo dużo dobrego, ale są też pewne zjawiska niepokojące, np. niski poziom inwestycji.  - mówił w Chojnicach prezes PiS Jarosław Kaczyński."

Sam Wuc to stwierdził, nie wierzysz swojemu Wucowi?

Edytowane przez Jaro_747

Jestem Europejczykiem.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

No nie było, bo wtedy też nie było covida i wymyślonej pandemii, a teraz wojny. 

Ale według antyszczepów pis ochoczo włączył się do COVIDowej histerii i sam ją napędzał. Tak, czy nie?

Jestem Europejczykiem.

4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Dla fanatycznego wyznawcy pisowskiej religii:

"W naszej gospodarce jest bardzo dużo sukcesów, bardzo dużo dobrego, ale są też pewne zjawiska niepokojące, np. niski poziom inwestycji.  - mówił w Chojnicach prezes PiS Jarosław Kaczyński."

Sam Wuc to stwierdził, nie wierzysz swojemu Wucowi?

a czy ja gdzieś napisałem że poziom inwestycji jest dobry, wystarczający ? czy ja gdziekolwiek pochwalam pis ? NIE ale zapytałem o inwestycje w poprzednich dużo lepszych latach a Ty mi dajesz wypowiedź starca.

I to nie jest fanatyzm wyznawczy pisu tylko zwykłe przywiązanie do ojczyzny, Ty tego nie rozumiesz bo jak sam twierdzisz jej nie masz. Nie głosuje na pis bo mają dobry program, bo to co robią jest dobre, głosuje bo NIE MAM ALTERNATYWY a nie zgadzam się na dewiacje, które dla Ciebie są rozwojem i nowoczesnością. Wy nie tworzycie przyszłości, wy ją rujnujecie, ograniczacie nas wszystkich, niszczycie wszystko co dotychczas znane i lubiane.

Teraz, Ajothe napisał:

Niemożliwe 😁 

A dlaczego w Polsce inflacja jest prawie najwyższa w całej Europie? 

Bo rząd pis jest we wszystkim najlepszy.

Jestem Europejczykiem.

2 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ale według antyszczepów pis ochoczo włączył się do COVIDowej histerii i sam ją napędzał. Tak, czy nie?

Tak. Pod naciskiem tych, którzy tę plandemię wywołali i kontrolowali.
Tak, czy nie?

2 minuty temu, Ajothe napisał:

A dlaczego w Polsce inflacja jest prawie najwyższa w całej Europie? 

ale że co ? byliśmy w top5 i też źle 😁

Bo rząd pis jest we wszystkim najlepszy.

a czy to PO czasem nie chciało wszystkich pozamykać ? czy to nie PO je... w pis że nie wprowadza obostrzeń ?

31 minut temu, fetek napisał:

zapomniałem że z piwnicy nie wychodzisz

Jaro w sprawach polityczno-ekonomicznych jest bardzo zacofany,
Za to w wątku tenisowym odnajduje się i nawet czasem pisze mądrze. 😉 

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Ty fetek jesteś intelektualnym jelonkiem bambi, taką sierotką zagubioną we współczesnym świecie.

Ojczyzna myli ci się z tym - jak sam piszesz - starcem i otaczającą go bandą nieudaczników i złodziei.

Jak to mówią - ręce i nogi się uginają.

Nie analfabeto, PiS to praktycznie jedyna partia która przynajmniej starta się bronić podstawowych wartości. To co dla Ciebie jest normalne  dla mnie jest PEDOFILIĄ i tak wolę być sierotką z zasadami niż typem który pozwala macać swoje dzieci, wnuki i karmi ich bzdurami ze dwóch ojców to fajna i normalna rodzina.

O przyszłości z fit for 55 czy C40 nawet nie będę wspominał, może Ciebie kręci i bawi spędzanie całego życia w ciemnej noże, mnie NIE. Ja chce mieć samochód, możliwość komunikacji i poruszania się.

Edytowane przez fetek
1 minutę temu, fetek napisał:

To co dla Ciebie jest normalne  dla mnie jest PEDOFILIĄ i tak wolę być sierotką z zasadami niż typem który pozwala macać swoje dzieci, wnuki i karmi ich bzdurami ze dwóch ojców to fajna i normalna rodzina.

W jednym zdaniu facet gładko przeszedł z pedofilii do wychowywania dzieci przez homoseksualistów...

Nic dziwnego, że jesteś pisowcem 🤭

6 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ty fetek jesteś intelektualnym jelonkiem bambi, taką sierotką zagubioną we współczesnym świecie.

Ojczyzna myli ci się z tym - jak sam piszesz - starcem i otaczającą go bandą nieudaczników i złodziei.

Jak to mówią - ręce i nogi się uginają.

Oooo...Jaro dostał karmy takiej, że wyzwolił swoje najbardziej chamskie instynkty i pobudził swoje "szare" komórki do ataku. Jak ryba w wodzie i to w najlepszej formie.
Teraz czekamy na serduszka i dzbany od klakierów tej chorej produkcji.

3 minuty temu, soundchaser napisał:

Tak. Pod naciskiem tych, którzy tę plandemię wywołali i kontrolowali.
Tak, czy nie?

Jakim naciskiem??? Ale tak konkretnie. Bo wychodzi na to, ze Kaczyński z Morawieckim uczestniczyli w Wielkim Spisku.

Jestem Europejczykiem.

Teraz, Ajothe napisał:

W jednym zdaniu facet gładko przeszedł z pedofilii do wychowywania dzieci przez homoseksualistów...

Nic dziwnego, że jesteś pisowcem 🤭

I w czym masz problem ?

nie, jestem tylko ojcem

3 minuty temu, Jaro_747 napisał:

Jakim naciskiem??? Ale tak konkretnie. Bo wychodzi na to, ze Kaczyński z Morawieckim uczestniczyli w Wielkim Spisku.

Oczywiście. Jakiś Ty naiwniak...nie mam słów.

Dobranoc.

1 minutę temu, Jaro_747 napisał:

Ale to małż Twojej szefowej w EU przytulił miliony euro, frajerzy robili za free

9 minut temu, Jaro_747 napisał:

A ty czyje interesy reprezentujesz? bo wszędzie cie pełno w wątkach politycznych i próbujesz naginać rzeczywistość w jedną strone.

1 minutę temu, soundchaser napisał:

Oczywiście. Jakiś Ty naiwniak...nie mam słów.

Dobranoc.

Ja jestem naiwniak???

Fetkowi to powiedz, przecież to on na nich głosuje a nie ja.

Jestem Europejczykiem.

Teraz, Jaro_747 napisał:

Ty facet masz tak mózg zlasowany propaganda dla idiotów, że dziw bierze, że potrafisz trafiać w klawisze komputera.

merytorycznie i z kulturą jak zwykle 🙂

Trafiłem nawet na szkolną pikietę po akcji, którą sponsorowała szkoła a Ty widzę bladego pojęcia nie masz co się dzieje w krajach wspólny, naprawdę pojedź gdzieś czasem...

4 minuty temu, fetek napisał:

I w czym masz problem ?

nie, jestem tylko ojcem

A ja jestem dziadkiem. I perspektywa dla moich wnuków jest taka sobie.

Które miejsce w światowych rankingach zajmują polskie uczelnie?

Jestem Europejczykiem.

Ja jestem naiwniak???

Nie, tylko zwykłe chamidło jakich wiele ot zwykłe mięso armatnie, które jak spełnią swoją funkcje zostanie zutylizowane.

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

A ja jestem dziadkiem. I perspektywa dla moich wnuków jest taka sobie.

tak wiemy, Twoja córka zawsze robi to co pasuje do tematu.

7 minut temu, Jaro_747 napisał:

Które miejsce w światowych rankingach zajmują polskie uczelnie?

podejrzewam że żenująco daleko, nie mamy elit, większość szkół to lewactwo, które z resztą reprezentujesz. Co to ma do tematu ? chcesz przypomnieć jak niemcy i rosjanie mordowali polaków ? fanatyzm Ci na to pozwala ?

4 minuty temu, Ajothe napisał:

ten kraj nie ma przyszłości.

a jak Ty sobie tą przyszłość wyobrażasz ? Bo po waszemu to jest: brak przemysłu, brak rolnictwa, C40 pełną gębą i zarządzie centralne z berlina czy tam brukselski. Co się nie zgadzam ? i nie mów że to populizm bo kroki prawne w tym kierunku już dawno są podejmowane.

Edytowane przez fetek
3 minuty temu, Ajothe napisał:

Dzięki takim ludziom właśnie, ten kraj nie ma przyszłości. Głosujcie dalej na populistyczne miernoty. 

Na szczęście to jest tylko twoje zdanie do którego oczywiście masz prawo.

2 minuty temu, fetek napisał:

a jak Ty sobie tą przyszłość wyobrażasz ? Bo po waszemu to jest: brak przemysłu, brak rolnictwa, C40 pełną gębą i zarządzie centralne z berlina czy tam brukselski. Co się nie zgadzam ? i nie mów że to populizm bo kroki prawne w tym kierunku już dawno są podejmowane.

Już było o cudzie inwestycyjnym za kaczenki. Małymi kroczkami wyprowadzą nas z Unii te prawicowe szmaty, a potem już tylko kierunek Białoruś. 

Wszystko to jest możliwe właśnie dzięki Wam. Ale tacy jak wy musicie dostać ostro po dupie, żeby oprzytomnieć, na co już może będzie za późno. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.