Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Mateolo2 napisał:

Co zrobię ☺️

Napisali, żebym opisał, to opisałem. 

Zidoo jeszcze nie prosilo, zeby mogli podewelopowac na twoim Eversolo, bo swoich pewnie nie maja?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

2 godziny temu, ProjectPi napisał:

Zidoo jeszcze nie prosilo, zeby mogli podewelopowac na twoim Eversolo, bo swoich pewnie nie maja?

Może poproszą bo właśnie im szykuje maila z sugestiami zmian i udoskonaleń. 

Edytowane przez Mateolo2
9 godzin temu, sk-victor napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20231216_221530.jpg

20231216_223830.jpg

Taaaaaa. Dobre pytanie właśnie z tym walczę....

20231216_224949.jpg

Dołożyli korektor?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Swoją drogą, jeśli macie jakieś przemyślenia co chcielibyście, żeby było dodane, zmienione itd to napiszcie wrzucę do jednego zbiorczego maila. A wiem, że marka eversolo bardzo o to prosi i przyjmują te uwagi do serca. 

Np moja główną uwaga jest to, że jak wchodzimy w tidal na eversolo to najpierw otwierają się na stronie głównej mixy, muzyka popularna w kraju itd. I jak chcemy wejść w swoją muzykę to trzeba otworzyć menu z lewej, następnie zjechać do moich i tam dopiero wybrać wśród albumów czy playlist. To powinno być na głównej po otworzeniu tidal 

Edytowane przez Mateolo2
2 minuty temu, Mateolo2 napisał:

Swoją drogą, jeśli macie jakieś przemyślenia co chcielibyście, żeby było dodane, zmienione itd to napiszcie wrzucę do jednego zbiorczego maila. A wiem, że marka eversolo bardzo o to prosi i przyjmują te uwagi do serca. 

No moja główną uwaga jest to, że jak wchodzimy w tidal na eversolo to najpierw otwierają się na stronie głównej mixy, muzyka popularna w kraju itd. I jak chcemy wejść w swoją muzykę to trzeba otworzyć menu z lewej, następnie zjechać do moich i tam dopiero wybrać wśród albumów czy playlist. To powinno być na głównej po otworzeniu tidal 

Może Youtube Music

Teraz, Mateolo2 napisał:

Ja to w ogóle bym dodał YouTube… fajnie by było puścić sobie np koncert czy teledysk

To sobie sam zrobiłem instalując przeglądarkę internetową z pliku apk, konkretnie Samsung Browser, bo jest lekka 

8 godzin temu, sk-victor napisał:

Dobra Tidal Connect działa jeżeli wcześniej nie odpalę muzyki np. z UPnP. Działa ale urządzenie nie pokazuje tego na wyświetlaczu. Ale gra. Jakaś niedoróba.

Może jak wejdzie nowa zalecana  aktualizacja to wtedy uda ci się ją zmienić

1 godzinę temu, piotralski napisał:

Dołożyli korektor?

Zważywszy na to że A6 nie ma dedykowanego DSP to jednak procesor dobrze sobie z tym radzi. To po prostu działa a że obsługuje pliki o próbce do 192kHz to procek ma co robić. Urządzenie podczas suwania suwakami czasem na mikrosekunde zatnie dźwięk ale potem jest całkowicie płynnie. Jak już sobie jakąś krzywą wyprodukujemy to interfejs działa jakby nigdy nic. Czyli "obróbka dźwięku" nie zabija procka. Absolutnie dźwiękowo to dla mnie tylko bajer, którego pewnie nigdy używać nie będę. Ale działaniu i wpływowi na dźwięk (zapewne jednak degradującemu) przyjrzeć się będzie warto. Na razie jestem z tym softem uziemiony niestety ale cóż doczekamy się bety i potem stable 😉 Widać że pracują nad tym softem na potęgę. A8 jest fajny ale to jednak A6 jest koniem pociągowym więc pracują. To urządzenie na świecie zrobiło furorę. Nawet sobie sprawy nie zdajemy jak rynek stanął na głowie przez nich. To jest jednak mała rewolucja.

Godzinę temu, Mateolo2 napisał:

Ja to w ogóle bym dodał YouTube… fajnie by było puścić sobie np koncert czy teledysk

Przecież możesz zainstalować

Lubię kiedy gra muzyka...

3 godziny temu, Mateolo2 napisał:

Np moja główną uwaga jest to, że jak wchodzimy w tidal na eversolo to najpierw otwierają się na stronie głównej mixy, muzyka popularna w kraju itd. I jak chcemy wejść w swoją muzykę to trzeba otworzyć menu z lewej, następnie zjechać do moich i tam dopiero wybrać wśród albumów czy playlist. To powinno być na głównej po otworzeniu tidal 

Tak, to uciążliwe, że dostęp do swoich kolekcji jest na końcu. Dodatkowo myślę, ze po wejściu w aplikację zdjęcie urządzenia, to strata miejsca i mogliby dodać jakieś skróty. 

W dniu 15.12.2023 o 18:14, Mateolo2 napisał:

Im dłużej go słucham i używam tym bardziej jestem zadowolony. Jakież to urządzenie jest świetne… Jedne z lepiej wydanych pieniędzy na audio w mojej historii. 

Ukryta Zawartość

Co to masz za stopki? Nie żebym chciał takie dla jakichś właściwości audio 😉 ale przydałoby mi się troszkę go podnieść o 1-2cm

Ukryta Zawartość

Witam, poproszę o naprowadzenie mnie. Otóż, rozpoczęcie mojej przygody ze streamingiem zaczęło się niezbyt pozytywnie na sprzęcie DMP-A6 Master ( "mieszka" obecnie w serwisie ). Rozważam rozstanie się z marką na rzecz minimum równorzędnej. Moje pytanie jest takie: gdy czytam informację o urządzeniu brzmiącą: ( cytat ) "...odtwarzacze Lumin oferują ........ streaming plików bezpośrednio z serwisów Tidal i Qobuz" czy to znaczy, że innych usług ( dostawców ) muzycznych nie ma? 

44 minuty temu, sk-victor napisał:

Co to masz za stopki? Nie żebym chciał takie dla jakichś właściwości audio 😉 ale przydałoby mi się troszkę go podnieść o 1-2cm

A czy w tym sofcie alfa  zrobili już bezpośredni dostęp do spotify czy dalej jest tylko przez connect ?

8 minut temu, bogdan53a napisał:
54 minuty temu, sk-victor napisał:

A czy w tym sofcie alfa  zrobili już bezpośredni dostęp do spotify czy dalej jest tylko przez connect ?

Hmmm związek ze stopkami dosyć luźny 😉 Nie wiem tego bo anulowałem subskrypcję Spotify. Yamaha, którą wcześniej używałem obsługiwała tylko Spotify Connect a Tidala już nie. Więc byłem skazany na Sptify. Eversolo do wczoraj obsługiwało Tidal Connect ale zachciało mi się upgrade 🤪

15 minut temu, sk-victor napisał:

Hmmm związek ze stopkami dosyć luźny 😉 Nie wiem tego bo anulowałem subskrypcję Spotify. Yamaha, którą wcześniej używałem obsługiwała tylko Spotify Connect a Tidala już nie. Więc byłem skazany na Sptify. Eversolo do wczoraj obsługiwało Tidal Connect ale zachciało mi się upgrade 🤪

Chodziło mi o to czy w menu - streamer jest już  obok Tidal  też i Spotify , czy dalej po staremu Spotify tylko przez connect

3 minuty temu, bogdan53a napisał:

Chodziło mi o to czy w menu - streamer jest już  obok Tidal  też i Spotify , czy dalej po staremu Spotify tylko przez connect

A to faktycznie Spotify nie ma w menu Streaming.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, sk-victor napisał:

Stopki antywibracyjne aliexpress 🙂 Polecam

16 godzin temu, sk-victor napisał:

Dobra Tidal Connect działa jeżeli wcześniej nie odpalę muzyki np. z UPnP. Działa ale urządzenie nie pokazuje tego na wyświetlaczu. Ale gra. Jakaś niedoróba.

Jak masz Bubble UPnP, to lepiej z tego korzystać  w ustawieniach dla Tidala, Qobuza ustawiasz serwer Proxy i śmigają hiresy 24/96, czy 192 beż krzaczenia i kaszlu na łączu. 

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

47 minut temu, Mateolo2 napisał:

Stopki antywibracyjne aliexpress 🙂 Polecam

A że tak zapytam z ciekawości ...w jakim celu zostały zastosowane ???🤔

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

11 minut temu, Aprox napisał:

A że tak zapytam z ciekawości ...w jakim celu zostały zastosowane ???🤔

Bo mi się wizualnie podobają, plus może przy okazji coś tam antywibrują. Ja lubię wszelkiego rodzaju podstawki antywibracyjne, ładne nóżki itd. Plus nie lubię jak mi sprzęt drży gdy go dotykam. A na tym nie drży 🙂 

Od razu wyprzedzam pytanie. Nie, nie robiłem z kolegami ślepych testów z nóżkami lub bez 🤣🤣🤣

Edytowane przez Mateolo2
20 minut temu, Mateolo2 napisał:

Bo mi się wizualnie podobają, plus może przy okazji coś tam antywibrują. Ja lubię wszelkiego rodzaju podstawki antywibracyjne, ładne nóżki itd. Plus nie lubię jak mi sprzęt drży gdy go dotykam. A na tym nie drży 🙂 

Od razu wyprzedzam pytanie. Nie, nie robiłem z kolegami ślepych testów z nóżkami lub bez 🤣🤣🤣

Odnośnie wrażeń wizualnych nie mam zastrzeżeń - to sprawa indywidualna ale jak że sprzęt Ci drży jak go dotykasz ??? Mieszkasz na terenie narażonym na działanie podziemnych szkód górniczych ???🤔

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

32 minuty temu, Aprox napisał:

Odnośnie wrażeń wizualnych nie mam zastrzeżeń - to sprawa indywidualna ale jak że sprzęt Ci drży jak go dotykasz ??? Mieszkasz na terenie narażonym na działanie podziemnych szkód górniczych ???🤔

Haha nie,

Mieszkam w domu i nic tu nie drży 🤣 

Sprzet (elektronika) stoi na dużej ciężkiej komodzie, w której blat jak przyłożę rękę to czuję jak drży od basu i przenosi się to na sprzęt. A tak jest cudownie 🤩 i ładnie 

Edytowane przez Mateolo2
W dniu 17.12.2023 o 08:28, Qaz12 napisał:

To sobie sam zrobiłem instalując przeglądarkę internetową z pliku apk, konkretnie Samsung Browser, bo jest lekka 

Możesz opisać jak to zrobiłeś?

6 minut temu, marcinw88 napisał:

Możesz opisać jak to zrobiłeś?

Ściągasz plik apk np. stąd

Ukryta Zawartość

Wrzucasz go na pendrive, podpinasz go pod pierwszy od góry port USB 

W menedżerze plików w Eversolo uruchamiasz ten plik i przeglądarka się sama zainstaluje 

Ukryta Zawartość

33 minuty temu, Qaz12 napisał:

Ściągasz plik apk np. stąd

Ukryta Zawartość

Wrzucasz go na pendrive, podpinasz go pod pierwszy od góry port USB 

W menedżerze plików w Eversolo uruchamiasz ten plik i przeglądarka się sama zainstaluje 

Dziękuję 👍

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Qaz12 napisał:

Nie ma za co. No od tego powinno być forum. Działa?

Może dziś wieczorem - brak możliwości czasowych 🙂

A zapytam jeszcze. Jeśli np koncert YOU TOUBE to czy da się obraz puścić na TV? Na Tidalu tez są teledyski. Da się tak zrobić aby obraz był na TV?

W dniu 15.12.2023 o 18:38, bum1234 napisał:

Ciekawe skąd taki wniosek?

Możesz podać jakieś źródło tej rewelacji?

Kilka stron wcześniej. Wybacz nie będę szukał.

W dniu 16.12.2023 o 15:12, Marek.S napisał:

Mam info z jednego z zachodnich serwisów że % uszkodzeń Eversolo jest absolutnie minimalny.

Sprzedaje się tego teraz masa. Więc to będzie się zdarzać. Ciężko powiedzieć ile dokładnie. Każdy produkt może być tym obarczony. Skąd masz to info?

Źródło by się przydało 

W dniu 16.12.2023 o 17:25, Mateolo2 napisał:

Do systemu na dwóch różnych wejściach wzmacniacza był podłączony bluesound po coaxialu z audiolabem m daciem plus - rca do wzmaka. Na drugim wejściu bezpośrednio CXN po jego rca do wzmaka. Okablowanie na podobnym poziomie (niestety nie mieliśmy dokładnie takich samym kabli). Delikwent siadał na fotelu zamykał oczy, a z obu streamerow była puszczana muza z tidal connect i zmienianie źródeł na wzmacniaczu (oczywiście z utrudnieniami, że puszczaliśmy po sobie np to samo źródło). Różnice były ewidentne i wszyscy wskazali wyższość zestawu BS z Audiolab nad CXN. 

Potem na tej samej zasadzie podłączyliśmy BS I CXN do audiolaba i zmieniając tym razem wejście w dacu sprawdzaliśmy, który z tych dwóch transportów gra lepiej. Tutaj wygrał CXN. Różnicy już nie były tak duże, ale zdecydowanie słyszalne. BS grał bardziej konturowo i twardziej. CXN był bardziej miękki z lepszą separacją i głębią. 

Na sam koniec podłączyliśmy CXN do wzmacniacza po rca i po coaxialu do daca i sprawdzaliśmy różnice w roli transportu bądź źródła. 

Wnioski z tych ślepych testów były następujące: 

1. CXN jest lepszym transportem niż BS. Zagrał lepiej podpięty do tego samego daca niż BS

2. CXN z daciem Audiolab zagrał lepiej niż po swoim wewnętrznym dacu. 

3. BS z Audiolabem gra lepiej niż sam CXN 

czyli sam CXN na ostatnim miejscu, potem BS+DAC, a wygrał CXN+DAC (czyli niestety najdroższe zestawienie…)

Daca w BS nie testowaliśmy bo wiadomo powszechnie, że nie je at najwyższych lotów. 

Ewidentnie lubisz jaśniejszy dźwięk. Stąd wybór eversolo. To wszystko.

Wybrałeś dla siebie ja to wspieram. Ja bym wybrał odwrotnie 🙂

Dobrze pamiętam że masz kefy lub buchardty? Tam rozjaśnienie jest wskazane ja w swoim ostatnim systemie zdecydowanie tego nie potrzebowałem. 

Zostawiając już wojnę wyboru pomiędzy tymi dwoma odtwarzaczami sieciowymi trzeba przyznać że to urządzenie naprawdę kompletne. Tylko faktycznie producent dość szybko idzie ze swoimi urządzeniami pytanie jak będzie ze wsparciem oraz serwisem po gwarancji. Niestety na to pytanie będziemy musieli poczekać. Pewnie do 350 strony.

3 godziny temu, marcinw88 napisał:

A zapytam jeszcze. Jeśli np koncert YOU TOUBE to czy da się obraz puścić na TV? Na Tidalu tez są teledyski. Da się tak zrobić aby obraz był na TV?

Nie po kablu. Chyba, że jakieś klonowanie obrazu na TV ... 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi