Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

46 minut temu, Ghotti napisał:

Spadaj =] wszystko było według planu tylko plan sie zmienił 😂 jeden do ampli grey knight jeden do kondycjonera, jeden do czegoś np wzmak ;] plan sie w sumie nie zmienił tylko kondycjonera brak 😂 teraz zamówię 2 kable ale 1,5m bo nowe zabawki dojdą powinno być ok ;]

jest taki "przesąd" , że w naszej galakyce przyzwoita długość zaczyna sie od 1,8m 😊

a co do pozostałych aspektów to nie znam się, pewnie chodzi o zakrzywienie przestrzeni w kontekście masy czarnej materii czy jakoś tak 💫

1 minutę temu, Zbi_Rek napisał:

jest taki "przesąd" , że w naszej galakyce przyzwoita długość zaczyna sie od 1,8m 😊

Ja słyszałem, że optimum to 1,5m 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, Zbi_Rek napisał:

a co do pozostałych aspektów to nie znam się, pewnie chodzi o zakrzywienie przestrzeni w kontekście masy czarnej materii czy jakoś tak 💫

też tak słyszałem, ale ja ide zawsze pod PRĄD 😄 

10 minut temu, Ghotti napisał:

też tak słyszałem, ale ja ide zawsze pod PRĄD 😄 

akurat Twój prąd jest uzależniony od plam na słońcu i natężenia wiatru, również słonecznego 🤭

Edytowane przez Zbi_Rek
Godzinę temu, Zbi_Rek napisał:

akurat Twój prąd jest uzależniony od plam na słońcu i natężenia wiatru, również słonecznego 🤭

Wiadomo bo mam panele na podwórku 🙂 

34 minuty temu, Ghotti napisał:

Za oszczędności mam na audio 😂 win win 

ha ha ha z tego źródła nawet na wintedżowe dudnienie by nie wystarczyło 🤭 

o zwrocie inwestycji nie wspomnę 😚

Edytowane przez Zbi_Rek

Ktoś coś już zamówiłem? Czy ja przetarłem pierwsze szlaki w 2025 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_7342.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

52 minuty temu, Ghotti napisał:

Ktoś coś już zamówiłem? Czy ja przetarłem pierwsze szlaki w 2025 😉 

Ukryta Zawartość

IMG_7342.jpeg

Wydaje mi się, że Ciebie nie da się przebić. 😄

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zawsze się da 😂 np. tym 

Ukryta Zawartość

raczej skończyłem zakupy, teraz najgorsze kupić głośniki 😉 ale jednak z EU 🙂 potem posprawdzać te kabelki czy będzie różnica wpinać inne kable we wzmaka … czy usłyszę zmianę 😉 

jeszcze może switcha kupię Lhy 6 i tyle 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Ghotti

Witam Panowie. Najlepszego w 2025r. Korzystając z okazji może ja zadam pytanie. Potrzebuję przesłać audio z odt. blu ray z wyjścia HDMI do DAC do wejścia USB C. Okazuje się, że zwykły kabelek z końcówkami HDMI - USB C nie działa! Tzn. w drugą stronę, tj. z USB do HDMI niby tak, ale odwrotnie, to już nie. Zakupiłem nawet na Ali taką sztuczkę: 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )                                                                        ale okazuje się, że tylko video obsługuje. Może ktoś już przerabiał taki myk?

Ukryta Zawartość

Nie wiem jak w tym przypadku ake np kable przejściowye typu: HDMI-DP są kierunkowe i nie działają w dwie strony. Może tu jest podobnie. 

Edytowane przez jurher
9 godzin temu, Ghotti napisał:

Zawsze się da 😂 np. tym 

Ukryta Zawartość

raczej skończyłem zakupy, teraz najgorsze kupić głośniki 😉 ale jednak z EU 🙂 potem posprawdzać te kabelki czy będzie różnica wpinać inne kable we wzmaka … czy usłyszę zmianę 😉 

A właśnie, ktoś z forum je sobie sprawił? Ktoś coś wie?

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, D4ncer napisał:

A właśnie, ktoś z forum je sobie sprawił? Ktoś coś wie?

Kiedyś widziałem iż ktoś wspomniał, że sobie jego kolega takie kupił i zadowolony 😉 ale ciężko by było to znaleźć 

Gdyby ktoś wtyków szukał, to promocja wskoczyła dzisiaj.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Ja w koszyku mam Audioquest K2. Szukam jeszcze zworek 15 - 20 cm.

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

18 godzin temu, smax napisał:

Ja w koszyku mam Audioquest K2. Szukam jeszcze zworek 15 - 20 cm.

Nie mylić z Audioquestem ...😋

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

2 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

Nie mylić z Audioquestem ...😋

Oczywiście 

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

W dniu 1.01.2025 o 10:43, Ghotti napisał:

Zawsze się da 😂 np. tym 

Ukryta Zawartość

Nie korci cie te kopię bowersów z Ali?

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Nie korci cie te kopię bowersów z Ali?

Nie bardzo 😉 wolę posłuchać głośników. Na razie mam kilka typów, ale ciężko o odsłuch 2-3 w jeden miejscu niestety 

Jakby ktoś szukał dobra cena, bez kodów. Jeden z polecanych kabli 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

7 godzin temu, Ghotti napisał:

Nie bardzo 😉 wolę posłuchać głośników. Na razie mam kilka typów, ale ciężko o odsłuch 2-3 w jeden miejscu niestety 

No tak sprzedawcy też mają swoje preferencje i pewnymi produktami handluje się im lepiej a niektórymi gorzej a do niektórych w ogóle nie mają dostępu coś o tym wiem ale wycieczka między salonami też nie jest taka zła zawsze można się dowiedzieć czegoś nowego. 

Swoją drogą to jestem ciekaw czy ktoś kiedyś kupił chińskie kolumny w sumie ja nie spotkałem na żadnym forum. 

Teraz, Piotr Sonido napisał:

No tak sprzedawcy też mają swoje preferencje i pewnymi produktami handluje się im lepiej a niektórymi gorzej a do niektórych w ogóle nie mają dostępu coś o tym wiem ale wycieczka między salonami też nie jest taka zła zawsze można się dowiedzieć czegoś nowego. 

Swoją drogą to jestem ciekaw czy ktoś kiedyś kupił chińskie kolumny w sumie ja nie spotkałem na żadnym forum. 

ktoś gdzieś tutaj pisał, że jego kumpel kupił dokładnie te podróby i zadowolony 🙂 niestety tego teraz nie znajdę ... nie wiadomo nawet czy to prawda. Pisał, że w wielkich drewnianych skrzyniach przyjechały. 

No niestety dodatkowo mam rozrzut od pylon jasper 25mk2 przez Dali Epicon 6 czy Opera Grand Callas 😉 ogólnie sam nie wiem czego szukam =] po prostu czegoś ok albo efektu WOW na razie odsłuchałem m.in jasper 25, MA gold 300, ATC40, Focal Kanta 2 i chyba najlepiej wypadły pylony, a ogólnie nie słyszałem wielkich różnic między nimi może większa w ATC40 bo to zamknięta konstrukcja.

9 minut temu, Ghotti napisał:

ktoś gdzieś tutaj pisał, że jego kumpel kupił dokładnie te podróby i zadowolony 🙂 niestety tego teraz nie znajdę ... nie wiadomo nawet czy to prawda. Pisał, że w wielkich drewnianych skrzyniach przyjechały. 

No niestety dodatkowo mam rozrzut od pylon jasper 25mk2 przez Dali Epicon 6 czy Opera Grand Callas 😉 ogólnie sam nie wiem czego szukam =] po prostu czegoś ok albo efektu WOW na razie odsłuchałem m.in jasper 25, MA gold 300, ATC40, Focal Kanta 2 i chyba najlepiej wypadły pylony, a ogólnie nie słyszałem wielkich różnic między nimi może większa w ATC40 bo to zamknięta konstrukcja.

Celujesz w bardzo ale to bardzo udane pozycje i każda z nich będzie miała coś fajnego coś powiedziałbym nawet ekstra do zaproponowania. 

Epicony to na prawdę bardzo zacne paczki. Miałem kiedyś ikony z którymi się męczyłem powiem szczerze naprawdę męczyłem ale to brzmienie które jest zdecydowanie inne i do tego są pięknie ale to pięknie wykończone. Atc także mógłbym mieć chociaż ja jestem fanem omc twenty 26. 

Osobiście będę chyba znowu polował na te kolumny oszczędzając sobie czas na inne hobby

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Celujesz w bardzo ale to bardzo udane pozycje i każda z nich będzie miała coś fajnego coś powiedziałbym nawet ekstra do zaproponowania. 

Epicony to na prawdę bardzo zacne paczki. Miałem kiedyś ikony z którymi się męczyłem powiem szczerze naprawdę męczyłem ale to brzmienie które jest zdecydowanie inne i do tego są pięknie ale to pięknie wykończone. Atc także mógłbym mieć chociaż ja jestem fanem omc twenty 26. 

Osobiście będę chyba znowu polował na te kolumny oszczędzając sobie czas na inne hobby

Właśnie mam mieszane uczucia i atc ale z chęcią bym posłuchał ponownie. No właśnie jeszcze bym dorzucił ProAC do listy i PMC też 🙂 

Teraz, Ghotti napisał:

Właśnie mam mieszane uczucia i atc ale z chęcią bym posłuchał ponownie. No właśnie jeszcze bym dorzucił ProAC do listy i PMC też 🙂 

Z ciekawości z czym słuchałeś ATC? 

Bo ja do PMC także długo nie mogłem dobrać wzmacniacza ale paru próbach udało się wyciągnąć naprawdę rewelacyjne brzmienie. 

Obie konstrukcje obie firmy uważam że nie są proste wcale w doborze elektroniki

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Z ciekawości z czym słuchałeś ATC? 

Bo ja do PMC także długo nie mogłem dobrać wzmacniacza ale paru próbach udało się wyciągnąć naprawdę rewelacyjne brzmienie. 

Obie konstrukcje obie firmy uważam że nie są proste wcale w doborze elektroniki

Ze swoim shanlingiem a3.2 biorę go na plecy na prezentację 😉 

• Pokaż nowe odpowiedzi