Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kiedyś to musiałem zgłosić na poczcie i potem podejść do nich i zapłacić cło. 

To było jakie czas temu. Teraz zdaje się że to jest wliczone w oferty Ali 

4 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

To było jakie czas temu. Teraz zdaje się że to jest wliczone w oferty Ali 

Nie wszystkie towary (audio) mają wliczony vat. Przerabiałem temat na własnej osobie. 

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Bo do chińczyka się piszę po zakupie 😉

please decl

are

low value

of the order

😉 i wtedy placi sie u kuriera 😉 i z takimi odstepami bo ali moze blokować 😉 

Edytowane przez Ghotti
22 minuty temu, cortes napisał:

Nie wszystkie towary (audio) mają wliczony vat. Przerabiałem temat na własnej osobie. 

Dobrze wiedzieć dzieki!

17 minut temu, Ghotti napisał:

Bo do chińczyka się piszę po zakupie 😉

please decl

are

low value

of the order

😉 i wtedy placi sie u kuriera 😉 i z takimi odstepami bo ali moze blokować 😉 

A jak wtedy ze zwrotem? Ewentualnym? 

nigdy nie zwracałem kupujac z cłem, podobno cło można odzyskać, ale zazwyczaj to są jakieś smieszne kwoty ze mi sie bawić w to nie chce

@Piotr Sonido

Rozumiem. W przypadku kabli była tu dyskusja że jak chcesz je sprawdzać to jedyna opcja. Tam jest tego tyle ładnie wyglądającego że nie idzie inaczej sprawdzić 

Cło to groszowa sprawa, VAT jest bardziej dotkliwy.

Od dawna nie miałem wezwania do udokumentowania zakupu i opłat granicznych. Może system w którym sprzedawca z Ali ma już wliczony VAT i to on się rozlicza działa na tyle dobrze że kupującego w to nie angażują.

20 minut temu, spokojnie napisał:

Cło to groszowa sprawa, VAT jest bardziej dotkliwy.

Od dawna nie miałem wezwania do udokumentowania zakupu i opłat granicznych. Może system w którym sprzedawca z Ali ma już wliczony VAT i to on się rozlicza działa na tyle dobrze że kupującego w to nie angażują.

oni deklaruja przy wysyłce jak ich poprosic o co zrobi z tym urząd to już inna sprawa

27 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Rozumiem. W przypadku kabli była tu dyskusja że jak chcesz je sprawdzać to jedyna opcja. Tam jest tego tyle ładnie wyglądającego że nie idzie inaczej sprawdzić 

kupujesz do 150$ i nic nie placisz, zwracaja to co wydales "problem" sie robi ponad ta kwote

12 minut temu, Ghotti napisał:

oni deklaruja przy wysyłce jak ich poprosic o co zrobi z tym urząd to już inna sprawa

Otóż to. Nie wiem czy celnicy przejmują się deklaracją wartości jaką podaje Chińczyk. Mnie zawsze wzywali do wysłania im screena z Ali gdzie było widoczne co to za produkt, cena jaką zapłaciłem i numer przesyłki.

Ja z przesyłkę z Ataudio zapłaciłem 18 zł. Wartość zamówienia 1300. Widocznie podatku były już w cenie. Prawda jest ze jak robocie zakupy z Ali i do zapłaty wskakuje cena niższa niż w ogłoszeniu, to bedzie na.pewno podatek. Jak kupowałem lampy Acme tak było właśnie. Podatek jest doliczany jak wyskoczy mniejsza kwota. Jak płacicie tyle ile w ogłoszeniu to nie powinno być podatków. Ogólnie przy zakupie lamp. I tak wyszedłem lepiej ,bo cena poszła w dół ponad 200 zł a podatek miałem 70. Jakoś tak chyba było

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

11 minut temu, venom200 napisał:

Ja z przesyłkę z Ataudio zapłaciłem 18 zł. Wartość zamówienia 1300. Widocznie podatku były już w cenie. Prawda jest ze jak robocie zakupy z Ali i do zapłaty wskakuje cena niższa niż w ogłoszeniu, to bedzie na.pewno podatek. Jak kupowałem lampy Acme tak było właśnie. Podatek jest doliczany jak wyskoczy mniejsza kwota. Jak płacicie tyle ile w ogłoszeniu to nie powinno być podatków. Ogólnie przy zakupie lamp. I tak wyszedłem lepiej ,bo cena poszła w dół ponad 200 zł a podatek miałem 70. Jakoś tak chyba było

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Nie ma żadnej reguły na to, ja wielokrotnie zamawiałem ponad 150 euro i nigdy nie musiałem dopłacać czegokolwiek, ani się z niczego tłumaczyć. Cenę w podsumowaniu mam zawsze pomniejszoną o kupony i monety. Często są to niemałe kwoty. Zwracam jedynie uwagę, czy w podsumowaniu jest informacja include VAT czy exclude. Jak nie jest wliczony to od takiego sprzedawcy nie zamawiam i szukam gdzie indziej.

Dzień bez muzyki dniem straconym.

15 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Nie ma żadnej reguły na to, ja wielokrotnie zamawiałem ponad 150 euro i nigdy nie musiałem dopłacać czegokolwiek, ani się z niczego tłumaczyć. Cenę w podsumowaniu mam zawsze pomniejszoną o kupony i monety. Często są to niemałe kwoty. Zwracam jedynie uwagę, czy w podsumowaniu jest informacja include VAT czy exclude. Jak nie jest wliczony to od takiego sprzedawcy nie zamawiam i szukam gdzie indziej.

nie spotkałem sie aby powyzej 150e był gdziekolwiek included VAT, zawsze kupuje w netto co jak na razie się opłaciło w 100% przypadków bo zawsze place w netto co zdejmuje 20%? a często płaciłem jakies smieszne kwoty u kuriera czy na PP jak np. zamowienie za 1500 netto ktore powinno kosztował z 1900 w PL ~~ po vat etc a placilem ostatecznie z 40zł a nie 400 +/- 😉 

Wrzucę Wam to jeszcze raz 😁 ...tak to wygląda na rok 2024 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

7 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Dobrze, ale ta tabelka dotyczy ceł, a koledzy mówią, że powyżej 150 euro trzeba uiścić w kraju vat. Tyle że ja nigdy nie dopłacałem vatu. Moze taki ze mnie szczęściarz? Idę puścić EuroJackpota albo jakaś zdrapkę chociaż, szybki milion albo coś. 😁

Dzień bez muzyki dniem straconym.

32 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

Ukryta Zawartość

Jak wyżej my tu o VAT piszemy 🙂 

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, staropolanka2000 napisał:

Kupiłem na początku listopada zasilacz, który kosztował prawie 800zl i nic nie płaciłem...

A zapłaciłes podatek od wzbogacenia?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Też nie płaciłem ani cła, ani vatu-u od przesyłek powyżej 150 euro. Mam wrażenie, ze to jest loteria. Mają tego takie ilości, że jedną paczkę sprawdzają, a z 10 przechodzi nie sprawdzonych.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

[mention=73384]obcymars[/mention] bo przekroczyles 150$ aczkolwiek ja pisma nigdy nie dostawalem placilem u kuriera juz obliczony podatek

nie kabel, ale szkoda mi bylo 329zł na podkładki także no ... wyglada 1 do 1 na to samo.

Ukryta Zawartość

Daj znać jak wrażenia. Czy warto zainwestować:)

Ukryta Zawartość

49 minut temu, Łukasz_72159 napisał:
21 godzin temu, Ghotti napisał:
[mention=73384]obcymars[/mention] bo przekroczyles 150$

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) aczkolwiek ja pisma nigdy nie dostawalem placilem u kuriera juz obliczony podatek

nie kabel, ale szkoda mi bylo 329zł na podkładki także no ... wyglada 1 do 1 na to samo.

image.thumb.png.c7c9d006da47f9817babd5380a1e16b0.png

Kup Z choice za 50$ wtedy masz przesyłkę za darmo, 90 dni na zwrot samemu ocenić najlepiej 🙂 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5 godzin temu, Łukasz_72159 napisał:
W dniu 5.12.2024 o 10:43, Ghotti napisał:
[mention=73384]obcymars[/mention] bo przekroczyles 150$

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) aczkolwiek ja pisma nigdy nie dostawalem placilem u kuriera juz obliczony podatek

image.thumb.png.c7c9d006da47f9817babd5380a1e16b0.png

Inwestować w te podkładki ???🤔

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

55 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Inwestować w te podkładki ???🤔

znalazłem kilka wpisów na forach ze niby cos tam dają przy pracy suba ... akurat zamowilem svs pb 2000 do kina i chcialem niby je kupic ale 320zł za kawałek gumy .. siedziałem na ali i dzieki całemu sledzeniu nas gdzie widza co robimy 36/24h 😄 wyskoczyło mi to na alli za 37$ ~~ no to juz jest akceptowalna cena powiedzmy

No coś tam wnoszą ...mogą zapobiegać by sub się nie przemieszczał podczas pracy 😁. Szczerze ??? W życiu bym za te 4 gumki nie zapłacił 37$ 🤯. W pierwszym lepszym sklepie z wyrobami gumowymi kupisz takie za 40 zł za 4 szt.

Mogą się przyczepić u małą rzecz mogą się przyczepić o dużo rzeczy tak naprawdę ciężko stwierdzić i trzeba być przygotowanym na wszystko

Jak miło do domu po tygodniu pracy wrócić a tu czeka Gustard R26 i takie skarby z Ali 😀

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, 77Mariusz77 napisał:

Jak miło do domu po tygodniu pracy wrócić a tu czeka Gustard R26 i takie skarby z Ali 😀

Ukryta Zawartość

Co to dokładnie? 😉 

Ukryta Zawartość

Sieciowy to polecany przez Venoma a RCA w drugim linku. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi