Skocz do zawartości
IGNORED

Wiim Pro (plus, ultra) - Room Correction

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, dedal75 napisał:

A dlaczego r2r?

Wszyscy o tym piszą że najbardziej zbliżony do analogowego brzmienia. Dużo ludzi cholubi gramofony, wzmacniacze lampowe. Oczywiście zanim kupiłbym r2r to chciałbym posłuchać, ale jestem w takim wieku że powoli ostatni czas żeby może zacząć realizować plany?marzenia? Żeby skonfrontować te opinie czy ja to w ogóle usłyszę. Jak usłyszałem zmianę zasilacza impulsowego na liniowy w tym swoim ifi to może usłyszę. Tak czy siak chciałbym doświadczyć tego czym się inni podniecają.

Tylko że jest r2r i r2r jak diesel i diesel .

Trochę za obszernie , który konkretnie r2r Cie interesuje ?

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

9 minut temu, dedal75 napisał:

Tylko że jest r2r i r2r jak diesel i diesel .

Trochę za obszernie , który konkretnie r2r Cie interesuje ?

Oj nie wiem pisze na razie bardzo ogólnie ale wiem żebym mógł poczuć różnice i ewentualnie zadowolenie to parę kpln trzeba dać. Tak z czapy  ogólnie pisząc to gdzieś tu na forum ktoś pisał dobrze o gustard r26.

23 minuty temu, BoBasek napisał:

Wszyscy o tym piszą że najbardziej zbliżony do analogowego brzmienia. Dużo ludzi cholubi gramofony, wzmacniacze lampowe.

I czego to dowodzi? Jak słyszę te, żeby nie pisać brzydko, stwierdzenia "analogowy, lampowy" to słabo mi się robi. 

?👈

9 minut temu, rafal735r napisał:

I czego to dowodzi? Jak słyszę te, żeby nie pisać brzydko, stwierdzenia "analogowy, lampowy" to słabo mi się robi. 

Dlatego chcę się sam przekonać.

1 minutę temu, BoBasek napisał:

Dlatego chcę się sam przekonać.

A skąd będziesz wiedział że to właśnie TEN analogowy i akurat TEN lampowy 😀

?👈

Teraz, rafal735r napisał:

A skąd będziesz wiedział że to właśnie TEN analogowy i akurat TEN lampowy 😀

Jak mi się spodoba i będzie lepiej grał, muzykalniej, szczegółowo- nie wiem jak to opisać. Po prostu Jak mi się spodoba bardziej brzmienie to zmieniam. 

45 minut temu, BoBasek napisał:

Wszyscy o tym piszą że najbardziej zbliżony do analogowego brzmienia. Dużo ludzi cholubi gramofony, wzmacniacze lampowe. Oczywiście zanim kupiłbym r2r to chciałbym posłuchać, ale jestem w takim wieku że powoli ostatni czas żeby może zacząć realizować plany?marzenia? Żeby skonfrontować te opinie czy ja to w ogóle usłyszę. Jak usłyszałem zmianę zasilacza impulsowego na liniowy w tym swoim ifi to może usłyszę. Tak czy siak chciałbym doświadczyć tego czym się inni podniecają.

Najłatwiej sprawdzić jak gra R2R to chyba kupić stare CD na topowej kości R2R. 

Są fajne i są mniej fajne. Kiedyś miałem topowe Denony czy Marantze. I o ile cenie mega muzykalnosc PCM1702, jego przestrzeń itd to te sławne TDA kompletnie do mnie nie przemawiają. To całkowicie inne brzmienie. Nie uważam też że mój obecny DAC Delta na AKM jest np gorszy od PCM1702, wręcz przeciwnie. Fakt że nie miałem ani nie słuchałem jakiś topowych Accuphase na tych kościach. Natomiast fakt jest też taki ze dziś wypuszczana jest masa urządzeń brzmiących beznadziejnie i bezdusznie. Szczególnie tych tańszych. Niby szczegółowo itd, ale nic poza tym. W tym przypadku to rzeczywiście lepiej słuchać starego Denona nawet i za 300zl na sprawdzonych PCM63. Trzy dni temu sprzedałem ładnego Denona DCD-1550AR na PCM63. Kawałek fajnego grania. Szkoda tylko że dojechał do klienta w kawałkach. Teraz będzie batalia o odszkodowanie. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

Nie słuchałem to nie wiem. Miałem tylko PCM1702 plus lampy. 

