Skocz do zawartości
IGNORED

Kable z Aliexpress

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Ma_cieQ napisał:

Nie demonizuję tylko nie ogarniam ...z tego co napisałeś masz klocki za prawie 100 koła a kupujesz druty z Ali za ułamek ich ceny. To tak jakby do Audi RS 7 kupić chińskie opony np. Linglong. Nie oceniam i nie ogarniam takiego zabiegu ale szacun za cojones 💪

Jest dokładnie tak jak napisałeś, po prostu nie ogarniasz 🤭

Albo nie chce Ci się ogarniać i to już inny temat 😚

10 minut temu, Zbi_Rek napisał:

Jest dokładnie tak jak napisałeś, po prostu nie ogarniasz 🤭

Albo nie chce Ci się ogarniać i to już inny temat 😚

To ten sam temat ...zwyczajnie nie ogarniam 

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Nie skorzystam z polecenia. Jestem z tych którzy jednak do RS7 kupią bardzo dobre firmowe gumy co przekładając na nasze hobby dopóki mnie stać równa się z zakupem i użytkowaniem jakichkolwiek drutów tylko i wyłącznie markowych pomimo tego że są znacznie droższe od chińskich wyrobów. Robię to dla siebie, dla swojego lepszego samopoczucia i tak jak napisałeś ...moje klocki wg mnie są godne podłączenia do nich drutów markowych. Mam teraz w planach zakup drutów XLR i w przyszłym tygodniu zamawiam 4 różne modele do testów. Ale szacun dla Was i życzę nadal udanych egzotycznych zakupów
Nie obraź się ale strasznie snobistyczne podejście. Kupujesz nowy wzmacniacz w kartonie często jest kabel wartości 9 zeta z dyskontu. Podłączasz i działa latami. Kupiłem lampy Acme też z Chin, działają. Iphony też są produkowane w Chinach. Akurat kabel nawet jakby był fatalny to jest najmniejszym zagrożeniem dla naszych klocków audio. A mówimy tu o markowych kablach tylko, że nasi dystrybutorzy nie nabili za nie kabzy, dlatego może są gorsze

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Trzeba pamiętać, że w tym hobby samopoczucie jest często najważniejszą motywacją

do jakichkolwiek inwestycji w sprzęt.

Osobnik przychodzi jak stolarz "z półką" i przeświadczeniem że jak sięgnie wyżej,

to będzie nirwana, a najlepiej coś ze znaczkiem HiEnd, bo to po prostu orgazm 😉 

A dłuższy staż na forum pokazuje, że często te drogie zakupy już nie dają takiej

frajdy przy słuchaniu, ale za to podbijają ego .. i właśnie o to szło ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

No akurat tutaj się mylisz. Moje druciki zasilające czy inne które były w kartonach wraz z nowymi klockami nadal tam są i nigdy nie zobaczyły światła dziennego poza foliowym woreczkiem w którym się znajdują. O snobistycznym podejściu mówisz ...no równie dobrze można to powiedzieć o Twoim zestawie. Po jakiego Ci klocki za 100 tysi skoro możesz mieć za ułamek tej ceny a też będą grały - może nawet lepiej niż Twój zestaw jak będą dobrze dobrane. I nie ma oczywiście mowy o jakimkolwiek się obrażaniu 😁🍻 

Edytowane przez Ma_cieQ

15 minut temu, Ma_cieQ napisał:

No akurat tutaj się mylisz. Moje druciki zasilające czy inne które były w kartonach wraz z nowymi klockami nadal tam są i nigdy nie zobaczyły światła dziennego poza foliowym woreczkiem w którym się znajdują. O snobistycznym podejściu mówisz ...no równie dobrze można to powiedzieć o Twoim zestawie. Po jakiego Ci klocki za 100 tysi skoro możesz mieć za ułamek tej ceny a też będą grały - może nawet lepiej niż Twój zestaw jak będą dobrze dobrane. I nie ma oczywiście mowy o jakimkolwiek się obrażaniu 😁🍻 

zbyt wielkie spłaszczenie zaganienia, w chwili gdy porównałeś elektronikę do druta nawet za kilka kzł ☺️

Ja zmieniałem klocki często, przez lata. I teraz już długo pewnie zmian nie będzie, coś mi tam chodzi po głowie, ale to raczej nic pewnego. Mam zestaw który jak dla mnie gra jak marzenie i od nowa słucham muzyki, po prostu się nią cieszę. Słuchałem wiele droższych zestawów, oczywiście każdy jest inny, ja swój uwielbiam

Teraz, venom200 napisał:

Ja zmieniałem klocki często, przez lata. I teraz już długo pewnie zmian nie będzie, coś mi tam chodzi po głowie, ale to raczej nic pewnego. Mam zestaw który jak dla mnie gra jak marzenie i od nowa słucham muzyki, po prostu się nią cieszę. Słuchałem wiele droższych zestawów, oczywiście każdy jest inny, ja swój uwielbiam

I o to chodzi 🤘. I ja tutaj nie widzę snobizmu ...chciałeś mieć takie klocki jakie masz, zapłaciłeś za nie tyle ile zapłaciłeś i jesteś zadowolony 💪 - Twoja kasa Twoje wybory i nikomu nic do tego. W całych tych moich wywodach chodzi o to że jestem z grupy ludzi którzy całość toru chcą mieć z grupy markowych i trudno mi się pogodzić z myślą by system za dziesiat tysięcy wyposażyć w druty z Ali ...ale tak jak napisałem powyżej - Twoja kasa Twoje wybory i szacun za inne niż moje spojrzenie na azjatyckie produkty 🙂

16 minut temu, Zbi_Rek napisał:

zbyt wielkie spłaszczenie zaganienia, w chwili gdy porównałeś elektronikę do druta nawet za kilka kzł ☺️

Spłaszczenie ??? Widziałem druty za dużo większą ilość biletów NBP niż w/w elektronika i sam też nie używam drutów za kilka zł 😁

1 godzinę temu, Ma_cieQ napisał:

I o to chodzi 🤘. I ja tutaj nie widzę snobizmu ...chciałeś mieć takie klocki jakie masz, zapłaciłeś za nie tyle ile zapłaciłeś i jesteś zadowolony 💪 - Twoja kasa Twoje wybory i nikomu nic do tego. W całych tych moich wywodach chodzi o to że jestem z grupy ludzi którzy całość toru chcą mieć z grupy markowych i trudno mi się pogodzić z myślą by system za dziesiat tysięcy wyposażyć w druty z Ali ...ale tak jak napisałem powyżej - Twoja kasa Twoje wybory i szacun za inne niż moje spojrzenie na azjatyckie produkty 🙂

Spłaszczenie ??? Widziałem druty za dużo większą ilość biletów NBP niż w/w elektronika i sam też nie używam drutów za kilka zł 😁

I ponowne spłaszczenie tematu 🤭

w kontekście fenicjańskim to się zgadza 😏

I żeby nie przeciągać tematu!, Twój branding kosztuje, a przewodnik pochodzi z 99% prawdooidobieństwem ii tak z tajwańskiej walcowni. 

No chyba, że jesteś posiadaczem np. Ansuz, ale to inna bajka

Żeby ten branding kosztował tylko to z Bogiem sprawa ale to zakrawa o lichwę w moim odczuciu. 

I to nie jest tak , że nie mam pieniędzy na to tylko uważam,  że kable w cenie top smartfona , roweru , samochodu jak i nawet mieszkania to grube przegięcie.  

"Brak umiaru" to się nazywa w moim słowniku. 

Na każdy element toru są granice rozsądku i budowa choćby wzmacniaczy,

do których trzeba wymieniać belki podłogowe to też przegięcie.

Bez względu na cenę, ale przekraczając te granice rozsądku i tak nie kupuje

się towaru tylko w większości wypadków dobre samopoczucie.

Czy jak kto woli prestiż czy ekskluzywność.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

10 minut temu, audioburak napisał:

Na każdy element toru są granice rozsądku i budowa choćby wzmacniaczy,

do których trzeba wymieniać belki podłogowe to też przegięcie.

Bez względu na cenę, ale przekraczając te granice rozsądku i tak nie kupuje

się towaru tylko w większości wypadków dobre samopoczucie.

Czy jak kto woli prestiż czy ekskluzywność.

Zgadza się odnośnie w/w granic ...ale wiesz o tym że każdy ma inne granice rozsądku których w moim przypadku nie przekraczam.

Edytowane przez Ma_cieQ

Ja mogę polecić srebrne kable RCA z Ali. Cena do 500 zł za RCA 1m.

Od razu słychać, że są srebrne 😉 

Świetnie wykonane i doskonale brzmiące jeśli ktoś lubi srebro. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

11 minut temu, Piopio napisał:

Ja mogę polecić srebrne kable RCA z Ali. Cena do 500 zł za RCA 1m.

Od razu słychać, że są srebrne 😉 

Świetnie wykonane i doskonale brzmiące jeśli ktoś lubi srebro. 

Podlinkować można?

29 minut temu, 77Mariusz77 napisał:

Podlinkować można?

Nowy Audiocrast 99.998% czyste srebro kabel RCA 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Xangsane 99.99% sterling silver rca 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tu przynajmniej coś wiadomo 😉 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

18 minut temu, audioburak napisał:

Tu przynajmniej coś wiadomo 😉 

Ukryta Zawartość

Te nie są srebrne.

Godzinę temu, ProjectPi napisał:

Jaki tam jest schemat połączeń?

Są obrazki 😉 

Ukryta Zawartość

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

Czego?

tego,co ludzie chcą zobaczyć.
Chcą srebra-proszę-srebrne
Chcą miedzi-proszę-jest miedź ,7N,8N,15N....
Chcą monokrystaliczne-proszę bardzo...

I potem kable "grają" bo w środku co innego

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 godzinę temu, Piopio napisał:

Te nie są srebrne.

Są obrazki 😉 

One są na drucie 0,5mm więc będzie miazga

Posrebrzane 

Dźwiękiem zniszczą większość kabli nawet tych bardzo drogich. 

Ich naturalne brzmienie to jest coś fantastycznego, niespotykanego.

Te sa te same druty co ta srebrzanka do kolumn. 

Godzinę temu, Bukaj napisał:

One są na drucie 0,5mm więc będzie miazga

Posrebrzane 

Dźwiękiem zniszczą większość kabli nawet tych bardzo drogich. 

Ich naturalne brzmienie to jest coś fantastycznego, niespotykanego.

Te sa te same druty co ta srebrzanka do kolumn. 

Zjadają ...pfff też żeś wymyślił ...wciągają nosem 😁👍

Niedawno pisałem jak te taśmy wziąłem do gościa co kolumny od niego brałem i grały ze wzmakami po 20 tys euro a on nie mógł się nadziwić co to za fajne kable , odpowiadałem wymijająco o Chinach ani słowa więc nie są złe jak się okazuje nie znając pochodzenia 🙂 na zdjęciu które wrzucałem nawet je widać.  

Więc  ten sceptycyzm jest całkiem niepotrzebny bo można naprawdę fajne i w miarę tanio brzmienie uzyskać.  

Ja właśnie wróciłem na weekend do domu i czekał na mnie ten kabelek 

Ukryta Zawartość

Żeby grał choć w połowie jak jest wykonany to w zupełności wystarczy 😉

Wpięty i słuchamy chińczyka 😁

Sluch mam otępiały bo autem jechałem od piątej rano ale jutro pozamieniam i posłuchamy całą rodziną 🙂

Ukryta Zawartość

34 minuty temu, 77Mariusz77 napisał:

Niedawno pisałem jak te taśmy wziąłem do gościa co kolumny od niego brałem i grały ze wzmakami po 20 tys euro a on nie mógł się nadziwić co to za fajne kable , odpowiadałem wymijająco o Chinach ani słowa więc nie są złe jak się okazuje nie znając pochodzenia 🙂 na zdjęciu które wrzucałem nawet je widać.  

Więc  ten sceptycyzm jest całkiem niepotrzebny bo można naprawdę fajne i w miarę tanio brzmienie uzyskać.  

Ja właśnie wróciłem na weekend do domu i czekał na mnie ten kabelek 

Ukryta Zawartość

Żeby grał choć w połowie jak jest wykonany to w zupełności wystarczy 😉

Wpięty i słuchamy chińczyka 😁

Sluch mam otępiały bo autem jechałem od piątej rano ale jutro pozamieniam i posłuchamy całą rodziną 🙂

Dlatego tak go wszędzie polecam. Wiem co to są za kable 

Ukryta Zawartość

23 godziny temu, venom200 napisał:

Wiesz markowy kabel na 99% jest fajnie owinieta międzią z Chin.

E no bądźmy poważni. Wystarczy pożyczyć kilka kabli i szybko sie zorientujesz gdzie są kable z Ali.. 🙂

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

E no bądźmy poważni. Wystarczy pożyczyć kilka kabli i szybko sie zorientujesz gdzie są kable z Ali..
Wiesz co miałem Ricable Dedalus invictus . I te co mam z Ali nie są ani gorsze ani lepsze. Najlepiej zagrał mi Empire Furutech.

8 minut temu, venom200 napisał:

Wiesz co miałem Ricable Dedalus invictus . I te co mam z Ali nie są ani gorsze ani lepsze. Najlepiej zagrał mi Empire Furutech.

Ostatnio Siltech Ruby hill 2 miałem pożyczony i świetnie zagrał z Harmony. Kompletnie nie osiągalny poziom kabelków z Ali 

Teraz, rafa napisał:

Wiesz co miałem Ricable Dedalus invictus

Pod tym systemem który dopiero co kupiłeś?

Najlepiej cały set mieć na jakimś poziomie bo inaczej te porównania to takie sobie wychodzą.

Wąskie gardło zawsze ogranicza system.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

37 minut temu, venom200 napisał:

To miałeś Dedalusa czy Invictusa bo to 2 różne druty 🤔

To miałeś Dedalusa czy Invictusa bo to 2 różne druty
Najpierw Dedalusa, ale był po prostu słaby i spróbowałem Invictus. Lepszy, ale ostatecznie Furutech kupiłem.

Godzinę temu, rafa napisał:

Ostatnio Siltech Ruby hill 2 miałem pożyczony i świetnie zagrał z Harmony. Kompletnie nie osiągalny poziom kabelków z Ali 

A słuchałeś wszystkich możliwych kabelków z Ali ?

• Pokaż nowe odpowiedzi