Skocz do zawartości
IGNORED

Porada w sprawie wzmaka i cd denona.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o poradę mam denona pma 1500 ae i dcd 710 ae, dac magic 100 z zasilaniem tomanka, mam mozliwosc zakupu dcd 1520ae który posiada daca, co lepsze w mojej sytuacji zakup dcd i zostawienie wzmaka czy zakup używanego pma 1600 ne, który posiada daca, taki oto dylemat, pozdrawiam 

https://www.audiostereo.pl/topic/163500-porada-w-sprawie-wzmaka-i-cd-denona/

Większy progres dźwiękowy uzyskasz na zmianie cedeka. Przy piecach serii 1500-1600 to kosmetyka.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Chyba bym wolał wzmacniacz 1600 z uwagi na funkcjonalność i mniej gratów w pokoju. Pewnie brzmieniowo to faktycznie podobnie do 1500 ale zawsze to młodszy model. Chociaż z pewnością przesiadka CD z 710 na 1520 będzie wyraźnie słyszalna, ale warunek, że ktoś chce rozwijać i trwać przy CD DA. Więc decyzja należy do inwestora 🙂

2 godziny temu, zibi69 napisał:

Witam, proszę o poradę mam denona pma 1500 ae i dcd 710 ae, dac magic 100 z zasilaniem tomanka, mam mozliwosc zakupu dcd 1520ae który posiada daca, co lepsze w mojej sytuacji zakup dcd i zostawienie wzmaka czy zakup używanego pma 1600 ne, który posiada daca, taki oto dylemat, pozdrawiam 

Nie wiadomo jakiej klasy jest takowy przetwornik?

De gustibus non est disputandum

2 godziny temu, Yankes napisał:

Nie wiadomo jakiej klasy jest takowy przetwornik?

Tam siedzi bb pcm 1975, tak że niezła kość, kupując 1600 Ne mógłbym użyć dcd 710 ae jako transportu po optyku do daca w 1600. 

16 godzin temu, zibi69 napisał:

Tam siedzi bb pcm 1975, tak że niezła kość, kupując 1600 Ne mógłbym użyć dcd 710 ae jako transportu po optyku do daca w 1600. 

Miałeś kiedyś okazję porównać ?

De gustibus non est disputandum

Moim zdaniem również CD mocniej wpłynie na dźwięk. PMA1600 z jego DACiem również, bo gra inaczej niż Cambridge. Jeśli używasz tylko CD i nie chcesz tu nic zmieniać, to szedłbym po DCD 1520AE.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ale co chcesz zmienić?

Po prostu wywalić zewnętrznego daca?

1600 nie zagra wybitnie lepiej od 1500ae.

Dcd1520 wniesie więcej niż obecny 720. 

Chociaż to puszczasz go analogowo czy przez Cambridge? 

Bo dac100 rozjaśnia ci to brzmienie, przyspiesza i dodaje kontroli na basie. 

Na samym cd1520 dźwięk będzie łagodniejszy. 

Podejrzewam że dac w pma1600ne zagra identycznie jak w dcd-1520ae

Zatem ja bym poszedł w 1600ne a jako transport tani cdek. Wiecej kasy ściągniesz z odsprzedaży pma1500ae niz dcd-710 to tez uwzględnij w kalkulacji

Albo dozbieraj do używki 2500ne 🙂

Edytowane przez costa brava
W dniu 5.06.2023 o 19:39, costa brava napisał:

Podejrzewam że dac w pma1600ne zagra identycznie jak w dcd-1520ae

Zatem ja bym poszedł w 1600ne a jako transport tani cdek. Wiecej kasy ściągniesz z odsprzedaży pma1500ae niz dcd-710 to tez uwzględnij w kalkulacji

Albo dozbieraj do używki 2500ne 🙂

Mam pytanie czy ty masz Yamahę as2200,i czy miałeś niższy model?