Skocz do zawartości
IGNORED

UNITRA reaktywacja

Rekomendowane odpowiedzi

To nie tylko chodzi o to czy daleko ale i o to jak bramkarze lub policja (nie) reagują

Specyfika imprezy 

Ja chyba za stary na to jestem 

Zwłaszcza na stroboskopy

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Reduktor szumu już nie robi takiego wrażenia jak kiedyś

Materiał filmowy postarany na jakieś 20%

Edytowane przez xetras
Edycja

7 minut temu, xetras napisał:

Reduktor szumu już nie robi takiego wrażenia jak kiedyś

Materiał filmowy postarany na jakieś 20%

Podłączył chociaż do jakichś kolumn, żebyśmy wszyscy usłyszeli i ocenili jak to gra?! 🤣🤣🤣

Kazdy kiedys sie wypala powinien zmienic trend podpalanie wzmacniaczy polewanie woda lub topienie wlaczonych w wannie itpczeba isc z czasem imsta tiktok30 sekundowe naprawy televizorow 100cali

Ew.tworzenie kombozjebow telewizrocd itp

EKazdy kiedys sie wypala powinien zmienic trend podpalanie wzmacniaczy polewanie woda lub topienie wlaczonych w wannie itpczeba isc z czasem imsta tiktok30 sekundowe naprawy televizorow 100cali

Ew.tworzenie kombozjebow telewizrocd itp

Ew. Moglby zrbic xboxoaudiolab 900000mm

Taka muzyczna komsola do nagrywania muzy dla lekko nienormal pozdwai.

Gość

(Konto usunięte)

Przetłumacz z języka:

Polski

Kazdy kiedy sie wypala powinien zmienićc trend podpalanie wzmacniaczy polewanie wody lub topienie w wannie itpczeba isc z czasem imsta tiktok30 sekundowe naprawy televizorow 100cali Ew.tworzenie kombozjebow telewizrocd itp EKazdy kiedys sie wypala powinnoc zmienić trend podpalanie wzmacniaczy polewanie wody lub topienie w wannie itpczeba isc z czasem imsta tiktok30 sekundowe naprawy televizorow 100cali Ew.tworzenie kombozjebow telewizrocd itp Ew. Moglby zrbic xboxoaudiolab 900000mm Taka muzyczna komsola do udostępniania muzyki dla lekko nienormalnego pozdwai.

Wrzuciłem tekst do tłumacza google, ale też nie dał rady, jak ja, przetłumaczyć na polski.

Gość

(Konto usunięte)

Jak dla mnie reduktor poszedł na łatwiznę bo dostał w łapę, tak się kręci teraz biznes… Dlaczego nie wykonał swoich badań? Bo mógłby uszkodzić wzmacniacz udostępniony przez dystrybutora😂😂😂 lałem z tego jak chu…j albo te dane na papierze wydrukowane, jeden kanał za każdym razem odstawał od drugiego… no jak to jest możliwe skoro to jest dual mono? Toż to te same elementy i takie rozjechanie🤦‍♂️😬😂

20 minut temu, Stary200 napisał:

Jak dla mnie reduktor poszedł na łatwiznę bo dostał w łapę, tak się kręci teraz biznes… Dlaczego nie wykonał swoich badań? Bo mógłby uszkodzić wzmacniacz udostępniony przez dystrybutora😂😂😂 lałem z tego jak chu…j albo te dane na papierze wydrukowane, jeden kanał za każdym razem odstawał od drugiego… no jak to jest możliwe skoro to jest dual mono? Toż to te same elementy i takie rozjechanie🤦‍♂️😬😂

Bo te elementy mają jakąś tolerancję. To jak twierdzisz rozjechanie wynosi ileś tam po przecinku, to i tak bardzo dobry wynik, także już nie przesadzajmy. 

Tez ueazam ze RS poszedl na latwizne i zwyczajnie promowal Polski sprzet ale nie ganie Go za to.

Sam bije sie z myslami czy nie sprawic sobie prezentu.... .

4 minuty temu, greg190872 napisał:

Tez ueazam ze RS poszedl na latwizne i zwyczajnie promowal Polski sprzet ale nie ganie Go za to.

Sam bije sie z myslami czy nie sprawic sobie prezentu.... .

Mogę pomóc, kupuj, najwyżej zwrócisz 😁

8 minut temu, Ajothe napisał:

Mogę pomóc, kupuj, najwyżej zwrócisz

Obawiam sie ze Unitra na "start" zobila sredniaka na wyczucie rynku. Jezeli interes nie wypali to zwina mandzur i po temacie,jezeli zas interes wypali,dopiero wtedy zaczna sie starac.

Nie wiadomo, bo nawet po AVS ciężko to stwierdzić jako, że grały z ich kolumnami i nie ma punktu odniesienia. 

Natomiast przecież ten wzmak jest zrobiony solidnie, więc skąd opinia że jest średni...

Dzięki recenzji RS widać że to solidnie i ładnie zaprojektowany wzmacniacz.

Że za drogi to inna sprawa.

Jak gra to przekonamy się już niedługo jak trafi do pierwszych użytkowników.

28 minut temu, waldek3miasto napisał:

Dzięki recenzji RS widać że to solidnie i ładnie zaprojektowany wzmacniacz.

Że za drogi to inna sprawa.

Jak gra to przekonamy się już niedługo jak trafi do pierwszych użytkowników.

