Skocz do zawartości
IGNORED

Pokerowa zagrywka Putina - grupa Wagnera . Łukaszenka na postronku Moskwy .

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Sytuacja zaczyna się pomału klarować . Putin to nie idiota tak jak niektórzy myślą . Jest przebiegłym niebezpiecznym strategiem . Co będzie jak grupy Wagnera zaczną atakować granice Polski jako uchodźcy z afryki , lub Batiuszka wykorzysta ich do konkretnego ataku żeby odwrócić uwagę od wojny na Ukrainie ?

Poczytaj wątek Wojna na Ukrainie na forum audiostereo. Uzyskasz interesujące Ciebie informacje.

Putin prawdopodobnie zmarł rok temu na raka. Spadając ze schodów .Nie może nie być idiotą bo nie żyje.   Reszta to fakenewsy. Z faktami się nie dyskutuje.

Grundig High Fidelity

2 godziny temu, Wojtek 1959 napisał:

Sytuacja zaczyna się pomału klarować . Putin to nie idiota tak jak niektórzy myślą . Jest przebiegłym niebezpiecznym strategiem . Co będzie jak grupy Wagnera zaczną atakować granice Polski jako uchodźcy z afryki , lub Batiuszka wykorzysta ich do konkretnego ataku żeby odwrócić uwagę od wojny na Ukrainie ?

Ty sobie jaja robisz, czy takie banialuki opowiadała dziś reżimowa telewizja?

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
15 minut temu, Jaro_747 napisał:

Ty sobie jaja robisz, czy takie banialuki opowiadała dziś reżimowa telewizja?

No nie - Batia zapewne jest agentem C.I.A i F.B.I zarazem. Pogratulowac wyobraźni. Zapewne św Batia poleciał do USA po wytyczne.

Edytowane przez Wojtek 1959
Gość

(Konto usunięte)
7 godzin temu, Jaro_747 napisał:

Jak rozumiem tym pseudozabawnym wpisem usiłujesz przykryć absurdalność poprzedniego.

Powiedz mi jaką ja jestem onuca pisząc tak o Badzce Lukaszence ? Bo widzę że go bronisz. Bo w wątku o wojnie na Ukrainie to same onuce lecą odmieniane przez przypadki , narazie tylko ruskie jeszcze 

40 minut temu, Seth_A_Rider napisał:

Jeden z niewielu w masie pożytecznych.

Staram się słuchać opinii głównie wojskowych i to tych starszych wiekiem ,ze względu na doswiadczenie zawodowe a nie domorosłych wymądrzajacych się rekrutów. To samo z cywilnymi ekspertami z podobnych zagadnień.

Gospodarczo, Ukrainy już właściwie nie ma. 

Od trzydziestu lat było na poziomie średniej afrykańskiej, teraz pozostał kikut utrzymywany datkami z zachodu.

….be still and know….

Gość

(Konto usunięte)

Najgorsze w tym wszystkim jest , że coraz więcej polityków to pajdokraci . Na przykład taka Konfederacja z dzieciakiem Mentzenem , wiek przywódcy Ukrainy oraz doświadczenie w polityce w porównaniu z Putinem . Putin to wytrawny pokerzysta grający znaczonymi kartami . Taki Prigożyn , czy Grupa Wagnera - to są te znaczone karty . Łukaszenka też taką kartą jest . Putina można porównać do wielkiego Szu . Właściwie to on jest Wielkim Szu na arenie międzynarodowej . Jaki był los Wielkiego Szu ? Obejrzyj sobie film o tym samym tytule . Tam padają takie stwierdzenia . Z nim się nie da wygrać oraz , on wygrywa , kiedy chce wygrać. Jest takie powiedzenie , że dobry Indianin to martwy Indianin . Jak do tej pory nikt się nie zastanawiał z możnych tego świata - Jak pozbawić życia fizycznie Putina . 

Godzinę temu, Wojtek 1959 napisał:

Powiedz mi jaką ja jestem onuca pisząc tak o Badzce Lukaszence ? Bo widzę że go bronisz. Bo w wątku o wojnie na Ukrainie to same onuce lecą odmieniane przez przypadki , narazie tylko ruskie jeszcze 

Powiedz mi skąd ta onuca (gdzie to napisałem???), skąd ten kretyński pomysł że "bronię Łukaszenki???

W hasełka o geniuszu Putina to już nawet naiwne Jelonki Bambi przestały wierzyć, a ty wyskakujesz z takimi komicznymi tekstami. 

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
18 minut temu, Jaro_747 napisał:

Powiedz mi skąd ta onuca (gdzie to napisałem???

Cały wątek o wojnie na Ukrainie . Tam możesz być nawet onucą z Marsa . Same epitety . Cały ten wątek to zachwalanie głupoty oraz jej prezentowanie . Dlatego tam nie wchodzę . Założyłem ten temat w nadziei że ktoś na ten konflikt spojrzy z innego punktu . 

