Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, tomcioxxx napisał:

jaki on tam, tan udział, merytoryczny ??? 

Ścisły i suchy, relacjonuję fakty 

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

9 godzin temu, tomcioxxx napisał:

Na pewno nie cambridge audio  🤣

Ehhhh... Niestety mówimy o całości brytyjskiego audio. Jeszcze w początkach lat 2000 brytyjskie audio było super. Bardzo ciepło wspominam stare Musical Fidelity, Arcam czy moje ulubione Creek. I to nie trzeba było szukać dobrego modelu. To się po prostu broniło. Nie było bardzo drogie a się sprawdzało. Obecnie pozostała tylko legenda British Sound.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 17.05.2025 o 01:34, MagneticFields napisał:

Przegiętych cen względem czego? Cen UNITRY z PRL czy wyobrażeń np. Twoich nt. tego ile powinny sprzęty UNITRY kosztować?

W najwyższych seriach Denonów nie ma toroidów.

A ile kosztują te denony? PMA 3000? 15 tys?

A ile teraz kosztuje dobry wzmacniacz? 

Kiedyś były takie fajne ampy tylko z volume i selektorem i prostej obudowie. W środku trafo, dwa większe kondy i większą płyta z końcówką mocy. Cena 2-3k...teraz by było z 4-6k. Wtedy najtańsze Denon były poniżej 1k.

Teraz lepszy Denon powinien kosztować 20-30k.

3 minuty temu, J.Jerry napisał:

Kiedyś były takie fajne ampy tylko z volume i selektorem i prostej obudowie. W środku trafo, dwa większe kondy i większą płyta z końcówką mocy. Cena 2-3k...teraz by było z 4-6k. Wtedy najtańsze Denon były poniżej 1k.

A Fezz?

Dziś w  Radio Poznań słyszałem, że wieża Diory (taka trochę samowolka bo wszystkie segmenty od jednego producenta nie była po myśli władz prl) kosztowała tyle co PF 126p.

mam w upie

To wcale nie temat retro o zakurzonym PRL tylko współczesny o wyrobach prosto spod igły czyli z Ursusa.

Edytowane przez xetras
Poprawka

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

W dniu 16.05.2025 o 17:55, Gargan napisał:

O tym, że w nowej Rega trafo buczy jeśli nie używasz filtra sieciowego a w tym złomie Thompson jest cichutkie wstyd pisać. 

Wszystkie wzmacniacze Regi buczą, miałem dwa ampy z dziesięć lat temu i potwierdzam. Jak również jakość włącznika i frontu 🙂

W dniu 16.05.2025 o 18:50, marek-1969 napisał:

Miałem kilka Esotericów na testach .

To chyba za krótko je miałeś na tych testach. Nie rozumiem fenomenu esoterica. 

Tzn.rozumiem - te obudowy mogą zrobić wrażenie.

Od strony audio jest to poprawnie grający sprzęt, który niezwykle wygląda.

11 godzin temu, J.Jerry napisał:

Jest fotel A8. Ale ciekawe czy dźwięk równie dobry...

7 godzin temu, Wloo_dek napisał:

Wszystkie wzmacniacze Regi buczą, miałem dwa ampy z dziesięć lat temu i potwierdzam. Jak również jakość włącznika i frontu 🙂

Mam tanią Rega Elex i  nic nie buczy , nic nie szumi i nie grzeje się. Do tego świetnie gra i jest zbudowana jak czołg. Obudowa to kawał żelastwa a nie blaszka po konserwach jak w niektórych  wzmakach na rynku. 
Dobrze spasowane elementy , przyciski jak przyciski pełnią swoje funkcje Panela frontowego nie dotykam bo „ponoć”rysuje się. Za japońcami nie przepadam . Nie podoba mi się tuzin różnych przycisków , gałek np. Yamaha , toż to dla mnie paskudne wzmacniacze.

Edytowane przez Luk77
  • Pokaż nowe odpowiedzi