"ładny projekt"  nie jest gwarancją oczekiwanych walorów sonicznych 🤭

a w tym przypadku nadmuchany baloinik jest już na granicy wytrzymałości i "redaktorzy opiniotwórczy ałdio" mają jak widać problem z produkcją  odpowiednio ładnej recenzji, na miarę oczekiwań producenta tego grającego/gorącego kartofla 😏

Edytowane przez Zbi_Rek
3 godziny temu, Zbi_Rek napisał:

"ładny projekt"  nie jest gwarancją oczekiwanych walorów sonicznych 🤭

a w tym przypadku nadmuchany baloinik jest już na granicy wytrzymałości i "redaktorzy opiniotwórczy ałdio" mają jak widać problem z produkcją  odpowiednio ładnej recenzji, na miarę oczekiwań producenta tego grającego/gorącego kartofla 😏

Nie mają najmniejszych problemów z tym kartoflem. I zahamowań przy wciskaniu go naiwnym. Wg. red. Stryjeckiego, CD-ek Unitry to obecnie niemal najlepszy produkt na rynku w swojej kategorii cenowej…🤣🤣🤣

6 minut temu, Berbeć napisał:

Nie mają najmniejszych problemów z tym kartoflem. I zahamowań przy wciskaniu go naiwnym. Wg. red. Stryjeckiego, CD-ek Unitry to obecnie niemal najlepszy produkt na rynku w swojej kategorii cenowej…🤣🤣🤣

pecunia non olet... 🤭

Tak czy siak robi się z tego szum. 

Czemu akurat wokół wzmacniacza?

Cóż ma żeby nie był zaledwie średni?

Trochę pomyslów i bajerów w niego włożyli.

Żeby być widzianym w maju w Monachium (chyba zamierzają tam być?) to powinni odrózniać się od innych i to korzystnie, nie wystarczy być średnim. W światku audio to użytkownicy i to ci zadowoleni będą mieć jakieś zdanie. (Poza Niemcami Anglią Francją Skandynawią  to np. włoskie firmy z trudem znajdują miejsce a o hiszpańskich to w ogóle nie słyszałem). Unitra łatwo nie będzie miała.

(Odtwarzacz spoko, coś w przedziale 3-6 tys. zamierzam kupić [ale czy ten ich CSH801 to nie wiem])

Wracając do Reduktora Szumu:

autor nie ukrywa że coś lubi a czegoś nie, a stare materiały nadal są ciekawe.

Ja też nie chcę żeby było "gładziej".

Wbrew wpisowi.

Wpis był 1 listopada b.r., numerek wpisu to #1499, jego autor to @Strzyga

Tak a propos szorstkości:

Przypomniał mi się i Johnny Marr i Dave Evans i Nils Lofgren, gitarzyści którzy bardzo zarywają struny co publika szybko łyknęła. 

A to szorstko czy gładko to jednak najbardziej sugestywnie oddadzą wokale czyli odwołanie do opery (niestety), której raczej nie słucham.

7 godzin temu, Ajothe napisał:

Nie wiadomo, bo nawet po AVS ciężko to stwierdzić jako, że grały z ich kolumnami i nie ma punktu odniesienia. 

Natomiast przecież ten wzmak jest zrobiony solidnie, więc skąd opinia że jest średni...

Według Reduktora marantz PM-66 jest bardzo dobry. Już tedy przestałem go oglądać. 

Nie wiem czemu większość bełta na te produkty nie widząc ich nawet na oczy. Taki Niemiec czy Francuz cmoka na wszystko co ich, nawet jak to badziew. Chyba taka polska mentalność. Dużo czasu chyba jeszcze musi upłynął żeby to się zmieniło. 

?👈

Wsh805 jest najbardziej dopracowany bo to sam Adrian Krupowicz po robocie po godzinach sobie go dłubał

Zgz801 csh801 g620 gsh801 to pozostałe składniki (jeszcze przewody głośnikowe takie same jak w obudowach ZG) 

Całość to ma być system 

Skoro na prezentacji był tylko polonez i jakieś popprodukty to jest za mało żeby ten system opiniować* 

Czy to był polonez A dur op.21 Henryka Wieniawskiego?

*O kryteriach oceny barwy dźwięku traktuje rozdział 8 "Wykladów z psychoakustyki" profesor Urszuli Jorasz z UAM 

Nic tam nie ma żeby gładkość była jednym z nich

10 godzin temu, rafal735r napisał:

Nie wiem czemu większość bełta na te produkty nie widząc ich nawet na oczy. Taki Niemiec czy Francuz cmoka na wszystko co ich, nawet jak to badziew. Chyba taka polska mentalność

Polska mentalność, że robimy innych w ch, a sami być robienie w ch nie lubimy. 

-----

18 godzin temu, greg190872 napisał:

Obawiam sie ze Unitra na "start" zobila sredniaka na wyczucie rynku. Jezeli interes nie wypali to zwina mandzur i po temacie,jezeli zas interes wypali,dopiero wtedy zaczna sie starac.

Sam fakt, że nie jest to Chińczyk z aliexpress z naklejonym legendarnym logo, jest dziś warty odnotowania.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

W dniu 26.11.2023 o 03:00, xetras napisał:

Całość to ma być system 

No ale nie wyszło. 

Co nie zmienia faktu że osobne elementy układanki z czymś innym mogą komuś przypasować 

W dniu 26.11.2023 o 03:00, xetras napisał:

Całość to ma być system 

No i jest.System dojenia kasy.
na razie chyba nie działa,jak chcieli twórcy...

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

• Pokaż nowe odpowiedzi