Ogólnie brzmienie tych starych kości uważam za super muzykalne, przyjemne dla ucha, ale czasem jest to wręcz zamulone. Że tak stwierdzę. Myślę że dziś można osiągnąć podobne brzmienie na Delta. 

?👈

No np. nie uważam że mój przetwornik miał by mieć jakieś braki w muzykalnosci, scenie, ogólnie pojętej "analogowosci" jak już używamy tego słowa. Gości już u mnie 6 lat i nawet nie mam za bardzo chęci na jego zmianę. 

Ale miałem trochę przetwornikow, które grały bezdusznie i wręcz tragicznie np Hegel HD12. Dobrze natomiast wspominam Stello DAC100 Sig. Tylko ze dość mocno siał basem. 

Wcześniej miałem natomiast Blacknote DAC30 na AKM4394 ze stopniem na lampach. Do dziś żałuję że go sprzedałem, bo robił niesamowita robotę. 

Edytowane przez rafal735r

?👈

BoBasek chcesz R2R to masz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

za jedyne 716 PLN i możesz zwrócić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Godzinę temu, rafal735r napisał:

No np. nie uważam że mój przetwornik miał by mieć jakieś braki w muzykalnosci, scenie, ogólnie pojętej "analogowosci" jak już używamy tego słowa. Gości już u mnie 6 lat i nawet nie mam za bardzo chęci na jego zmianę. 

Ale miałem trochę przetwornikow, które grały bezdusznie i wręcz tragicznie np Hegel HD12. Dobrze natomiast wspominam Stello DAC100 Sig. Tylko ze dość mocno siał basem. 

Wcześniej miałem natomiast Blacknote DAC30 na AKM4394 ze stopniem na lampach. Do dziś żałuję że go sprzedałem, bo robił niesamowita robotę. 

Co aktualnie używasz jako DAC??

37 minut temu, rafal735r napisał:

Od 6 lat Teac UD-505 w pierwszej wersji. 

Patrzyłem na niego ale nie widziałem jakiegoś szaleństwa opinii użytkowników. Wykonanie bardzo ładne.

3 godziny temu, kgr napisał:

za jedyne 716 PLN i możesz zwrócić.

Bardzo dobry DAC. Brakuje trochę pilota. 

Warto dokupić do niego zasilacz liniowy FiiO PL50. Dźwięk zyskuje na szlachetności. 

Absolutnie żaden nowy DAC za 1,5K nie zagra lepiej.  

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 godzinę temu, dedal75 napisał:

Scenariusz ten sam co zwykle 😂

Rynek dobrych tanich sprzętów się rozwija 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

7 godzin temu, Ajothe napisał:

To ten dac za 7 stówek gra analogowym ciepełkiem? 🤔

Nie wiem , nie słyszalem ale facet z linka poniżej twierdzi ,że tak. Porównuje fiio nie r2r i ten r2r.

7 godzin temu, Piopio napisał:

Rynek dobrych tanich sprzętów się rozwija 😉 

Ty natomiast robisz to samo .

-Bardzo dobry sprzęt 

-Ale musisz do kupić ,coś do niego 

-Bije inne do jakiejś kwoty . 

Takie pierdzielenie dla pierdzielenia.

Pytalem wcześniej czy masz r2r i w temacie okuty jesteś ? 

Profilaktycznie pytam ,bo wiem że masz ponad 30 lat doswiadczenia🤪

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

• 3 tygodnie później...

Panowie pomóżcie, odtwarzam na Wiim pro , z kompa głównie MP3, było bardzo  dobrze i bezproblemowo ale ostatnio robi Mi okrutne dziury między utworami. jak to poprawić ?

W dniu 23.11.2024 o 08:05, dedal75 napisał:

Pytalem wcześniej czy masz r2r i w temacie okuty jesteś ? 

Tak, mam R2R. 

• Pokaż nowe odpowiedzi