Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC po Gustard R26 R2R

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za pamięć 😀

To jest wynalazek. Firma jest na rynku ile? 2~3 lata? Produkują jeden model. Nie mają w sztabie inżynierów znanych nazwisk. No nie wiem, nie wiem... 🤔

8 minut temu, Gargan napisał:

Dziękuję za pamięć 😀

To jest wynalazek. Firma jest na rynku ile? 2~3 lata? Produkują jeden model. Nie mają w sztabie inżynierów znanych nazwisk. No nie wiem, nie wiem... 🤔

Creek zaczynał jednym prostym modelem wzmacniacza. Michael miał doświadczenie ale nie był kimś znaczącym w branży. To jakiś argument?

49 minut temu, Gargan napisał:

Vangelis? No nie koniecznie....

Jest OK. Choć z filmowej muzyki Vangelisa to  El Greco najbardziej ryje mi banię. 🙂 

Godzinę temu, spokojnie napisał:

Moje kryterium podstawowe, którym kieruję się przy doborze sprzętu - przyjemność ze słuchania muzyki lepiej spełnia Harmony.

Niemcy powiadają: "to się wie, co się ma"! 🙂👍

Najważniejsze, że Ty jesteś zadowolony.

4 godziny temu, blackromek napisał:

Ciekawe jak będzie się prezentował R30 i kiedy się pojawi , cenę obstawiam podobną do X30

Półroczna obsuwa w premierze sugeruje, że Gucio szykuje jakąś bombę. 🙂 

Edytowane przez il Dottore

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W dniu 22.01.2025 o 14:33, 77Mariusz77 napisał:

Czy mógłbyś wytłumaczyć lub podesłać linka gdyż nie mogę znaleźć na temat różnicy między r2r dyskretny vs zintegrowany? 

Jeszcze słóweczko dodatkowych wyjaśnień. Bo opisałem sprawę zbyt prosto. Chipy wielobitowe to nie tylko drabinka rezystorowa. A właściwie drabinka, ale tylko dla niższych bitów. Także współczesne drabinki dyskretne to bardziej "prawdziwe" R2R od dawniejszych zintegrowanych rozwiązań.

Tutaj gość dobrze wyjaśnia:

""Yes, they are "multibit" Chips, however their operation internally drastically differs from R2R Architectures, by using a mixture of active switched current sources for the lower bits and multiemitter transistor current dividers for the upper bits. The operation methods between R2R and the Philips devices could not be more different."

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

35 minut temu, spokojnie napisał:

No to faktycznie argument że LAiV to wynalazek 🙃

Wcześniej argumentowałeś, że LAiV to nie wynalazek, bo kiedyś był Creek.

1 godzinę temu, Gargan napisał:

Wynalazek, czy nie wynalazek - ważne że właścicielowi dobrze gra! Na tym polega ta zabawa, żebyśmy byli zadowoleni.

A propos Blade Runnera - aż sobie dziś włączyłem tą jubileuszową japońską edycję na 3CD. Na discogs chodzi po 150 baksów. Na Rutrackerze dużo taniej! 😄 Mam dzisiaj jakiś dobry dzień bo nawet z delta/sigma grało mi fajnie. 🙂 

NjYtMTE0Ni5qcGVn.jpeg

31 minut temu, NRK napisał:

To teraz rozkręć sprzęt na 1/2 i daj Blade Runner 2049😂

I leć do serwisu Harbetha z wyrwanymi membranami. 🙂 Chociaż nie. P3ESR nie odtwarzają basu poniżej 70Hz, więc spoko. 🙂

Jak teraz leciał Vangelis to żona była z psem, wraca i mówi, że na ulicy słychać. 😄 

Niby takie maleństwa a potrafią zagrać.

Edytowane przez il Dottore

2 minuty temu, il Dottore napisał:

wyrwanymi membranami

Raczej chyba by już ich nie naprawili. 🤔🤷😇😅

Jak kiedyś będziesz mieć okazję posłuchać tego na kolumnach które kręcą się przy około 20Hz, to sobie to zapuść.😜

2 godziny temu, Gargan napisał:

Dobra, nie brnijmy dalej. Jak powiedziałem śmieszy mnie to, więc się droczę. Nazywaj go sobie wynalazkiem czy jak tam chcesz, mi to rybka 😎

Godzinę temu, il Dottore napisał:

Na tym polega ta zabawa, żebyśmy byli zadowoleni.

O! I za to bym się z Tobą napił gdybym pił 👍 

24 minuty temu, spokojnie napisał:

za to bym się z Tobą napił gdybym pił 

No to jest nas dwóch pijących. 🙂 

Nie to, żebym nie lubił, ale nie bardzo mam kiedy. Ostatnio w Sylwestra piliśmy w garażu (u mnie imprezy są w garażu 🙂 ) , za to nie byle co! 🙂 

lagav.jpg

17 godzin temu, Gargan napisał:

To jest wynalazek. Firma jest na rynku ile? 2~3 lata? Produkują jeden model. Nie mają w sztabie inżynierów znanych nazwisk.

Jak ja mialem Gustarda lata temu to tez to byl wynalazek a teraz mu tu oltarzyk na forum budujecie.. 

W dniu 25.01.2025 o 20:49, il Dottore napisał:

No i bujanie się z naprawami gwarancyjnymi:

"I was purchaser number nine of the LAiV Harmony. My input board has died. I’m not the first with this problem. It appears there has been a quality problem of some sort."

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyzby?

Ale tego juz nie zacytowales ponizej:

"Response from LAiV was within hours with a promise for a new board."

Na headfi  jest mnostwo uzytkownikow i jakos z niczym nie ma zadnych problemow. Ale to juz niewygodne do tezy przedstawic.

W dniu 25.01.2025 o 14:35, NRK napisał:

Dorzuć jeszcze DDC za 3 koła, bo firmie Laiv zapomniało się dodać parę rzeczy do Dac-a

DDC sa produkowane przez wielu producentow DAC i sa oczekiwane przez uzytkownikow.

Gustard, Musician, Holo, Denafrips, Singxer, AudioGD, Matrix, SMSL, Topping i teraz LAiV - wszyscy producenci oferuja DDC. Nie wiedziales? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez rafa
Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

15 minut temu, rafa napisał:

Na headfi  jest mnostwo uzytkownikow i jakos z niczym nie ma zadnych problemow. Ale to juz niewygodne do tezy przedstawic.

Nie, nie. Ja nie mam żadnej tezy. Nigdy koło tego przetwornika nawet nie stałem, więc nie mam o nim zdania. Posiadaczom życzę długich lat bezproblemowego użytkowania.

Jedyna moja wyrażona tu opinia o tym przetworniku powstała po obejrzeniu polskiego filmiku/porównania na YT, gdzie tańszy Gustard grał IMO w bardziej otwarty sposób.

Czy mam rację czy nie mam? Nie wiem.

To, że firma reaguje szybko i konkretnie na problemy userów - to oczywiście bardzo dobrze. Producent mojego przetwornika (z Tajwanu) zachowuje się jakby miał ciężki autyzm, albo nie zna angielskiego, bo nie jestem w stanie nawiązać z nim logicznego kontaktu drogą mailową.

1 minutę temu, NRK napisał:

Wiedziałem, dlatego nie daje robić z siebie idioty i nie kupuje zbędnych gratów.

Wiadomo ze najlepsze DAC som te z listy ASR nie dla idiotow. Koniec kropka.

Ponieważ zmuszony jestem ograniczyć budżet na DAC'a i tym samym zrezygnować z Cyan'a to postanowiłem poczekać na dostępność Denafrips Enyo 15th, którego chciałbym posłuchać u siebie, więc jak tylko będzie dostępny w salonach to spróbuję go wypożyczyć. Enyo ma być dostępny pod koniec lutego.

Edytowane przez Tal

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

22 minuty temu, Tal napisał:

postanowiłem poczekać na dostępność Denafrips Enyo 15th

Patrząc na środek, to inaczej nazwany poprzedni Ares 12th 😉 ja tam jestem bardzo zadowolony z dźwięku...

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

6 minut temu, marcinmarcin napisał:

Patrząc na środek, to inaczej nazwany poprzedni Ares 12th 😉 ja tam jestem bardzo zadowolony z dźwięku...

Enyo to podobno właśnie taki następca Aresa 🙂 

Ukryta Zawartość

denafrips-enyo-15th_2592.thumb.jpg.236abf8efe061f1fffbc8fbc8044096e.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Tal

Patrząc na środek, to inaczej nazwany poprzedni Ares 12th  ja tam jestem bardzo zadowolony z dźwięku...

To powinno być bardzo fajnie bo jak miałem okazję słuchać "normalnego" Ares nie 12th u siebie to naprawdę elegancko było z dobrym cyfrowym źródłem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ponieważ zmuszony jestem ograniczyć budżet na DAC'a i tym samym zrezygnować z Cyan'a to postanowiłem poczekać na dostępność Denafrips Enyo 15th, którego chciałbym posłuchać u siebie, więc jak tylko będzie dostępny w salonach to spróbuję go wypożyczyć. Enyo ma być dostępny pod koniec lutego.

W zasadzie możesz pożyczyć Ares 12th I besziesz miał już bardzo dobry pogląd jak to u ciebie zagra

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Teraz mam zagwozdkę, bo Ares 12th jest w 4hifi za 4999 w promocji.

Enyo 15th za miesiąc - 3999

I raczej Enyo nie jest następcą Aresa, bo ten drugi dostępny jest w wersji 15th za 6499

Warto tysiaka dołożyć do Aresa 12th? 🤔

Edytowane przez Tal

6 minut temu, Tal napisał:

Enyo 15th za miesiąc - 3999

Patrząc na środek niczym się nie różnią... 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

2 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Patrząc na środek niczym się nie różnią... 

Też odnoszę takie wrażenie, a jak to jest chłopaki z zakupami z AlliExpres, bo Ares 15th jest tam już za 4260 + 200 za przesyłkę.

20 minut temu, Tal napisał:

Warto tysiaka dołożyć do Aresa 12th?

I juz jestes 200€ od Cyan 2 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi