Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, JB007 napisał:

Czy jest jakas inna mozliwosc, bez dotykania sprzetu?

W 2 generacji wprowadzili WOL i się tym chwalą, to pewnie w pierwszej nie ma.

DODANA FUNKCJA WOL (WAKE-ON-LAN)

DMP-A6 Gen 2 wprowadza funkcję WOL (Wake-on-LAN), umożliwiającą wybudzanie urządzenia za pośrednictwem aplikacji bez konieczności ręcznej interwencji. Funkcja ta sprawia, że muzyka jest dostępna zawsze i wszędzie, zwiększając wygodę korzystania z Hi-Fi.

*Wymaga przewodowego połączenia sieciowego.

Edytowane przez robo27
46 minut temu, JB007 napisał:

Witam,

posiadam od jakiegos czasu A6ME, przesiadlem sie z Bluesound Node 2, ogolnie jestem oczarowany nowym sprzetem. Jedna rzecz, ktorej nie moge rozszyfrowac, to mozliwosc uruchomienia z kompletnego uspienia, przy pomocy apki. Musze siegac po pilota, czy cos przeoczylem? Czy jest jakas inna mozliwosc, bez dotykania sprzetu?

bez dotykania? tylko pilot.

4 godziny temu, JB007 napisał:

Witam,

posiadam od jakiegos czasu A6ME, przesiadlem sie z Bluesound Node 2, ogolnie jestem oczarowany nowym sprzetem. Jedna rzecz, ktorej nie moge rozszyfrowac, to mozliwosc uruchomienia z kompletnego uspienia, przy pomocy apki. Musze siegac po pilota, czy cos przeoczylem? Czy jest jakas inna mozliwosc, bez dotykania sprzetu?

Pilot lub fizycznie pokrętłem. Nie ma WOL. Nie pojmuję dlaczego tego nie ma.

Edytowane przez sk-victor

Lubię kiedy gra muzyka...

5 godzin temu, JB007 napisał:

Witam,

W czym lepszy eversolo poza ekranem od node 2?

30 minut temu, Ghotti napisał:

W czym lepszy eversolo poza ekranem od node 2?

We wszystkim. Node 2i to bardzo stary model. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 godzin temu, Piopio napisał:

We wszystkim. Node 2i to bardzo stary model. 

Który nadal jest aktualizowany. Interesuje mnie porównanie “dźwiękowe” a nie z którego roku jest model czy ma 65 cali oled za wyświetlacz 🙂 

9 godzin temu, Ghotti napisał:

Który nadal jest aktualizowany. Interesuje mnie porównanie “dźwiękowe” a nie z którego roku jest model czy ma 65 cali oled za wyświetlacz 🙂 

Jeśli będą pracowały jako transporty nie będzie między nimi różnicy 

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

17 minut temu, StachMuszel napisał:

Dlaczego tak uważasz?

Bo testowałem u siebie kilka streamerów z różnych półek cenowych które "pracowały" w systemie zawsze jako transporty i porównując je do posiadanego przeze mnie Denon-a Dnp-800 który jest podłączony do dac-a optykiem nie było żadnej różnicy w brzmieniu niezależnie czy testowane streamery były podłączone do dac-a coax-em czy USB Audio.

@Ma_cieQ

Celowo zadalem to pytanie, bo właśnie dzisiaj zamieniłem u siebie w systemie Ifi Zen Streama na tytułowego Eversolo dmp-a6. Oba w trybie transportu i jednak grają trochę inaczej. Póki co mogę napisać, że Ifi w tej roli gra bardziej kulturalnie. Mam nadzieję, że dmp-a6 nabierze kultury grania z czasem.

Edytowane przez StachMuszel
24 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

Bo testowałem u siebie kilka streamerów z różnych półek cenowych które "pracowały" w systemie zawsze jako transporty i porównując je do posiadanego przeze mnie Denon-a Dnp-800 który jest podłączony do dac-a optykiem nie było żadnej różnicy w brzmieniu niezależnie czy testowane streamery były podłączone do dac-a coax-em czy USB Audio.

Jako transport masz na myśli transport plików / roon? Czy jako czysty streamer ? 

37 minut temu, Ghotti napisał:

Jako transport masz na myśli transport plików / roon? Czy jako czysty streamer ? 

Czysty streamer

55 minut temu, StachMuszel napisał:

@Ma_cieQ

Celowo zadalem to pytanie, bo właśnie dzisiaj zamieniłem u siebie w systemie Ifi Zen Streama na tytułowego Eversolo dmp-a6. Oba w trybie transportu i jednak grają trochę inaczej. Póki co mogę napisać, że Ifi w tej roli gra bardziej kulturalnie. Mam nadzieję, że dmp-a6 nabierze kultury grania z czasem.

Ja mam właśnie u siebie na testach nowego BS Node 2024 podłączonego do dac-a USB Audio ...brak różnic w brzmieniu w porównaniu do Denona 

Pytanie do użytkowników DMP-A6. Czy można z poziomu androidowaj apki  Eversolo wyjść z trybu wizualizacji VU, EQ etc. do trybu wyświetlania okładki płyty i tytułów? Można oczywiście z poziomu dotyku na LCD urządzenia,  ale wygodniej to zrobić z telefonu 😉

Dziękuję. 

2 godziny temu, StachMuszel napisał:

@Ma_cieQ

Wątpię czy nabierze kultury grania.

Z kolegą testowaliśmy mojego A8 i jego Bluesonda chyba to był N130.Były cyfrowo(A8 coaksjal-Node po usb) podłączone do wzmaka z dackiem. Muza to streaming z Qobuza i Tidala.

Specjalnie nie bylo słychać różnic, koledze wydawało się że gdy Node służył jako transport to było ciut więcej basu.

Nie warto kupować żadnego Eversolo jeśli ma służyć wyłącznie jako transport. Bo inne nie grają gorzej a mogą być sporo tańsze.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

4 minuty temu, treinerek napisał:

Wątpię czy nabierze kultury grania

Opinie użytkowników mówią coś innego, ale zobaczymy.

5 minut temu, treinerek napisał:

Nie warto kupować żadnego Eversolo jeśli ma służyć wyłącznie jako transport. Bo inne nie grają gorzej a mogą być sporo tańsze.

Zgoda, ale nie mają takiego interfacu. Kwestia priorytetów. 

5 minut temu, StachMuszel napisał:

Opinie użytkowników mówią coś innego, ale zobaczymy.

Zgoda, ale nie mają takiego interfacu. Kwestia priorytetów. 

No tak, jeśli takie są priorytety to ok. Sam mam A8 i jestem zadowolony, ale ona ma dużo lepszego daca od A6, no i słucham z niej nie jako transport.

Jak już wcześniej pisałem, dla mnie najlepsze brzmienie to gdy puszczam muzę z Qobuza po UPnP z apki Mconnect. Brzmi lepiej niż z apki Eversolo czy z Tidal Connect.

Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

Godzinę temu, StachMuszel napisał:

Pytanie do użytkowników DMP-A6. Czy można z poziomu androidowaj apki  Eversolo wyjść z trybu wizualizacji VU, EQ etc. do trybu wyświetlania okładki płyty i tytułów? Można oczywiście z poziomu dotyku na LCD urządzenia,  ale wygodniej to zrobić z telefonu

W trybie odtwarzania masz ikonki w prawym górnym rogu VU, EQ, I - klikasz w pierwszą z prawej aż się pojawi I, i będziesz miał INFO co gra w danej chwili, czyli okładka albumu etc. 

7 godzin temu, treinerek napisał:

No tak, jeśli takie są priorytety to ok. Sam mam A8 i jestem zadowolony, ale ona ma dużo lepszego daca od A6, no i słucham z niej nie jako transport

No właśnie ja mam zewnętrznego daca na AK4191EQ/AK4499EX, podobnie jak Twój A8. Głównie zależało mi na interface użytkowania, bo wiesz...po Ifi Zen w tym aspekcie wszystko będzie lepsze 👍

Choć dźwiękowo póki co stawiam na Ifi.

I nikt po moich doświadczeniach z Ifi, Eversolo, wcześniej Taga, AudioPro etc. nie powie mi, że wszystkie transporty grają tak samo. To nieprawda.

Edytowane przez StachMuszel
1 godzinę temu, StachMuszel napisał:

No właśnie ja mam zewnętrznego daca na AK4191EQ/AK4499EX, podobnie jak Twój A8. Głównie zależało mi na interface użytkowania, bo wiesz...po Ifi Zen w tym aspekcie wszystko będzie lepsze 👍

Choć dźwiękowo póki co stawiam na Ifi.

I nikt po moich doświadczeniach z Ifi, Eversolo, wcześniej Taga, AudioPro etc. nie powie mi, że wszystkie transporty grają tak samo. To nieprawda.

No ja tak powiem 😁...po moich doświadczeniach z streamerami Taga, BS Node, NAD C368, Silent Angel Munich M1T, Eversolo DMP A6, Lumin U1 Mini i obecnie z nowym modelem BS Node 2024. Wszystkie były tylko transportami do tego samego dac-a i nie wnosiły niczego w brzmieniu w porównaniu z Denon-em DNP-800 ...ale może ja jestem głuchy ...ale mój 24 letni syn też ??? 🤨😋

@Ma_cieQ

No widzisz, każdy z nas jest inny. Gdyśmy wszyscy byli tacy sami, to świat byłby nudny 😉

A tak serio, to mam 60. i nie polegam tak do końca na swoim słuchu, przy takich testach, ale ja i moja 32. letnia córka słyszała te różnice. Może autosugestia? Być może. Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. To tylko moje odczucia i mogę się mylić. Jest tyle czynników, które mogą oszukać nasz słuch.

16 minut temu, Ma_cieQ napisał:

No ja tak powiem 😁...po moich doświadczeniach z streamerami Taga, BS Node, NAD C368, Silent Angel Munich M1T, Eversolo DMP A6, Lumin U1 Mini i obecnie z nowym modelem BS Node 2024. Wszystkie były tylko transportami do tego samego dac-a i nie wnosiły niczego w brzmieniu w porównaniu z Denon-em DNP-800 ...ale może ja jestem głuchy ...ale mój 24 letni syn też ??? 🤨😋

wszystko po usb? 

31 minut temu, bodziocool napisał:

A może za różnice w dźwięku odpowiada wbudowany korektor. Może dla każdego producenta 'Zero' jest inne. 

Ale pracując jako transport te EQ chyba nie ma wpływu. Tym bardziej, że jest w pozycji OFF.

Teraz, Ghotti napisał:

wszystko po usb? 

Ifi Zen Stream i Eversolo po USB. Inne transporty, które miałem po COAX, bo nie  miały USB.

38 minut temu, bodziocool napisał:

A może za różnice w dźwięku odpowiada wbudowany korektor. Może dla każdego producenta 'Zero' jest inne. 

Ale tu nawet nie chodzi o równowagę tonalną, bo za nią odpowiada korektor. Dostrzegam różnicę w barwach instrumentów. 

Np. na Ifi Zen, Pat Metheny płyta "Kin", górne rejestry brzmią aksamitnie, słodko. Na Eversolo póki ci brzmią prawie jak garnki u żony w kuchni 😉

57 minut temu, Ghotti napisał:

wszystko po usb? 

Te które mogły to były po USB a reszta po coax

Godzinę temu, StachMuszel napisał:

@Ma_cieQ

No widzisz, każdy z nas jest inny. Gdyśmy wszyscy byli tacy sami, to świat byłby nudny 😉

A tak serio, to mam 60. i nie polegam tak do końca na swoim słuchu, przy takich testach, ale ja i moja 32. letnia córka słyszała te różnice. Może autosugestia? Być może. Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. To tylko moje odczucia i mogę się mylić. Jest tyle czynników, które mogą oszukać nasz słuch.

Nic dodać nic ująć 😁👍

4 godziny temu, StachMuszel napisał:

Jeśli korzystamy z USB i izolacji galwanicznej to będę brzmieć tak samo. Dokup sobie izolację i Eversolo będzie grał Ci dobrze. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi