Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, sk-victor napisał:

No dobra, to czy ktoś w ogóle robił bezpośrednie porównanie A6 i A6 ME. Mam parę dni na wymianę i brak możliwości porównania równocześnie obu. Odsyłam dopłacam i przysyłają nowego. Sorry że zamęczam. Dopłata jednak jakaś jest, więc żeby się nie okazało, że dla samego złotego napisu

Jak sam nie zrobisz to nikt za Ciebie decyzji nie podejmie.

4 minuty temu, piotralski napisał:

Jak sam nie zrobisz to nikt za Ciebie decyzji nie podejmie.

Tak wiem 😉 Ale nie o to pytałem. Może ktoś już porównywał i ma jakieś wnioski

Edytowane przez sk-victor

Lubię kiedy gra muzyka...

Gość Kw202

(Konto usunięte)

Na YouTube jest chyba kilka filmów z porównaniem, ale na są wiarygodne to inna sprawa. 

@Lech36 pisał kiedyś że nie ma opcji żeby była różnica.

Osobiście kupiłem wersję Master, myślę że łatwiej mi będzie ją później odsprzedać 😉

55 minut temu, sk-victor napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

18 minut temu, Piopio napisał:

Ukryta Zawartość

Widziałem. Takie recenzje o kant d... można potłuc. Wole niezależne, niebranżowe opinie 😉

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, sk-victor napisał:

Widziałem. Takie recenzje o kant d... można potłuc. Wole niezależne, niebranżowe opinie 😉

Ludzie mają jeszcze większą fantazję od branży 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

11 godzin temu, sk-victor napisał:

W tej recenzji napisano:

Skupienie, żeby wyłowić najmniejszą różnicę, i nagle zaraz, zaraz, ale coś jest nie tak, tutaj różnica na korzyść wersji MASTER jest słyszalna praktycznie już od pierwszych taktów! To nie jest tak, że to urządzenie gra inaczej! Ono gra podobnie, ale o niebo lepiej!

Ja testowałem wersje standard, musiałem oddać i następnie kupiłem ME. Różnica w cenie nie była dla mnie nieakceptowalna, dostałem rabat na wersję ME. Ciężko porównać jeśli nie ma dostępu do dwóch jednocześnie, ale nie podpisałbym się pod "gra o niebo lepiej". W zasadzie nie wiem co to znaczy 😉  Kupiłem głównie dlatego, jak wspomniałem, mogłem sobie pozwolić na wyższą cenę a mam spokojna głowę i jak czytam, że mój gra o niebo lepiej, to dobrze się czuję a to też ważne 😉  Przesiadałem się z Node 2i o obie wersje EverSolo grały u mnie lepiej, ale to akurat wszyscy podkreślają, że to półka wyżej niż stary Bluesound. To co jeszcze ewentualnie rozważam, to w przyszłości upgrade do zasilania liniowego, ale czekam na rodzimą produkcję od PD Creative, bo miałem to zasilanie w Node i rzeczywiście to był upgrade. Więc podsumowując, jeśli możesz, to kup sobie wersję ME i będziesz miał spokojną główę. Mnie teraz nękają recenzje A8. Kupując A6 ME nie widziałem, że planują wyższy model, bo może bym poczekał... Z drugiej strony, to ciągłe gonienie króliczka jest bez sensu. Ja jestem bardzo zadowolony z A6 ME. W półce sobie siedzi i na szczęście nie ma miejsca na A8. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 7.12.2023 o 17:26, lenart8 napisał:

Witam,

Panowie podłączyłem dzisiaj Eversolo dmp-a6 i gra jak zabawka za 100 zł. Miałem Ariesa Mini i tam muzyka tętniła życiem, tutaj bez basu, przestrzeni, nijako ...

Czy to naprawdę może być sprawa wygrzewania? A jeśli tak to ile trzeba mu dać czasu, tak realnie ?

Ok, mogę już coś więcej napisać. Nie będę owijał w bawełnę żeby usprawiedliwić wydane pieniądze tylko napiszę jak jest. Eversolo wpiąłem w sytsem w miejsce Ariesa Mini. Niestety dźwięk Ariesa bardziej mi się podobał. Był bardziej muzykalny, lepiej schodził w dolne rejestry i ten dźwięk miał "masę". Z Eversolo na poczatku słabo.  Tutaj przy Eversolo popełniłem jeden błąd, dźwięk szedł przez dwa przedwzmacniacze, w Eversolo i Emotivie PT100. Dlatego koniecznie trzeba wyłączyć funkcję "volume passthrough..." Teraz przy tych ustawieniach i po 40 godzinach grania jest lepiej ale Panowie d... nie urywa. Naprawdę. Jako transport jest naprawdę w porządku, obsługa wygląd itd. Ale wewnętrzny DAC, ehh. Dlatego dobrze się zastanówcie przed kupnem albo wypożyczcie na testy żeby później nie żałować. Powiem więcej, podłączyłem Eversolo do DACa w Emotivie i ten dźwięk DUŻO bardziej mi odpowiada, pojawiła się dynamika jak trzeba, bas schodzi niżej jest muzykalnie i wreszcie chce się tego słuchać. A wszyscy wiemy, że DAC w Emotivie  nie jest też jakiś wybitny. Na kości AD... Tylko dlatego chyba go zostawię ponieważ już miałem chęć go zwrócić. W przyszłości dokupię jakiś zewnętrzny DAC i może wtedy będę w pełni zadowolony. A i jeszcze jedno, Tidal nie zacina się tak jak pisał kolega @bogdan. Zarówno z telefonu Conect jak również z Eversolo działa bez zarzutu. Raz zacięło się odtwarzanie z Amazon music. Testuję dalej...

Lenart8 uważaj  co tu piszesz bo jak ja opisałem przedwczoraj  podobną opinię o dzwięku to był tu taki pan który sugerował ze jestem nawiedzony , niedouczony że żyję w niewiedzy , tylko jak to jest że ja słyszę różnicę z dac i bez dodatkowego dac kto inny nie słyszy nic  ale ponoć to ja żyję w niewiedzy , druga sprawa co do codziennego zacinania się tidal to dopiero na priwie dowiedziałem się żeby ever solo połączyć kablem internetowym a nie przez wifi i pomogło wczoraj się ani razu nie zaciął dziwne bo router stoi 2,5 metra dalej , 2 telewizory odbierają Netflix jeden nawet 8 metrów dalej dodatkowo doszedł sufit zbrojony i działa ,a ever solo ,ma czystą drogę po wifi i codziennie kaprysił . Piszę to po to żeby pomóc innym a nie dowalać bo od tego jest forum żebyśmy sobie na wzajem pomagali i się szanowali  a nie docinali.  

10 minut temu, bogdan53a napisał:

Lenart8 uważaj  co tu piszesz bo jak ja opisałem przedwczoraj  podobną opinię o dzwięku to był tu taki pan który sugerował ze jestem nawiedzony , niedouczony że żyję w niewiedzy , tylko jak to jest że ja słyszę różnicę z dac i bez dodatkowego dac kto inny nie słyszy nic  ale ponoć to ja żyję w niewiedzy , druga sprawa co do codziennego zacinania się tidal to dopiero na priwie dowiedziałem się żeby ever solo połączyć kablem internetowym a nie przez wifi i pomogło wczoraj się ani razu nie zaciął dziwne bo router stoi 2,5 metra dalej , 2 telewizory odbierają Netflix jeden nawet 8 metrów dalej dodatkowo doszedł sufit zbrojony i działa ,a ever solo ,ma czystą drogę po wifi i codziennie kaprysił . Piszę to po to żeby pomóc innym a nie dowalać bo od tego jest forum żebyśmy sobie na wzajem pomagali i się szanowali  a nie docinali.  

Jak najbardziej masz rację. Forum ma pomagać. A jak ktoś ma inne zdanie, cóż...

Następna sprawa kiedy naprawiałem   różne odtwarzacze cd to to podpinałem je do zewnętrznego dac , moje spostrzeżenia : prawie że każdy cd grał przez tego samego daca inaczej jeden ostro drugi zmulony trzeci,cicho dzwięk stłumiony i wszystko po optyku lub coax , zaraz się tu ktoś odezwie co ty gadasz przecież to tylko są zara i jedynki niby tak ale wygląda że producent stroi dzwięk już na procesorze po lini cyfrowej . Mam cd Arcam cały czas sprawny ale po wymianie orginalnego lasera  na nowy gra bardziej żywo  z większą dynamiką  a dlaczego przecież to tylko zera i jedynki 

17 godzin temu, Lech36 napisał:

A czego by innego 😉? Kolumny czy ZG i akustyka to drobiazgi w stosunku do cudownych właściwości w/w urządzenia 😉.

Rozumiem 🙂 dziękuję.

1 godzinę temu, lenart8 napisał:

grania jest lepiej ale Panowie d... nie urywa

I nie urwie. Inter player jest dłużej na rynku tym coraz więcej opinii pojawia się że inne urządzenia z podobnego przedziału cenowego grają lepiej. Ale ten wygląda świetnie patrzysz na niego jak słuchasz muzyki to cię cieszy no i ma fajną funkcjonalność.

16 godzin temu, ProjectPi napisał:

Zauwazalnie pewnie tak, ale dla odmiany sprobuj moze czysto odsluchowo.

I to na ślepo 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Mi tam pasi ten ME. Gram dużo na winylach a to wpadło dla wygody itp i gra bardzo fajnie. Nie mam doświadczenia z niewiadomo jaką ilością DACow, streamerow itd i nie wiem czy chce mieć. Od zawsze grałem z winyla i tak pewnie zostanie a to co daje mi eversolo wystarczy w zupełności. To co kolega napisał o porównaniu A6, A8 i Rose wcale mnie nie zaskoczyło. Dużo mamy w głowie jak słyszymy i co słyszymy no i tak według mnie jest w dużym stopniu i nie zamierzam dyskutować z ludźmi od pomiarów ani tych z uszami nietoperza ale zawsze podpisze się pod słowami że kolumny, wzmacniacz i pomieszczenie robią największą robotę. 
Odpowiadając koledze na pytanie czy wymieniać na ME? Jeśli są złotówki na to, czyli nie jest problem dopłacić to według mnie pytania nie ma i bierz ME. Sam będziesz w stanie stwierdzić czy to było warte czy nie. Jeśli uznasz że nie to odsyłasz ME (bo takie prawo Ci przysługuje) i kupujesz nawet w innym sklepie zwykłą wersję może i za mniejsze pieniądze bo są coraz bardziej elastyczni a świąteczne rabaty wjadą. 
Z mojej strony dalej podpytam czy ktoś miał do czynienia z Musical Fidelity a3cr? 
pozdro szeset dla wszyskich 

Dobre podejście z drugiej strony ciekawe ile osób go właśnie ocenia w ten sam sposób

4 minuty temu, linu666 napisał:

Nie mam doświadczenia z niewiadomo jaką ilością DACow, streamerow itd i nie wiem czy chce mieć

Wówczas 100 na 100 osób napisze że jest super.

🙂 nic w tym złego. 

Jestem po prostu ciekaw ile takich komenatrzy jest po prostu w sieci. Szczególnie o nowych tak świetnie wyglądających urządzeniach. 

6 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Dobre podejście z drugiej strony ciekawe ile osób go właśnie ocenia w ten sam sposób

Wówczas 100 na 100 osób napisze że jest super.

🙂 nic w tym złego. 

Jestem po prostu ciekaw ile takich komenatrzy jest po prostu w sieci. Szczególnie o nowych tak świetnie wyglądających urządzeniach. 

Kolego ja nie oceniam tylko wypowiadam swoje zdanie słuchając muzyki poprzez to urządzenie. Czy zauważyłeś w jakiejkolwiek mojej wypowiedzi że stawiam go ponad coś? Lub że gra gorzej niż coś? Nie jestem recenzentem sprzętu, dźwięku i nie potrafię opowiadać o tym jak większość pismaków prasy branżowej. Mówię otwarcie o swoich doświadczeniach i doznaniach kupując go. Wiadomo że zakup został poparty czytaniem na jego temat w sieci jak i śledząc to forum. Był przeznaczony budżet w który wpisał się ME więc został lokatorem i tyle. Czy jest wybitny czy nie to niech się kłócą inni. Mi w zupełności wystarczający. Zaznaczam raz jeszcze że nie jestem słuchaczem polegającym na streamingu i słucham generalnie z płyt LP. Nawet jak coś wpadnie w ucho znalezione na TIDALu to potem wjeżdża na LP bo lubię i tyle. Kiedyś mi kolega zaprezentował porównanie dwóch DACow gdzie jeden był DIY a drugi kosztował chyba 25k i co? Odsyłam do opisu porównania który znalazł się kilka postów wcześniej. Oba grały zadowalająco i przy żadnym nie pociekło ze mnie nic. Preferencje słuchowe i muzyczne determinują zadowolenie tego kto zasiada w fotelu ze szklanką czegoś na lodzie. 

W dniu 8.12.2023 o 12:51, Piopio napisał:

Różnice pomiędzy sprzętami słychać w domenie analogowej.

Jak słychać to na pewno można je zmierzyć a tymczasem pomiary nie wykazują tego o czym audiofile piszą że słyszą. "Jak żyć panie Premierze, jak żyć?" 😉 

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

1 godzinę temu, linu666 napisał:

Jeśli są złotówki na to, czyli nie jest problem dopłacić to według mnie pytania nie ma i bierz ME.

U mnie z finansami nie ma problemu, ale logika i wiedza nakazuje podejście analityczne do tematu. Po takim podejściu padł wybór na A6 bez ME i tak pozostanie.

5 minut temu, Lech36 napisał:

U mnie z finansami nie ma problemu, ale logika i wiedza nakazuje podejście analityczne do tematu. Po takim podejściu padł wybór na A6 bez ME i tak pozostanie.

Mam podobnie, chociaż jak kupowałem to nie miałem pojęcia że będzie ME a tym bardziej A8 🙂

Gość Kw202

(Konto usunięte)
3 godziny temu, bogdan53a napisał:

Mi też przycinał się po wi fi ale ewidentnie była to wina internetu z Play. 

Teraz mam go połączonego z Orange (światłowód) też po wi fi i gra już normalnie. 

5 minut temu, piotralski napisał:

Mam podobnie, chociaż jak kupowałem to nie miałem pojęcia że będzie ME a tym bardziej A8 🙂

Do A8 mam też bardzo spokojne podejście, jedyne co w nim urzeka to to że jest pełnowymiarowy, ale to nie jest argument który może spowodować jakieś nerwowe ruchy 😉.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
3 godziny temu, lenart8 napisał:

Jak najbardziej masz rację. Forum ma pomagać. A jak ktoś ma inne zdanie, cóż...

Ten streamer to nie Nutella żeby każdemu podpasował, każdy szuka swojego dźwięku. 

No i co jest też ważne to gra cały system, że o akustyce nie wspomnę 😉

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Do A8 mam też bardzo spokojne podejście, jedyne co w nim urzeka to to że jest pełnowymiarowy, ale to nie jest argument który może spowodować jakieś nerwowe ruchy 😉.

Chyba nie jest pełnowymiarowy? 

14 minut temu, Lech36 napisał:

No właśnie gdyby był rozmiarów A6 to pewnie by mi łaził po głowie, a tak niestety sam się wyklucza.

Przeszedłem na A6 z Cocktail Audio x14... i już A6 weszła na wcisk 😄

53 minuty temu, Kw202 napisał:

Ten streamer to nie Nutella żeby każdemu podpasował, każdy szuka swojego dźwięku

Ja tam za nutellą nie przepadam 😂

Godzinę temu, Kw202 napisał:

Chyba nie jest pełnowymiarowy? 

Rzeczywiście 388mm to nie jest pełny wymiar, ale jest duży a to powoduje że prezencja rośnie 😉. Na razie A6 jest w pełni zadowalający i ma znacznie rozsądniejszą cenę od A8.

Gość Kw202

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Lech36 napisał:

Rzeczywiście 388mm to nie jest pełny wymiar, ale jest duży a to powoduje że prezencja rośnie 😉. Na razie A6 jest w pełni zadowalający i ma znacznie rozsądniejszą cenę od A8.

Ale nie ma dsp, można temu jakoś zaradzić? 

Podłączyć jakieś zewnętrzne? 

Cóż więc ja jako płaskoziemca, antyszczepionkowiec i niedowiarek dzisiaj już załatwiłem wymianę A6 na A6 ME w firmie w której dokonałem zakupu. Na pewno po wymianie otworzą się wrota do innego wymiaru, doznam iluminacji i przejdę do HiResEndu. A poważnie, człowiek coraz starszy ale i coraz głupszy. Przecież i tak wiem, że nie usłyszę żadnej lub prawie żadnej różnicy. Ale cóż to jest silniejsze...

5 godzin temu, bogdan53a napisał:

Zacinki także zauważyłem. Sygnał WiFi jest na max a Solo tnie Tidala. Nie zawsze tnie ale zbyt często jak na mój standard ( ogrzewania podłogowego w stropie nie ma ). Być może trzeba będzie dopłacić do abonamentu, żeby zwiększyli mi przesył, to ustalę. Kabel chciałem sobie darować ( uwarunkowania lokalowe ) ale prawdopodobnie będzie trzeba ciągnąć sygnał przewodem.

Z tym Tidalem to oni coś robią więc nie szukajcie firanek tam gdzie ich nie ma. Wyluzować i poczekać a będzie gitara. Cały świat narzeka więc coś jest na rzeczy. 

Edytowane przez linu666
5 minut temu, Kw202 napisał:

Ale nie ma dsp, można temu jakoś zaradzić? 

Podłączyć jakieś zewnętrzne? 

Można o ile nie będzie Ciebie drażnić gorsza zgodność z wyglądem ES. Używam z rynku PRO DEQ2496, wypasione DSP do modelowania brzmienia w rozsądnej cenie, ale nie w systemie z A6. Jest nawet wyposażone w automatykę dostrojenia płaskiej charakterystyki w miejscu odsłuchu, prezentacja jak to przebiega była pokazywana na filmie na forum. A6, jak już pisałem u mnie pracuje z dwoma monitorami aktywnymi z rynku PRO jako system do sypialni. To cały system o moim zdaniem bardzo dobrej jakości.

• Pokaż nowe odpowiedzi