Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli można wiedzieć i to nie tajemnica ile cię kosztował cały ten update?

Prawdopodobnie tyle:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

720pln netto czyli 898pln brutto. Trochę dużo imho.

Ukryta Zawartość

40 minut temu, StachMuszel napisał:

Prawdopodobnie tyle:

Ukryta Zawartość

Ceny podobne do tych z Ali, ale na tamte  było już parę skarg, podobnie jak na te z 2 generacji zaopatrzonych w zasilacz liniowy.

Jeśli efekty są tak dobre jak opisuje @MariuszZ. to z pewnością warto. Tym bardziej , że nawet laik może go sam zamontować, są do tego instrukcje i filmik na Youtubie.

Ukryta Zawartość

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli można wiedzieć i to nie tajemnica ile cię kosztował cały ten update?

Byłeś w branży Piotrze i wiesz,  że na ogólnym się nie ujawnia takich detali. Pan Paweł, oprócz bycia konstruktorem, producentem jest też handlowcem. Jest bardzo komunikatywny więc warto nawiązać kontakt bezposrednio z nim. 

Pozdrawiam. M

3 godziny temu, StachMuszel napisał:

Prawdopodobnie tyle:

Ukryta Zawartość

Nie mało!

2 godziny temu, treinerek napisał:

Jeśli efekty są tak dobre jak opisuje @MariuszZ. to z pewnością warto.

Ja tam wyczytałem informacje że właśnie nie robi z niego innego urządzenia. 

Każdy wychwytuje to chce wychwycić. Mariusz to jednak umie pisać. 

2 godziny temu, MariuszZ. napisał:

Byłeś w branży Piotrze i wiesz,  że na ogólnym się nie ujawnia takich detali. Pan Paweł, oprócz bycia konstruktorem, producentem jest też handlowcem. Jest bardzo komunikatywny więc warto nawiązać kontakt bezposrednio z nim. 

Pozdrawiam. M

Nie no pewnie że tak. Myślałem bardziej że to oficjalny i regularny produkt do nabycia. 

Spoko.

Podsumujmy.

Przez pryzmat ile dałeś uzywazasz że zwrot walorów dźwiękowych jest optymalny?

Ukryta Zawartość

- Jakie jest Pana zdanie na temat poprawy walorów dźwiękowych po zastosowaniu zasilaczy liniowych zamiast impulsowych w odtwarzaczach sieciowych?

- Tak.

Lubię kiedy gra muzyka...

12 godzin temu, MariuszZ. napisał:

Tak.

Tyle mi wystarczy. 😉

Dziękuję 

9 godzin temu, sk-victor napisał:

- Jakie jest Pana zdanie na temat poprawy walorów dźwiękowych po zastosowaniu zasilaczy liniowych zamiast impulsowych w odtwarzaczach sieciowych?

- Tak.

Pytanie było zamknięte nie otwarte.

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Pytanie było zamknięte nie otwarte.

Ojtam, ojtam to żart był.

- Przecież na każde pytanie można odpowiedzieć TAK lub NIE !!!

- Niekoniecznie... a czy Pan przestał już podglądać sąsiadkę z naprzeciwka?

- Yyy

W dniu 6.04.2025 o 16:59, TomaszWarecki napisał:

Dzisiaj była przekładka na zasilacz liniowy i podłączenie. Moim zdaniem nic szczególnego się nie wydarzyło po zmianie. Mooooże..... wokale nieco "zgęstniały''?

Przesłuchałem znane mi 3-4 stałe utwory z playlisty. Mam wrażenie, że brzmienie lekko pełniejsze, dojrzalsze, słychać coś dokładnej, jakby naturalniej (?). Ale żeby mówić o scenie, że szersza, głębsza, lepsze czarne tło - jak się czytało, to nie tu. Moim zdaniem jeśli ktoś poprzestanie na standardzie, czyli impulsowym, nic nie przegra. Do tego oczywiście przez obudowę z bliska słyszymy ''buuuuuu'' transformatorka. No niech pogra kilka godzin. Wrócę do wniosków.

Ukryta Zawartość

Dzisiaj niedziela i przed chwilą odszedłem od zestawu. Wysłuchałem m.in.

1. Boz Scaggs Thanks To You,

2. Yello Live in Berlin ( całość )

3. Manu Katche 

4. Quentin Dujardin

i coś po drodze.

Może to niedzielne złudzenie, ale grało ładniej. Stereofonia i przestrzeń nieco zyskała. Przekaz muzyczny był czytelniejszy, lepiej dopracowany i ożywiony z tendencją do lepszej naturalności instrumentów i realności występu artystów niż poprzednio.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez TomaszWarecki
9 godzin temu, TomaszWarecki napisał:

Może to niedzielne złudzenie, ale grało ładniej.

Może elektrolity po sobotnim wieczorze...

W dniu 11.04.2025 o 10:13, sk-victor napisał:

Ojtam, ojtam to żart był.

Luzik 😛

Przecież na każde pytanie można odpowiedzieć TAK lub NIE !!!

Idąc tropem jednego z polityków.

Czy przestałeś już gwałcic koty?