1 minutę temu, Wojtek 1959 napisał:

Cały wątek o wojnie na Ukrainie . Tam możesz być nawet onucą z Marsa . Same epitety . Cały ten wątek to zachwalanie głupoty oraz jej prezentowanie . Dlatego tam nie wchodzę . Założyłem ten temat w nadziei że ktoś na ten konflikt spojrzy z innego punktu . 

To nie miejsce na twoje zwierzenia.

Postawiłeś absurdalną tezę a teraz piszecz nie wiadomo o czym. O swoich przeżyciach wewnętrznych głównie.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Jaro_747 napisał:

To nie miejsce na twoje zwierzenia.

Postawiłeś absurdalną tezę a teraz piszecz nie wiadomo o czym. O swoich przeżyciach wewnętrznych głównie.

Jeżeli chcesz przenieść swój poziom dyskusji tu - to żegnam 

Jak na razie, w wyniku weekendowej akcji Rosja może bez wywoływania większych dla siebie konsekwencji przeprowadzać na terenie NATO wrogie działania. 

Litwa i Łotwa już apelują do NATO o wzmocnioną obecność wojskowa na ich terenie.

Nawet Niemcy podjęli decyzje o wysłaniu 4 tys żołnierzy.

Kaczyński tez wysyła na granicę z bialorusia „poważne wzmocnienie” od trzymania siatki.

W polskiej infosferze euforia i bredzenie o jakiejś porażce i epokowych zmianach.

Do tej chwili, w zdecydowanej większości, ruski zużył swoje jednostki karne i zalegający w magazynach złom. Gospodarka została przestawiona na tryb wojenny, a siły wojskowe maja być zwiększone do 1.5 mln.

Ruskie wojsko, tez już nie przypomina bałaganu z jakim mieliśmy do czynienia w pierwszych fazach konfliktu.

Will see

….be still and know….

4 minuty temu, Wojtek 1959 napisał:

Jeżeli chcesz przenieść swój poziom dyskusji tu - to żegnam 

Co ty wiesz o poziomie dyskusji skoro nawet nie zbliżyłeś się do sensownych argumentów???

Napiszę w skrócie  -nic, ale to nic nie wskazuje na to, zeby bunt Prigożyna był jakimś spiskiem zaplanowanym przez Putina.

Prigożyn podskakiwał od dłuższej chwili i podkopywał pozycje Gierasimowa i Szojgu. W przepychankach różnych frakcji przegrał wiec postawił wszystko na jedna kartę. I też przegrał, ale wynegocjował warunki w miarę do zaakceptowania.

Putin obronił się, ale pokazał słabość swoją, swojej dyktatury i całego państwa. Mit strategicznego geniusza upadł na wiosnę zeszłego roku, teraz upadł mit silnego człowieka który trzyma wszystko w garści.

Jestem Europejczykiem.

Powoli ale konsekwentnie zbliża się dzień w którym trzeba będzie wejść do wojny, zgodnie z zapowiedziami naszych dyplomatolkow

Nawet juz czytałem opinie że to ostatnie 2 tygodnie pokoju, Duda lata jak z pęcherzem od Hagi do Kijowa, wykonuje rozkazy, a za 2 tyg szczyt NATO...

Przy czym nie będzie to oficjalnie wojna z Rosją,  i nikt nas oficjalnie nie napadnie...dlatego art 5 można o kant d...potłuc 

W sumie dla PiS to jest okazja by odwołać wybory 

Ciekawe czy Ukraincy otworzą nam granicę,  i przyjmą jako uchodźców

Edytowane przez costa brava
5 minut temu, Seth_A_Rider napisał:

Jak na razie, w wyniku weekendowej akcji Rosja może bez wywoływania większych dla siebie konsekwencji przeprowadzać na terenie NATO wrogie działania. 

Na jakiej niby zasadzie??? Co to za kosmiczny pomysł i skąd wzięty???

Jestem Europejczykiem.

"Prywatna" armia Prigożyna może atakować kogo chce , na tej zasadzie 

Edytowane przez costa brava
13 godzin temu, mzawek napisał:

Putin prawdopodobnie zmarł rok temu na raka. Spadając ze schodów

Spadł ze schodów i zachorował na raka? 😉

4 minutes ago, Jaro_747 said:

Na jakiej niby zasadzie??? Co to za kosmiczny pomysł i skąd wzięty???

To wariaci, na Moskwę przecież chcieli uderzyć usłyszymy.

….be still and know….

1 godzinę temu, Wojtek 1959 napisał:

Jak do tej pory nikt się nie zastanawiał z możnych tego świata - Jak pozbawić życia fizycznie Putina . 

Przecież zmarł na raka...po upadku ze schodów. 😉

Godzinę temu, Jaro_747 napisał:

Postawiłeś absurdalną tezę a teraz piszecz nie wiadomo o czym