Skocz do zawartości
IGNORED

O kablach audio raz jeszcze - test

Rekomendowane odpowiedzi

13 godzin temu, ProjectPi napisał:

Zegar wchodzacy z spdif i zsynchronizowany badz wyestymowany jako podstawa do dalszego reclockingu z ASRC na zegar wewnetrzny.

Dla uscislenia, nie jest to SRC bez A, bo przykladowo dwie odmienne czestotliwosci probkowania nie wywodza sie z tego samego zegara. Zegary uczestniczace w procesie nie maja wspolnej bazy, stad ASRC.

Nie wiem, moje urządzenia nie mają obligatoryjnej konwersji częstotliwości probkowania na wejściu. Mam zamiar zbadać zmiany na wejściu "urządzenia pomiarowego", nie na jego wyjściu. 

nagrywamy.com

Temat jest o kablach to co wyczerpany zamykamy?

Damy tak sobie ze dwa tygodnie zrobi się jesień może będą deszcze to otworzy się nowy 😛

3 godziny temu, przemak napisał:

Nie wiem, moje urządzenia nie mają obligatoryjnej konwersji częstotliwości probkowania na wejściu. Mam zamiar zbadać zmiany na wejściu "urządzenia pomiarowego", nie na jego wyjściu. 

miniDSP miewają obligatoryjnie na wejściu i nie ma zmiłuj. Nie znam interfejsu z opcjonalnym, może Mutec jakiś ewentualnie. 

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

7 minut temu, ProjectPi napisał:

miniDSP miewają obligatoryjnie na wejściu i nie ma zmiłuj

A jaki sygnał nagrywają? 😉

nagrywamy.com

4 minuty temu, przemak napisał:

A jaki sygnał nagrywają? 😉

O co pytasz konkretnie? Spdif, usb audio, jeśli w tym rzecz. 

4 godziny temu, GhostR1 napisał:

słowną bójką"

Ta słowna bójka, to bardziej zabawa. Przynajmniej dla mnie. Mało mnie interesuje czy ktoś słyszy kabelki. 
Wojenka jest na argumenty. Nauka vs wiara. W średniowieczu za podważanie wiary, kończyło się na stosie, choć wcale nie o wiarę kościołowi chodziło. 
Już w tych czasach nie żyjemy, czego niektórzy chyba jeszcze nie dostrzegli lub dostrzec nie chcą.

Ale zapałki zawsze masz przy sobie, jakby co 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

31 minut temu, ProjectPi napisał:

O co pytasz konkretnie? Spdif, usb audio, jeśli w tym rzecz. 

To nie na temat. Zasadniczo interfejsy audio nie mają src i już.

nagrywamy.com

Jedne mają, inne nie mają. Zasadniczo nie wiem jakie są kryteria mania bądź niemania zasadniczo. 

32 minuty temu, Kostucha napisał:

Nauka vs wiara

Raczej wiara vs wiara ... 

Z jednej strony wiara w to, że wg wiedzy dostępnej dla wierzących "naukowców" "słyszący" nie słyszą zmian w dźwięku spowodowanych kablami, bo ich nie ma ...

Z drugiej wiara "słyszących", że słyszane zmiany po zmianie okablowania są niezwykle istotne ...

22 minuty temu, audioburak napisał:

Ale zapałki zawsze masz przy sobie, jakby co 😉 

Nie potrzebuję. Jednak odnoszę wrażenie, że słyszący najchętniej zastosowaliby choćby odrobinę jakiegoś strappado lub zgniatacza kciuków, żeby głośno wykrzyczeć „SŁYSZĘ” 😉

8 minut temu, szpakowski napisał:

Raczej wiara vs wiara ... 

Z jednej strony wiara w to, że wg wiedzy dostępnej dla wierzących "naukowców" "słyszący" nie słyszą zmian w dźwięku spowodowanych kablami, bo ich nie ma ...

Z drugiej wiara "słyszących", że słyszane zmiany po zmianie okablowania są niezwykle istotne ...

To ciekawa koncepcja 🤔☺️

15 minut temu, Kostucha napisał:

Jednak odnoszę wrażenie, że słyszący najchętniej zastosowaliby choćby odrobinę jakiegoś strappado lub zgniatacza kciuków, żeby głośno wykrzyczeć „SŁYSZĘ” 😉

Z drugiej strony można odnieść wrażenie, że co niektórzy niesłyszący fanatyczni "naukowcy" chętnie wgnietli by za pomocą swojego ubłoconego buta twarz słyszącego w ziemię, cedząc przy tym przez zaciśnięte w formie uśmiechu zęby: "nie masz prawa słyszeć" ... 😉

4 minuty temu, lemo napisał:

Zresztą po to podgrzewają wątek który miał być zamknięty wg autora.

Musi być jakiś "ring" na forum gdzie można się napier... 😉

Dlaczego niektórzy Koledzy nazywają to "wiarą" jeżeli ktoś słyszy zmiany (większe, mniejsze lub marginalne) brzmieniowe jakie wprowadzają niektóre przewody ? Jeśli ktoś nie słyszy wpływu przewodów na brzmienie, nie ma problemu, spoko, szanuję to. Ale nie starajcie się wmówić że jest to niemożliwe, bo to wbrew temu co twierdzi nauka, itp.

Godzinę temu, Kostucha napisał:

Nie potrzebuję. Jednak odnoszę wrażenie, że słyszący najchętniej zastosowaliby choćby odrobinę jakiegoś strappado lub zgniatacza kciuków, żeby głośno wykrzyczeć „SŁYSZĘ” 😉

To ciekawa koncepcja 🤔☺️

A posłuchaj najpierw ,później napisz - w moim systemie miałem takie a takie kable , słuchałem takiej i takiej muzyki i zmian nie zauważyłem 

Co nie znaczy że ktoś słyszy . Według mnie to jest ok. Tymczasem , wiem że nie ma ,bo nie może mieć wpływu i dalej bla bla i takich speców mamy na forum mnóstwo 🙂

51 minut temu, urkoni napisał:

Dlaczego niektórzy Koledzy nazywają to "wiarą" jeżeli ktoś słyszy zmiany (większe, mniejsze lub marginalne) brzmieniowe jakie wprowadzają niektóre przewody ? Jeśli ktoś nie słyszy wpływu przewodów na brzmienie, nie ma problemu, spoko, szanuję to. Ale nie starajcie się wmówić że jest to niemożliwe, bo to wbrew temu co twierdzi nauka, itp.

Zazdrość że nie słyszą  , inaczej po co marnować swój czas ,i wycierać palce po ekranie telefonu.😁

Zgadzam sie, ze deprecjonowanie cudzych wrazen sluchowych jest nieuczciwe. Co innego, gdy delikwent przekonuje, ze owe wrazenia dowodza obiektywnego istnienia jakiejs cechy.

Ludzie wyluzujcie z tymi kablami ... 

Niech słyszący słyszą a niesłyszący dalej twierdzą, że nie ma prawa być słychać. Jakie to ma znaczenie? 

10 minut temu, szpakowski napisał:

Fajnie tak sobie porozmawiać o wszystkim i o niczym zarazem.

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

13 minutes ago, szpakowski said:

Niech słyszący słyszą a niesłyszący dalej twierdzą, że nie ma prawa być słychać. Jakie to ma znaczenie? 

Duże.

Lubisz być wprowadzanym w błąd?

Zgadzam się z:

35 minutes ago, ProjectPi said:

Zgadzam sie, ze deprecjonowanie cudzych wrazen sluchowych jest nieuczciwe. Co innego, gdy delikwent przekonuje, ze owe wrazenia dowodza obiektywnego istnienia jakiejs cechy.

ale niestety część osób uważa, że ich subiektywne wrażenia uprawniają ich do formułowania ogólnych obiektywnych wniosków.

Co gorsza, kolejna ekipa robi to celowo z pobudek czysto merkantylnych.

3 minuty temu, bum1234 napisał:

Lubisz być wprowadzanym w błąd?

Nie lubię, dlatego trudno mi zrozumieć twoją zaciekłość ...

15 minut temu, Tajitsu napisał:

Fajnie tak sobie porozmawiać o wszystkim i o niczym zarazem.

tak,zupełnie jak na wakacjach od rozumu

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

12 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Chyba z czegoś spadłeś 😁 kolega już od dawno działa na forum audio... 

Pew ie tak🤣

Ale i tak miło zawsze powitać Przedstawiciela oświecenia :)

11 godzin temu, rafa napisał:

To jest wlasnie ten "geniusz" forumowy podpisany jeszcze forumowymi tuzami "naukowcami" 

😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie mój drogi inteligencie, to sarkazm.

Ale zapieniłeś się ze złości i nie łapiesz. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
38 minut temu, bum1234 napisał:

ale niestety część osób uważa, że ich subiektywne wrażenia uprawniają ich do formułowania ogólnych obiektywnych wniosków.

Bazując na wynikach pomiarów Toppingi to świetne dace. Mam w d... e wyniki pomiarów wskazujace że trawa smakuje lepiej od steka... 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

🙂

Edytowane przez Pseudodrummer

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

53 minuty temu, bum1234 napisał:

ale niestety część osób uważa, że ich subiektywne wrażenia uprawniają ich do formułowania ogólnych obiektywnych wniosków

Moim skromnym zdaniem gwaltu na rozumie nie wypada pozostawiac zupelnie bez reakcji. 

3 godziny temu, ProjectPi napisał:

Jedne mają, inne nie mają. Zasadniczo nie wiem jakie są kryteria mania bądź niemania zasadniczo. 

Może jeden znajdziesz, ale nie sądzę. Napisz, który 😉

nagrywamy.com

23 minuty temu, ProjectPi napisał:

Moim skromnym zdaniem gwaltu na rozumie nie wypada pozostawiac zupelnie bez reakcji. 

Zgadza się, dlatego o takiej sciemie trzeba pisać 😀

A potem kupuje taki ja najlepszy dac na świecie i kuwa czemu to nie gra... I idzie do kolegi, porównuję i wychodzi chłam w porównaniu... prawdziwym, jedynym sensownym dla audio porównaniu.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• Pokaż nowe odpowiedzi