Odpowiesz tylko tak lub nie? 😛

Niekoniecznie... a czy Pan przestał już podglądać sąsiadkę z naprzeciwka?

A no właśnie 😉

Sorki nie doczytałem od razu.

• 2 tygodnie później...

Wczoraj na fejsie czytałem  i widziałem zdjęcia, z odtwarzania Qobuz Connect w A6, z tym że to było jeszcze na nowym oprogramowaniu w wersji beta.

Mnie to osobiście nie jest potrzebne, bo i tak najlepiej mi pasuje Tidal i Qobuz odtwarzany z apki Mconnect.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Mam na testach DMP-A10. Całościowo to urządzenie jest na prawdę fajne. Ciężki kloc, przedwzmacniacz precyzyjny można się pobawić z Roon. Na razie wpięty tylko kablem ethernet i tyle. Wyjście na aktywne kolumny po XLR. Gra od razu spoko. Generalnie boję się tej marki. Napakowane to ficzersami, które fajnie jak działają ale mam wrażenie, że to może być niestabilne, zarówno jako hardware, jak software i wsparcie samej firmy. 

Na razie nie ma się co martwić, u mnie od roku nie było najmniejszych problemów.

Nie wiadomo tylko co będzie ze wsparciem za parę lat.

Godzinę temu, NRK napisał:

Chciałby się powiedzieć, co rok to prorok 😂

Chyba "co rok nowa kaska".
Za prawie to samo.
Po co robic raz a dobrze,jak można zrobic 10 x dobrze.

I tak kupią.

W dniu 10.04.2025 o 13:47, StachMuszel napisał:

Prawdopodobnie tyle:

Ukryta Zawartość

Cytat

EVERSOLO DMP-A6 – ZASILACZ NISKOSZUMOWY EA6

A co,ten standardowy jest "wysokoszumowy"???

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W tym klocku bardzo podoba mi się jego obsługa. Może to głupie ale te okładki, wygląd potencjometru. Bardzo fajnie, bardzo. Strasznie przypałowy jest ten napis Eversolo ale całość mocny kloc. Ciekawe jak w porównaniu z NAD M66. Bardzo podobna funkcjonalność i nie wiem czy tam w zestawie nie ma mikrofonu do korekcji. 

W dniu 23.04.2025 o 14:20, chcheckitout napisał:

Mam na testach DMP-A10. Całościowo to urządzenie jest na prawdę fajne. Ciężki kloc, przedwzmacniacz precyzyjny można się pobawić z Roon. Na razie wpięty tylko kablem ethernet i tyle. Wyjście na aktywne kolumny po XLR. Gra od razu spoko. Generalnie boję się tej marki. Napakowane to ficzersami, które fajnie jak działają ale mam wrażenie, że to może być niestabilne, zarówno jako hardware, jak software i wsparcie samej firmy. 

Niestety nie tylko ty masz te obawy. Marka jest stosunkowo nowa No i ich pierwszy produkt dmpa 6 okazał się być hitem kompletnym hitem sprzedażowym stąd Marka powiedziałbym że ma się świetnie i wypuszcza kolejne urządzenia. Końcówki już nie są tak dobre.

Wyższe odtwarzacze sieciowe No to zostawiam ocenię indywidualnej natomiast na pewno nie mają takiego tonowego zakresu sprzedaży 

Co będzie okaże się dopiero za 5 , 10 lat. 

Z drugiej strony czy to ma nam blokować zakup dobrego urządzenia już teraz? 

W dniu 24.04.2025 o 17:15, Piotr Sonido napisał:

Co będzie okaże się dopiero za 5 , 10 lat. 

Z drugiej strony czy to ma nam blokować zakup dobrego urządzenia już teraz? 

Lepiej nie kupować. Trzeba poczekać z 10 lat jak marka przetrwa i legendą obrośnie wtedy można kupić...

15 godzin temu, chcheckitout napisał:

Czy tylko do zgrywania się nadaje ?

Jak się nadaje do zgrywana to będzie też jakoś grało 😉.

W dniu 25.04.2025 o 22:25, sk-victor napisał:

Lepiej nie kupować. Trzeba poczekać z 10 lat jak marka przetrwa i legendą obrośnie wtedy można kupić...

Za 5 razy tyle co dziś 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Ale wtedy kupić evrsolo tej pierwszej edycji czy bardziej ówczesnej gen 8?

Prawda jest taka,  ze streamery to ta część toru audio , która najszybciej się starzeje. Co kilka miesiecy wchodzą na rynek nowe firmy i nowe technologie. Gdybyśmy mieli tak patrzeć to nie powinniśmy kupować streamerów wcale. A co do wsparcia. Wielcy też potrafią wypiąć się na klientów nie tylko w branży audio.

33 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Ale wtedy kupić evrsolo tej pierwszej edycji czy bardziej ówczesnej gen 8?

Oczywiście że legendarne i kultowe A6 gen 1

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

To wtedy już pewnie nie będzie wspierał istniejących wówczas platform streamingowych

Ale będzie legendarny i kultowy 😉

• Pokaż nowe odpowiedzi