Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

przełożyłem z powrotem kartę sim orange do modemu - zacina się niemiłosiernie .....

ten sam album 24/192 - przez tidal orange - nie da się słuchać, przez amazon music - orange bez jakichkolwiek zacięć; tidal - play bez problemów także

Edytowane przez sojer2005

Dziwne jest to że dosłownie przed momentem rozmawiałem z kumplem z wybrzeża i on u siebie na Cambridge Audio CXN v2 nie ma żadnych przerw podczas odtwarzania muzy o wysokim próbkowaniu 🤔

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Godzinę temu, GarbataPoczwara napisał:

Jest, nazywa się HiFi. Bezstratne flaki 1411 kbps.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No mówie przecież. Do tego co oferuje Amazon, Apple czy Tidal naprawde sporo brakuje. 

Ukryta Zawartość

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

Dziwne jest to że dosłownie przed momentem rozmawiałem z kumplem z wybrzeża i on u siebie na Cambridge Audio CXN v2 nie ma żadnych przerw podczas odtwarzania muzy o wysokim próbkowaniu
Kto jest dostawcą internetu? U mnie dziś również się tnie w hires na 5G Orange.
Ktoś gdzieś zdawkowo pisał o rozwiązaniu problemu w postaci VPN podpiętego do TPIX ale bez podania szczegółów.

Ja zgłosiłem sprawę do Orange już dwa razy - niby się tym zajmują, dzisiaj dostałem nawet info, że zajmuje się tym jakiś specjalista, jutro idę dym do salonu robić, ale, że nie jestem biegły w tematach "informatycznych" to będę mówił po swojemu :D

Tidal także powiadomiony, może oni też dołożą cegiełkę zwracając się do operatora, bo ich spamuje non stop na supporcie. 

ROTEL A14 mk2 • ROTEL CD11 Tribute • Arcam AVR390 • SelectorONE • APPLE TV 4K • Wiim Ultra • Klipsch: RP-8000 mk2, R112-SW, RP-504C, RS-42 mk2, R14M (Atmos DIY) • 700 płyt CD • Amazon Music

8 godzin temu, NRK napisał:

Nie potrafi zrozumieć, że problem leży po stronie operatora Orange i jego routingu.

Równie dobrze mogę napisać że ty masz problem sam ze sobą, bo ten rzekomo skopany routing o którym piszesz już 10 razy to teoria, której nikt tak dokładnie nie sprawdził. Trzeba by przeanalizować drogę pakietów tidala i porównać z drogą pakietów innych streamów. Praktycznie wszystkie dane w sieci podlegają takiemu czy innemu routingowi I idą często bardzo, bardzo okrężnymi drogami. Więc tak, nie mogę zrozumieć aż tak daleko idącej selektywności że nie tnie się prawie nic prócz akurat Tidala. I to na przestrzeni długiego czasu (przecież routing zmienia się dynamicznie w zależności od obciążeń takich czy innych fragmentów sieci, raczej nikt nie robi reguły: "pakiety Tidala z serwera w Wiedniu przesyłaj do Warszawy złośliwie przez Perpignan". 

Godzinę temu, MacP napisał:

Trzeba by przeanalizować drogę pakietów tidala i porównać z drogą pakietów innych streamów

Nie zrobiłeś tego, a wyrok na Tidala wydałeś. 

10 godzin temu, MacP napisał:

Najwyraźniej kretyni z tidala przegrzali koniuknturę, nie przewidzieli zainteresowania w takiej skali i nie są w stanie zapewnić płynnego odtwarzania czegoś więcej niż 48/24

10 godzin temu, przmor napisał:

Kto jest dostawcą internetu? U mnie dziś również się tnie w hires na 5G Orange.
Ktoś gdzieś zdawkowo pisał o rozwiązaniu problemu w postaci VPN podpiętego do TPIX ale bez podania szczegółów.

PLUS

14 godzin temu, NRK napisał:

On ma problem sam ze sobą. Nie potrafi zrozumieć, że problem leży po stronie operatora Orange i jego routingu. Codziennie ma mówione, że to nie TIDAL jest problemem a on dalej swoje.

Codziennie jest też mówione, że to TIDAL jest problemem, a Kolega swoje.

Wczoraj przez kilkanaście godzin słuchałem hiresów z Tidala, a dzisiaj zaczął zacinać zaraz po włączeniu.

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

To jakaś kpina z użytkowników. Nie da się słuchać.

@NRK

Bo to zależy czego słuchasz. Spróbuj odpalić album "Load" zespołu Metallica. Nie da się słuchać...

Edytowane przez Oxzy_666

Wychodzi na to, że te 20 stron napisanych przez różnych Garganów i Zbir_ków to pitolenie i insynuacje. Temat jest grubszy i to nie jest tak że problemy mają forumowicze z Rysiowa, mieszkający na skraju zasięgu 3G, ludzie o image'u ruskiego gajowego nie odróżniający routera od mikrofali i sraczki od zatwardzenia. A tak mniej więcej próbuje się to przedstawiać przez niektórych.
Teraz jeszcze pozostaje ciekawe, ilu posiadaczy Orange i pewnie funboxa, nie ma zupełnie zacinania.

Bo to nie jest tak, że tnie sie zawsze. W ciągu dnia i rano jest w miare ok. Dzisiaj koło 9 rano mi przycinało, ale zawsze zacina sie w godzinach 16-21. Wtedy kiedy użytkowników aktywnych jest najwiecej. Sprawdziłem to w firmie gdzie tez mamy orange światłowód i jest ta sama sytuacja. 

1 minutę temu, Oxzy_666 napisał:

U mnie też już zero problemów! Właśnie testuję miesiąc darmowego Apple Music. Tidal jest dla masochistów.

PS. Mam Orange i Funboxa.

Używałem Apple Music przez 8 lat. Chciałem spróbować czegoś innego z wyższą rozdzielczością niż airplay 16/44. Mam za swoje. Lepsze jest wrogiem dobrego. 

14 minut temu, Mieciu napisał:

Bo to nie jest tak, że tnie sie zawsze. W ciągu dnia i rano jest w miare ok. Dzisiaj koło 9 rano mi przycinało, ale zawsze zacina sie w godzinach 16-21. Wtedy kiedy użytkowników aktywnych jest najwiecej. Sprawdziłem to w firmie gdzie tez mamy orange światłowód i jest ta sama sytuacja. 

Używałem Apple Music przez 8 lat. Chciałem spróbować czegoś innego z wyższą rozdzielczością niż airplay 16/44. Mam za swoje. Lepsze jest wrogiem dobrego. 

i między innymi, dla natywnej apki appla, zmieniłem streamer z mxn10 na eversolo. 

13 minut temu, Miłosz1 napisał:

i między innymi, dla natywnej apki appla, zmieniłem streamer z mxn10 na eversolo. 

Budżetowo ES poza zasięgiem. 

Z tego co można wywnioskować to problemem jest tutaj dostawca netu a dokładnie Orange 🫤 ...Plus czy Netia nie mają objawów rwania. Ciekawe dlaczego tylko Tidal gdy inne serwisy działają bezproblemowo 

Z tego co można wywnioskować to problemem jest tutaj dostawca netu a dokładnie Orange 🫤 ...Plus czy Netia nie mają objawów rwania. Ciekawe dlaczego tylko Tidal gdy inne serwisy działają bezproblemowo 
Może użytkownicy innych serwisów nie słuchają w hires? W jakości CD Tidal na 5G Orange nie tnie mi się. Po przełączeniu na hires dostaje czkawki. Nie slucham w hires więc w sumie mogę powiedzieć, że Tidal na 5G Orange mi się nie tnie.
2 minuty temu, przmor napisał:
28 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Może użytkownicy innych serwisów nie słuchają w hires? W jakości CD Tidal na 5G Orange nie tnie mi się. Po przełączeniu na hires dostaje czkawki. Nie slucham w hires więc w sumie mogę powiedzieć, że Tidal na 5G Orange mi się nie tnie.

No właśnie mój znajomy słucha ...net ma z Plusa i nie zanotował żadnych przerw podczas słuchania - wszytko mu hula bezproblemowo. Poniżej screen z jego apki ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ale już wiadomo, że Tidal na Orange w hires się tnie a u innych operatorów internetu działa dobrze. Odniosłem się do stwierdzenia, że na Orange inne serwisy streamingowe działają dobrze a tylko Tidal ma problemy.

8 minut temu, NRK napisał:

Ciekawe jak jest na łączu biznesowym z Orange 🤔

Tak samo. Mam w firmie. 

• Pokaż nowe odpowiedzi