Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa sieciowa - pytania i porada

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Tokina napisał:

Przecież to jeż sektą "zajeżdza"!

hmm???

6 minut temu, Tokina napisał:

Z pewnością wystarczy, żeby wyrobić sobie zdanie o Tobie i Twoim poziomie!

A ty jakis pociotek buma?

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

Bo forum AS nie jest dla każdego. Tacy ludzie jak bum nie powinni nawet tu zaglądać ,bo to ewidentnie nie ich pasja

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

4 godziny temu, mood napisał:

Ostatnio doświadczyłem małego szoku po zamianie podstawowych wtyków sieciowych Furutecha ("miedziany" i złocony) na rodowane wtyki  z topowej serii Monosaudio. Naprawdę nie przypuszczałem, że zmiana jednego wtyku w kablu zasilającym może mieć aż tak duży wpływ na brzmienie odtwarzacza CD. Skala tych zmian jest dla mnie bardzo zaskakująca.

Miałem dokładnie tak samo, tyle że z wtykami Oyaide. Kupiłem już chyba z 6 kompletów tych Monosaudio, złocone z tej serii też są bardzo dobre. 

Godzinę temu, Tokina napisał:

Z pewnością wystarczy, żeby wyrobić sobie zdanie o Tobie i Twoim poziomie! 

O tobie już sobie wyrobiliśmy. Możesz już przestać się starać.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

To jakieś deja vu. Historia wiecznie się powtarza. Wątek taki jak ten, kilka, nawet kilkanaście sensownych postów, autor pyta, ludzie odpowiadają wg swojej najlepszej wiedzy, ze swojego doświadczenia, z życzliwości. I wtedy zbiega się ta sama ekipa i najpierw niewinnie coś tam bąkną, że omamy, halucynacje i ogólnie rzecz biorąc robią z dyskutantów idiotów. Wiadomo, nikt nie lubi takich rzeczy więc leci mniej lub bardziej grzeczna riposta, ale kula śniegowa już zaczęła się toczyć. Taki mechanizm. Potem Bum dostaje bana, chwilę udaje że skutecznie odbył resocjalizację i zaraz wraca w świetnym stylu. I tak do emerytury będziemy się męczyć. ff12ce55541c345d4bf004bbdf2c95fa.jpg

26 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Miałem dokładnie tak samo, tyle że z wtykami Oyaide. Kupiłem już chyba z 6 kompletów tych Monosaudio, złocone z tej serii też są bardzo dobre. 

O tobie już sobie wyrobiliśmy. Możesz już przestać się starać.

Vs jakie Oyaide? Monosaudio serii 107 czy 109?

47 minut temu, Tokina napisał:

Forum to jest miejsce dla każdego, kto potrafi zrozumieć i dopuścić do głosu innych,

pod warunkiem ze jest sie pasjonatem tego hobby, a najwidoczniej bum i jemu podobni nie sa. Ich jedynym celem na tym forum jest negowanie kazdej innej mysli wiedzy i mozliwosci. Ich aktywnosc na tym forum ogranicza sie do siania zametu i torpedowania ciekawych watkow. Idac ta droga wkrotce i ty bedziesz sie zaliczac do tego nieszanownego grona. Venom ci to napisal, pisze ja i wielu moze tez ci to napisac. 

Edytowane przez Mikelas76

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

3 godziny temu, Mikelas76 napisał:

Tylko broń Boże nie probuj wtykow viborga. Świetny marketing, wykonanie tez b. dobre, ale brzmienie mocno słabe, nawet powiedziałbym zamulające. Koledzy ostatnio cos chwala te monosy. Na siłę, moge za jakis czas wymienic ostatni zasilacz impulsowy na liniowke, to wtedy bedzie trzeba zrobic jakis zasilajacy. Z ciekawosci sprawdze te monosy. 

Dasz linka ktory ten topowy i gdzie go kupic sens?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja kupowałem tutaj - złocone, rodowane znalazłem u innego sprzedawcy: moonsaudio Store. Można je kupić też na oficjalnej stronie Monosaudio za ok. 2x wyższą cenę, ale jak widać po liczbie sprzedanych wtyków, czyli kilku, rzadko kto na to się decyduje. Miałem obawy co do ich oryginalności, ale jakość wykonania mówi sama za siebie.

Co do Viborgów - widziałem Twoje i sir.jax wpisy i dlatego sobie je odpuściłem. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja kupowałem tutaj - złocone, rodowane znalazłem u innego sprzedawcy: moonsaudio Store. Można je kupić też na oficjalnej stronie Monosaudio za ok. 2x wyższą cenę, ale jak widać po liczbie sprzedanych wtyków, czyli kilku, rzadko kto na to się decyduje. Miałem obawy co do ich oryginalności, ale jakość wykonania mówi sama za siebie.
Co do Viborgów - widziałem Twoje i sir.jax wpisy i dlatego sobie je odpuściłem. 

Ciekawe czy jakbym założył na chińską Valhalle , czy byłaby jakąś różnica

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Ukryta Zawartość

Ktoś polecał niedawno chińską Shunyata, jako zasilający. Chyba na kablarskiej grupie na FB to było. Cena jeszcze przystępna nawet.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ta Twoja listwa ma warystor na pokładzie?

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, venom200 napisał:

Ciekawe czy jakbym założył na chińską Valhalle , czy byłaby jakąś różnica

Hmm...a ta Valhalla to jakiś uczciwy drut? Pytam o zastosowane przewodniki. Wiem, że różnie z tym bywa.Wziąłem sobie do sprawdzenia chińską wersję Odina i dzięki temu doświadczeniu już wiem, jak tragiczne dla brzmienia są kable wykonane z aluminium.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Co Ty mówisz, gdzie tam jest aluminium? O kablach czy wtykach mówisz?

Ukryta Zawartość

12 minut temu, Tokina napisał:

Wielu też neguje medycynę, naukę, i zwykły rozsądek

I niestety czesto maja racje. Wiesz ze ortopeda nie lubi fizjoterapeuty? Bo fizjo predzej ci pomoże niz taki ortopeda ktory zgodnie z nauka i wiedza faszeruje Cie blokadami, ktore dzialaja na skutek, a nie na przyczyne. A najszybciej pomoze Ci w wielu przypadkach obklad z wysmianej kapusty ktory zadziala najszybciej i najsprawniej. I to nie jest ani nauka, ani medycyna, a co najwyzej wiedza praktyczna. 

40 minut temu, Tokina napisał:

Wy czyli kto???? 🤣🤣🤣

Ooo kolega znów tutaj? 🙂

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

4 minuty temu, Wito76 napisał:

@mood Co Ty mówisz, gdzie tam jest aluminium? O kablach czy wtykach mówisz?

Mówię o tej qpie na zdjęciu. Przewodniki w tym wynalazku to czyste Al.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, Tokina napisał:

Z taką "wiedza praktyczną"

Napisalem ze czesto, nie zawsze. Chodzi o dopuszczenie mozliwosci ze nie zawsze wiedza jest jedynym rozwiazaniem, gdyz czasami ta wiedza nie wyjasnia wszystkiego. A podany przyklad to alegoria jakby kolega niezauwazyl 😉

5 minut temu, venom200 napisał:

Taga harmony ktoś próbował?

Ktos probowal, chyba nawet byli zadowoleni. ktos wymienial nawet przewody w srodku. Pewnie musi byc troche lepsza niz zwykla pecetowa, znikad te opinie sie nie wziely

44 minuty temu, gumisb napisał:

Vs jakie Oyaide? Monosaudio serii 107 czy 109?

Oyaide 046 a Monosy mam tylko 109, niższych serii nie testowałem, ale 107 zdaje się że materiały te same jeśli chodzi o części metalowe, różnią się chyba tylko korpusami.

15 minut temu, Tokina napisał:

Obsesja jakaś?

To się ponoć da leczyć! 🙂

Audio przewodniko obsesja 🤭

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

15 minut temu, venom200 napisał:

Taga harmony

Obudowa może być,środek kiepski. Do RTV się nada, do audio słabo. Kolega poskładał ostatnio bodajże za 1300zl listwę z gotowej, pustej obudowy na gniazdach Monosaudio rodowanych i okablowaniu Neotecha solid core, bez filtra, włącznika i bezpiecznika.

Mówię o tej qpie na zdjęciu. Przewodniki w tym wynalazku to czyste Al.

Ukryta Zawartość

Serio, nie jest to jakaś miedź tylko CCA? Skąd takie info.

Ukryta Zawartość

51 minut temu, Wito76 napisał:

Ktoś polecał niedawno chińską Shunyata, jako zasilający. Chyba na kablarskiej grupie na FB to było. Cena jeszcze przystępna nawet.
@paww Ta Twoja listwa ma warystor na pokładzie?

Nie rozkręcałem, ale producent pisze: "Ochrona przed przepięciami", więc jest sugestia że są warystory, piszę o TAGA Harmony PF-500.

37 minut temu, venom200 napisał:

Taga harmony ktoś próbował?

Mam TAGA Harmony PF-500 i u mnie działa dobrze. Wcześniej miałem Brennestuhl i do audio bym mniej polecał (nie że nie działa), np. zauważyłem, że subwoofer lepiej chodzi na gnieździe niefiltrowanym, stopa np. jest mocniejsza.

2 godziny temu, Wito76 napisał:

Serio, nie jest to jakaś miedź tylko CCA? Skąd takie info.

To nawet nie było CCA, lecz Al czystej krwi. Przewodniki owinięte folią złotopodobną. Wiem o tym, bo rozkręciłem wtyk i przyjrzałem się przewodnikom. Miałem nadzieję, że może sam kabel prezentuje jakiś przyzwoity poziom, bo co do wtyków nie miałem złudzeń. Teraz trochę żałuję, że nie porobiłem fotek "rozbieranych", ale gdy zobaczyłem, co to za shit, natychmiast skręciłem to z powrotem, spakowałem i odesłałem. Nie wszystko złoto, co się świeci. A sklep nazywa się: audioConnector Store - unikać jak zarazy!

Ten post proszę potraktować jako ostrzeżenie.

9 godzin temu, mood napisał:

Mógłbym przedstawić jeszcze sporo obserwacji dotyczących tego osobnika, a bazujących na jego wypowiedziach, z którymi miałem nieprzyjemność stykać się przez lata uczestniczenia w życiu tego forum.

Ale jeśli trzymać się tematu dyskusji, to należałoby przenalizować zachowania osób słyszących granie listwy.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 minutę temu, szymon1977 napisał:

Ale jeśli trzymać się tematu dyskusji, to należałoby przenalizować zachowania osób słyszących granie listwy.

Wiesz, dla mnie żadna listwa nie "gra". Ona tylko może, choć nie musi, wpływać na brzmienie podłączonych do niej urządzeń. A jeśli chcesz analizować zachowania osób słyszących ten wpływ na brzmienie, to droga wolna. Zakładam, że masz jakiś punkt odniesienia oraz doświadczenia, które negują lub potwierdzają to zjawisko. Przy braku takowych Twoja analiza będzie tylko domniemywaniem, przypuszczeniem i projekcją własnych wyobrażeń.

11 minut temu, mood napisał:

A jeśli chcesz analizować zachowania osób słyszących ten wpływ na brzmienie, to droga wolna. Zakładam, że masz jakiś punkt odniesienia

Moim punktem odniesienia byłyby zachowania usera @bum1234, ale ja robić tego nie chcę i mam nadzieję, że i Wy przestaniecie to robić. Zanim kogokolwiek o cokolwiek posądzicie, warto zerknąć w lustro.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

10 hours ago, mood said:

Bardzo szybko więc wyszło na jaw, że "wiedza" buma ogranicza się do oglądania zdjęć urządzeń i czytania ich opisów technicznych.

To jest zwykłe kłamstwo. I nie dziw się potem, że nie traktuję pewnych osób z poważaniem. Bo im się to zwyczajnie należy.

Niestety zaliczasz się do tego szacownego grona, które własne ego  wynosi ponad rzetelną wiedzę.

24 minuty temu, bum1234 napisał:

To jest zwykłe kłamstwo. I nie dziw się potem, że nie traktuję pewnych osób z poważaniem. Bo im się to zwyczajnie należy.

Niestety zaliczasz się do tego szacownego grona, które własne ego  wynosi ponad rzetelną wiedzę.

Cyt. „Źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz” (MAT. 7: 3-5).

• Pokaż nowe odpowiedzi