Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, biniek napisał:

Ktorys kabel w miare neutralny jest sprawdzony i godny polecenia?

Przeczytaj temat , wybierz coś wstępnie i dopytaj proponuję. Ja teraz czytam bliźniaczy temat na zagranicznym forum i .a ponad 300 stron więc  tutaj  zbyt wiele czytania nie masz bo i sporo spamu jest do pominięcia 😉

Nie sięgając wyżej cenowo u mnie sprawdziła się srebrzanka 7 x 0,2 mm2 czyli 0,5 mm:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale jak ktoś ma agresywny system, to może być nie bardzo.

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

15 minut temu, audioburak napisał:

Nie sięgając wyżej cenowo u mnie sprawdziła się srebrzanka 7 x 0,2 mm2 czyli 0,5 mm:

Ukryta Zawartość

U mnie cały czas w użyciu , dzięki Tobie właśnie 🙂Kolumny  weszły na wyższy level a kabelek dalej ten sam 🙂

Wiesz , że wziąłem ten właśnie kabel jadąc na odsłuch kolumn przed zakupem do wytrawnego audiofila i był nim zachwycony. 

Dopytywał co to za kabel odpowiadałem trochę wymijająco żeby się nie bał go używać  przepinajac  przy różnych porównaniach drogich jego klocków do mojego wzmacniacza 😂 Żeby nie być golosownowym rzuć okiem co jest na podłodze przy wzmaku 😂

Mam ochotę zamówić coś z Ali , będę miał trochę wolnego za kilka tygodni to tak żeby się nie nudzić .  

Ten kabe

IMG20241012140435_Easy-Resize.com.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez 77Mariusz77

On Ci jest 😉  Plus chyba Triangle ?

Ale u mnie zastąpił miedzianego parweniusza ... i bez specjalnych przewag ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

1 minutę temu, audioburak napisał:

On Ci jest 😉  Plus chyba Triangle ?

Ale u mnie zastąpił miedzianego parweniusza ... i bez specjalnych przewag ...

Tak. Triangle Cello 40 TH . Przepiękne połączenie zwłaszcza jak coś kosztownego jest spięte kablem za około 200 złotych i budzi zaskoczenie u człowieka który ponad 40 lat w tym siedzi 😁

Czyżby jakiś ryzykowny komplet np. z Focalem, czy B&W, że masz takie obawy ?

U mnie ten kabel wygładził, zachowując szczegóły, ale każdy ma inne graty,

że o uszach czy repertuarze już nie wspomnę 😉 

9 minut temu, biniek napisał:

A ten 12tc wzorowany na kimber?

12tc u mnie sprawdził się do dołu w bi-wiringu. Nic lepszego do tego zastosowania nie znalazłem na tej półce cenowej. Górę mam załatwioną Canare 4S11. Jest detalicznie, naturalnie, dynamicznie, bez przeostrzeń. Srebra nie próbowałem, bo też się obawiam, a poza tym wolę ciemniejsze granie.

Venom kup ten kabel choćby z ciekawości ja go kupiłem jak miałem poprzednie kolumny Demand 17 spięte z Denonem i one sprawiły , że wszystko zaczęło grać jaśniej. Teraz mam Triangle ( słyną z góry) i wcale nie wydaje mi się żeby one powodowały za dużo góry.  One po prostu grają ślicznie albo ja głuchy trochę jestem bo tak może być. 😉😁

4 godziny temu, audioburak napisał:

Ukryta Zawartość

A elastyczne sa w miare? Mam strasznie malo miejsca za wzmacniaczem i najchentie bym wzial na widelkach ale tasma to sie chyba da latwiej poprowadzic niz grube weze

Ukryta Zawartość

9 minut temu, biniek napisał:

A elastyczne sa w miare? Mam strasznie malo miejsca za wzmacniaczem i najchentie bym wzial na widelkach ale tasma to sie chyba da latwiej poprowadzic niz grube weze

Tak, idzie je dość łatwo poprowadzić. 

2 godziny temu, biniek napisał:

No właśnie jeśli już od chińczyka to ten kabelek zawsze mnie intrygował. Znam kolegę, który to kupił i mega zadowolony. No ale u niego konkurs nie był taki trudny. Miał fioletową melodikę, a z nią to w zasadzie wszystko jest w stanie wygrać i zmiażdżyć.

