Skocz do zawartości
IGNORED

Przewody do kolumn podłogowych

Rekomendowane odpowiedzi

18 minut temu, szymon1977 napisał:

kable mogą zagrać (czemu ja nie przeczę),

Więc liczymy, że jak ktoś znowu spyta na forum o kable to nie będziesz rozwalał wątku,

3 minuty temu, Wito76 napisał:

Więc liczymy, że jak ktoś znowu spyta na forum o kable to nie będziesz rozwalał wątku,

Bez obaw, od lat tego nie robię. Jeśli chodzi o nierozwalanie wątków, liczyć musisz na siebie i swoich towarzyszy broni w tej Waszej wojence.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Bez obaw, od lat tego nie robię. Jeśli chodzi o nierozwalanie wątków, liczyć musisz na siebie i swoich towarzyszy broni w tej Waszej wojence.

Wytłumaczyłeś już koledze @Pseudodrummer że ma problem techniczny? 

10 godzin temu, szymon1977 napisał:

A w kwestii wczorajszej, to zniekształcenia sygnału spowodowane zastąpieniem kabla ekranowanego  nieekranowanym

Jakbyś nie wiedział o co chodzi to masz cytacik 😃

Edytowane przez Ajothe
12 minut temu, Ajothe napisał:

Wytłumaczyłeś już koledze @Pseudodrummer że ma problem techniczny? 

@Ajothe
no wytłumacz,bo mesjanizm Cię udusi.

😁

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Teraz, Pseudodrummer napisał:

@Ajothe
no wytłumacz,bo mesjanizm Cię udusi.

😁

Ja nie jest arogantem uznającym, że  audiofile rozróżniający charakter kabli głośnikowych nie mają argumentów.

Co innego szymonek, zatem czekam na jego argumenty w tej sprawie. 

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Ja nie jest arogantem uznającym, że  audiofile rozróżniający charakter kabli głośnikowych nie mają argumentów.

Co innego szymonek, zatem czekam na jego argumenty w tej sprawie. 

Głupio tak.
Rzuciłeś tezę (ekranowane vs nieekranowane)-oczekujesz udowodnienia.
Rzuciłeś "tezę" (że mam "problem techniczny " z Klotz)-i nie wiem czego oczekujesz...

Wytłumacz mi,jak krowie na rowie-co miałeś na myśli.
Jestem prosty chlopak,i jak ktoś mówi ,że 2+2 to .....-to lubię,jak ktoś mądry mi to wyjaśni.

Podołasz?
Będę uważnym słuchaczem.

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Masz w cytacie wyżej wszechwiedzący i bezbłędny kolega twierdzi, że są różnice między kablem ekranowanym, a nieekranowanym. 

Pisze hello Kitty również o zniekształceniach po zamianie kabla ekranowanego na nieekranowany. 

Zatem liczę na to, że ten ekspert z wieloletnim forumowym doświadczeniem łaskawie wykaże się swoją wiedzą i ustali solidnymi argumentami, które kable warto mieć w systemie. 

Wystarczająco jak krowie na rowie?

13 minut temu, Ajothe napisał:

Hmm,nie jestem zbyt spostrzegawczy,chyba mi umknęły te argumenty.
Możesz przypomnieć prosze?

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Masz w cytacie wyżej wszechwiedzący i bezbłędny kolega twierdzi, że są różnice między kablem ekranowanym, a nieekranowanym. 

Pisze hello Kitty również o zniekształceniach po zamianie kabla ekranowanego na nieekranowany. 

Zatem liczę na to, że ten ekspert z wieloletnim forumowym doświadczeniem łaskawie wykaże się swoją wiedzą i ustali solidnymi argumentami, które kable warto mieć w systemie. 

Wystarczająco jak krowie na rowie?

Nie,pytałem Ciebie,a nie jakiegoś bezbłednego.
Odpowiesz,wyjasnisz?

W dniu 13.08.2024 o 21:17, szymon1977 napisał:

To bardzo dobrze, bo wtedy drugi, który nie słyszy, równie szczerze i równie uczciwie odradzi. Warto przy tym zauważyć, że moderacja AS stara się być bezstronna, i pomysły słyszących na pozbycie się oponentów, nie mają odzwierciedlenia w cenzurze kablo-poglądowej. Decyzja należy więc do pytającego o radę, a pomóc może spostrzeżenie, że argumenty mają jedni, a drudzy tylko przechwałki i obelgi.

Masz🙂

3 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Hmm,nie jestem zbyt spostrzegawczy,chyba mi umknęły te argumenty.
Możesz przypomnieć prosze?

Nie,pytałem Ciebie,a nie jakiegoś bezbłednego.
Odpowiesz,wyjasnisz?

Zapytaj Szymonka, on jest bezbłędny, jeszcze nigdy się do błędu nie przyznał,  a ponadto zawsze ma argumenty, nie to co inni tylko przechwałki i obelgi 😃

Masz🙂

Zapytaj Szymonka, on jest bezbłędny, jeszcze nigdy się do błędu nie przyznał,  a ponadto zawsze ma argumenty, nie to co inni tylko przechwałki i obelgi 😃

Ej,rozmawiam z Tobą,pytam o zdania a Ty mówisz "zapytaj Szymonka?"
Jak będę z nim rozmawiał-to zapytam,zadzwonię...

Ej,no co to za żarty?
Odpowiesz sam?

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

Ej,rozmawiam z Tobą,pytam o zdania a Ty mówisz "zapytaj Szymonka?"
Jak będę z nim rozmawiał-to zapytam,zadzwonię...

Ej,no co to za żarty?
Odpowiesz sam?

Coś Ty, czekam na wypowiedź guru, jego argumenty będą solidne, jak będę w stanie to się odniosę 😃

35 minut temu, Ajothe napisał:

czekam na jego argumenty w tej sprawie. 

Zamierzasz co 24h wymyślać nową sprawę i oczekiwać na moje argumenty?

7 minut temu, Ajothe napisał:

Coś Ty, czekam na wypowiedź guru, jego argumenty będą solidne, jak będę w stanie to się odniosę 😃

Czyli nie wiesz czym się różnią kable ekranowane od nieekranowanych?
Może koło ratunkowe,albo telefon do przyjaciela?

6 minut temu, szymon1977 napisał:

Zamierzasz co 24h wymyślać nową sprawę i oczekiwać na moje argumenty?

Narazie nie mogę się doczekać odpowiedzi w jednym temacie, a wiesz ze sporo ludzi ma kable nieekranowane i możesz wyjaśnić czy to dobrze czy lepiej jednak żeby zmienili na ekranowane 😃

38 minut temu, Ajothe napisał:

Narazie nie mogę się doczekać odpowiedzi w jednym temacie, a wiesz ze sporo ludzi ma kable nieekranowane i możesz wyjaśnić czy to dobrze czy lepiej jednak żeby zmienili na ekranowane 😃

Czyli nie wiesz?

19 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Czyli nie wiesz?

ja wiem czym się różnią nieekranowane od ekranowanych

Edytowane przez Zbi_Rek
Teraz, Zbi_Rek napisał:

ja wiem

nie mów proszę,czekam na odpowiedź od @Ajothe
On na pewno wie,to nie poker,żeby blefować

Gdybym sądził inaczej,byłoby to co najmniej nieuprzejme z mojej strony.

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

nie mów proszę,czekam na odpowiedź od @Ajothe
On na pewno wie,to nie poker,żeby blefować

dobra, poczekam kilka minut...🕦

To sobie poczekacie, opiszę swoje doświadczenia z kablami takimi i takimi po argumentacji mądrali 🙂

Dobry pomysł,jak się nie ma własnego.
Zaczekamy zatem-z ciekawości.
Zegar tyka🙂

Teraz, Pseudodrummer napisał:

Dobry pomysł,jak się nie ma własnego.
Zaczekamy zatem-z ciekawości.
Zegar tyka🙂

No zapytaj może kolegę na privie, bo tu coś się ociąga. 

Teraz, Ajothe napisał:

No zapytaj może kolegę na privie, bo tu coś się ociąga. 

Ja?

Dobranoc:)
Może jutro się zapoznasz ze swoim zdaniem?
Będę czekał-jestem głodny czystej wiedzy....

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Ja?

Dobranoc:)
Może jutro się zapoznasz ze swoim zdaniem?
Będę czekał-jestem głodny czystej wiedzy....

Nie, ja pierwszy zadałem pytanie, więc kolejność jest jaka jest 😃

3 godziny temu, Ajothe napisał:

charakter kabli głośnikowych

Cytat miesiąca 

(Podejrzewam je o zły dotyk)

Aha, one mają dobry czy zły ten charakterek?

🙂

1 godzinę temu, Zbi_Rek napisał:

ja wiem czym się różnią nieekranowane od ekranowanych

Zawartością cukru w cukrze

A to zmyśliłeś:

W dniu 13.08.2024 o 23:45, Ajothe napisał:

pytałbym o różnice i oczekiwał odpowiedzi, że różnicą jest ekran kabla? 

Gdzie on jest? Do czego go przyłączacie?

Edytowane przez xetras
Dopisek

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

W dniu 13.08.2024 o 21:13, Ajothe napisał:

kabel jack do słuchawek zamkniętych

Nie ma takiego kabla 

Ja niezmiennie od lat proponuję np. to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

O ile ktoś dba o rozłączalność 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Ktoś tu ewidentnie czegoś nie rozumie, skoro kabel nieekranowany przedstawił jako alternatywę ekranowanego i wpadł na pomysł by słuchać różnic. Przy takim poziomie ignorancji technicznej, jestem w stanie sobie wyobrazić, że ktoś doprowadzić swój system do tak głębokiej patologii, że kabel będzie mieć bardzo istotny wpływ na brzmienie.

7 godzin temu, Ajothe napisał:

opiszę swoje doświadczenia z kablami takimi i takimi

Brawo Ty!

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

Ktoś tu ewidentnie czegoś nie rozumie, skoro kabel nieekranowany przedstawił jako alternatywę ekranowanego i wpadł na pomysł by słuchać różnic. Przy takim poziomie ignorancji technicznej, jestem w stanie sobie wyobrazić, że ktoś doprowadzić swój system do tak głębokiej patologii, że kabel będzie mieć bardzo istotny wpływ na brzmienie.

Brawo Ty!

Czekam na techniczne argumenty cały czas, trzymam kciuki za porządny fizyczny wykład i wniosek, które kable lepiej mieć, może część forumowiczów wymieni sobie wtedy kable.

No chyba, że jesteś technicznym ignorantem i nie umiesz, a tylko tak się przechwalasz i sam zarzucasz to innym 😃

W dniu 13.08.2024 o 21:11, xajas napisał:

Twoj powyzszy komentarz utwierdza mnie ponownie w mojej ocenie, ze 99% „antypomiarowcow“ nie ma zielonego pojecia o tym, co to sa pomiary, co mozna mierzyc i co na ich podstawie wywnioskowac.

Nie chodzi mi o pomiary akustyki, a raczej sprzętu np daców - zerknij na ASR i zobacz jakie parametry są przyjęte do mierzenia. Nie jestem przeciwny pomiarom, tylko uważam że są niewystarczające i pomijają jakiś bardzo istotny element\y.

Dam Ci przykład - miałem 3 dace z pomiarowego topu - RME Adi, Chord Qutest i Topping D90. Według pomiarów ASR różnice są tak małe że nie powinny być słyszalne. Wychodząc z takiego założenia i wierząc w te bzdurki z drżącymi rękami przepinałem wyżej wymienione klocki, nie wierząc i nie wiedząc skąd tak olbrzymie różnice pomiędzy - przecież moje niedoskonałe uszy nie powinny usłyszeć żadnej... 🙂 

W dniu 13.08.2024 o 21:11, xajas napisał:

To co my o nich wiemy jest po prostu smiechu warte.

Zgadza się, dlatego nie ma sensu dyskredytowanie 2 strony. Stety/niestety słyszę różnice wprowadzane czy to przez kable czy to przez DSP. Słyszę różnice między cyfrowymi źródłami bit perfect... ale to ze uważam że pomiary w audio nie wyczerpują do końca kwesti jakośći dźwięku, nie znaczy też że je odrzucam. Nie odrzucam też DSP. Akurat w przypadku aktualnego połączenia kolumny/pokój nie widzę sensu jego stosowania. Plusy nie przeważają.

Więc naprawdę nie ma sensu sugerowanie drugiej stronie że jest ignorantem. Nie używam DSP nie dlatego że nie umiem go sobie zrobić czy zaimplementować, tylko dlatego że efekty mi się nie podobają...

Edytowane przez marcinmarcin

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

22 godziny temu, przemak napisał:

Równie logiczne i precyzyjne pytanie może też brzmieć:

"Proszę o argumenty i wykazanie braku różnic między użytkownikiem forum a małpą człekoksztaltną" 

😉

A ktorym uzytkownikiem? 🙃

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Godzinę temu, marcinmarcin napisał:

Nie chodzi mi o pomiary akustyki, a raczej sprzętu np daców - zerknij na ASR i zobacz jakie parametry są przyjęte do mierzenia. Nie jestem przeciwny pomiarom, tylko uważam że są niewystarczające i pomijają jakiś bardzo istotny element\y.

Tylko, że nie jest to świadectwo ułomności pomiarów a mierniczego, bo to mierniczego pomysł, że kilka liczb w pełni przedstawia charakterystykę pracy urządzenia elektronicznego. A już szczytem tej ułomności są pytania typu "jaki parametr odpowiada za scenę", podczas gdy wrażenia dźwiękowe są wypadkową wielu parametrów, i odpowiedź wymagała by zbadanie wielu ich zależności i to zmieniających się w czasie. Z drugiej strony świadomość np, jak w mózgu powstają źródła pozorne (tak, źródła pozorne powstają w mózgu a nie są wytworem hifi), pozwala zawęzić gdzie lepszej sceny możemy szukać, a gdzie na pewno nie znajdziemy. Ale bujanie w obłokach jest przyjemniejsze od szarej rzeczywistości.

• Pokaż nowe odpowiedzi