Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

59 minut temu, Lech36 napisał:

Nie muszą być "top", wystarczy że "śmieci" które generują będą poniżej progów percepcji normalnego, zdrowego człowieka a te nie są ustawione na jakichś rekordowych pułapach.

Rozumiem.

Kierujesz się częściej słuchem czy pomiarami?

Teraz, Piotr Sonido napisał:

Rozumiem.

Jedno i drugie musi być w porządku, czyli bez zastrzeżeń technicznych. Chociaż powiem Tobie że nie spotkałem sprzętu o dobrych parametrach, który na ucho nie grałby dobrze.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Jedno i drugie musi być w porządku, czyli bez zastrzeżeń technicznych. Chociaż powiem Tobie że nie spotkałem sprzętu o dobrych parametrach, który na ucho nie grałby dobrze.

A to ja tak. Wyśrubowane chińczyku które w ASR są na top listach. Było to wspomniane także wyżej no kompletnie nie moje brzmienie.

6 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Chodzisz częściej lewa nogą czy prawą?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

Teraz, ProjectPi napisał:

Prawą.

Jestem praworęczny więc jak kopię piłkę na przykład no to częściej zdecydowanie prawą nogą. Jak mam sobie coś podtrzymać to także prawą nogą. Na hulajnodze też chyba odpycham się prawą nogą. Przypomnij mi się to ci to sprawdzę.

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:
5 minut temu, ProjectPi napisał:

Prawą

Na każdy krok lewa robisz dwa prawa bądź jak chodzisz, to cyklicznie przy okazji podskakujesz na prawej nodze?

5 minut temu, ProjectPi napisał:

Na każdy krok lewa robisz dwa prawa bądź jak chodzisz, to cyklicznie przy okazji podskakujesz na prawej nodze?

Jeśli mam dobry humor. 

To się nazywa hopsanie.

Nie mierzyłem tego ale zapewne ten wyskok z prawej nogi i jest dalszy i wyższy. 

Powiem ci szczerze że dawno nikt nie wyrażał zainteresowania tak moją prawą nogą. Dziękuję 🙂 miło mi 

Jeśli tylko masz ochotę to zapraszam wspólnie zrobimy pomiary mojej prawej nogi 🙂

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli mam dobry humor. 

To się nazywa hopsanie.

Powiem ci szczerze że dawno nikt nie wyrażał zainteresowania tak moją prawą nogą. Dziękuję 🙂 miło mi 

Jeśli tylko masz ochotę to zapraszam wspólnie zrobimy pomiary mojej prawej nogi 🙂

Rozumiem. Nie trzeba, jestem usatysfakcjonowany precyzja odpowiedzi.

2 minuty temu, ProjectPi napisał:

Rozumiem. Nie trzeba, jestem usatysfakcjonowany precyzja odpowiedzi.

Bardzo proszę. Zawsze chętnie pomogę 🙂

Zdarza się że katalogowo ,można  powiedzieć ,mam nie specjalne pomiary ciśnienia ale się bardzo dobrze czuje . A czasem bardzo dobry pomiar a samopoczucie lipa .

Więc na ch... mi te pomiary 🤗 

Ps więc mierzycie sobie Panowie ale nie wciskajcie innym że będzie im z tym dobrze . Pzdr 👊

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

No ja na przykład z reguły mam niższe ciśnienie faktycznie. 

Będziemy teraz robić dzienne pomiary mojego ciśnienia i nogi? 

Panowie serio........ Teraz to mnie wzruszacie 🥹

Edytowane przez Piotr Sonido
27 minut temu, Lech36 napisał:

Chociaż powiem Tobie że nie spotkałem sprzętu o dobrych parametrach, który na ucho nie grałby dobrze.

Niektore chińskie dace, wzmacniacze D klasy. Nie mówię że było jakos źle, tanie Toppingi zagrały np lepiej z A klasą niz kiedykolwiek wczesniej, ale zdecydowanie słychać że mierzy i ocenia się wybrane parametry, a niekoniecznie te które najbardziej  wpływają na nasz odbiór jakości dźwięku... 

Któż śmiałby wciskać cokolwiek. Ot sugestia, że dajmy na to trzycyfrowe CRP wskazuje, że nie jest dobrze, choćby samopoczucie kwitnące było.

Ale ja nie do ciebie Piotr .

Pomiar ciśnienia , albo z której nogi więcej korzystasz jest tak samo bez sensu jak te pomiary ASR vs Twoje odczucia .

Pzdr 👊

Teraz, ProjectPi napisał:

Któż śmiałby wciskać cokolwiek. Ot sugestia, że dajmy na to trzycyfrowe CRP wskazuje, że nie jest dobrze, choćby samopoczucie kwitnące było.

I lekarz na dodatek .

Człowiek orkiestra 😎

1 minutę temu, dedal75 napisał:

Ale ja nie do ciebie Piotr .

Pomiar ciśnienia , albo z której nogi więcej korzystasz jest tak samo bez sensu jak te pomiary ASR vs Twoje odczucia .

Pzdr 👊

Sensem wszystkiego jest bezsens wszechświata. 

Swoją drogą no jakieś kryterium wyboru tego sprzętu być musi. Skoro musisz go kupić w ciemno w Chinach bez gwarancji i bez możliwości zwrotu, no to czymś potencjalny kupujący kierować się musi. 

17 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Widzę że dyskusja zeszła w kierunku "Akademii dziwnych kroków" znanej z Monty Pythona 😉.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

4 minuty temu, dedal75 napisał:

I lekarz na dodatek .

Człowiek orkiestra 😎

Pacjent. Glownie dlatego, ze samopoczucie bylo przeciez swietne.

Teraz, Lech36 napisał:

Widzę że dyskusja zeszła w kierunku "Akademii dziwnych kroków" znanej z Monty Pythona 😉.

Nie znam. 

Ale generalnie nie dyskusja nie zeszła. W sensie od ever solo tak ale ostatnio dyskutowaliśmy o pomiarach. Zostałem zapytany o prawą i lewą nogę więc odpowiadałem.

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Nie znam.

Przepraszam, to było Ministerstwo Głupich Kroków:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Zostałem zapytany o prawą i lewą nogę więc odpowiadałem.

I słusznie, ile można rozmawiać o ES? ES trzeba po prostu słuchać, do tego został ten streamer stworzony.

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Lech36 napisał:

Przepraszam, to było Ministerstwo Głupich Kroków:

Ukryta Zawartość

A to znam. Robię tak czasem w biurze. 🙂

I znowu tutaj nie mierzyłem. Ale widzę że jest zainteresowanie więc zakładam że wykrok prawą nogą jest dalszy 🙂

Ukryta Zawartość

44 minuty temu, ProjectPi napisał:

Pacjent. Glownie dlatego, ze samopoczucie bylo przeciez swietne.

A więc pomiar może być super ale odbiór już nie teges🤷🏿‍♂️ i odwrotnie . 

Sprawa indywidualna a tu widzę wszyscy mają ,muszą ,jechać na jednym wózku 🤗

8 minut temu, dedal75 napisał:

A więc pomiar może być super ale odbiór już nie teges🤷🏿‍♂️ i odwrotnie . 

Moze byc. Ale ignorowanie pomiaru - czynnika obiektywnego i faworyzowanie odczuc - czynnika subiektywnego, bywa niebezpieczne w jednych dziedzinach, i niezbyt rozsadne w innych, gdy probuje sie wysnuwac obiektywne wnioski.

Tak ,tak , a ASR kreuje Twoje życiowe drogi , normalne żarty 🤗 .

Ale nie każdego ,zrozum 👊

11 minut temu, dedal75 napisał:

Tak ,tak , a ASR kreuje Twoje życiowe drogi , normalne żarty 🤗 .

Ale nie każdego ,zrozum 👊

Rozumiem, ze kazdy podaza sobie swoja droga.

Acz ty z tego co pisalem zdaje sie zrozumiales niewiele.

Zrozumiałem co chciałem .

Więc zmykaj czym prędzej tam gdzie się o tym pisze i są ludzie którzy chcą to czytać 🤷🏿‍♂️😊

Edytowane przez dedal75

5 minut temu, dedal75 napisał:

Zrozumiałem co chciałem .

Zapewne, stad takie a nie inne dyskusje.

5 minut temu, dedal75 napisał:

Więc zmykaj czym prędzej tam gdzie się o tym pisze i są ludzie którzy chcą to czytać 🤷🏿‍♂️😊

Dziekuje, nie skorzystam, tu sobie pobede.

4 godziny temu, Lech36 napisał:

To temat jest prosty, musisz słychać z liniowym skoro słyszałeś/"słyszałeś" poprawę 😉. Ja nie opieram swoich wyborów tylko na swoim słuchu, urządzenie musi się dobrze mierzyć bo inaczej to słabe urządzenie.

Czy chcesz powiedzieć że jak idziesz do sklepu po sprzęt audio to najpierw sluchasz a potem z walizki wyciągasz oscyloskop i moze jeszcze miernik zniekształceń i w sklepie na blacie dokonujesz pomiarów ,następnie każesz zapakować ?  

To nie wciskaj ludziom w większości tematów w których udział bierzesz pomiarów , jak ten jeden- izolacje galwaniczną .

Nie idźcie tą drogą 😂 z Sabą

Edytowane przez dedal75

Pomierz lampę i tranzystor -który sie dobrze na twoim oscyloskopie mierzy a potem kolegom ze wzmacniaczem lampowym wytłumacz czemu zakupili tak zly w pomiarach wzmacniacz i tu nie chodzi tylko o zniekształcenia  parzyste bo lampa gra bardzo dobrze też po cichu z dociążonym i bardzo barwnym melodyjnym dźwiękiem   i pomimo że ma 100 lub nawet 1000 razy wiecej zniekształceń niż tranzystor to i tak dla wielu posiadaczy lamp gra znacznie lepiej od bardzo dobrego w pomiarach na oscyloskopie  tranzystora .]

• Pokaż nowe odpowiedzi