Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam na kanał YouTube z polską muzyką w wersjach 5.1
Nie jest to "poszerzanie przestrzeni" poprzez filtry. Utwory są miksowane na nowo z podziałem na partie instumentalne.
Robi to robotę. W YouTube należy przełączyć dźwięk na wersję 5.1 - pod kompatybilnym sprzętem.
Prawa autorskie właścicieli do ich własności są zachowane.

https://www.audiostereo.pl/topic/164848-polska-muzyka-w-wersjach-surround-51/

Zapodaj to na forum muzyka 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

2 godziny temu, donsalieri napisał:

Zapodaj to na forum muzyka 

Ukryta Zawartość

Dziekuje, już jest umieszczony. Tu usunąć ?

Ukryta Zawartość

Jak juz jest to zostaw, kino domowe to też muzyka wielokanałowa 🙂

Anthem MRX1140 Klipsch RP8000FII RP540CII RP500MII SVS PB3000 Canton865 Atmos7.4.4

albo jestem slepy albo nie wiem co:)jesli mozecie mi powiedziec gdzie zmienic to ustawienie yt na 5.1 to bede wdzieczny bo ni cholery nie moge tego znalesc

Sony 85 XH 9505.JVC DLA-X5000.Anthem MRX-1140. Sony UBP-X800M2 .Klipsch RF-7.Klipsch RC-64II.Klipsch RP-250S.Klipsch R-14S.Klipsch SW-310

55 minut temu, Repugnant napisał:

albo jestem slepy albo nie wiem co:)jesli mozecie mi powiedziec gdzie zmienic to ustawienie yt na 5.1 to bede wdzieczny bo ni cholery nie moge tego znalesc

Jeżeli youtube jest odtwarzane na urządzeniu,które przetwarza dźwięk wielokanałowy....Np Nvidia Shield. 

To ...

Odpalasz YT z danym kontentem , który jest/ musi być,  udostępnionny jako wielokanałowy, Wchodzisz w YT w  ustawienia  (ten trybik)

I tam pojawia się opcja "dźwięk  przestrzenny"... odznaczasz ją na 

WŁĄCZONY....

Ukryta Zawartość

Cieszysz się dźwiękiem  wielokanałowym  na YT...🙂  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Gmow1977

Zawsze mozna na innym urządzeniu Android zainstalowac Youtube Smart (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i w opcjach filmu wybrać żródło dźwięku z dostępnych (.mp4a, ac-3).
mp4a jest zdecydowanie bardziej dynamiczne od ac-3 (dla trybu wielokanałowego)

mp4a.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dziekuje bardzo zaraz ide pogrzebac i mam nadzieje ze sie uda.

Sony 85 XH 9505.JVC DLA-X5000.Anthem MRX-1140. Sony UBP-X800M2 .Klipsch RF-7.Klipsch RC-64II.Klipsch RP-250S.Klipsch R-14S.Klipsch SW-310

11 godzin temu, K0J0T_PL napisał:

Zawsze mozna na innym urządzeniu Android zainstalowac Youtube Smart (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) i w opcjach filmu wybrać żródło dźwięku z dostępnych (.mp4a, ac-3).
mp4a jest zdecydowanie bardziej dynamiczne od ac-3 (dla trybu wielokanałowego)

mp4a.jpg

A bezpieczne to to?🤔

W dobie szpiegujących aplikacji?Wolałbym instalować apki z pewnego źródła....😅

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

21 godzin temu, Gmow1977 napisał:

Odpalasz YT z danym kontentem , który jest/ musi być,  udostępnionny jako wielokanałowy, Wchodzisz w YT w  ustawienia  (ten trybik)

U mnie na odtwarzaczu ZIDOO nie wyswietla się opcja "dźwięk przestrzenny"

Edytowane przez Krzychu72

no wlasnie u mnie tez na bluray sony i tv tez sie nie wyswietla opcja zmiany dzwieku.

1 godzinę temu, Krzychu72 napisał:

Dziwne ...Może to wina połączenia zidooo z Tv, lub wewnętrznej konfiguracji Audio  w Zidoo.Jakim kablem  masz to spięte ?

2 godziny temu, Krzychu72 napisał:

Zainstaluj Smart Tube - zadziała.

11 godzin temu, Gmow1977 napisał:

A bezpieczne to to?🤔

W dobie szpiegujących aplikacji?Wolałbym instalować apki z pewnego źródła....😅

To apka pomijajaca reklamy z YT, taki YT Premium bez premium.
Miliony ludzi uzywa.. a kazda apka szpieguje teraz.. najbardziej facebook.. z tym, ze facebook obserwuje dokad idziesz i co robisz.. a TV raczej za Toba nigdzie nie chodzi.. i z przemieszczaniem ma klopot 😉

Raczej trudno by aplikacja zamujaca niewiele (bo to tylko nakladka na prawdziwego YT) i pomijajaca opcje premium dla potentata (YT) byla oficjalnie dostepna w sklepie Google. 😜

Edytowane przez K0J0T_PL
W dniu 27.09.2023 o 20:16, K0J0T_PL napisał:

Zainstaluj Smart Tube - zadziała.

Nie mogę znaleźć w sklepie play tej aplikacji.

Godzinę temu, Krzychu72 napisał:

Nie mogę znaleźć w sklepie play tej aplikacji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez donsalieri

• 2 tygodnie później...
W dniu 14.10.2023 o 00:20, K0J0T_PL napisał:

W ramach wyjątku ... bo wyszło naprawdę przednio.
Upajajcie się 🙂

Ta  wersja rzeczywiście jest świetna  .

W dniu 21.10.2023 o 14:03, Jerzy Wacławik napisał:

Dla mnie najlepszą wersja płyty surround jest Brothers in Arms  Dire Straits.wydaną na 20-lecie albumu w 2005r.

Zgodzę się z Tobą. Jedna z lepszych. Posłuchaj jednak choćby Yello - Point. Mnóstwo jest dobrych miksów. Jednak mam do DS i BIA szczególny sentyment. Steven Wilson też czegokolwiek się tknie i wyda w 5.1 - robi robotę.. oj robi.

Steven Wilson robi dobrą robotę, ale jest jeden lepszy inżynier dzwięku - nazywa się Fritz Hilpert (Kraftwerk) i jest odpowiedzialny za mistrzowski mix Dolby Atmos na płycie Catalogue3D, to jest nr.1, przynajmniej dla mnie 🙂

Ale ma na swoim koncie też współpracę z zespołem Booka Shade (House electronic) - tu trzy płyty też dają świetne wrażenia przestrzenne, polecam.

3 godziny temu, donsalieri napisał:

Steven Wilson robi dobrą robotę, ale jest jeden lepszy inżynier dzwięku - nazywa się Fritz Hilpert (Kraftwerk) i jest odpowiedzialny za mistrzowski mix Dolby Atmos na płycie Catalogue3D, to jest nr.1, przynajmniej dla mnie 🙂

Ale ma na swoim koncie też współpracę z zespołem Booka Shade (House electronic) - tu trzy płyty też dają świetne wrażenia przestrzenne, polecam.

Zdobęde - przesłucham 🙂

Tak  Yello oraz Kraftwerk to świetne produkcje,jednak przez moją preferencją muzyczna  zdecydowanie przyjemniej słucha mi się DS.

Co do produkcji surround  to co sądzicie o wersjach Atmos na Tidalu. Dla mnie to słabiutkie nijak się mają do w/w wersji.

15 minut temu, Jerzy Wacławik napisał:

Tak  Yello oraz Kraftwerk to świetne produkcje,jednak przez moją preferencją muzyczna  zdecydowanie przyjemniej słucha mi się DS.

Co do produkcji surround  to co sądzicie o wersjach Atmos na Tidalu. Dla mnie to słabiutkie nijak się mają do w/w wersji.

Są niezłe. Niektóre są dobre: "Yello - Point, Teras For Fears, George MIchael, Wham!, Elton John, INXS". Niestety większość jest nieudana lub mam wrażenie, że zrobione w pseudo czymś - gdzie to zwykłe stereo w Atmos (przykład - Neverending Story  Limahl'a w Atmos - PORAŻKA !!!!). Jeśli zaś chodzi o porównanie jakości.. Dire Straits w Atmos na TIDAL ma sie nijak do BD z DS w DTS-HD lub zwykłym SACD w 5.1. Tidal Atmos to kompresja. Jak na obrazku. Nie można wymagać wiele. Jednak i tak robi robotę w porównaniu ze Spotify.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi