Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC po Gustard R26 R2R

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, ProjectPi napisał:

A moje, również szczere, pytanie brzmi - jak to ma być ustalane, gdy dla jednego dobrze "brzmi" X a dla drugiego Y?

Tak jak buty 😉 Przymiezasz az znajdziesz dla ciebie wygodne. Chyba ze ty nie przymierzasz?.

W sumie nie spodziewam sie ze ty przymierzasz.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Dzięki za propozycje z tym jednak zastrzeżeniem, że to pierwsze wersje Pontusa do których nie mam przekonania. Poza tym sporo można wyczytać jednak o awaryjności tych DACów no i kurczę, czy oni muszą co chwila wypuszczać nową wersję?
Myślę, że jednak zdecyduję się na Cyana z tym, że teraz na Audiophonics pojawiła się informacja, że dostępne sztuki do sprzedaży będą w okolicach 14-21 marca. Szkoda, że tak długo trzeba czekać, ale chyba warto.

Denafrips Ares mialem u siebie. Zrobiłem z Lumin T2 transport cyfrowy i bardzo ale to bardzo dobrze zagrał jak na swoją cenę.

O tych awariach pontusow też czytałem ale zastanawiam się czy:
1. Dotyczy to konkretnego modelu / serii ? No właśnie tej pierwszej inkarnacji ??
2. Piszą o awarii ci co im padł a wielu happy używa i nie pisze o tym ? Na zasadzie że zła wiadomość jest nośna?

Bo nie uśmiecha mi się wydać taką kasę na używany z ryzykiem awarii choć wiadomo że wszystko się psuje jednak przy montażu powierzchniowym szansę naprawy są mniejsze .
Ja słuchałem Pontus II z transportem Auralic Aries S1 i ehhh może kiedyś u mnie tak zagra.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
6 minut temu, rafa napisał:

Tak jak buty 😉 Przymiezasz az znajdziesz dla ciebie wygodne. Chyba ze ty nie przymierzasz?.

W sumie nie spodziewam sie ze ty przymierzasz.

Spodziewam się zatem, że ty nosisz takie, które przymierzał i uznał za wygodne jakiś inny Kowalski.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

25 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Denafrips Ares mialem u siebie. Zrobiłem z Lumin T2 transport cyfrowy i bardzo ale to bardzo dobrze zagrał jak na swoją cenę.

O tych awariach pontusow też czytałem ale zastanawiam się czy:
1. Dotyczy to konkretnego modelu / serii ? No właśnie tej pierwszej inkarnacji ??
2. Piszą o awarii ci co im padł a wielu happy używa i nie pisze o tym ? Na zasadzie że zła wiadomość jest nośna?

Bo nie uśmiecha mi się wydać taką kasę na używany z ryzykiem awarii choć wiadomo że wszystko się psuje jednak przy montażu powierzchniowym szansę naprawy są mniejsze .
Ja słuchałem Pontus II z transportem Auralic Aries S1 i ehhh może kiedyś u mnie tak zagra.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Bez jednej nerki da się żyć 😉 

ad2. Oczywiście że tak. Większość powie jak coś się spierdzieli, a nie przyjdzie i pochwali jaki to cud miód 🙂 

2 godziny temu, marcinmarcin napisał:

akurat Qutest podoba mi się najbardziej jak gra z coax 😉 

Nie ma sprawy. Mam konwerter USB-SPDiF 😉 Z izolacją galwaniczną 😉 

2 godziny temu, rafa napisał:

U piopio tylko z izolacja galwaniczna USB

A nie 😉 Może być COAX. 

3 godziny temu, Ghotti napisał:

Ale mówisz że każdy DAC będzie grał zbliżonym dźwiękiem po dostosowaniu głośności ? 

Nie, tego nie twierdzę. To wymaga głębszych testów. U mnie dwa różne DAC grają identycznie. Jeden R2R z OS i delta-sigma. To co je łączy to dobre zasilanie liniowe. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

39 minut temu, Ghotti napisał:

Bez jednej nerki da się żyć 😉

Da się, mam jedną. Od tej pory nie lubię tego powiedzenia.

15 minut temu, ProjectPi napisał:

Da się, mam jedną. Od tej pory nie lubię tego powiedzenia.

Wziąłeś je sobie za bardzo do serca 🙂 też bym nie lubił już tego powodzenia 

Edytowane przez Ghotti
33 minuty temu, Piopio napisał:

Nie, tego nie twierdzę. To wymaga głębszych testów. U mnie dwa różne DAC grają identycznie. Jeden R2R z OS i delta-sigma. To co je łączy to dobre zasilanie liniowe. 

O widzisz, A jeszcze niedawno twierdziłeś że, Delta Sigma zawsze będzie gorsza. Wietrzne Forum... Jakie to konkretne urządzenia są?

.

