Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego młodzież słucha na głośniku telefonu, jakichś jbl chargach albo słuchawkach BT. Za moich czasów punktem honoru było porządne stereo.

Rekomendowane odpowiedzi

Ale co by nie powiedzieć, używając słuchawek BT, prawie 2.5 GHz wali w łeb. Co prawda są to miliwaty, ale 2.5 GHz to 2.5 GHz. Kiedyś, w słusznych czasach, za pracę i serwis urządzeń pracujących powyżej 300MHz, płacono szkodliwe. W dobie biznesu i zarabiania kasy nie trąbi się już o zdrowiu, począwszy od telefonii komórkowej, domowej., BT.... itd.

Parker's Mood

Gość

(Konto usunięte)
36 minut temu, Chicago napisał:

Ale co by nie powiedzieć, używając słuchawek BT, prawie 2.5 GHz wali w łeb.

Poza tym jak się przyssa kilka urządzeń jednocześnie , albo zmieni zbyt znacznie odległość to z jakością może być różnie . Jeszcze są zakłócenia w.cz . To właściwie jest już łączność radiowa ze wszystkimi konsekwencjami .

Gość

(Konto usunięte)
Gość

(Konto usunięte)

Do treckingu maja inne uchwyty, inne paski i inne szpice

Na czym polega cały myk z kijkami do nordic walking, to ja wiem i dlatego się zdziwiłem widząc Twoje.

dc59724d5a9f70c09aecd1413d2610cb.jpg
12 godzin temu, Ajothe napisał:

Co Ty gadasz? 🙂

Z Trójki poznałem np Opeth od Black Rose Immortal, pokaz mi radio publiczne, które to puści:

O panie🙂

A ile dobrej muzyki trójka nie puściła to, ho ho.

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Przypominam szanownym forumowiczom, że temat jest o czym innym 🤣🤣🤣

O straconym pokoleniu.

Gość

(Konto usunięte)

Ja tylko żartowałem.... 😁

@jezz Ja spędziłem mnóstwo godzin z Trójką i żałuję, że się to skończyło. 

Właściwie dzisiaj ciężko o dobre audycje muzyczne. 

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Ja spędziłem mnóstwo godzin z Trójką i żałuję, że się to skończyło. 

Ja nie do końca, bo nagle okazało się, że da się robić radio bez audioreklam.

15 godzin temu, xajas napisał:

delektujac sie zarowno piekna okolica jak i ZNAKOMITA odjazdowa muzyka!

Akurat ja jakoś nie mogę zrozumieć delektowania się pięknem okolicy z odciętym audio, ale ok.

13 godzin temu, Chicago napisał:

Ale co by nie powiedzieć, używając słuchawek BT, prawie 2.5 GHz wali w łeb. Co prawda są to miliwaty, ale 2.5 GHz to 2.5 GHz. Kiedyś, w słusznych czasach, za pracę i serwis urządzeń pracujących powyżej 300MHz, płacono szkodliwe. W dobie biznesu i zarabiania kasy nie trąbi się już o zdrowiu, począwszy od telefonii komórkowej, domowej., BT.... itd.

Dlatego, choć bardzo lubię moje słuchawki BT, to wciąż im nie ufam i (choć przez wiele lat z sukcesem ignorowałem istnienie tych urządzeń właśnie ze względów BHP - nikt nie lubi glejaka mózgu) niby się złamałem, ale nie używam dłużej, niż 5 godzin tygodniowo. A w weekendy wcale.

Może i jeszcze ograniczę czas korzystania z BT bo pod choinkę dostanę dokanałowe hybrydowe przewodówki, które w końcu powinny grać równie dobrze. 🙂 Mam na kablu jeszcze Koss Porta Pro. Grają potężnie i epicko ale za duże na ulicę, wolę douszne. Porta Pro świetne są natomiast do oglądania filmów na laptopie. Ale bas!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

12 godzin temu, Ajothe napisał:

Ja tylko żartowałem.... 😁

@jezz Ja spędziłem mnóstwo godzin z Trójką i żałuję, że się to skończyło. 

Właściwie dzisiaj ciężko o dobre audycje muzyczne. 

Ja też żartowałem, ale cieszy mnie, że młodzi, słuchając na głośnikach BT, nie są już ograniczeni, do gustu kilku radiowych guru.

I raptem okazało się też, że świat radiowy, nie ogranicza się do trójki.

Alleluja i do przodu🌈🙂

Przecież jak nie chciałeś to nie słuchałeś, mnie brak PR3 bardzo smuci do dzisiaj. 

To również symbol kaczyzmu. 

A te polecane współczesne dzieła muzykopodobne to w większości straszne badziewie i o muzyce nie pogadasz, bo nie ma o czym jak się wychowują na takim szajsie. 

• Administratorzy
4 godziny temu, Ajothe napisał:

A te polecane współczesne dzieła muzykopodobne to w większości straszne badziewie i o muzyce nie pogadasz, bo nie ma o czym jak się wychowują na takim szajsie. 

Moja babcia też tak mówiła.

2 godziny temu, Ajothe napisał:

Powiedz mi czego słuchasz, a powiem Tobie kim jesteś? 

Mnie ostatnio spotify przesłał podsumowanie roku, czego najchętniej słuchałem i nawet się z tym mogę zgodzić🙂

To jest bardzo odwazna wypowiedz

Czujesz sie na silach i jestes na tyle „kwalifikowany“ do takich ocen?
4 minuty temu, xajas napisał:

To jest bardzo odwazna wypowiedz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czujesz sie na silach i jestes na tyle „kwalifikowany“ do takich ocen?

Nie, dlatego na końcu zdania jest znak zapytania. 

Z drugiej strony wszyscy znajomi, z którymi utrzymuję kontakt mają dość wyszukany gust muzyczny i jest o czym gadać 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
16 godzin temu, Ajothe napisał:

Nie, dlatego na końcu zdania jest znak zapytania. 

Z drugiej strony wszyscy znajomi, z którymi utrzymuję kontakt mają dość wyszukany gust muzyczny i jest o czym gadać 🙂

A czy słuchają na głośnikach BT?🙂

Nie 🙂

Najlepsze jest, że znam też wśród dalszych koleżków około 5 przypadków zamiany kina 5.1 na stereo i każdy super zadowolony. Znam też przypadek zmiany soundbara za 3.5k na stereo za 1.5k i efekt porównawczy sam słyszałem na korzyść stereo nawet w filmach 😁

Ale to w większości 40+, którzy lubią dobry sound, a nie małolaty 🙂

23 godziny temu, Ajothe napisał:

To podobnie jak z jedzeniem - jesteśmy tym, co jemy. Można chyba założyć, że najliczniejsza grupa słuchaczy, to wierni fani disco-polo. Tego gatunku nawet 'trójka' nie przebiła, pomimo usilnych starań. Kiełbasy i boczki narobiły tyle samo, co i disco-polo.

Parker's Mood

3 minuty temu, Chicago napisał:

To podobnie jak z jedzeniem - jesteśmy tym, co jemy. Można chyba założyć, że najliczniejsza grupa słuchaczy, to wierni fani disco-polo. Tego gatunku nawet 'trójka' nie przebiła, pomimo usilnych starań. Kiełbasy i boczki narobiły tyle samo, co i disco-polo.

Tego badziewia na szczęście słucha tylko mniej inteligentna część społeczeństwa 😁

7 minut temu, Ajothe napisał:

Tego badziewia na szczęście słucha tylko mniej inteligentna część społeczeństwa

Przeprowadziłeś jakiś sondaż...??? Jak procentowo przedstawia się sytuacja...??? Jaki procent inteligencji słucha Yesów, a jaki procent 'Ona tańczy tylko dla mnie...???

Parker's Mood

Gość

(Konto usunięte)

pod choinkę dostanę dokanałowe hybrydowe przewodówki

Tylko żebyś hemoroidów od nich nie dostał.
Bo moje maja juz ponad 15 lat

IMG_1058.thumb.jpg.d32a1e80a66af8be76dcb91a6c49ed3e.jpg

IMG_1059.thumb.jpg.594814797625459a9e2d98647948fd68.jpg
Exele maja troche inne paski niz Twoje Leki (Shark)
Moje też coś pewnie koło tego.

Ale w bucikach chodzisz po terenie? To już nie lepsze by były z kolcami?

O straconym pokoleniu.

4b02b8fe26f6d5eb59136b0cf0b2e4b9.jpg

"Buciki" to tylko ostatnie 500m bo to asfalt.

Ale przyznaje bez bicia, lubię tez rundy czysto asfaltowe, bo wtedy można dać bardziej gazu (widać to od razu po średniej prędkości)

Edytowane przez xajas
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.