Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa sieciowa - pytania i porada

Rekomendowane odpowiedzi

tylko po co te rozmowy. osoby które je kupują, świadome, (ja też) wiedzą dlaczego je kupują 😉

no dobra, ja lubię w jednej ze swoich listew, ładny wyświetlacz analogowy pokazujący poziom napięcia...

Nie musiałem pytać. Sami się do tego przyznawali. Jeden z nich nawet przeprowadził wywód "logiczny", w którym stwierdził, że nawet nie musi próbować, bo wie, że u niego żadna listwa, czy kondycjoner niczego nie wniesie do brzmienia systemu. 
Bo tylko zepsute sprzęty...

A może warto by było tak się zastanowić się dlaczego Kopciuszek zgubił pantofelek skoro tak idealnie pasował? Po co tak w kółko drążyć temat tych listew.
14 godzin temu, mood napisał:

Co znamienne - osoby te dzień w dzień, od rana do wieczora spędzają na forum, co samo w sobie jest dobitnym świadectwem ich bujnego życia towarzyskiego.

Skąd takie przekonania się biorą!?

To że jestem zalogowany od rana do wieczora i do tego jescze napiszę kilka postów przez tenczas, ne oznacza przecież, że "siedzę" tu przez cały czas. 

Jeśli tak łatwo i prosto "wnioskujesz" w tej sprawie, rozumiem teraz Twoje "wnioskowania" w również sprawach dotyczących tego wątku.

Daj trochę na looooz i podobnie również traktuj to forum.

Najlepiej jest sprawdzić samemu,a nie się tu spierać...

Polecam dla głuchych zamiast taniej listwy;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
W dniu 14.01.2024 o 16:02, Adi777 napisał:

Długo czytasz tamto forum?

Praktycznie w ogóle. Nie wiem czy pamiętasz Tomka z forum audio on nagminnie wysyłał tam linki od czasu do czasu zaglądnąłem. 

Ale co ciekawe jeżeli szukam jakiś problemów z danym produktem to bardzo często trafiam właśnie tam ale do użytkowników a nie do postów Amira.

W dniu 14.01.2024 o 16:06, Adi777 napisał:

@Piotr Sonido Niech zgadnę, nie czytasz, nie przesiadujesz tam. Skąd więc takie wnioski? Tam są różni ludzie. Począwszy od zachwycających się SINADEM, po inżynierów, elektryków, firmy audio, itepe, itede. Skąd w ogóle pomysł, że ludzie tam będący nie słuchają muzyki? Równie dobrze można by napisać, że i tutaj zdecydowana większość nie słucha muzyki tylko kable i inne pierdoły. Słuchanie to słuchanie, testowanie to testowanie. Naprawdę tak trudno to zrozumieć?

Ok wybacz. Nie chciałem cię urazić. 

3 hours ago, Piotr Sonido said:

Ale co ciekawe jeżeli szukam jakiś problemów z danym produktem to bardzo często trafiam właśnie tam ale do użytkowników a nie do postów Amira.

I nie ma w tym nic dziwnego. Tylko tam można znaleźć mnóstwo tekstów o kablach, podkładkach, kwantowych coś tam coś tam itp. 

Szkoda tylko, że są to bajki, a nie rzetelna informacja. Dotyczy zresztą bajkowych problemów.

8 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Ok wybacz. Nie chciałem cię urazić. 

Urazisz mnie, jak będziesz pisał - nie chciałem Cię urazić 😏

Czym miałbym być urażony? 😁 

Tylko dziwi mnie takie pisanie o ASR. Tam jest naprawdę sporo fajnych ludzi, no i masa ciekawych tematów, nie tylko wychwalanie chińskich daków za 100 euro, serio.

W dniu 6.01.2024 o 19:58, Wito76 napisał:

Nie szkodzi. Zostawmy problem taki jaki jest. Dla jednych nie gra nic tzn wokół samo voodoo a dla innych fajne hobby i ciekawe, nowe rzeczy do odkrycia. Każdy musi znaleźć swoje miejsce.

A prawda jest tylko jedna.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

19 godzin temu, bum1234 napisał:

I nie ma w tym nic dziwnego. Tylko tam można znaleźć mnóstwo tekstów o kablach, podkładkach, kwantowych coś tam coś tam itp. 

Szkoda tylko, że są to bajki, a nie rzetelna informacja. Dotyczy zresztą bajkowych problemów.

Nie rozumiem. Uważasz że to dobre źródło informacji czy nie?

14 godzin temu, Adi777 napisał:

Urazisz mnie, jak będziesz pisał - nie chciałem Cię urazić 😏

Czym miałbym być urażony? 😁 

Tylko dziwi mnie takie pisanie o ASR. Tam jest naprawdę sporo fajnych ludzi, no i masa ciekawych tematów, nie tylko wychwalanie chińskich daków za 100 euro, serio.

Wiesz co prawdę mówiąc to chciałem skończyć szybko temat 😛

Ale dobra kręcimy go dalej. 

Dopiero co dzisiaj przeczytałem fajny wpis na Facebooku o tych testach i pierwsza myśl to właśnie że ci to wyślę ale akurat byłem w pracy i nie miałem jak. 

Wiesz dlaczego ja akurat negatywnie patrzę na to forum, a głównie na tą całą społeczność? Nie oceniam tam wszystkich bo wierzę że jak wszędzie trafiają się jednostki które mają pojęcia o czym piszą.

Ale generalnie zupełnie przez przypadek trafiłem kiedyś na dopiero co zamieszczony test już nie pamiętam ale jakiegoś produktu który był dość mocno popularny.

Pamiętam że produkt oczywiście nie otrzymał rekomendacji zdążyło go już obejrzeć sporo osób ale nie pojawiały się jeszcze komentarze. Był nowy.

i co?

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę że nad każdym postem tam u góry są takie suwaki czy dany produkt jest dobry zły przeciętny i tak dalej.

I wyobraź sobie że mimo tego iż to nowy temat bez żadnych jeszcze wpisów to miał już kilkanaście ocen na very poor. Dlaczego? 

Ludzie oceniają to co napisał ich wyznacznik idą ślepo za nim. To nie jest ocenianie testu. Tylko oceniali produkt w ślady zanim mimo że go nie znali. 

17 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę że nad każdym postem tam u góry są takie suwaki czy dany produkt jest dobry zły przeciętny i tak dalej.

Szczerze? Ja nawet na to nie patrzę, ale tak, jest takie coś. Mi się ASR podoba, bo jest naprawdę sporo ciekawych tematów, wręcz mnóstwo, także, o dziwo 😏 muzycznych - na przykład utwory czy albumy z niskim basem, i wiele, wiele innych. 

Edytowane przez Adi777
37 minut temu, Adi777 napisał:

Szczerze? Ja nawet na to nie patrzę, ale tak, jest takie coś. Mi się ASR podoba, bo jest naprawdę sporo ciekawych tematów, wręcz mnóstwo, także, o dziwo 😏 muzycznych - na przykład utwory czy albumy z niskim basem, i wiele, wiele innych. 

No dlatego nie mówię o wszystkich użytkownikach i nie oceniam całego forum. Wszędzie trafiał się osoby z którymi idzie porozmawiać na wiele bardzo ciekawych tematycznych rozmów. 

Na forum obok mieliśmy właśnie takiego użytkownika który nagminnie linkował wypowiedzi innych osób z forum ASR. Problem polegał tylko na tym że linki odnosiły się do postów mało konkretnych, średnich tematycznie. 

Zbyt dużo osób uważa to jako wyznacznik i w ciemno wkleja dalej. To wszystko

3 hours ago, Piotr Sonido said:

Nie rozumiem.

No I właśnie o to chodzi.

To drugie forum audiofilskie to oaza audio-voodoo.

Teraz już rozumiesz 😄

W dniu 17.01.2024 o 07:48, iro III napisał:

Jeśli tak łatwo i prosto "wnioskujesz" w tej sprawie, rozumiem teraz Twoje "wnioskowania" w również sprawach dotyczących tego wątku.

Nie przeczę, że moje wnioski mogą być zbyt daleko idące. Jednak w kwestiach związanych z audio opierają się na moich własnych doświadczeniach, a nie wyobrażeniach, czego życzę każdej osobie zabierającej głos w dyskusji.

W dniu 17.01.2024 o 07:48, iro III napisał:

Daj trochę na looooz i podobnie również traktuj to forum.

Już wrzuciłem na luz i Ciebie proszę o to samo w wiadomym temacie.

20 godzin temu, bum1234 napisał:

No I właśnie o to chodzi.

To drugie forum audiofilskie to oaza audio-voodoo.

Teraz już rozumiesz 😄

Dobrze że mam swoje zdanie 🙂

wszyscy wrzucamy na luz. Bo piątek. 

2 hours ago, mood said:

na moich własnych doświadczeniach, a nie wyobrażeniach

Sęk w tym, że te doświadczenia są wyobrażeniami, więc powyższe zdanie jest nieprawdą.

13 minut temu, bum1234 napisał:

Sęk w tym, że te doświadczenia są wyobrażeniami, więc powyższe zdanie jest nieprawdą.

"Twoje" zawsze musi być na wierzchu, co???

Edytowane przez urkoni
Just now, urkoni said:

"Twoje" zawsze musi być na wierzchu???

To nie jest moje.  To jest ogólnie dostępna wiedza dla wszystkich. Tylko są tacy, którzy z różnych powodów nie chcą jej zaakceptować ani przyswoić.

14 minut temu, bum1234 napisał:

są tacy, którzy z różnych powodów nie chcą jej zaakceptować ani przyswoić.

No nie chcemy i jest nam dobrze z tym. Po co wiec wiec tu wchodzisz i przeszkadzasz? Albo wiesz co? Czytaj sobie po prostu i usmiechaj sie pod nosem. Wszyscy beda zadowoleni 👍

Edytowane przez Mikelas76

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

30 minut temu, bum1234 napisał:

To nie jest moje.  To jest ogólnie dostępna wiedza dla wszystkich. Tylko są tacy, którzy z różnych powodów nie chcą jej zaakceptować ani przyswoić.

Jest taka "wiedza", z którą, niestety, miałem styczność na forum. Było to jeszcze w czasie, gdy wraz ze swoją drużyną klonów hasałeś po forum, co rusz obdarzając hojnie swych rozmówców epitetami: "idiota", "d*bil", "kretyn". Nie każ mi wracać do tych wspomnień. 

Edytowane przez mood
1 godzinę temu, bum1234 napisał:

To jest ogólnie dostępna wiedza dla wszystkich.

Sama wiedza nie poparta praktyką jest ... w zasadzie nic nie warta i bezużyteczna. Ci którzy praktykują i poszukują są odkrywcami.

P.S.

Jeśli ktoś ma ochotę to proszę obejrzeć sobie film do którego link jest zamieszczony poniżej.

Naazwisko autora powinno być znane, ale pewnie nie jest. Dobrze jest rownież przeczytać sobie jego książkę, zanim zacznie się wypisywać bajki, które można spotkać między innymi w tym wątku.

Edytowane przez bum1234

Czasami się zastanawiam się z czego wynika taka silna chęć postawienia "na swoim"? Czy niektórzy reprezentują jakieś nieznane szerokiej rzeszy społeczeństwa tajne zrzeszenia np. antykablowe, czy to jest lobbing na rzecz jakiejś partii, czy może ruchu politycznego? Przykładowo kolega @bum1234 pisze tezy, będące antytezami do wypowiedzi wielu osób.

Chciałbym zrozumieć, może nie tylko ja, jaki jest cel tych wpisów, filmików?

Proszę nie traktować tego jako złośliwości, ale tak po ludzku, chciałbym znać sens tych działań i wypowiedzi?

36 minutes ago, paww said:

Chciałbym zrozumieć, może nie tylko ja, jaki jest cel tych wpisów, filmików?

Obejrzyj sobie film to się przekonasz..

16 minut temu, bum1234 napisał:

Obejrzyj sobie film to się przekonasz..

Proszę o taką bezpośrednią odpowiedź, taką zrozumiałą dla wszystkich, filmik nie jest motywacją ani celem. Proszę tak naprawdę bez złośliwości.

• Pokaż nowe odpowiedzi