Chcąc zażegnać wieczną batalię co lepsze DS czy R2R to może Panowie wrócę do pierwotnej zagwozdki tego wątku ...co po R26 ??? Czy uszy nadal są zwrócone w kierunku R2R czy może odskok w stronę DS 🤔. Mnie osobiście bardzo zainteresował X30. Jest do nabycia u mnie w mieście - muszę się skontaktować ze sprzedawcą i zapytać czy jest opcja wypożyczenia.

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

6 godzin temu, marcinmarcin napisał:

A nie przyszło Ci do głowy że to (sprzęt) może być powód że każdy dac gra tak samo

Że nie słychać różnic... 😄 

4 godziny temu, Tal napisał:

Sprzedałem Younga i coraz bardziej przekonuje się do R2R. Miałem co prawda kiedyś Soekrisa, ale jakoś tak nie do końca mi pasował. Teraz coraz bardziej przekonuje się do Holo Cyan 2 🤔 w jego cenie jest jeszcze Ares 15th. Jak myślicie, który ciekawszy?

Oba fajne. Jak koło żadnego nigdy nawet nie stałem więc nie pomogę. Z tego co widziałem na YT to Cyan2 bliżej moich oczekiwań.  Obydwie firmy dają Ci 14 dni na zwrot przy sprzedaży internetowej. Bez zadawania zbędnych pytań. Zamów oba przetworniki, potestuj a potem zostaw sobie lepszy.

Chętnie wszyscy się dowiemy, który lepszy jest. 😄 

4 godziny temu, ProjectPi napisał:

A moje, również szczere, pytanie brzmi - jak to ma być ustalane, gdy dla jednego dobrze "brzmi" X a dla drugiego Y?

Dlatego user A kupi DAC X a user B kupi DAC Y. Przecież gdyby była powszechna zgoda i consensus to by była tylko jedna firma na rynku. 🙂 

Nie to dobre, co jest dobre, ale to, co się komu podoba. 🙂 

Moje priorytety: barwa, nasycenie, holografia.

Priorytety innego usera: dynamika, pier***lnięcie, szczegół.

To oczywiste że kupimy inne przetworniki.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

2 godziny temu, J4Z napisał:

A jeszcze niedawno twierdziłeś że, Delta Sigma zawsze będzie gorsza

Delta/Sigma zawsze będzie gorsza, gdyż algorytm jednobitowców generuje przesunięcia w domenie czasowej. Implementacja nie ma tu nic do rzeczy.

To jest technologia zyebana w swoich założeniach.

Przetwornik wielobitowy operuje na pomierzonych, istniejących wartościach fizycznych.

Delta/sigma sobie te wartości wylicza z algorytmu, ekstrapoluje. W rezultacie pracuje nie na wartościach takich, jakie są, tylko na takich, jakie sobie wyobraża, że są.

Edytowane przez il Dottore

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

53 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

Chcąc zażegnać wieczną batalię co lepsze DS czy R2R to może Panowie wrócę do pierwotnej zagwozdki tego wątku ...co po R26 ??? Czy uszy nadal są zwrócone w kierunku R2R czy może odskok w stronę DS 🤔. Mnie osobiście bardzo zainteresował X30. Jest do nabycia u mnie w mieście - muszę się skontaktować ze sprzedawcą i zapytać czy jest opcja wypożyczenia.

Daj znać bo ma dobre opinie x30 sam jestem ciekaw jak to gra 

4 godziny temu, rafa napisał:

W Magna spodziewaja sie koniec stycznia

Magna zajebisty sklep! Polecam! Brałem od nich mojego Singxera.

58 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Czy uszy nadal są zwrócone w kierunku R2R czy może odskok w stronę DS

Apage! DS to samo zuo! Kup Chinola na R2R albo coś na starych kościach i "będzie Pan zadowolony!" 🙂

6 godzin temu, Piopio napisał:

Nie masz daleko.

A swoją drogą, to dzięki za zaproszenie 😀

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

10 minut temu, Ghotti napisał:

Daj znać bo ma dobre opinie x30 sam jestem ciekaw jak to gra 

Jeśli tylko uda mi się wypożyczyć X30 to oczywiście dam znać czy rzeczywiście jest wart swojej ceny biorąc pod uwagę opinie znalezione w necie 😁

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Tym czasem pojawił się tytułowy DAC 😉

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Dlatego user A kupi DAC X a user B kupi DAC Y. Przecież gdyby była powszechna zgoda i consensus to by była tylko jedna firma na rynku. 🙂 

Nie to dobre, co jest dobre, ale to, co się komu podoba. 🙂 

Moje priorytety: barwa, nasycenie, holografia.

Priorytety innego usera: dynamika, pier***lnięcie, szczegół.

To oczywiste że kupimy inne przetworniki.

Się rozkręciłes, a to przecież o kabel chodziło. Taki "dobry".

50 minut temu, il Dottore napisał:

Apage! DS to samo zuo!

Przecież X30 to takie właśnie zuo.

5 minut temu, ProjectPi napisał:

X30 to takie właśnie zuo.

tak

podobno gra super 😉

Wszystko co nowe gra super i lepiej od poprzednika , czy to fora czy recenzenci jedna śpiewka. Chyba lepiej tego nie czytać żeby mieć głowę spokojną. 😉

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Delta/Sigma zawsze będzie gorsza, gdyż algorytm jednobitowców generuje przesunięcia w domenie czasowej. Implementacja nie ma tu nic do rzeczy.

Przetwornik wielobitowy operuje na pomierzonych, istniejących wartościach fizycznych.

Delta/sigma sobie te wartości wylicza z algorytmu, ekstrapoluje. W rezultacie pracuje nie na wartościach takich, jakie są, tylko na takich, jakie sobie wyobraża, że są.

Oversimplification bardzo złożonego procesu. Z strony-biblii audiofili i entuzjastów R2R?

16 minut temu, il Dottore napisał:

tak

podobno gra super 😉

Nie byłeś nim zainteresowany?

17 minut temu, ProjectPi napisał:

Z strony-biblii audiofili i entuzjastów R2R?

Oczywiście! Wyznawcy R2R to taka sekta.

Niebezpieczna sekta! 😄 

17 minut temu, ProjectPi napisał:

Nie byłeś nim zainteresowany?

Teraz będę szukał nowego przetwornika, ale raczej chcę pozostać przy R2R. O X30 mówią że zaciera różnicę między technologiami. To bardzo zachęcająca opinia. I na pewno sprzęt wart posłuchania.

Ale... w ciągu max 5 miesięcy Gutek ma wypuścić R30! Chodzą pogłoski, że to może być najgorętsza premiera przetwornika w tym roku.

Edytowane przez il Dottore

25 minut temu, il Dottore napisał:

O X30 mówią że zaciera różnicę między technologiami.

To ciekawe że więcej i więcej (4x) DS zaciera różnice 😉

Edytowane przez ProjectPi

Z Audio Note niestety nic nie wyszło. DAC dotarł do mnie uszkodzony. 2 miesiące nerwów, bujania się i dodatkowych kosztów. W końcu dziś pieniądze wróciły na moje konto.

Także mam kupę kasy do wydania ale to już raczej nie będzie nic z lampą. Za delikatne urządzenia na firmy kurierskie. Pójdę raczej w solid state.

15 minut temu, ProjectPi napisał:

No to możesz szaleć. Spring 3 jest fajny, ale pamiętaj, że ma tylko NOS.

OS też ma. Nie wiem, po co. 😉 I DSD. Brzmienie mi się podoba z YT, poza tym masz 14 dni na zwrot bez zadawania zbędnych pytań. To są zalety kupowania w EU.  A może zrealizować szatański plan: zamówić Pontusa 15'th i Spring lvl2 jednocześnie i odesłać ten, który się mniej spodoba? 😉 

3 godziny temu, il Dottore napisał:

Czasem ostatni są pierwszymi, a gorsze lepszym. 

1 godzinę temu, 77Mariusz77 napisał:

Wszystko co nowe gra super i lepiej od poprzednika , czy to fora czy recenzenci jedna śpiewka. Chyba lepiej tego nie czytać żeby mieć głowę spokojną. 😉

A ilu forumowiczów mówi, że nowy Sonus, AP, Sennheiser, JBL i wiele innych to nie to samo, co kiedyś?

Edytowane przez J4Z

.

10 minut temu, il Dottore napisał:

OS też ma. Nie wiem, po co. 😉 I DSD. Brzmienie mi się podoba z YT, poza tym masz 14 dni na zwrot bez zadawania zbędnych pytań. To są zalety kupowania w EU.  A może zrealizować szatański plan: zamówić Pontusa 15'th i Spring lvl2 jednocześnie i odesłać ten, który się mniej spodoba? 😉 

To raczej jedyny słuszny sposób a nie szatański plan. Szczególnie że pontusa dostaniesz w PL 

3 godziny temu, il Dottore napisał:

Mocno przesadzasz. U mnie nie sposób rozróżnić dwóch różnych DAC w odmiennych technologiach. To raczej dobre zasilanie robi robotę.

5 godzin temu, J4Z napisał:

Jakie to konkretne urządzenia są?

FiiO K11 R2R + FiiO PL50 

SMSL VMV D1SE

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

9 minut temu, J4Z napisał:

A ilu forumowiczów mówi, że nowy Sonus, AP, Sennheiser, JBL i wiele innych to nie to samo, co kiedyś?

Jest ich wielu! 😄 

5 minut temu, Ghotti napisał:

To raczej jedyny słuszny sposób a nie szatański plan. Szczególnie że pontusa dostaniesz w PL 

Ja nie mieszkam w PL. Pontusa bym brał z Denafrips Europe a Springa z MagnaHiFi (europejski dystrubutor Holo).

Obydwie firmy oferują 14 day return period.

• Pokaż nowe odpowiedzi