12 minut temu, Wito76 napisał:

No właśnie jeśli już od chińczyka to ten kabelek zawsze mnie intrygował. Znam kolegę, który to kupił i mega zadowolony. No ale u niego konkurs nie był taki trudny. Miał fioletową melodikę, a z nią to w zasadzie wszystko jest w stanie wygrać i zmiażdżyć.

Mam ''8tc ''  konkursów nie robiłem,  słucham muzyki z przyjemnością nic dziwnego nie zaobserwowałem , miedź jest jakaś łatwo się lutuje , odmiana teflonu chyba bo niepalne ,nietopliwe jak  zwykłe pcv , 

1 minutę temu, Wito76 napisał:

No to szkoda że nie robiłeś konkursu, fajnie byłoby dowiedzieć się czym różni się względem jakiegoś innego.

a  nawet mi się już nie chce , zestaw gra fajnie to  po co , jedynie co bym ''wrócił '' do zestawu żeby spróbować czy nadal dobry to CD wiele lat miałem Linn ikemi , teraz onkyo c7070

Venom kup ten kabel choćby z ciekawości ja go kupiłem jak miałem poprzednie kolumny Demand 17 spięte z Denonem i one sprawiły , że wszystko zaczęło grać jaśniej. Teraz mam Triangle ( słyną z góry) i wcale nie wydaje mi się żeby one powodowały za dużo góry.  One po prostu grają ślicznie albo ja głuchy trochę jestem bo tak może być.
Kupię na pewno
Edit kupiłem właśnie

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, quatross napisał:

Brown Sugar

mam w środku kolumn użyty :)  kupiłem metr rozciełem i podzieliłem na głośniki chyba 6 na niskotśredniotonowy  i 3  na wysokotonowy ,  taki bajzel mam kablowy że głowa mała :) 

Te białe "nordost" ?

37 minut temu, biniek napisał:

Dzięki za sugestie. Poczytalem i sprobuje tych canare 4s11g z bananami katowymi nakamichi. Z opisow graja neutralnie

Nie grają neutralnie.

4 godziny temu, biniek napisał:

Też polecam, mam w bi-wiringu, porządnie wykonany i dla mnie plus, ze ma klasyczne wtyki banan. Wnioskuję, ze jest neutralny -koryguję akustykę Dirac Live i zmiany charakterystyki pasma bardzo dobrze przekazuje.

Zauważyliście , że w przypadku kabli zasilających nie ma info o przekroju żył? Jest tylko podana zewnętrzna średnica kabla. Ktoś rozkręcał taki przewód , sprawdzał czy faktycznie jest zbudowany jak deklaruje sprzedający?

Na anglojęzycznych forach jesteś w stanie zdjęcia odnaleźć, ludzie rozkręcają i sprawdzają tylko ciężko się przez ten śmietnik niekiedy przebić bo trolli nie brakuje jak i tu.  Generalnie Odin jest polecany srebrny jak i złoty , valhalla 12 i 15 kerne xangase ten zielony oraz od At Audio taki czarny oznaczony jako 7N OCC Core .  Pewnie coś by się jeszcze znalazło ale te tak na szybko pamiętam. 

12 minut temu, Przyslaw napisał:

Zauważyliście , że w przypadku kabli zasilających nie ma info o przekroju żył? Jest tylko podana zewnętrzna średnica kabla. Ktoś rozkręcał taki przewód , sprawdzał czy faktycznie jest zbudowany jak deklaruje sprzedający?

Monosaudio P902, AtAudio czarny N9. Te dwa demontowałem. Średnicy nie mierzyłem, tylko w AtAudio sprawdziłem czy jest posrebrzana żyła, no i i jest.

2 minuty temu, spokojnie napisał:

Monosaudio P902, AtAudio czarny N9. Te dwa demontowałem. Średnicy nie mierzyłem, tylko w AtAudio sprawdziłem czy jest posrebrzana żyła, no i i jest.

Masz swojego faworyta na Ali z zasilających?

• Pokaż nowe odpowiedzi