Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

7 minut temu, Lech36 napisał:

Na razie jeden pokaz Twoich możliwości wypadł słabo

Wręcz przeciwnie. Nie słyszałem różnic tam gdzie ich nie było - ze względu na ZG.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, Piopio napisał:

Dla Ciebie wszystko brzmi tak samo. 

Jak zwykle wszystko wiesz najlepiej 🙂

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Jak zawsze jestem pod wrazeniem twoich popartych glebokim doswiadczeniem wypowiedzi, @Piopio Tym razem tych z praktycznego kontaktu z A8.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Może to i "głupoty", ale podparte technicznie i często bardzo drogim sprzętem a nie subiektywnym stwierdzeniem "ja słyszę" 😉

Jesteś tylko teoretykiem. Twoje wpisy są nic nie warte. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Piopio napisał:

Nie słyszałem różnic tam gdzie ich nie było

Jeszcze raz, do czasu wyrównania głośności różnice słyszałeś 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Teraz, ProjectPi napisał:

Jak zawsze jestem pod wrazeniem twoich popartych glebokim doswiadczeniem wypowiedzi, @Piopio Tym razem tych z praktycznego kontaktu z A8.

Miałem kontakt z Gustard A26. Podobne rozwiązanie co A8. A26 zagrał bardzo dobrze ale brat R26 zagrał lepiej. 

Doświadczenie robi swoje ignorancie. 

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Jeszcze raz, do czasu wyrównania głośności różnice słyszałeś 😉.

Bo to jest NORMALNE, że im głośniej tym "lepiej". 

2 minuty temu, Piopio napisał:

Jesteś tylko teoretykiem.

Ale teoretykiem z podstawą techniczną i równocześnie praktykiem z różnymi systemami i dużą ilością słuchanych w przeszłości systemów w różnych warunkach i o bardzo zróżnicowanej cenie, tych ekstremalnie drogich też 🙂.

3 minuty temu, Lech36 napisał:

Ale teoretykiem z podstawą techniczną i równocześnie praktykiem z różnymi systemami i dużą ilością słuchanych w przeszłości systemów w różnych warunkach i o bardzo zróżnicowanej cenie, tych ekstremalnie drogich też 🙂.

A do tego niestety już głuchym i mamy forumową groteskę. Przyznaj się, że już nie słyszysz różnić ... Słyszysz jeszcze 12K kHz ?

Edytowane przez Piopio

10 minutes ago, Piopio said:

Bo to jest NORMALNE, że im głośniej tym "lepiej". 

Czyli potwierdzasz, że brzmienie zmienia się, jeśli zmienimy poziom głośności?

4 minuty temu, Piopio napisał:

Słyszysz jeszcze 12K kHz ?

14kHz przy niskich poziomach SPL.

A czy ten nowy A8 będzie większy?

Powiem szczerze, że na AVS pierwszy raz A6 widziałem na żywo i nieco zaskoczyła mnie jego małość. Zastanawiam się cobym tam na tym wyświetlaczu zobaczył z trzech metrów?

3 godziny temu, Lech36 napisał:

14kHz przy niskich poziomach SPL.

To wiele wyjaśnia ... 😉 Trafiłem w 10 😉 

Edytowane przez Piopio

16 minut temu, MarcK napisał:

A czy ten nowy A8 będzie większy?

Powiem szczerze, że na AVS pierwszy raz A6 widziałem na żywo i nieco zaskoczyła mnie jego małość. Zastanawiam się cobym tam na tym wyświetlaczu zobaczył z trzech metrów?

Wyglada na to ze będzie szerszy ale wyświetlacz ma ten sam rozmiar chyba z tego co na szybko przeczytałem 

9 minut temu, Piopio napisał:

Trafiłem w 10

Bardziej w 8 🙂. Pamiętaj że przy niskich SPL bo to ma znaczenie, niestety nie odnotowałem wartości tego SPL dla 14kHz. Chodziło o zmniejszenie ryzyka dla głośnika tonów wysokich, próba była na gościnnych występach. Towarzystwo które brało udział też w teście zakończyło próbę na 12kHz. Oczywiście opowiadać powinienem że słyszałem do np. 21kHz.

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Bardziej w 8 🙂. Pamiętaj że przy niskich SPL bo to ma znaczenie, niestety nie odnotowałem wartości tego SPL dla 14kHz. Chodziło o zmniejszenie ryzyka dla głośnika tonów wysokich, próba była na gościnnych występach. Towarzystwo które brało udział też w teście zakończyło próbę na 12kHz. Oczywiście opowiadać powinienem że słyszałem do np. 21kHz.

Ale przynajmniej wyjaśniło się, że praktycznie nie jesteś w stanie rozróżnić sprzętów 😉 Więc Twoja filozofa polegania na pomiarach w Twoim przypadku ma sens. 

1 minutę temu, Piopio napisał:

Ale przynajmniej wyjaśniło się, że praktycznie nie jesteś w stanie rozróżnić sprzętów

Jak zwykle wszystko wiesz najlepiej, to już standard na tym forum. Ci co brali również udział w tej próbie i odpadli na 12kHz twierdzili że odróżniają kierunek wpięcia kabli połączeniowych, pewnie tak jak Ty odróżniasz wpływ jittera na sygnał audio w opowiadaniach a praktycznie to tak jak w słynnym teście 😉 

6 minut temu, Piopio napisał:

Twoja filozofa polegania na pomiarach w Twoim przypadku ma sens. 

Szkoda czasu na bawienie się odsłuchy porównawcze, lepiej przeznaczyć go na słuchanie muzyki.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
5 godzin temu, Piopio napisał:

Nie warte bo za 7,5K można mieć Gustard R26, który dźwiękowo jest lepszy od A8. Choć może ktoś skusić się na funkcjonalność Eversolo. 

Jeszcze nie słyszałeś jak gra A8.... 

31 minut temu, Kw202 napisał:

Jeszcze nie słyszałeś jak gra A8.... 

Ale słyszałem Gustarda A26 oraz R26. Żaden układ delta-sigma nie przeskoczy R2R. Chyba, że w jakieś extra drogiej aplikacji lub w wersji zlampizowanej.

Edytowane przez Piopio

23 godziny temu, Piopio napisał:

A ROSE RS150/250 ?

No mi ani Rose, Atom, ani ani nawet M10 nie podeszły tak jak A6 i tu nie chodzi nawet o brzmienie (chociaż też), ale o funkcjonalność.

EverSolo zjadło je w przedbiegach... oczywiście to tylko moja opinia na podstawie moich oczekiwań i upodobań.

Patrząc jednak w którą stronę to idzie, nawet nie wziąłem ME na testy. Zostaje zdecydowanie przy A6 i czekam na wzmacniacz od EverSolo, jemu dam szansę 🙂

Nie twierdzę, że moje aktywne Akoye są złe, ale jak będę mógł, to wrócę do "korzeni" czyli wzmacniacz i kolumny pasywne... tak dla zasady 🙂

Tak by była jasność, to nie jest mój zestaw podstawowy, tylko pomocniczy, taki do posłuchania w mojej jamie, jak chce zejść z oczu całemu światu 🙂 

PS

Znowu się zacznie testowanie kolumn 😄

2 hours ago, Piopio said:

Ale słyszałem Gustarda A26 oraz R26. Żaden układ delta-sigma nie przeskoczy R2R. Chyba, że w jakieś extra drogiej aplikacji lub w wersji zlampizowanej.

Zwłaszcza w wersji zlampizowanej 😄

Z wysokim THD

44 minuty temu, bum1234 napisał:

Zwłaszcza w wersji zlampizowanej 😄

Z wysokim THD

Masz coś do DAC-ów Lampizatora ? 

18 minut temu, Kw202 napisał:

Pod warunkiem że będzie izolacja galwaniczna 😉

W przypadku zintegrowanych streamerów musi to być izolacja galwaniczna LAN 😉 

Witam wszystkich mam pytanie czy w obliczu nowego A8 mój zestaw wymaga zmian.Jaka jest różnica i czy jest w brzmieniu przetworników AKM AK4499EX + AK4191EQ nie miałem okazji ich słuchać .Korci trochę wejście XLR RCA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Do tego lepsze zasilanie DSP loudness i inne atrakcje…

Ukryta Zawartość

IMG_0884.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Si. Troche jak w miniDSP - FIR/IIR, DRC, LPF/HPF, delay. Plus loudness.

Edytowane przez ProjectPi

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

1 godzinę temu, videograf napisał:

Witam wszystkich mam pytanie czy w obliczu nowego A8 mój zestaw wymaga zmian.Jaka jest różnica i czy jest w brzmieniu przetworników AKM AK4499EX + AK4191EQ nie miałem okazji ich słuchać .Korci trochę wejście XLR RCA

Ukryta Zawartość

Nikt jeszcze na żywo w Polsce nie widział A8, a już takie nim podniecenie...

AKM AK4499EX na słuchawkach w Shanlingu h7 słuchałem i porównując do  Chord Hugo 2, to wolałbym Chińczyka 

Ukryta Zawartość

48 minut temu, MarcK napisał:

Do tego lepsze zasilanie DSP loudness i inne atrakcje…

Ukryta Zawartość

IMG_0884.jpeg

Zrobili konkurenta dla matrix element x2 pure za połowę ceny. Uniwersalne urządzenie ze świetnie zrealizowana regulacja glosnosci i DSP.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, EMiL napisał:

Zrobili konkurenta dla matrix element x2 pure za połowę ceny. Uniwersalne urządzenie ze świetnie zrealizowana regulacja glosnosci i DSP.

jesli o mnie chodzi to mogli by zadbac o druga strone ofery, sam player z zewnetrznym wejsciem na zegar, bez daca,i np zlaczem sfp do sieci. z opcja pozbycia sie calkiem wifi

TIdal Audio Contriva Diacera SE / Denafrips Terminator+ 12th / Denafrips arce / Monobloki Purifi 1et9040ba / Denafrips Athena / Velodyne Sc1250 +  Wilson Benesh Torus

3 minuty temu, xsnailx napisał:

jesli o mnie chodzi to mogli by zadbac o druga strone ofery, sam player z zewnetrznym wejsciem na zegar, bez daca,i np zlaczem sfp do sieci. z opcja pozbycia sie calkiem wifi

W pewnym stopniu może Cie zainteresować matrix element s.

• Pokaż nowe odpowiedzi