Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, Piopio napisał:

A skąd to fiksacja na Amazon ?

każdy ma swojego konika i swoje ulubione aplikacje. tutaj akurat chyba nie ma sensu dociekać. ja osobiście uzywam trzech i mogę zauważyć że biblioteki utworów bardzo się różnią jeśli chodzi o zawartość, oczywiście nie wszystkich ale tak to wygląda. 

9 godzin temu, Piopio napisał:

A skąd to fiksacja na Amazon ?

Zwyczajnie ...jakość brzmienia streamu bardziej mi odpowiada w AM. Zresztą już wielokrotnie spotkałem się z płytami czy też utworami z dużo większym próbkowaniem w AM niż w Tidal-u. Jak to napisał @linu666 - każdy ma swojego konika 😁🤘

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

1 godzinę temu, Aprox napisał:

jakość brzmienia streamu bardziej mi odpowiada w AM

Tylko, że tego w ślepym teście nie da się rozróżnić 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

8 minut temu, Piopio napisał:

Mam w głębokim poważaniu "ślepe" testy, pomiary i inne tego typu duperele. Może to psychoakustyka, może przyzwyczajenie ale bardziej odpowiada mi streaming Amazona i dlatego opieram się na nim. A wracając do tematu, skoro Ever ma z nim jeszcze nie do końca rozwiązany problem, to na chwilę obecną nie jestem zainteresowany jego zakupem.

Edytowane przez Aprox

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

4 minuty temu, Piopio napisał:

Nie wolno dyskutować z upodobaniami. Niech każdy używa tego co lubi moim skromnym zdaniem bo zawsze będzie kilka światów i jeszcze więcej uszu. 

19 minut temu, linu666 napisał:

Nie wolno dyskutować z upodobaniami. Niech każdy używa tego co lubi moim skromnym zdaniem bo zawsze będzie kilka światów i jeszcze więcej uszu. 

Owszem ale nie można powoływać się na jakość brzmienia bo ta jest taka sama w przypadku tego samego materiału. Ja lubię Qobuz ale nie odróżniam go od Tidal na tym samym materiale. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, Piopio napisał:

Owszem ale nie można powoływać się na jakość brzmienia bo ta jest taka sama w przypadku tego samego materiału. Ja lubię Qobuz ale nie odróżniam go od Tidal na tym samym materiale. 

Jako słuchacze zawsze zawierzamy swoim uszom i nie wolno nam tego odbierać 😜 a spierać się zawsze jest najłatwiej. Jeśli kolega uważa ze tak jest a my się z nim nie zgadzamy to swoje zostawiamy sobie a słuchacz jest szczęśliwszy. Amen! 

24 minuty temu, linu666 napisał:

Jako słuchacze zawsze zawierzamy swoim uszom i nie wolno nam tego odbierać 😜 a spierać się zawsze jest najłatwiej. Jeśli kolega uważa ze tak jest a my się z nim nie zgadzamy to swoje zostawiamy sobie a słuchacz jest szczęśliwszy. Amen! 

Należy Ci się pokojowa nagroda Forum 😉 

8 minut temu, Piopio napisał:

Należy Ci się pokojowa nagroda Forum 😉 

Haha dobre. Nie no ja tylko odnoszę się do tego jak te wszystkie spory i przekomarzania wyglądają. Potem jako czytelnik idzie zgłupieć w co i komu wierzyć i kto ma racje. A prawda zawsze gdzieś jest tylko gdzie? 😂 w przypadku audio nie ma jasnych wytycznych co i jak tylko słuchacz decyduje co jest dla niego właściwe i juz wiele razy ja słyszałem bądź nie słyszałem czegoś w poruwnaniu do kompana testu i nabrałem dystansu w związku z tym.  Nie odbierajmy ludziom radości i czas wrócić do rozmów na temat DMP 😜

Edytowane przez linu666

Może ktoś mi podpowie jak przełączyć wyjście xlr na rca. Bo mam kabel rca i nie idzie nim sygnał. Na wyświetlaczu jest xlr, ale nie umiem tego przełączyć. A mam urządzenie od 15 minut.

27 minut temu, cinekk1 napisał:

Może ktoś mi podpowie jak przełączyć wyjście xlr na rca. Bo mam kabel rca i nie idzie nim sygnał. Na wyświetlaczu jest xlr, ale nie umiem tego przełączyć. A mam urządzenie od 15 minut.

Tez miałem z tym problem na starcie ale teraz nie podpowiem. 

36 minut temu, cinekk1 napisał:

Zobacz zdjęcia. Zaznaczyłem co i jak.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Generalnie:

1. Na stronie głównej aplikacji na smartfonie wybierz kafelek "source"

2. Później wybierz w polu "output port" - "Analog RCA"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yahoou
3 minuty temu, cinekk1 napisał:

Ok gra po rca. A teraz pytanie, jak pobrać aktualizację? To na pendriva gdzieś trzeba pobrać?

Spokojnie poczekaj jak zaciągnie Twoje urządzenie. Generalnie jest w ustawieniach jak ma się aktualizować i raczej jest ustawione on-line z automatu 

1 godzinę temu, linu666 napisał:

Spokojnie poczekaj jak zaciągnie Twoje urządzenie. Generalnie jest w ustawieniach jak ma się aktualizować i raczej jest ustawione on-line z automatu 

Warunek konieczny na automatyczną aktualizację - musisz podłączyć urządzenie do internetu.

1 minutę temu, piotralski napisał:

Warunek konieczny na automatyczną aktualizację - musisz podłączyć urządzenie do internetu.

To chyba nie podlega dyskusji 😜 raczej nikt nie kupuje streamera żeby działał offline 😁aczkolwiek kto wie 

Nie wiem czy to przypadek ale u mnie pojawiła się aktualizacja zaraz po tym jak na 10 minut w domu brakło prądu. Uruchomił się i pokazał update. 

5 godzin temu, linu666 napisał:

To chyba nie podlega dyskusji 😜 raczej nikt nie kupuje streamera żeby działał offline 😁aczkolwiek kto wie 

Nikt nie napisał, wiec tylko przypomniałem 😄

3 godziny temu, CHRx napisał:

Nie wiem czy to przypadek ale u mnie pojawiła się aktualizacja zaraz po tym jak na 10 minut w domu brakło prądu. Uruchomił się i pokazał update. 

Nie przypadek, pewnie jak jest uśpiony rzadziej sprawdza aktualizacje....

W dniu 16.10.2023 o 16:13, Lech36 napisał:

Wykazanie w pomiarze lepszości powoduje poprawę samopoczucia a to ważny element w procesie słuchania

A no to chyba że tak 🙂

20 godzin temu, piotralski napisał:

Nikt nie napisał, wiec tylko przypomniałem 😄

Nie przypadek, pewnie jak jest uśpiony rzadziej sprawdza aktualizacje....

Może tak, tylko w apce da się wymusić sprawdzenie, czy jest nowy soft i ciągle pokazywał, że nie ma, a jak brakło prądu i się od nowa uruchomił, to momentalnie sam zgłosił, że chce aktualizować. Może przypadek, może nie. Tak czy inaczej, nowy soft dotarł i działa. Do sprawdzenia przy kolejnej aktualizacji. 

W dniu 16.10.2023 o 16:13, Lech36 napisał:

Wykazanie w pomiarze lepszości powoduje poprawę samopoczucia a to ważny element w procesie słuchania 😉.  

Ni cholery, miałem Topping D90 w czasie jak był topowym dacem ze szczytu listy przebojów ASR

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

- wytrzymałem ten badziew 2 tygodnie. Przez te dwa tygodnie wmawiałem sobie co dzień że jest cudownie, przecież to hajend, a ja sobie coś roje i bajam po audiofoolsku... po czym wziąłem ten szajs do kumpla podpięlismy zamiast pontusa denafripsa i następnego dnia gwiazda pomiarów amirowych 1kHz wylądowała na olx, a zasługiwała na śmietnik 😂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

26 minut temu, jurek1 napisał:

Miałem tak samo z SMSL 😉

Aż tak z tymi DACami? A ja przed zakupem zastanawiałem się nad kupnem właśnie SMSL albo Toppinga. Czyli dobrą drogę wybrałem. 

Ponoć niektóre z nowszych modeli grają nawet ciekawie. Ja się zraziłem w czasach jak był pęd za wynikami pomiarów, choćby nawet uzyskanych kosztem jakości dźwięku (bardzo silne sprzężenie zwrotne). 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Gość Kw202

(Konto usunięte)
2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

Ni cholery, miałem Topping D90

1 godzinę temu, jurek1 napisał:

Miałem tak samo z SMSL 😉

Oby tak samo nie wyszło z EverSolo 😉

Czekam na swojego. 

1 minutę temu, Kw202 napisał:

Odzywali się? 

Tak oczywiście. Na razie pełna profeska i nie mam uwag wiec spokojnie czekam. Jak się temat zamknie to zdam pełna relacje dla następnych zainteresowanych i obecnych użytkowników. 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, linu666 napisał:

Tak oczywiście. Na razie pełna profeska i nie mam uwag wiec spokojnie czekam. Jak się temat zamknie to zdam pełna relacje dla następnych zainteresowanych i obecnych użytkowników. 

Bądź dobrej myśli. 

Pewnie ci go wymienią. 

18 godzin temu, marcinmarcin napisał:

- wytrzymałem ten badziew 2 tygodnie.

Może masz za kiepskie ZG i inne elementy toru audio? Podobno jak inne elementy toru są słabe to nie da się słuchać, tak czytałem na tym forum 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• Pokaż nowe odpowiedzi