Skocz do zawartości
IGNORED

Przewody do kolumn podłogowych

Rekomendowane odpowiedzi

38 minut temu, szymon1977 napisał:

Jeden user o odmiennych poglądach

Widzisz, nawet tak banalny, prosty przekaz w moim ostatnim wpisie, odczytany przez Ciebie kompletnie "do góry nogami". Bez szans na normalne porozumienie.

Tak jak napisałem, jeden user o odmiennych, a dokładniej rzecz ujmując, o skrajnie niezrozumiałych poglądach, właśnie nie wywołuje u mnie myśli o forumowym sepuku.

1 godzinę temu, Mark75X napisał:

jeden user o odmiennych, a dokładniej rzecz ujmując, o skrajnie niezrozumiałych poglądach

Moje poglądy są równie proste jak Twoje, być może nawet prostsze. Tylko na siłę starasz się przypisać mi jakieś inne. Czytaj moje posty zamiast fantazjować, to będzie dobrze.

właśnie nie wywołuje u mnie myśli o forumowym sepuku.

A to ja napisałam o "odejściu"?

Bez szans na normalne porozumienie.

Czy "normalne porozumienie" to przyjęcie Twoich poglądów, czy ustalenie wspólnych?

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

26 minut temu, szymon1977 napisał:

Moje poglądy są równie proste jak Twoje, być może nawet prostsze. Tylko na siłę starasz się przypisać mi jakieś inne. Czytaj moje posty zamiast fantazjować, to będzie dobrze.

Tak, szczególnie jak pisałeś o braku potrzeby racjonalnego roztrząsania tej kwestii, czyli dot. wpływu kabli na dźwięk. Nie odbieraj ludziom prawa do ich własnej oceny racjonalności w tym względzie i nie przecz mojemu założeniu, że wśród typowych audiofili na pewno dominują jednostki o wyostrzonej wrażliwości na dźwięk.

26 minut temu, szymon1977 napisał:

A to ja napisałam o "odejściu"?

Brednia. Ja też o takim zamiarze nie napisałem ani słowa.

28 minut temu, szymon1977 napisał:

Czy "normalne porozumienie" to przyjęcie Twoich poglądów, czy ustalenie wspólnych?

Ani jedno, ani drugie w kwestii tego konkretnego meritum sporu. W tym przypadku, to niepodejmowanie prób odbierania prawa do obiektywnej, a być może jedynie subiektywnej oceny podyktowanej obiektywizmem zróżnicowania cenowego przedmiotowych wyrobów, jak również tej dotyczącej cech typowego audiofila.

29 minut temu, Mark75X napisał:

nie przecz mojemu założeniu, że

Wybacz kolego, ale nie mam ochoty po raz 1001 omawiać tego, co omówione już było 1000 razy. Ale jest w dziale Hifi wątek "Audio mity", w którym chętnych na pewno znajdziesz - w tym poproszę Cię abyś przeczytał pierwszy wpis i wrócił do tematu. A jak nadal będziesz prowokować mnie do pyskówki przypisywaniem dziwnych teorii, to postaram się abyś dostał to, nad czym pomimo wielokrotnych próśb pracujesz.

21 minut temu, szymon1977 napisał:

Wybacz kolego, ale nie mam ochoty po raz 1001 omawiać tego, co omówione już było 1000 razy. Ale jest w dziale Hifi wątek "Audio mity", w którym chętnych na pewno znajdziesz - w tym poproszę Cię abyś przeczytał pierwszy wpis i wrócił do tematu. A jak nadal będziesz prowokować mnie do pyskówki przypisywaniem dziwnych teorii, to postaram się abyś dostał to, nad czym pomimo wielokrotnych próśb pracujesz.

Do żadnej pyskówki nie prowokuję. To znowu jakieś herezje i urojenia. Poza tym nie bardzo rozumiem? Czymś mnie straszysz, jakieś groźby? Śmiało, nie mogę się doczekać, aż "dostanę więcej niż to nad czym pracuję."

