Skocz do zawartości
IGNORED

Wiim Amp - rozwala system?

Rekomendowane odpowiedzi

No i super 😁  mam pytanko jako że jesteś użytkownikiem:

Skoro Wiim ma hdmi to można nim sterować pilotem od telewizora?

Dla kolegi pytam 😁

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Ajothe napisał:

Można 🙂 Ma HDMI ARC z CEC.

Możesz regulować głośnością pilotem od TV i wzmacniacz uruchamia się razem z TV.

1 minutę temu, Ajothe napisał:

No i super 😁  mam pytanko jako że jesteś użytkownikiem:

Dla kolegi pytam 😁

Mam kablówkę, więc mam dwa piloty. Generalnie głównie operuję "kablowym" pilotem i dekoderem, a tym od TV akurat mało, ale fakt można zmieniać poziom głośności, ale w moim przypadku nie jest to must have

41 minutes ago, Blanco said:

Gdyby ten Wiim Ampa, podłączyć do dobrych kolumn i zrobić „ślepe” porównania to część "papierowych" speców ośmieszyłoby się, nie mogąc wskazać, który to jest ten „badziew” na tle innych

Dobre, dziękuję za ten fragment.

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

to kupując chińczyka warto dopłacić za gwarancję i wsparcie techniczne, a także możliwość zwrotu bez opłacania przesyłki do Chin, bo to może się przydać.

ale żeś się chłopie uczepił tej gwarancji. I nadal nie widzisz, że walisz kulą w płot. 

masz tu przykładowe chińczyki z pełną 2-letnią gwarancją i naprawdę spoko obsługą klienta, bo akurat amazon jest bardzo prokonsumencki, robiłem już zwroty wzmaków po 2 miechach (nieraz mają promo na zwroty konsumenckie, zwłaszcza przed świętami, można zwracać nawet do 90 dni) i kasa wracała na konto bez mrugnięcie okiem. 

Tak że kolego nie tylko w Chinach można kupić chińskie wzmacniacze. Nie wiem czy wiesz, ale wzmacniacze angielskie także są dostępne poza Wielką Brytanią, a amerykańskie poza USA. Dziwne nie? Chcesz linki na udowodnienie mojej śmiałej tezy? :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

54 minuty temu, ProjectPi napisał:

Twoja opinia wyewoluowala zadziwiajaco z "swietna sprawa" w "bubel", ale i Amp nie stal w miejscu z progresywnymi udoskonaleniami.

Swietna sprawa za €300 jako zabawka, ale nie jako powazny produkt co rozwala system. Niczego nie rozwala bo nie ma czym. Nie jest nadzwyczajny pod zadnym wzgledem. 

Do samochodu mozna przeczepic skrzydla, moze nawet sie wzniesie, ale czy rozwala jakis system, czy mozna go porownywac z samolotem? Jako gadzet, fajna sprawa, jako urzadzenie do tego do czego ma sluzyc, slabeusz.

No i te jego wady, to juz wogole go wyklucza.

Nadzwyczajnosc WiiMow w ogolnosci polega na tym, ze oferuja funkcjonalnosc z reguly niespotykana u konkurencji w podobnej cenie. Tylko tyle, albo az tyle.

No ale te mityczne wady...

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

8 minut temu, BlueDot napisał:

Swietna sprawa za €300 jako zabawka, ale nie jako powazny produkt co rozwala system. Niczego nie rozwala bo nie ma czym. Nie jest nadzwyczajny pod zadnym wzgledem. 

Do samochodu mozna przeczepic skrzydla, moze nawet sie wzniesie, ale czy rozwala jakis system, czy mozna go porownywac z samolotem? Jako gadzet, fajna sprawa, jako urzadzenie do tego do czego ma sluzyc, slabeusz.

No i te jego wady, to juz wogole go wyklucza.

Bez obrazy, ale Ty te posty to piszesz dla sportu lub z nudy? Nic z nich nie wynika, tylko "bee i bee"... Podaj jakieś przykłady czystych wzmacniaczy do 2-3k, które są nadzwyczajne w Twoim mniemaniu. Myślę, że ja i inni użytkownicy z niecierpliwością czekamy na te "sekretne i tajemne" propozycje, które są tak świetne, że sąsiedzi przyjdą z mieszkania obok zapytać "co to tak nieziemsko gra?" 🙂 Czekam na konkrety 

4 minuty temu, Blanco napisał:

Podaj jakieś przykłady czystych wzmacniaczy do 2-3k, które są nadzwyczajne w Twoim mniemaniu.

Sabaj A30A, SMSL A1 o ile ma się wysokoskuteczne kolumny.

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

Sabaj A30A

Dzięki! Czy miałeś z nim doświadczenia vs wiim amp? Gdzie mogę go zamówić, wypożyczyć? 

5 minut temu, Piopio napisał:

Sabaj A30A, SMSL A1 o ile ma się wysokoskuteczne kolumny.

SMSL A1 to już prawie 4k + streamer Pro to już około 5k, a ja prosiłem o propozycje za 2-3k

Moje kolumny mają skuteczność 91db 

1 minutę temu, Blanco napisał:

Dzięki! Czy miałeś z nim doświadczenia vs wiim amp? Gdzie mogę go zamówić, wypożyczyć? 

Mam Sabaja. Wiem jak jest zbudowany Wiim 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 minuty temu, Piopio napisał:

Mam Sabaja. Wiem jak jest zbudowany Wiim 😉 

Ok, ale gdzie go można kupić? Wypożyczyć? Odsłuchałbym chętnie skoro go polecasz 🙂

SMSL A1 to być może dobry sprzęt, ale jak widać nie mieści się w widełkach

Edytowane przez Blanco
4 minuty temu, Blanco napisał:

Ok, ale gdzie go można kupić? Wypożyczyć? Odsłuchałbym chętnie skoro go polecasz 🙂

SMSL A1 to być może dobry sprzęt, ale jak widać nie mieści się w widełkach

Sabaja najlepiej kupić używanego na OLX - dobre ceny. W Polsce nie ma dystrybucji.

SMSL A1 można kupić za 2,6K. 

Edytowane przez Piopio

2 minuty temu, Piopio napisał:

Sabaja najlepiej kupić używanego na OLX - dobre ceny. W Polsce nie ma dystrybucji.

SMSL A1 można kupić za 2,6K. 

Oduczyłem się kupowania czegoś w ciemno, na swoich błędach 🙂 Czyli ten sprzęt jest słabo dostępny lub praktycznie wcale. 

"SMSL A1 można kupić za 2,6K. " - można, prosto od chinoli, ale jakoś mnie to nie przekonuje  - " Tylko na 7 dni na zwrot. Aby zwrócić produkt, należy wysłać go pocztą do Chin. Będziesz odpowiedzialny za opłacenie własnych kosztów wysyłki za zwrot przedmiotu. Koszty przesyłki nie podlegają zwrotowi. Jeśli wysyłasz przedmiot o wartości przekraczającej 75 USD, rozważ skorzystanie z usługi śledzenia przesyłki lub wykupienie ubezpieczenia przesyłki. Nie gwarantujemy, że otrzymamy zwrócony przedmiot."

Czy otrzymam jakieś propozycje, które mogę zamówić dzisiaj i bezpiecznie zwrócić w ciągu kilkunastu dni? 

9 minut temu, Blanco napisał:

Oduczyłem się kupowania czegoś w ciemno, na swoich błędach 🙂

Jak się wie co się kupuje to można kupować w ciemno. Trzeba jednak mieć doświadczenie. 

1 minutę temu, Piopio napisał:

Jak się wie co się kupuje to można kupować w ciemno. Trzeba jednak mieć doświadczenie. 

Doskonale rozumiem co masz na myśli, ale to w dalszym ciągu brak konkretnej propozycji. To jest odpowiedź wymijająca na poruszoną kwestię. 

Czyli wychodzi na to, że nie ma nic "nadzwyczajnego" w cenie w 2-3k? Chciałbym po prostu coś zamówić, przekonać się i ewentualnie zwrócić. Naprawdę chętnie zwrócę tego Wiim Ampa, jeśli są o wiele lepsze propozycje na rynku, ale nie takie, że robi się 4-5k 🙂

10 minut temu, Blanco napisał:

Czyli wychodzi na to, że nie ma nic "nadzwyczajnego" w cenie w 2-3k?

Podałem Ci propozycje. Tylko warunki zakupu Ci nie odpowiadają. Nie można więc twierdzić, że nic nie ma. 

Edytowane przez Piopio

Fakt, aby się zmieścić w budżecie proponujesz "zakup w ciemno" bez możliwości zwrotu lub produkt, który nie ma bezpiecznej możliwości zwrotu obarczając mnie dodatkowymi kosztami i ryzykiem. Wydają się to fajne propozycje, ale z tzw. * , czyli jest jakiś haczyk. Chciałbym sprzęt kupić, sprawdzić i normalnie zwrócić. Czy jestem dziwny?  

Godzinę temu, dajrekt napisał:

masz tu przykładowe chińczyki z pełną 2-letnią gwarancją i naprawdę spoko obsługą klienta, bo akurat amazon jest bardzo prokonsumencki

Dziękuję serdecznie za argumenty na poparcie moich wpisów. A na Amazonie radzę przeczytać warunki zwrotu i reklamacji oraz zwrócić uwagę sprzedawcą jest Amazon czy ktoś z zewnątrz, bo można się przejechać.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

20 minut temu, Blanco napisał:

Naprawdę chętnie zwrócę tego Wiim Ampa, jeśli są o wiele lepsze propozycje na rynku, ale nie takie, że robi się 4-5k 🙂

nie, nie ma równie dobrych propozycji w tej cenie. W zasadzie nie ma żadnej propozycji bez zwiększania budżetu. I piszę to jak najbardziej poważnie a też posiadam sabaja a30a.

Ja co prawda od wiim mini wolę chromecasta + ciut lepszy wzmacniacz niż to co siedzie w Amp (np. loxjie a30/a40), ale przy tych minimalnych różnicach w sprzęcie tak niskiej klasy jak Amp czy loxjije nie ma sensu już urywać te 200 - 300 zł.

Juz za sam pilot blut, hdmi arc i fajny streamerek warto to kupić.

6 minut temu, Blanco napisał:

Chciałbym sprzęt kupić, sprawdzić i normalnie zwrócić. Czy jestem dziwny?  

Dla mnie to dziwne. Sprzęt się kupuje a nie testuje i zwraca. 

8 minut temu, dajrekt napisał:

nie, nie ma równie dobrych propozycji w tej cenie. W zasadzie nie ma żadnej propozycji bez zwiększania budżetu. I piszę to jak najbardziej poważnie a też posiadam sabaja a30a.

Ja co prawda od wiim mini wolę chromecasta + ciut lepszy wzmacniacz niż to co siedzie w Amp (np. loxjie a30/a40), ale przy tych minimalnych różnicach w sprzęcie tak niskiej klasy jak Amp czy loxjije nie ma sensu już urywać te 200 - 300 zł.

Juz za sam pilot blut, hdmi arc i fajny streamerek warto to kupić.

I jak ten Sabaj a30a? To przepaść w dźwięku na jego korzyść? Bo niestety, ale papier i specyfikacja nie "grają"

11 minut temu, Blanco napisał:

I jak ten Sabaj a30a? To przepaść w dźwięku na jego korzyść? Bo niestety, ale papier i specyfikacja nie "grają"

Tak. To jest przepaść. Trzeba tylko mieć dobry transport cyfrowy. 

Edytowane przez Piopio

6 godzin temu, Gabaryton napisał:

Co ma pobór mocy z gniazdka do tego, który wzmak gra "cienko"?

Jeśli dobrze kombinuję, to świadczy to jedynie o sprawności układu, a nie o brzmieniu.

Pytasz mnie?

Ja mówiłem o mocy. Nie o cienkości grania.

6 godzin temu, Gabaryton napisał:

Przecież to chwilowa moc szczytowa, a nie ciągła.

Są kolumny, które wytrzymują 120W ciągłej mocy???

W domu gramy na kilku W maksymalnie, a nie na 120W, prawda?

Są i prawda.

5 godzin temu, ProjectPi napisał:

Obstawiam darmowy posilek.

Ale za 100?

To też biorę. Gdzie to się trzeba zapisać?

2 godziny temu, Blanco napisał:

Jako obiektywna osoba, która kupiła Wiim Amp pod wpływem impulsu, mam wielki ubaw jak co niektórzy pastwią się nad tym produktem 🙂

Przerabiamy to samo od roku przy okazji Sabaja, na szczęście o wadach i zaletach piszą także użytkownicy niezadowoleni.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

27 minut temu, Piotr Sonido napisał:

To też biorę. Gdzie to się trzeba zapisać?

Blysnij gdzies wiedza, moze jakis agent zauwazy i kotlet bedzie jak nic.

2 godziny temu, ProjectPi napisał:

Nadzwyczajnosc WiiMow w ogolnosci polega na tym, ze oferuja funkcjonalnosc z reguly niespotykana u konkurencji w podobnej cenie. Tylko tyle, albo az tyle.

No ale te mityczne wady...

Sa tacy dla ktorych jakosc brzmienia jest wazniejsza od funkcjonalnosci.

2 godziny temu, ProjectPi napisał:

No ale te mityczne wady.

Zadne mityczne. Nie tylko ja je zauwazylem i opisalem. Urojen nie mam.

Podaj jakieś przykłady czystych wzmacniaczy do 2-3k, które są nadzwyczajne w Twoim mniemaniu.

Audiolab, Rega, Cambridge, Yamaha, Marantz, Topping, Yaqin i wiele innych. Nie sa nadzwyczajne, ale kazdy z nich zagra lepiej niz Wiim Amp. Jezeli ktos stawia dzwiek na pierwszym miejscu to nie ma sie nad czym zastanawiac.

Czyli wychodzi na to, że nie ma nic "nadzwyczajnego" w cenie w 2-3k

Dlaczego ma to byc cos nadzwyczajnego? Brzmieniowo bedzie lepsze od Ampa i tyle. A jezeli dla kogos jakas apka na telefon jest priorytetem to niech kupuje Wiima.

8 minut temu, BlueDot napisał:

Sa tacy dla ktorych jakosc brzmienia jest wazniejsza od funkcjonalnosci.

"Brzmienie" to tez element funkcjonalnosci, bo funkcjonalnosc to

"zbiór atrybutów urządzenia, oprogramowania lub systemu określających zdolność do dostarczenia funkcji zaspokajających wyznaczone i zakładane potrzeby, podczas używania w określonych warunkach."

12 minut temu, BlueDot napisał:

Zadne mityczne. Nie tylko ja je zauwazylem i opisalem. Urojen nie mam.

Wiec badz tak mily i przytocz, skrotem chocby, wady ktore ma Amp a inne urzadzenia ich nie maja.

• Pokaż nowe odpowiedzi