Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Neokrk napisał:

Niestety kupa 😢 wymienilem kable hdmi na Icon8K i dalej buczy ... musze dalej sie bawic

Naprawde musisz mieć tv przepuszczone przez dmp a6 ? Może wystarczy do wzmacniacza czy ampli puścić ? 

3 godziny temu, gałąż napisał:

Naprawde musisz mieć tv przepuszczone przez dmp a6 ? Może wystarczy do wzmacniacza czy ampli puścić ? 

Nie wiem czy dobrze rozumiem - konfiguracja jaką mam to do kina mam ampli yamahy + wzmacniacz jako końcówka mocy. W stereo właśnie DMP A6 do wzmacniacza żeby mieć tylko stereo  - nie ma nic TV -> DMP A6

4 godziny temu, Neokrk napisał:

Nie wiem czy dobrze rozumiem - konfiguracja jaką mam to do kina mam ampli yamahy + wzmacniacz jako końcówka mocy. W stereo właśnie DMP A6 do wzmacniacza żeby mieć tylko stereo  - nie ma nic TV -> DMP A6

To ja mam tak samo w sumie 😁 tylko że dmp a8 a ampli ze wzmacniaczem masz po rca ?

6 minut temu, Neokrk napisał:

Nie , połączenie po XLR

Chodziło mi z ampli do wzmaka ?

Ja mam po rca i jak słucham muzy to ampli przecież wyłączony, wejście w wzmacniaczu też wiec żaden syf z amplitunera nie idzie. A dmp a8 tak mam do wzmaka po xlr

19 godzin temu, gałąż napisał:

Chodziło mi z ampli do wzmaka ?

Ja mam po rca i jak słucham muzy to ampli przecież wyłączony, wejście w wzmacniaczu też wiec żaden syf z amplitunera nie idzie. A dmp a8 tak mam do wzmaka po xlr

z ampli do wzmacniacza sa RCA, przysluchaniu muzyki nie ma problemu , pisalem o tym wczesniej, problem jest w kinie przy podlaczonym dmp a6

43 minuty temu, BlueDot napisał:

Czy to urzadzenie moze pracowac jako preamp? Jezeli tak, to jak sie w tej roli spisuje?

Może a jak się spisuje musisz porównać ze swoim wzmacniaczem która droga lepsza 😉

9 minut temu, Sweetepete napisał:

Moze, tylko nie ma pilota 😕

ma:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

16 minut temu, Pseudodrummer napisał:

ma:

Ukryta Zawartość

Ma, jak sobie osobno dokupisz, bo dla producenta to zbyt wiele zeby dorzucic go do zestawu.

Ukryta Zawartość

21 minut temu, Sweetepete napisał:

Ma, jak sobie osobno dokupisz, bo dla producenta to zbyt wiele zeby dorzucic go do zestawu.

Zgadzam się,
uważam brak pilota w zestawie za kpinę z klienta.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

W dniu 14.12.2024 o 22:57, Pseudodrummer napisał:

Zgadzam się,
uważam brak pilota w zestawie za kpinę z klienta.

Rolę pilota pełni w ES A6 telefon lub tablet. Ten pilot fabryczny to tylko żeby robić głośniej/ciszej i wyłączać czasem coś jeszcze, bardzo ograniczony zakres obsługi. Np. w Denonie DNP-800 jest wielofunkcyjny pilot a i tak lepiej się to urządzenie obsługuje przez aplikację.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Pilot się przydaje, pozwala wyłączyć całkowicie Wiima, w aplikacji nie ma opcji wyłączenia.

Edytowane przez voytecx
2 godziny temu, voytecx napisał:

Pilot się przydaje, pozwala wyłączyć całkowicie Wiima, w aplikacji nie ma opcji wyłączenia.

Całkowicie wyłączyć się nie da, zawsze jest na "Standbay", to taki trend we współczesnych urządzeniach domowych zwłaszcza tych tańszych, nie wszystkich oczywiście. Całkowite wyłączenie to tylko stosując listwę z wyłącznikiem albo gniazdo sieciowe przejściowe z wyłącznikiem.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

2 godziny temu, Lech36 napisał:

Ten pilot fabryczny to tylko żeby robić głośniej/ciszej i wyłączać

Tylko do tego mi jest potrzebny.

Rozumiem ze do nabycia/sprowadzenia tylko z Chin?

Uzywasz ES A6? Sprawdzales jak dziala jako pre?

Godzinę temu, BlueDot napisał:

Rozumiem ze do nabycia/sprowadzenia tylko z Chin?

Pilot do ES A6 jest dostępny w np. Media Ekspert.

Godzinę temu, BlueDot napisał:

Uzywasz ES A6? Sprawdzales jak dziala jako pre?

Używam, ES A6 ma tylko wejścia cyfrowe, analogowych nie ma, tak że to takie "pre" w ograniczonym zakresie. Nie sprawdzałem tych wejść cyfrowych bo u mnie system z nich nie korzysta, ES A6 jest podłączony po analogu (XLR) bezpośrednio do dwóch studyjnych monitorów aktywnych. To taki "studencki" hi-end 😉.

doradźcie proszę, co ustawić w opcjach MQA support capability - not support, decoder and renderer, czy only recorder. Streamuję Tidal i tam raz po raz jeszcze pojawiają się pliki mqa. Wyłączyć to, czy nie?

