Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, slawomir273 napisał:

A możesz podać jakiś przykład takiego nadajnika.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, slawomir273 napisał:

A możesz podać jakiś przykład takiego nadajnika.

Nie kupowałem go nigdy. Nie stosowałem. Jest tego masa. Od firmowych po no name z chin

I ja dostałem egzemplarz do testów od S4Home

Ukryta Zawartość

Mocno uniwersalna skrzynka

Niestety, ale soft kuleje. Mam leciwy tablet, pierwszy Tab S który cały czas dzielnie steruje Munich M1T i jest ok a przy Eversolo ciągłe restarty i raportowania błędów. 

inna sprawa, że w moim pendrive włożonym do gniazda USB w którym jest/był tylko jeden folder "muzyka" mam coraz więcej dodatkowych folderów.... są już Alarmy, Audiobook, DCIM czyli folder na zdjęcia, Dokumenty, Download, Movies, Podcast nawet .. Ringtones itd  - To dopiero kretynizm.

Dźwiękowo?  jeszcze niechaj gra. Co dziwne robił pod górę z Qobuz.

Ukryta Zawartość

50 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

Alarmy, Audiobook, DCIM czyli folder na zdjęcia, Dokumenty, Download, Movies, Podcast nawet .. Ringtones itd

Każdy android na każdym nośniku tworzy takie foldery. Może starsze andki tego nie robiły.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, Bogusław_59825 napisał:

I ja dostałem egzemplarz do testów od S4Home

https://i.postimg.cc/26Z2p3cq/P-20231005-150623.jpg

Mocno uniwersalna skrzynka

Niestety, ale soft kuleje. Mam leciwy tablet, pierwszy Tab S który cały czas dzielnie steruje Munich M1T i jest ok a przy Eversolo ciągłe restarty i raportowania błędów. 

inna sprawa, że w moim pendrive włożonym do gniazda USB w którym jest/był tylko jeden folder "muzyka" mam coraz więcej dodatkowych folderów.... są już Alarmy, Audiobook, DCIM czyli folder na zdjęcia, Dokumenty, Download, Movies, Podcast nawet .. Ringtones itd  - To dopiero kretynizm.

Dźwiękowo?  jeszcze niechaj gra. Co dziwne robił pod górę z Qobuz.

No to Panie uważaj..... 

S4home ostatnie miejsce gdzie kupił bym sprzęt. 

36 minut temu, Kw202 napisał:

No to Panie uważaj..... 

S4home ostatnie miejsce gdzie kupił bym sprzęt. 

Czemu? Możesz wyjaśnić podając konkret bo taka opinia rzucona słabo wygląda. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
14 minut temu, linu666 napisał:

Czemu? Możesz wyjaśnić podając konkret bo taka opinia rzucona słabo wygląda. 

Jest kilka wątków o tym, nie tylko tu na forum. 

Po krótce potrafią na przykład kombinować z kaucją. 

Mnie osobiście drażni usuwanie złych komentarzy i zostawianie pochlebnych. 

55 minut temu, Kw202 napisał:

Jest kilka wątków o tym, nie tylko tu na forum. 

Po krótce potrafią na przykład kombinować z kaucją. 

Mnie osobiście drażni usuwanie złych komentarzy i zostawianie pochlebnych. 

Ok. Już teraz rozumiem. Myślałem ze to jakiś machloj co potrafi lewe towary sprzedawać i zapaliła się czerwona lampka bo u nich kupiłem towar ale gdybym wiedział ze tak wyglada zarabianie to bym się zastanowił jednakże dostałem u nich najniższa cenę wśród wszystkich sprzedających ale wiedzy nigdy dość i raczej jestem daleki od wypożyczania sprzętu. Jeśli miałbym być niepewny to kupiłbym przez Allegro mając opcje zwrotu. Ale tam tez już się porobiło z tymi zwrotami niezle klocki. 
dzieki za wyjaśnienie, jestem spokojniejszy. 

4 hours ago, Bogusław_59825 said:

To według mnie również niezbyt sprawiedliwa opinia, bo jeśli chodzi o soft to chyba jeden z lepszych na rynku. To tak jakby mieć pretensje ze nowa gra nie działa na starym kompie. 

3 minuty temu, Starzec2 napisał:

To według mnie również niezbyt sprawiedliwa opinia, bo jeśli chodzi o soft to chyba jeden z lepszych na rynku. To tak jakby mieć pretensje ze nowa gra nie działa na starym kompie. 

Dokładnie, w punkt 🙂

Mam bezpośrednie porównanie do WitOS

To taki przykład ....

Tu wszystko ładnie (nie wspomnę ze głębiej w ustawieniach jeżyk PL zmienia się w krzaki)

Ukryta Zawartość

PS. Do A6 podłączyłem CD po optyku i płyta "Avalon" z MQA w napędzie

zakładka Qobuz

Ukryta Zawartość

Na górze dzisiejsze premiery, chce zobaczyć więcej wiec wchodzę, bo przewijanie w bok kończy się na paru okładkach 

Ukryta Zawartość

A tu tylko same tytuły płyt, żadnego wykonawcy. Żadnej możliwości zmiany na inny widok, no chyba że gdzieś schowane w ustawieniach?

To odpowiednik u Silent Angel Munich, które nie adoptował czyjegoś soft`u tylko ma własny VitOS

Ukryta Zawartość

Teraz zauważyłem jeszcze jeden feler ... nie da się włączyć Eversolo z tableta bo go nie widzi w sieci z M1T nie mam tego problemu. W tym wypadku zostaje jednak pozostawienie Evera pod prądem, tylko po co włącz- wyłącz?

Wracając do Qobuz? możliwe ze to tylko asymilacja tego serwisu z oprogramowaniem 6-ki kuleje a z innymi jest oki, nie mam dostępu do Tidal.

Ne jest tak że uprzedziłem się do skrzynki, mój plan polegał na zastąpieniu dotychczasowego duetu (Moon 280D + SA M1T) na coś nowszego i z displayem (w tym miejscu jeszcze nie wspomnę o różnicy graniu) ale widzę jakąś niechęć do krytyki przez gorących zwolenników, ale to rozumiem.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

23 minuty temu, Bogusław_59825 napisał:

nie da się włączyć Eversolo z tableta bo go nie widzi w sieci z M1T nie mam tego problemu. W tym wypadku zostaje jednak pozostawienie Evera pod prądem, tylko po co włącz- wyłącz?

Zadnego urzadzenia nie da sie stricte wlaczyc w taki sposob z calkiem zrozumialych powodow. Co najwyzej da sie je wybudzic z szeroko rozumianego standby.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

widzę jakąś niechęć do krytyki przez gorących zwolenników, ale to rozumiem.

Ja nie jestem gorącym zwolennikiem, ale póki co spełnia moje oczekiwania.

Nie znoszę jednak, jak się porównuje coś do czego nie ma... Jak Ci nie pasuję, sprzedaj 😄

12 godzin temu, ProjectPi napisał:

Zadnego urzadzenia nie da sie stricte wlaczyc w taki sposob z calkiem zrozumialych powodow. Co najwyzej da sie je wybudzic z szeroko rozumianego standby.

To prawda.  Poprzednio dobrze znany Node a obecnie Silent Angel czy jeszcze wcześniej Soundgenic jednak pozostają non stop w sieci i są natychmiast gotowe do działania. 

11 godzin temu, piotralski napisał:

Ja nie jestem gorącym zwolennikiem, ale póki co spełnia moje oczekiwania.

Nie znoszę jednak, jak się porównuje coś do czego nie ma... Jak Ci nie pasuję, sprzedaj 😄

Pamiętam, jak chciałem połączyć DAC ze streamerem w jednej obudowie i wybrałem Ayon S10 II. Dźwiękowo było świetnie, ale soft? był koszmarny, sterowanie streamerem z tel. a DACem tylko z pilota, bo to był na szybko wstawiony streamer od jakiegoś podwykonawcy i do tego na szybko napisany soft na fona. Później się dowiedziałem, że Ayon całkowicie rezygnuje z tego oprogramowania i zaleca swoim klientom używanie Roon.

====================

Przesłuchałem go dźwiękowo i raczej nie zostanie, ale dam mu jeszcze szansę i dostał dziś lepsze okablowanie, bo wczoraj był na wygrzebanych resztkach z szuflady. Teraz na zasilaniu PAD Venustas a połączenie ze wzmacniaczem realizuje Acrolink 7N-2070 Leggenda

Tu kolejna "dziwna" rzecz ..  szukam konkretnego nagrania na płycie a tu czcionka mała pomimo tylu miejsca, ale rozmiar pliku i data, czyli do niczego nie potrzebne parametry mają konkretną wielkość.

Ukryta Zawartość

zauważyłem nie małą różnicę w poziomach grania między plikami a Qobuz, no ...  trzeba korygować wzmacniaczem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Bogusław_59825
Gość Kw202

(Konto usunięte)
15 godzin temu, Bogusław_59825 napisał:

Ne jest tak że uprzedziłem się do skrzynki, mój plan polegał na zastąpieniu dotychczasowego duetu (Moon 280D

To chyba nie ta półka cenowa, prawda? 

Jeżeli dźwięk moona ci odpowiada i apka się nie tnie, na twoim miejscu bym go zostawił. 

Wyświetlacz jest super, duper etc. 

Ale po tygodniu się znudzi, a wieczorem zacznie w końcu przeszkadzać. 

32 minuty temu, Kw202 napisał:

Dlatego takie porównania są bez sensu.

Nie bronie A6, ale moim zdaniem w swoim przedziale cenowym jest bezkonkurencyjny.

Dla mnie spełnia wszelkie wymagania w 100%.

Ja nie mam żadnych problemów z aplikacją sterującą. Działa zaskakująco płynnie i stabilnie. Używam od nowości na Androidzie 13 a od przedwczoraj na 14. Narzekanie na soft na jakimś (jak sam autor wpisu podał) archaicznym sprzęcie i sofcie jest dla mnie wielkim nieporozumieniem.

Godzinę temu, Kw202 napisał:

Jeżeli dźwięk moona ci odpowiada i apka się nie tnie, na twoim miejscu bym go zostawił. 

Wyświetlacz jest super, duper etc. 

Ale po tygodniu się znudzi, a wieczorem zacznie w końcu przeszkadzać. 

Lepiej jak jest niż go nie ma. Nie zawsze chce mi się apke uruchamiać, a jak jestem przy sprzęcie to korzystanie z menu dotykowego Eversolo to przyjemność. Jak się znudzi lub będzie przeszkadzał to można go łatwo wyłączyć a nawet ustawić żeby sam się po 5 minutach wyłączał.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
10 minut temu, Yahoou napisał:

Jak się znudzi lub będzie przeszkadzał to można go łatwo wyłączyć a nawet ustawić żeby sam się po 5 minutach wyłączał.

To fakt, ale kupować sprzęt audio dla tylko dla wyświetlacza? 

12 minut temu, Yahoou napisał:

jak sam autor wpisu podał) archaicznym sprzęcie i sofcie jest dla mnie wielkim nieporozumieniem.

Ciekawe jak ten moon radzi sobie z nowszym androidem. 

4 godziny temu, Bogusław_59825 napisał:

Tu kolejna "dziwna" rzecz ..  szukam konkretnego nagrania na płycie a tu czcionka mała pomimo tylu miejsca, ale rozmiar pliku i data, czyli do niczego nie potrzebne parametry mają konkretną wielkość.

Ukryta Zawartość

Moim zdaniem coś Twój tablet już nie ogarnia kuwety 🙂

Fakt, że u mnie ipad...

1.jpg

4 minuty temu, Kw202 napisał:

U mnie też wyświetlacz był jednym z kluczowych warunków przy wyborze grajka 😄

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

56 minut temu, piotralski napisał:

Dlatego takie porównania są bez sensu.

Nie bronie A6, ale moim zdaniem w swoim przedziale cenowym jest bezkonkurencyjny.

Dla mnie spełnia wszelkie wymagania w 100%.

Może i byłby bezkonkurencyjny gdyby obsługiwał Amazon Music tak jak powinien ...a tak na dzień dzisiejszy jak dla mnie jest bezużytecznym gadżetem

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

4 minuty temu, Aprox napisał:

Może i byłby bezkonkurencyjny gdyby obsługiwał Amazon Music tak jak powinien ...a tak na dzień dzisiejszy jak dla mnie jest bezużytecznym gadżetem

Ja wykupiłem Tidala, tak że ten 😜

5 minut temu, piotralski napisał:

Ja wykupiłem Tidala, tak że ten 😜

Mam też Tidal-a Hi-Fi Plus i może to złudne a może nie ale bardziej pasuje mi brzmienie muzy z Amazona 

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Godzinę temu, piotralski napisał:

U mnie też wyświetlacz był jednym z kluczowych warunków przy wyborze grajka 😄

Gdzieś od roku używam laptopa jako źródła, z chęcią wymienię 19 calowy wyświetlacz na stabilną, intuicyjną aplikację😉

1 godzinę temu, Kw202 napisał:

Zdzwiłbyś się. Niektórzy kupując auto w salonie kierują się wielkością wyświetlacza. A co dopiero takie audio🤪.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Chyba miałem za dużo oczekiwania co do tej skrzynki.

Na co dzień używam SA M1T i chciałem mieć coś z wyświetlaczem tak żebym widział co robię bez częstego/ciągłego wybudzania telefonu i jeszcze pilot, żeby był a ta skrzynka spełnia te oczekiwania no, ale ten zaadoptowany soft mnie zniechęcił, moze po czesci to i wina tableta a z drugiej strony nie mam żadnych problemów ze sterowaniem obecnego streamera.

Dźwiękowo po części lepiej od Moon ale są ten niedostatki, najbardziej brakuje mi dociążenia zaraz za wokalami jakby drobne wycofanie górnego basu czy dolnej średnicy (~300 -500Hz), są też zalety jak szybszy bas, bardziej konturowy i dokładny, 280-ka troche w tym miejscu uśrednia przekaz, no i góra w Ewersolo bardziej otwarta, słyszę więcej.

Zmiana sieciówki niewiele wniosła ...  jest troche jaśniej w graniu (i teraz widać bardziej brak tego dociążenia) no i jeszcze zyskała separacja kanałów.

Wiec dźwiękowo nie jest złe, co uświadamia mi, że już czas zmienić DAC.

5 minut temu, Bogusław_59825 napisał:

Chyba miałem za dużo oczekiwania co do tej skrzynki.

Zdecydowanie tak. Sprawiedliwie by było gdybyś porównał klocek w cenie Everosolo.

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

• Pokaż nowe odpowiedzi