Ok. Widać twarde argumenty podkreślające niedorzeczność Twoich wpisów pomijasz, celowo zatracając, nazwijmy to ciąg logiczny zależności przyczyno-skutkowych, które próbowałem tu wyłuskać, odpowiadając na Twoje bzdurne wpisy. 

39 minut temu, szymon1977 napisał:

Wybacz kolego, ale nie mam ochoty po raz 1001

I po raz kolejny przypominam. Nie prosiłem o Twój żaden komentarz co do mojego głównego wpisu. 

6 minut temu, Mark75X napisał:

twarde argumenty podkreślające niedorzeczność Twoich wpisów

Przypomnij choć jeden, proszę.

5 minut temu, szymon1977 napisał:

Przypomnij choć jeden, proszę.

Już przypominałem wielokrotnie. Nawet ostatnio, pisząc o przyczynach braku porozumienia. Czytasz czy tylko udajesz?

6 minut temu, Mark75X napisał:

Czytasz czy tylko udajesz?

Trafiasz do ignorowanych. Miłej zabawy w audio życzę.

10 minut temu, szymon1977 napisał:

Trafiasz do ignorowanych. Miłej zabawy w audio życzę.

Kompromitacja totalna, ale bardzo mi miło w finalnym rozrachunku. Nie ukrywam, satysfakcjonuje mnie, że ostatecznie nie byłeś w stanie wysunąć żadnego logicznego kontrargumentu na obronę własnych, jak widać paranormalnych wpisów (zgodnie z przypuszczeniem od samego początku zresztą). Mam poczucie b. skromnego w tym przypadku zwycięstwa 🙂. Tak trzymać👍

3 godziny temu, Mark75X napisał:

Mam poczucie b. skromnego w tym przypadku zwycięstwa 🙂.

Brawo, hahaha.

W dniu 18.07.2024 o 14:48, Mark75X napisał:

Tellurium

Ich też traktuje jako firmę znaną i dość lubianą. 

Nie spodziewałbym się aby pozwolili sobie na różne produkcje pod tym samym ID kabla.

Edytowane przez Piotr Sonido
W dniu 18.07.2024 o 14:48, Mark75X napisał:

W zasadzie tylko jedna uwaga względem tego komentarza i na podsumowanie całości tych karkołomnych herezji wyłaniających się z Twoich wpisów - ja Cię nie prosiłem abyś odnosił się do mojego głównego posta z przedmiotowymi spostrzeżeniami.

Dobrze, że inni widzą jednak ten świat z nieco innej perspektywy, bo alternatywą byłoby jedynie opuszczenie tego forum forever.

A jak w przypadku Tellurium?

znak towarowy jest zastrzeżony w CH jak i UK więc raczej nie pozwolą sobie na zepsucie marki, inaczej ma się sprawa np. z Nakamichi.

No 6 stron tematu znalazłem może kilka wartościowych postów. Może wydzielimy jakieś specjalne podforum które można zignorować dla ludzi którzy nie słyszą kabli.

Mogami 2804 ktoś coś kiedyś? Jak cienki jest i czy spoko poniżej 3ohm 2m strona 200w+

18 minut temu, fkzetor napisał:

Może wydzielimy jakieś specjalne podforum które można zignorować dla ludzi którzy nie słyszą kabli.

to się nazywa dyskryminacja 😉

42 minuty temu, fkzetor napisał:

Może wydzielimy jakieś specjalne podforum które można zignorować dla ludzi którzy nie słyszą kabli

Przeczytaj tytuł wątku i pierwszy wpis, i sam załóż dla siebie podforum, skoro wymiana poglądów na temat Cię nie interesuje.

Dokładnie. Zrobimy takie getto.
Jak na razie to powstają "pokoje" dla poklepujących się wzajemnie po plecach, którzy z powodu braku argumentów zamykają się w swoim świecie.

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

Godzinę temu, GhostR1 napisał:

Jak na razie to powstają "pokoje" dla poklepujących się wzajemnie po plecach, którzy z powodu braku argumentów zamykają się w swoim świecie.

Bujanie w obłokach bywa przyjemniejsze od kontaktu z szarą rzeczywistością, nieprawdaż?

1 godzinę temu, GhostR1 napisał:

to się nazywa dyskryminacja 😉

Dyskryminacja gdy się tam kogoś wyrzuci, a jeśli przejdzie tam z własnego wyboru, to jest ok.

Edytowane przez szymon1977

3 minuty temu, szymon1977 napisał:

Bujanie w obłokach bywa przyjemniejsze od kontaktu z szarą rzeczywistością, nieprawdaż?

Ja tam wolę stąpać po ziemi niż bujać w obłokach...no ale kto co lubi...

4 minuty temu, szymon1977 napisał:

Dyskryminacja gdy się tam kogoś wyrzuci, a jeśli przejdzie tam z własnego wyboru, to jest ok.

nie ja chciałem "wydzielać podforum" 😉

@fkzetor A gdybyś jeszcze wymienił w Diamondach elektrolity na MKP,

to zysk na dobrych kablach byłby jeszcze bardziej słyszalny.

Ten temat to zawsze jest "to getto" bo trzymające się tytułu wątki stanowią

najczęściej nie więcej, niż 10 % wpisów. Cała reszta to albo pyskówki,

albo powielanie poważnych zasług autorów ... w dziedzinie ich nierozróżniania.

A wystarczyć powinien tylko jeden - nie warto, bo ja ... 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Inaczej wygląda rozmowa kiedy do wypowiedzi trafia "moim zdaniem". 

3 minuty temu, audioburak napisał:

jeszcze wymienił w Diamondach elektrolity na MKP

ingerencja w zwrotnicę najczęściej przynosi słyszalne zmiany i bynajmniej nie jest to uzależnione od kabli.

36 minut temu, fkzetor napisał:

Okej fair point. Porzucam więc ten temat i pytam w innym, gdzie pytanie jest na jakie a nie czy, i dalej odbywa się ta sama wojenka.

Piszesz do mnie, więc ja napiszę do Ciebie: chcesz wojować to sobie wojuj, ale nie wciągaj mnie w zabawy, które mnie nie kręcą.

38 minut temu, fkzetor napisał:

Kable słyszę, cholera, od zawsze. Już pisałem. Nawet na wharfedale 9.1 + dual, zestawie za kilka stówek. Ale jak ktoś nie słyszy - jest bardziej szczęśliwym człowiekiem. Zazdroszczę.

Poniekąd słusznie, bo mi kiepski kabel nie odbierze radości słuchania dobrej muzyki 🙂

-----

13 minut temu, GhostR1 napisał:

Inaczej wygląda rozmowa kiedy do wypowiedzi trafia "moim zdaniem". 

Zasadniczo w wypowiedzi przedstawia się swoje zdanie, więc zwrot jest zbędny. Używa się dopiero, gdy kończysz przytaczanie faktów a zaczynasz własne przemyślenia.

5 godzin temu, fkzetor napisał:

No 6 stron tematu znalazłem może kilka wartościowych postów. Może wydzielimy jakieś specjalne podforum które można zignorować dla ludzi którzy nie słyszą kabli.

To nie jest dobry pomysł żeby robić getta dla ludzi, którzy chcą porozmawiać merytorycznie i na temat. Niezależnie czego temat dotyczy.

Taka forma obrony przed trollami jest białą flagą.

Tym bardziej, że przy dłuższym stażu na forum wielu z nas wyrabia sobie pewien

niemal "odruch Pawłowa" 😉 że widząc autora wpisu od razu podąża do kolejnego

nie tracąc czasu ... i nerwów na jego czytanie 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

6 godzin temu, fkzetor napisał:

Mogami 2804 ktoś coś kiedyś? Jak cienki jest i czy spoko poniżej 3ohm 2m strona 200w+

Była prośba kiedyś aby osoby które nie słyszą kabli i nie chcą o tym dyskutować nie wchodziło do wątków. 

Zwrotka. Olbrzymie oburzenie. 

Przecież robienie koło siebie ruchu to klucz w sieci 

5 godzin temu, GhostR1 napisał:

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka

Nie byłem. Ale jeśli to im pasuje?

Jeśli im to pasuje to nie mam nic do tego. 

13 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Była prośba kiedyś aby osoby które nie słyszą kabli i nie chcą o tym dyskutować nie wchodziło do wątków. 

Zwrotka. Olbrzymie oburzenie. 

jeżeli ktoś nie chce dyskutować to nie będzie. A wejście w dyskusję i prostowanie, jak to niektórzy nazywają "bajań" to już inna sprawa. Ja nie mam nic przeciwko zamkniętym pokojom, w których odprawia się różnego rodzaju "magię". Inaczej ma się rzecz z ogólnymi tematami, w które zaglądają wszyscy, często całkiem zieloni w temacie i czytają różnego rodzaju niestworzone rzeczy 🙂

Teraz, GhostR1 napisał:

Jeśli im to pasuje to nie mam nic do tego. 

jeżeli ktoś nie chce dyskutować to nie będzie. A wejście w dyskusję i prostowanie, jak to niektórzy nazywają "bajań" to już inna sprawa. Ja nie mam nic przeciwko zamkniętym pokojom, w których odprawia się różnego rodzaju "magię". Inaczej ma się rzecz z ogólnymi tematami, w które zaglądają wszyscy, często całkiem zieloni w temacie i czytają różnego rodzaju niestworzone rzeczy 🙂

Też nic mi do tego. Tylko odpowiadam że takowa prośba kiedyś była, nie raz przez samego autora tematu. Ale to nie działa.

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Też nic mi do tego. Tylko odpowiadam że takowa prośba kiedyś była, nie raz przez samego autora tematu. Ale to nie działa.

taka prośba jest nawet nie na miejscu. To tak jakbyś w towarzystwie poprosił podczas rozmowy aby Ci, którzy nie jedzą mięsa nie brali w niej udziału 😁.

2 minuty temu, GhostR1 napisał:

taka prośba jest nawet nie na miejscu. To tak jakbyś w towarzystwie poprosił podczas rozmowy aby Ci, którzy nie jedzą mięsa nie brali w niej udziału 😁.

Wiesz co jednak nie do końca się zgadzam. 

Bardziej powiedziałbym że to jest coś w klimacie że siedzący przy stole i nie jedzący mięsa zaczynają wytykać tym jedzącym mięso ile to krów musiało ucierpieć żeby oni sobie teraz jedli ten pyszny stek. 

I umówmy się jeżeli taka konwersacja ma miejsce no robi się kwas pomiędzy zgromadzonymi i kolacja traci swój urok. 

Ja to bardziej odbieram w ten sposób

15 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Wiesz co jednak nie do końca się zgadzam. 

Bardziej powiedziałbym że to jest coś w klimacie że siedzący przy stole i nie jedzący mięsa zaczynają wytykać tym jedzącym mięso ile to krów musiało ucierpieć żeby oni sobie teraz jedli ten pyszny stek. 

I umówmy się jeżeli taka konwersacja ma miejsce no robi się kwas pomiędzy zgromadzonymi i kolacja traci swój urok. 

Ja to bardziej odbieram w ten sposób

Bardzo mi się podoba twoja analogia. Dokładnie tak to wygląda. 

Nieprzesadnie jestem aktywny na tym forum mimo tego że konto mam od kilkunastu lat. Szukając jednak inspiracji opinii jestem tu regularnie od zawsze. 

Obraz niestety taki nasz. Kazdy temat kablarski zmierza w jedną stronę. Jest to nieprzebrane wypominanie tych martwych krów. I że zamiast mięsa to może tofu (ytdy... No offence 😉 )

• Pokaż nowe odpowiedzi