11 minut temu, Miłosz1 napisał:

doradźcie proszę, co ustawić w opcjach MQA support capability - not support, decoder and renderer, czy only recorder. Streamuję Tidal i tam raz po raz jeszcze pojawiają się pliki mqa. Wyłączyć to, czy nie?

Ustaw decoder and renderer, jak bedziesz używał Tidal conect to bedzie pełne rozwiniecie, jak użyjesz systemowej apki Tidal to bedzie bez renderowania czyli ostatniego rozwiniecia.

15 godzin temu, Lech36 napisał:

Pilot do ES A6 jest dostępny w np. Media Ekspert.

Używam, ES A6 ma tylko wejścia cyfrowe, analogowych nie ma, tak że to takie "pre" w ograniczonym zakresie. Nie sprawdzałem tych wejść cyfrowych bo u mnie system z nich nie korzysta, ES A6 jest podłączony po analogu (XLR) bezpośrednio do dwóch studyjnych monitorów aktywnych. To taki "studencki" hi-end 😉.

No ale rozumiem ze glosnoscia sterujesz z ES A6? Mi tylko o ta funkcie chodzi. CD bedzie optykiem podpiety do niego a ES A6 bezposrednio do kocowki mocy. Ma to sens? Zastanawiam sie nad tym, bo w sumie po co mam kupowac integre jak moge to wykonac w ten sposob.

Eversolo A6 działa tak sobie jako przedwzmacniacz. 

Ma całkiem sporo ustawień dźwięku więc można go dopasować stąd różne opinie natomiast po domyślnym ustawieniu jest dość przeciętny. 

Ani zły ani dobry. Po prostu warty sprawdzenia.

Ze swoją firmą końcówką jakoś szału nie zrobił. 

Pytam bo sprzedalem integre i zostala mi koncowka mocy. No i teraz czy lepiej kupic nowa integre czy z takiego urzadzenia jak ES A6 plus koncowka da sie uzyskac dobry dzwiek.

Patrzylem jeszcze na ES Z8, to tylko DAC, ale mi na funkcjach sieciowych nie zalezy wiec to nie problem.

Z8 bedzie lepszy jako pre?

1 godzinę temu, BlueDot napisał:

Z8 bedzie lepszy jako pre?

Nie.

Kup sobie prawdziwe lampowe PRE na Ali. Koszt ok 2K z lepszymi lampami a jakość High-End. Minusem jest konieczność zakupu dodatkowych RCA. Też na Ali 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 godziny temu, BlueDot napisał:

No ale rozumiem ze glosnoscia sterujesz z ES A6?

Tak, w ES A6 głośność w przetworniku 9038 jest praktycznie bezstratna.

4 godziny temu, BlueDot napisał:

Ma to sens?

Jak najbardziej ma, ale ortodoksyjni audiofile pomimo tego że różnicy nie usłyszą będą mówić że dopiero tak jak jest w A8 i A10, czyli analogowo jest dobrze, nieważne że pojawiać się mogą artefakty związane z przełączaniem się przekaźników a z czasem też i takie związane z czystością styków tych przekaźników, ale jest lepiej 😉

14 minut temu, Piopio napisał:

Kup sobie prawdziwe lampowe PRE na Ali. Koszt ok 2K z lepszymi lampami a jakość High-End.

Czyżby powoli kształtowała się definicja hi-end w zakresie parametrów mierzalnych urządzeń z tej klasy? Nie jest to urządzenia o wysokich czy bardzo wysokich parametrach technicznych tylko np. lampowe 🙂.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Tak, w ES A6 głośność w przetworniku 9038 jest praktycznie bezstratna.

Jak najbardziej ma, ale ortodoksyjni audiofile pomimo tego że różnicy nie usłyszą będą mówić że dopiero tak jak jest w A8 i A10, czyli analogowo jest dobrze, nieważne że pojawiać się mogą artefakty związane z przełączaniem się przekaźników a z czasem też i takie związane z czystością styków tych przekaźników, ale jest lepiej 😉

Dziekuje za odpowiedz. Chyba rozwiales moje watpliwosci.

16 minut temu, Piopio napisał:

Nie.

Kup sobie prawdziwe lampowe PRE na Ali. Koszt ok 2K z lepszymi lampami a jakość High-End. Minusem jest konieczność zakupu dodatkowych RCA. Też na Ali 😉 

Podaj jakis przyklad jak mozesz. Musi miec pilota.

10 minut temu, BlueDot napisał:

Podaj jakis przyklad jak mozesz. Musi miec pilota.

HiFi pilot zdalnego sterowania przedwzmacniacz głośności 12AU7 / ECC82 lampowy przedwzmacniacz stereo podstawa na obwodzie przedwzmacniacza CARY-SLP90 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

42 minuty temu, turandy napisał:

A ja polecam pre Gustard P26 lub Ladder Bach. W mojej ocenie to lepsze rozwiązanie niż jakiś pre wzmacniacz lampowy.

A dlaczego uważasz, że lepsze ? Lampy dodają efekt 3D i trochę ciepełka 😉 

• Pokaż nowe odpowiedzi