Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

No to w końcu się zdecydujcie - albo poddanie było wymęczone, albo zawinione w pierwszej rundzie przez Trinalda :)

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Jedno i drugie, a drugie wynika z pierwszego.

"zawinione" przez Trinaldo, który nie skończył Polaka, gdy ten runął na dechy z bólu i nie mógł oddechu złapać.

Doskok, dwa cepy na baniak i w kilka sekund jest po temacie. Standardowa procedura w takich sytuacjach.

"wymęczone" przez Hallmana, któremu tylko dzięki temu udało się cudem dotrwać do końca pierwszej rundy,

po której Brazylijczyk na miękkich nogach schodził do narożnika, zdziwiony faktem, że białas jeszcze nie padł.

Plan Trinaldo był taki, żeby bombardować rywala dopóki pary wystarczy i próbować jak najszybciej go znokautować,

bo inaczej nie da się wygrać z o 10 lat młodszym przeciwnikiem i Brazylijczyk doskonale zdawał sobie z tego sprawę.

Wszystko szło dobrze do momentu w którym się zawahał. Jeden błąd, za który w konsekwencji zapłacił poddaniem,

bo kondycyjnie nie wytrzymał tempa, które sam narzucił i utrzymywał od początku do końca pierwszego starcia.

Plan Hallmana był taki, żeby się pokazać i jak najdłużej na nogach ustać, chyba sam nie wierzył, że może wygrać.

I w sumie miał rację, bo w ciągu pierwszych pięciu minut walki przynajmniej dwa razy był bliski nokautu.

Zwycięstwo zawdzięcza przeciwnikowi, który co najmniej dwukrotnie nie skorzystał z okazji w pierwszej rundzie,

a w drugiej już nie był żadnym zagrożeniem, bo zwyczajnie skończył mu się prąd i nie miał siły nawet się bronić.

Podsumowując - ani jeden ani drugi nie pokazał nic nad czym by można w jakieś zachwyty popadać.

Ot całkiem przeciętne MMA na poziomie jakiejś drugorzędnej federacji,

bo do UFC to obaj się nadają tak jak ja się nadaję do Tańca z Gwiazdami,

a tańczyłem jeden jedyny raz w życiu, nawalony jak szpadel na własnym weselu :)

Edytowane przez parantulla
Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

"wymęczone" przez Hallmana, któremu tylko dzięki temu udało się cudem dotrwać do końca pierwszej rundy,

po której Brazylijczyk na miękkich nogach schodził do narożnika, zdziwiony faktem, że białas jeszcze nie padł.

Sory, ale tutaj piszesz że pierwszą rundę przemęczył, a nie poddanie (które było w drugiej). Dodam jeszcze że Trinaldo był w tej walce faworytem, więc zupełnie nie rozumiem twojego narzekania. Kiepski to był występ Irokeza w UFC.

Zmieniając temat, jak oceniasz szanse Omielańczuka. Obejrzałem kilka jego walk - z jednej strony ma fajny styl, widać, że naturalnie wychodzi mu przechodzenie z pionu do parteru, fika nogami też dobrze, ale boks to tragedia - chyba robi jakieś postępy, bo w ostatniej walce było już chyba lepiej, ale z taką luką będzie ciężko z lepszymi przeciwnikami.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

• 3 tygodnie później...

Daniel Omielańczuk wygrał swoją pierwszą walkę w UFC. Wypadł słabo kondycyjnie z przeciwnikiem który w każdym aspekcie miał być gorszy od Polaka. Zaskoczył natomiast efektownym KO w końcu 3 rundy, kiedy wydawało się, że już nic się nie wydarzy. To chyba pierwsza wygrana Daniela w ten sposób.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Obejrzałem tę walkę, w czasie realnym nawet:)

Faktycznie, kondycha trochę cienka, ale może to ze stresu, czy z innych powodów - ważne, że wygrał, pewnie się ogarnie do następnej walki:)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Nie bylo tak zle. To jest waga ciezka i 80% fighterow pada ze zmeczenia po 2 rundach:-) Jedynie top 5 ufc hw ma kondycje na pelne 3 rundy ( sprobujcie silowac sie 15 minut) Przecietnemu kowalskiemu zabraknie tlenu po 2 minutach intensywnego silowania sie:-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Nie bylo tak zle. To jest waga ciezka i 80% fighterow pada ze zmeczenia po 2 rundach:-) Jedynie top 5 ufc hw ma kondycje na pelne 3 rundy ( sprobujcie silowac sie 15 minut) Przecietnemu kowalskiemu zabraknie tlenu po 2 minutach intensywnego silowania sie:-)

Mnie trochę zmartwiło to że przeciwnik był z najniższej półki UFC i Daniel miał problemy. Na pewno dało znać o sobie odejście od gameplanu i siłowanie się pod siatką. Kolejna sprawa to że w drugiej rundzie do gongu nie był w stanie wydostać się spod przeciwnika.

Natomiast cieszy KO i to że Omielańczuk jednak potrafi wygenerować cios - tu jest olbrzymi progres w porównaniu do jego poprzednich walk z Youtuba.

ten sport powinien być zabroniony! tylko tryglodyci lubią oglądać, jak się dwoje ludzi bije po mordzie!

Nie lękaj się, te chłopaki to uwielbiają :)

Walka Józefa Warchoła z Kamilem Bazelakiem :

Ukryta Zawartość

Gdyby jednak ktoś chciał oglądnąć wczorajszą walkę Pudziana,a jakos tu cisza zupełąna,to ją przełamię i podaje link do obejrzenia tego pojedynku z McCorklea.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez ted125
  • 2 tygodnie później...

Typek jest Cooool :-)))))))))))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ostatnia walka Tyrone

Ukryta Zawartość

Facet ma piekielne uderzenie i ta szybkosc zadawania ciosow jak na wage ciezka super.

Obecnie trenuje rowniez pod katem mma takze jak ogarnie troche parter to bedzie prawdziwy killer:)

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• 2 tygodnie później...

Na wczorajszej gali Hallman poniósł porażkę w swojej drugiej walce w UFC:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Po wyrównanym trzyrundowym pojedynku, Polak uległ przez jednogłośną decyzję sędziów..."

Że co proszę? Wyrównana to była może pierwsza runda, a w dwóch pozostałych Hallman dostawał regularny wp***dol.

Jeszcze jedna taka walka i bye bye UFC nie wiem na co on tam liczył w ogóle.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Blog i reklama bloga tego Japończyka co z nim w grudniu będzie walczył Mamed :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Po wyrównanym trzyrundowym pojedynku, Polak uległ przez jednogłośną decyzję sędziów..."

Że co proszę? Wyrównana to była może pierwsza runda, a w dwóch pozostałych Hallman dostawał regularny wp***dol.

Jeszcze jedna taka walka i bye bye UFC nie wiem na co on tam liczył w ogóle.

Tu się zgadzam, słabo wypadł, na dodatek był faworytem.

Blog i reklama bloga tego Japończyka co z nim w grudniu będzie walczył Mamed :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawe czy mu Palhares'a ściągną za jakiś czas, gdy opadnie medialny szum wokół jego zachowania i zwolnienia z UFC. Na razie to każdy gada że go nie chce.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yodzisław

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

w sumie wydaje się że to nie moralne uczyć dziecko walczyć czy uprawiać dosyć brutalną odmianę tego sportu, bo nie wszystkie dzieci potrafią odizolować agresję w profesjonalny sposób, choć patrząc np na dzieci uczące się karate czy podobnych "cywilizowanych" sztuk walk też często dochodzi do sparingów,

jak myślicie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Ja jakoś nie widzę problemu, sport jak sport - jeżeli trenują, to znaczy że na treningach ciężko pracują i raczej pozbywają się agresji, a dewianci prawdopodobnie odpadają w przedbiegach. Artykuł trochę jak z Faktu. Lepiej by napisali więcej o zasadach, to wtedy można by coś więcej powiedzieć w kwestii oceny.

Jeżeli dozwolone są uderzenia w głowę (tego na zdjęciach nie widać) to nie jest OK. Ale wątpię w to. Nawet amatorskie zawody MMA dorosłych odbywają się w kaskach.

• 1 miesiąc później...

Józef Warchoł tym razem przegrał z mistrzem wyciskania sztangi :

Ukryta Zawartość

Filmiku na razie nie ma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Krak_oN

Po zeżarciu taczki koksu nawet ja bym Warchoła udusił i to jedną ręką.

Józef Warchoł tym razem przegrał z mistrzem wyciskania sztangi :

Ukryta Zawartość

Filmiku na razie nie ma.

Z czego się cieszył ten Dylewski po walce, że wygrał ze starym Warchołem?

Ukryta Zawartość

Już jest filmik:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Swoją drogą to ten Dylewski ma niezłą aparycję - mówię tu o "futerku" :)

Fatalnie skończyła się rewanżowa sobotnia walka Starego Mistrza "Spidera". O pas to już na pewno nie zawalczy, może za jakiś czas stoczy jeszcze kilka pojedynków z innymi weteranami. To nie fotomontaż:

anderson_silva_breaks_leg.jpg

• 4 tygodnie później...
Gość rydz

(Konto usunięte)

HBO PPV :P

Jest na polsacie sport o 2:30

Nie mam Polsatu sport :(

No podk***ia mnie że nie można obejrzeć na ogólnie dostępnym Polsacie.

Pierd***lom o polityce innym chu****twie wszędzie , a tu rośnie nam przyszły MISTRZ ŚWIATA !.....oglądnąć nie można no. :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.