Skocz do zawartości
IGNORED

Wpływ źrodła cyfrowego na jakość dźwięku

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Akustyczna filtracja grzebieniowa to zjawisko rzeczywiste często powodujące słyszenie różnic których nie wnosi sprzęt. Wyobraźnie w słyszeniu różnic też ma ważną pozycję, ale to działa na innej niż fizyczna płaszczyźnie. 😉 

To nie była "wycieczka" do Ciebie.🙃

De gustibus non est disputandum

3 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Czym głupsza wypowiedź, tym więcej lajkuf 👍

"Lajków" nie stawia się pod głupimi wypowiedziami. 

Teraz, Yankes napisał:

To nie była "wycieczka" do Ciebie.🙃

Wiem, ale wyjaśniania nigdy za wiele, więc skorzystałem z okazji 😉

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

31 minut temu, Lech36 napisał:

"Lajków" nie stawia się pod głupimi wypowiedziami. 

Zależy koto stawia te lajki ... 😉

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Możliwe że rzeczywiście usłyszał różnicę, ale taką wynikająca ze...

Napisał wprost:

9 godzin temu, Aras_ napisał:

Johnie Walker się włamał na moje konto.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

15 minut temu, szymon1977 napisał:

Napisał wprost:

Na moje konto J.W. się też czasem włamuje 😉.

59 minut temu, szpakowski napisał:

Zależy koto stawia te lajki ... 😉

Zgadza się, voodoo fani stawiają voodoo fanom a techniczni technicznym 😉

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

7 minut temu, Lech36 napisał:

Zgadza się, voodoo fani stawiają voodoo fanom a techniczni technicznym 😉

A nie uważasz Lechu, że te całe lajki to zwykła dziecinada ... ?

11 minut temu, Lech36 napisał:

Na moje konto J.W. się też czasem włamuje 😉

No ale Ty nie stawiasz fundamentalnych kwestii za sugestią Johnego W.

4 minuty temu, szpakowski napisał:

Pewnie trochę tak, ale potwierdzenie że czyjś tekst się komuś podobał i się z tekstem identyfikuje nie musi być tak kwalifikowane. To raczej tylko wyraz aprobaty.

2 minuty temu, szymon1977 napisał:

No ale Ty nie stawiasz fundamentalnych kwestii za sugestią Johnego W.

Zdecydowanie nie.

3 godziny temu, Lech36 napisał:

Pewnie trochę tak, ale potwierdzenie że czyjś tekst się komuś podobał i się z tekstem identyfikuje nie musi być tak kwalifikowane.

Taka identyfikacja sens ma jedynie taki jak identyfikacja pewnych jednostek jako np jednorożec lub syrena ... z prawdą i nauką ma to niewiele wspólnego.

W dniu 7.07.2023 o 17:03, Lech36 napisał:

Nie raportuje, jeszcze mi się to na forum nie zdarzyło.

Mi też nie. Ale jak już się przegina to wiesz.

Telefonem wystarczy że ustawisz go w innym miejscu i już będzie różnica w nagrywaniu. 

To chyba nie najlepszy przykład.

47 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Telefonem wystarczy że ustawisz go w innym miejscu i już będzie różnica w nagrywaniu. 

Wiem 😉.

W dniu 9.07.2023 o 12:38, szpakowski napisał:

Ja postulowałem ostatnio żeby pojawiły się unlajki. Ale moderacja była steptyczna. 

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Ja postulowałem ostatnio żeby pojawiły się unlajki. Ale moderacja była steptyczna. 

Takie "unlajki" to tylko dla dzieci są. Były kiedyś e-motki z uśmiechem, ale służyły tylko do dziecinady a nie do poważnej dyskusji o wpływie techniki na jakość dźwięku. Dobrze że od jakiegoś czasu zniknęły, przynajmniej można dyskutować a w końcu uśmiechnięta buźka w dalszym ciągu jest w edytorze forum, ale taka która zawsze umożliwia rzeczową dyskusję a nie tylko hejt.

Godzinę temu, Lech36 napisał:

Były kiedyś e-motki z uśmiechem, ale służyły tylko do dziecinady a nie do poważnej dyskusji o wpływie techniki na jakość dźwięku.

Piwo też można było postawić, teraz tylko w realu...a brzuch rośnie.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, piramidon napisał:

Piwo też można było postawić, teraz tylko w realu...a brzuch rośnie.

Trzeba wódkę pić bo niegazowana i brzuszka nie rozepcha 🙂 

A tak na poważnie to po alkoholu nie odróżniłbym dźwiękowo czy gra Bambino czy Rose RA180.

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

Były kiedyś e-motki z uśmiechem, ale służyły tylko do dziecinady a nie do poważnej dyskusji o wpływie techniki na jakość dźwięku.

A serduszka i pucharki są poważne i takie merytoryczne ... 

1 godzinę temu, Lech36 napisał:

a w końcu uśmiechnięta buźka w dalszym ciągu jest w edytorze forum, ale taka która zawsze umożliwia rzeczową dyskusję a nie tylko hejt.

Uśmiechnięta buźka była narzędziem hejtu ... ? ... ciekawe ...

Gość

(Konto usunięte)
31 minut temu, szpakowski napisał:

Uśmiechnięta buźka była narzędziem hejtu

Dla złych trolli była narzędziem do siania terroru 🙂 

39 minut temu, MarcinStereo napisał:

Dla złych trolli była narzędziem do siania terroru 🙂 

Aaa... znam nawet takiego jednego który wstawiał buźki gdzie popadnie. Czyli to był hejt?

1 godzinę temu, szpakowski napisał:

A serduszka i pucharki są poważne i takie merytoryczne ... 

Stary silnik forum pozwalał w formie bez dyskusji postawić tylko jeden typ e-motki, potem wprowadzono urozmaicenie, które o ile dobrze pamiętam wtedy skrytykowałem, ale decyzje nie należą do mnie.

55 minut temu, szpakowski napisał:

Aaa... znam nawet takiego jednego który wstawiał buźki gdzie popadnie. Czyli to był hejt?

To nie był uśmiech, a podśmiechujek 🤣

2 godziny temu, MarcinStereo napisał:

A tak na poważnie to po alkoholu nie odróżniłbym dźwiękowo czy gra Bambino czy Rose RA180.

To zależy po jakiej ilości alkoholu, rozsądne ilości powodują wzmocnienie słuchu, sam doświadczyłem wielokrotnie na własnym organizmie a ostatnio w czasie pozbywania się dokuczającej przepukliny chirurg potwierdził to moje spostrzeżenie, to był pan profesor. Alkohol w rozsądnych ilościach powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych i lepsze ukrwienie wszystkich organów człowieka w tym tych odpowiedzialnych za słyszenie powodując wzrost czułości słuchu.    

3 minuty temu, Ajothe napisał:

To nie był uśmiech, a podśmiechujek 🤣

Tylko wątki mające w tytule humor mogą uzasadniać takie e-motki, to tak wg mojej opinii.

P.S. Dobra, bo się założyciel wkurzy że mu wątek zaśmiecamy 😉.

4 godziny temu, Lech36 napisał:

Takie "unlajki" to tylko dla dzieci są. Były kiedyś e-motki z uśmiechem, ale służyły tylko do dziecinady a nie do poważnej dyskusji o wpływie techniki na jakość dźwięku. Dobrze że od jakiegoś czasu zniknęły, przynajmniej można dyskutować a w końcu uśmiechnięta buźka w dalszym ciągu jest w edytorze forum, ale taka która zawsze umożliwia rzeczową dyskusję a nie tylko hejt.

No ale nie rozumiem dlaczego z jednej strony można dać aprobatę łapka w górę ale nie można dać reakcji w dół jako dezaprobatę.

3 godziny temu, MarcinStereo napisał:

Trzeba wódkę pić bo niegazowana i brzuszka nie rozepcha 🙂 

Też mi się ostatnio zdarzyło 😛

4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

No ale nie rozumiem dlaczego z jednej strony można dać aprobatę łapka w górę ale nie można dać reakcji w dół jako dezaprobatę.

Aprobata nie wymaga dyskusji, dezaprobata z reguły rozpoczyna dyskusję, trzeba ją wyrażać imiennie żeby umożliwić adwersarzowi odpowiedź.

1 minutę temu, Lech36 napisał:

Aprobata nie wymaga dyskusji, dezaprobata z reguły rozpoczyna dyskusję, trzeba ją wyrażać imiennie żeby umożliwić adwersarzowi odpowiedź.

Czy ja wiem. 

3 na 10 wątków kończy się zejściem na kable albo transport i jego pływ na brzmienie. Zdecydowanie bardziej przydała by się rączka w dół.

Gdyż z takiej dyskusji nikt nowy nic nie wynosi. Nikt. Rozmowa zawsze odbywa się między takimi samymi jednostkami 🙂

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Czy ja wiem. 

3 na 10 wątków kończy się zejściem na kable albo transport i jego pływ na brzmienie. Zdecydowanie bardziej przydała by się rączka w dół.

Gdyż z takiej dyskusji nikt nowy nic nie wynosi. Nikt. Rozmowa zawsze odbywa się między takimi samymi jednostkami 🙂

Wyraziłem tylko swoje zdanie jako zwykły użytkownik forum. 

1 minute ago, Piotr Sonido said:

Czasem już nie trzeba wchodzić do wątku żeby wiedzieć co można w nim przeczytać.

Myślę, że już lepiej sobie samemu wypożyczyć parę sprzętów i na własne ucho przetestować 🙂

15 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Bo te same bocznicowe trole polityczne, co po usunięciu emotki negatywnej z dumą obwieszczały, że zamiast niej będą klikać haha, uznały haha za narzędzie trolingu politycznego gdy tylko okazało się, że nie tylko można je wręczyć, ale też otrzymać - tyle historia.

Kiedyś włączałem z rana Forum, przychodziło mi 20 haha od... (nie będę wymieniać) to wiedziałem, że wszystko w normie - teraz muszę sprawdzać, czy któryś sprawy nie przemyślał i zdania nie zmienił.

Edytowane przez szymon1977

• Pokaż nowe odpowiedzi