Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

57 minut temu, Marek.S napisał:

No wlasnie jak dla mnie to dosc dziwne, A6 stoi u mnie w szafce 4 metery od kanapy takze ten ekran (faktycznie, bardzo ladny) jest dla mnie bezuzyteczny. Idealnie byloby gdyby A6 byl w 100% headless, czyli w pelni sterowany z apki.

I tu się nie zgadzam 😄 Jak widać sa gusta i gusciki 😛 Czekaj, ale jest w pełni sterowalny, wyłączasz casta i sterujesz. Taki "ptaszek" na górze po lewo.

1 godzinę temu, Marek.S napisał:

Pierwszy problem znaleziony, chcialem rozlaczyc sie z WiFi po podlaczeniu kablem LAN. Odpalilem od nowa apke 'setupu' z tableta, nie dosc ze dzialalo mega wolno, tak teraz zawiesil sie na ekranie "Welcome - Start to use" Trzeba bylo reszte dokonczyc z ekranu😄

No jak miałeś podłączone dwa interfacy sieciowe do tej samej sieci to co się dziwisz? Wiele urządzeń w takich przypadkach się gubi.

Trzeba było najpierw dezaktywować WiFi, a po rozłączeniu podpiąć UTP.

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Hmmm mimo wszystko to jest chyba coś czego nikt nie ogarnął. 

Jak rozumiem cast czyli castujesz coś z urządzenia na steamer. 

Jest noc chcesz posłuchać ciszej gasisz wyświetlacz. 

Już do opcji nie wejdziesz?

W tym wypadku "cast" jest z urządzenia na telefon/tablet. To akurat duży plus dla A6... Osobiście nie spotkałem się z ta funkcjonalnością u innych. Masz to co na wyświetlaczu pod ręką, jeśli np urządzenie jest daleko od Ciebie.

Co ma słuchanie ciszej do gaszenia wyświetlacza, nie rozumiem 🙂

Ustaw sobie wygaszacz, będziesz miał gustowny zegarek 🙂

Edytowane przez piotralski
Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Hmmm mimo wszystko to jest chyba coś czego nikt nie ogarnął. 

Jak rozumiem cast czyli castujesz coś z urządzenia na steamer. 

Jest noc chcesz posłuchać ciszej gasisz wyświetlacz. 

Już do opcji nie wejdziesz?

Ze sterownika wyłaczasz ekran urządzenia. Gasisz światło, ale sterujesz ze sterownikie, którego nie gasisz 🙂

Może nawigowac po muzyce, mozesz wejśc w "opcje" i coś  zmienić, może na pewno zmienic  we/wy wszysko przy wyłączonym ekranie. Osobiście głośnością steruje z pilota od wzamka, ale zapewne "po ciemku" da sie ze sterownika.

Jakoś  nie ogarniam Twojego "problemu" 😉 

Wyglada na to że głównym mankamentem  Eversolo jest zbyt rozbudowana konfiguracja 😉

A mogło być, włącz , wyłącz, ciszej głośniej, graj , stop, next.
Jak tu ludziom dogodzić 😅

Ależ przecież tak jest. Też narzekam na pierdolety ale generalnie poprawiają. Next, prev, vol+, vol- i tyle. I z panela i z apki i z pilota. wk***ia ale jeszcze nie ogarnąłem Deezer connect.

Przepraszam za "wk***ia" aczkolwiek słyszę, że inni mają problemy z plikami, katalogowaniem, pobieraniem info z netu.

Sorki mam sobotę we wtorek 🤗😊🤪😅🤣😉

Edytowane przez basic44
6 godzin temu, basic44 napisał:

Sorki mam sobotę we wtorek 🤗😊🤪😅🤣😉

Taki to pożyje 😉

PS Ale dzisiaj środa 😄

Edytowane przez Adi777

Serwer SMB z A6 dziala idealnie, odtwarzacz pokazuje sie w sieci i mozna bezposrednio wrzucac na niego muzyke...albo odtwarzac, jak z NAS.

Nawet bez SSD ma troche dostepnego miejsca na paredziesiat plyt.

Edytowane przez Marek.S
W dniu 22.08.2023 o 18:48, piotralski napisał:

tym wypadku "cast" jest z urządzenia na telefon/tablet. To akurat duży plus dla A6... Osobiście nie spotkałem się z ta funkcjonalnością u innych. Masz to co na wyświetlaczu pod ręką, jeśli np urządzenie jest daleko od Ciebie.

Kompletnie nie ogarniam po co to działa w tą stronę. Telefon ma być pilotem więc po co?

W dniu 22.08.2023 o 19:11, gatar napisał:

Jakoś  nie ogarniam Twojego "problemu" 😉 

Nie był mój 🙂

28 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Kompletnie nie ogarniam po co to działa w tą stronę. Telefon ma być pilotem więc po co?

No przecież wcześniej Ci napisałem: Masz to co na wyświetlaczu pod ręką, jeśli np. urządzenie jest daleko od Ciebie.

Nie chce prawić herezji bo nie porównywałem 1:1, ale tak jakoś mam z tyłu oczu, że bezpośrednio w menu urządzenia jest więcej opcji, niż poprzez aplikację do sterowania z pilota/tableta. To tez argument za castem 😄

1 hour ago, Piotr Sonido said:

To bardzo fajne i praktyczne rozwiązanie, tak jak @piotralski napisał wyzej, można to włączyć lub wyłączyć w razie potrzeby, działa praktycznie natychmiastowo bez lagow, a dzięki kopi ekranu z Eversolo na telefon jest to znacznie wygodniejsza opcja sterowania, wygodnie z kanapy  zamiast klęcząc na podłodze przed Eversolo.

Wyglada na to ze aplikacje na telefony i tablety bardziej są nastawione na zarządzanie strimingiem i odtwarzaniem muzyki. Na samym urządzeniu są dodatkowe funkcje, trochę inny interfejs. Nie jestem pewny czy różnice sa duże ale wedlug mnie takie rozwiązanie jest bardzo praktyczne jeśli chodzi o różne aktualizacje i rozwijanie softu. Eversolo będzie mogła aktualizować coś na urządzeniu bez konieczności aktualizacji kilku dodatkowych aplikacji na telefony, a ciagle to będzie dostępne z telefonu. 
Jeśli Eversolo jest pionierem w takim rozwiązaniu to szacun za szukanie nowych rozwiązań. 

Faktycznie, przydała by się.

Dzisiaj zainstalowałem 4TB SSD Lexara, NM710. Klapka od SSD bardzo dziwnie się zamyka, nawet bez dysku trzeba ją mocno docisnąć żeby się zamknęła. Na początku myślałem że dysk o nią zachaczał ale bez dysku jest dokładnie tak samo.

Kopiowałem pliki przez LAN (gigabitowa sieć) ale najwięcej ile udało mi się uzyskać to 68-70MB/s transferu czyli dość dużo poniżej przepustowości sieci (112.5MB/s). Wymontowałem dysk i wrzuciłem do kieszeni M.2 NVMe -> USB. Teraz kopiując bezpośrednio z zewnętrznego dysku HDD USB leci 230-240MB/s. 2.2TB do przekopiowania.

Trzeba też pamiętać że A6 nie doda automatycznie dysku/folderu jako biblioteki muzyki, trzeba to zrobić ręcznie.

W dniu 22.08.2023 o 16:40, basic44 napisał:

Testowałem po apdejcie Deezer connect. Zalogowałem się na dmp w usłudze i d.pa apka na telefonie nie widzi connecta. Ta sama sieć, wifi itp... sprawdzi ktoś może?

u mnie aplkacja Deezera w telefonie widzi Eversolo ale nie może się z nim połączyć. 

8 godzin temu, Marek.S napisał:

Faktycznie, przydała by się.

Dzisiaj zainstalowałem 4TB SSD Lexara, NM710. Klapka od SSD bardzo dziwnie się zamyka, nawet bez dysku trzeba ją mocno docisnąć żeby się zamknęła. Na początku myślałem że dysk o nią zachaczał ale bez dysku jest dokładnie tak samo.

Kopiowałem pliki przez LAN (gigabitowa sieć) ale najwięcej ile udało mi się uzyskać to 68-70MB/s transferu czyli dość dużo poniżej przepustowości sieci (112.5MB/s). Wymontowałem dysk i wrzuciłem do kieszeni M.2 NVMe -> USB. Teraz kopiując bezpośrednio z zewnętrznego dysku HDD USB leci 230-240MB/s. 2.2TB do przekopiowania.

Trzeba też pamiętać że A6 nie doda automatycznie dysku/folderu jako biblioteki muzyki, trzeba to zrobić ręcznie.

Witam kupiłem USB 2x duże wtyki śmiga bezproblemowo z laptopa. A6 widzi laptop jak dysk zewnętrzny.

W dniu 22.08.2023 o 15:02, yesther napisał:

Ja jeszcze nie przetestowałem wzmaka słuchawkowego z Eversolo, mam FiiO K7 i Zenki 600. No i myślę mocno o swojej pierwszej lampie, chodzi mi po głowie Pier Audio MS-84 SE mk2, odezwę się może na prv z prośbą o porady aby nie zaśmiecać wątku.

Po testach wzmacniacza słuchawkowego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20230823_062255 (1).jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

17 godzin temu, piotralski napisał:

No przecież wcześniej Ci napisałem: Masz to co na wyświetlaczu pod ręką, jeśli np. urządzenie jest daleko od Ciebie.

Nie chce prawić herezji bo nie porównywałem 1:1, ale tak jakoś mam z tyłu oczu, że bezpośrednio w menu urządzenia jest więcej opcji, niż poprzez aplikację do sterowania z pilota/tableta. To tez argument za castem 😄

No dobra. Ja bym na to tak nie patrzył. Ale jeśli ktoś to używa znaczy potrzebne 🙂

15 godzin temu, bum1234 napisał:

Szkoda, że nie ma funkcji wake up on łan - możnaby go włączać z telefonu 🙂

W sensie trzeba wstać żeby go uruchomić?

Yyyy no to kwestia jakiejś aktualizacji. Bo to jest raczej ważna funkcją.

5 minutes ago, Piotr Sonido said:

W sensie trzeba wstać żeby go uruchomić?

Yyyy no to kwestia jakiejś aktualizacji. Bo to jest raczej ważna funkcją.

Aktualizacja nic nie da bo ten streamer nie ma sprzętowego wsparcia dla takiej funkcji. Zdalnie włączać można go pilotem. Z aplikacji na telefon lub tablet można go tylko wyłączyć.

Edytowane przez bum1234

Panowie , sprezentowałem mojemu dmp a6 i podłączyłem do dac Chord Quest. Dac w dmp a6 nie jest dla wymagających za to jako transport b.dobry. To małe gówienko Chorda robi robotę , dźwięk 2 klasy lepszy. Okablowany też jestem Chord-em oprócz sieciówek.

Nie chce mi się oderwać od muzyki a CHORD swieżutki niedawno wyjęty z pudełka.

46 minut temu, Luk77 napisał:

Panowie , sprezentowałem mojemu dmp a6 i podłączyłem do dac Chord Quest. Dac w dmp a6 nie jest dla wymagających za to jako transport b.dobry. To małe gówienko Chorda robi robotę , dźwięk 2 klasy lepszy. Okablowany też jestem Chord-em oprócz sieciówek.

Nie chce mi się oderwać od muzyki a CHORD swieżutki niedawno wyjęty z pudełka.

@Luk77 dzięki za kierunek! Jak masz to spięte z a6? Może warto przetestować?

9 minut temu, piotralski napisał:

@Luk77 dzięki za kierunek! Jak masz to spięte z a6? Może warto przetestować?

Dmp a6 jest spięty z Qutestem kablem USB Chord Clearway . Połączenie poprzez  USB w qutest  jjest rekomendowane.

50 minut temu, Allmr napisał:

Próbowałeś odtwarzać z dysku zewnętrznego, czy od razu kopiujesz na wewnętrzny?

Od razu na wewnętrzny, wszystkie zewnętrzne mam z Bitlockerem także A6 raczej z nimi nie pogada.
Sprawdziłem już jakieś 50 albumów i narazie niczego nie brakuje, dorzucam tylko okładki (trzeba zapisać jako .jpg i wrzucić do folderu z albumem).

Jak do tej pory wszystko łapie perfekcyjnie, nawet rip-y z DSD w formacie .DSF.

Myślę że to fałszywy alarm, 32.000 plików z czego części to jpeg-i, logi z EAC, screeny z analizatora itp.

Edytowane przez Marek.S
1 godzinę temu, Luk77 napisał:

Dmp a6 jest spięty z Qutestem kablem USB Chord Clearway . Połączenie poprzez  USB w qutest  jjest rekomendowane.

Dalej nie rozumiem.

U mnie A6 podłączony jest dwoma (równolegle) optykami z Pearl Akoya (taka kombinacja przekazuje sygnał bezpośrednio bez lagów). Jak widzisz wpięcie DAC Chord Quest w moim przypadku? 

1 minutę temu, Marek.S napisał:

Od razu na wewnętrzny, wszystkie zewnętrzne mam z Bitlockerem także A6 raczej z nimi nie pogada.
Sprawdziłem już jakieś 50 albumów i narazie niczego nie brakuje, dorzucam tylko okładki (trzeba zapisać jako .jpg i wrzucić do folderu z albumem).

A nie miałeś błędów długości nazw przy kopiowaniu?

Okładki też potrzebują odpowiedniej nazwy (folder, cover), byś po zmianie źródła nie miał problemu z wyświetlaniem 🙂 

Nie bylo bledów tylko kiedyś jak jeszcze miałem ROON-a, wyrzuciłem wszystkie JPEGI z dysku, po prostu poszło del *.jpg oraz *.jpeg i zbieram teraz wsio od nowa :)))

Ha! A6 rozumie pliki .CUE i .ISO (bezpośrednie ripy z DSD SACD), Roon tego nie potrafi.

Eversolo nie ma apki pod Windowsa ale można to ograć instalując emulator Androida, Bluestacks i odpalając App Playera, potem można normalnie zalogować się w Google Play Store i zainstalować Eversolo Controller - działa! Trzeba tylko ręcznie wpisać adres IP A6, u mnie apka w emulatorze nie chciała go automatycznie dodać, po IP nie było problemu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Marek.S

Czasami trafiają się dziwne błędy ale to raczej wina samych plików, album Art of Noise - Reconstructed w DSD wrzuca mi pod artystę "Reconstructed" zamiast AoN. Nigdzie nie widzę opcji żeby to zmienić.

Kolejny problem to taki sam album w różnych wersjach, czasami pokazuje tylko jedną, np. FLAC a DSD pomija. Zrobię pełny skan biblioteki przez noc i zobaczymy czy się namyśli.

Edytowane przez Marek.S
  • Pokaż nowe odpowiedzi