Skocz do zawartości
IGNORED

RELigia - sub

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, don111 napisał:

To 2024r? W taki razie bardzo to smutne, że takie ceny walą na PL, bo do takiej kwoty nie da się obecnie wynegocjować tego Tx9 

Kiedy kupowałeś drugą sztukę t9x za te 1100e, i czy z vat ? 

Drugą sztukę teraz na jesieni jakoś.  Tak z Vat , zeby spadło do takiej ceny to muszą wtedy być urodziny sklepu,  czy black friday  itp wydarzenia.  I to nie jest tak , że dobra cena jest ciągle w tym sklepie tylko to się zmienia. Spada i drożeje w każdym sklepie tak jakby każdy miał swoje sprzedać.  

W dniu 30.06.2024 o 18:11, BlueDot napisał:

Czy to juz RELigia?

Tak

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

16 godzin temu, BlueDot napisał:

Z niecierpliwoscia czekam na kolejne innowacje technologiczne 🤣 wprowadzane przez ta marke. 

Własnie.
A Velodyne,kyóry ma sto kilkadziesiat PATENTÓW w dziedzinie subów jest pomijany w "dobrych salonach audio"

image.png.a9c9089bb3080270c875a22a1ee57c2f.png

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Tak swoją drogą, sądziłem, że wszyscy producenci stromiej odcinają satelity od suba:

Ukryta Zawartość

Cytat

High Pass Crossover80 or 100 Hz at 6 dB/octave

Low Pass Crossover40 Hz to 199 Hz (variable in 1 Hz increments) selectable slope
Default: 80 Hz @ 24 dB/Octave

Ogólnie dziwnie - filtr górno-przepustowy ma inną stromość niż dolno-przepustowy. Dolno przepustowy swoją dorogą ma już tyle ile się spodziewałem, czyli 24dB/oktawę.

Ukryta Zawartość

W dniu 27.12.2024 o 17:40, BlueDot napisał:

Miales sie tym nie przejmowac 😉

Nie przejmuje. Nie znaczy że nie będę komentował. Ale po prostu już to olewam. Bo ile można prawda? 🙃

Velodyne przechodził ostatnio olbrzymią reformę wnętrz firmy. Jest o tym wspomniane na pewnym kanale jutub jak tak bardzo lubicie. Dlatego handlowanie nim jest obecnie ciężkie. Nowych produktów jak na lekarstwo i dostępność także słaba. Zarówno w Europie jak i US.

• 3 tygodnie później...
W dniu 30.12.2024 o 11:50, Piotr Sonido napisał:

Velodyne przechodził ostatnio olbrzymią reformę wnętrz firmy

Słyszałem, że ta firma już przestała istnieć. Swoją drogą ostatnio jeden gościu porównywał suba B&W asw 610 do jakiegoś (nie pamiętam dokładnie modelu) topowego subwoofera od Velodyne i pojechał po całości po tym Velodyne opisując jego dźwięk jako nijaki i monotonny

3 minuty temu, Piniu2906 napisał:

Słyszałem, że ta firma już przestała istnieć. Swoją drogą ostatnio jeden gościu porównywał suba B&W asw 610 do jakiegoś (nie pamiętam dokładnie modelu) topowego subwoofera od Velodyne i pojechał po całości po tym Velodyne opisując jego dźwięk jako nijaki i monotonny

Istnieje istnieje faktycznie była bliska może końca ale jak na razie się trzyma przeszła pewne reformy i zobaczymy co z tego będzie na dłuższą metę. 

Który Velodyne? I kto? Opowiem ci że już takich recenzentów widziałem to są tak skrajnie nastawieni na chwalebność i jednej marki lub krytykę drugiej że to aż oczy bolą.

Teraz, Piotr Sonido napisał:

Opowiem ci że już takich recenzentów widziałem to są tak skrajnie nastawieni na chwalebność i jednej marki lub krytykę drugiej że to aż oczy bolą.

Możliwe Piotrku. 

Nie że możliwe tylko fakt. 

Powiem ci że jak ostatnio czytam magazyn audio-video to naprawdę rosną w moich oczach potrafią bez problemu napisać jakąkolwiek krytykę o danym sprzęcie co się w innych absolutnie nie zdarza mieli to już kiedyś ale teraz naprawdę widać rzeczowe podejście

47 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie że możliwe tylko fakt. 

Powiem ci że jak ostatnio czytam magazyn audio-video to naprawdę rosną w moich oczach potrafią bez problemu napisać jakąkolwiek krytykę o danym sprzęcie co się w innych absolutnie nie zdarza mieli to już kiedyś ale teraz naprawdę widać rzeczowe podejście

Czesc Piotrku.

I jak, spales dobrze?

50 minut temu, Piotr Sonido napisał:

rosną w moich oczach potrafią bez problemu napisać jakąkolwiek krytykę

Mysle ze ja moglbym byc takim dobrym, uczciwym recenzentem 😉

4 minuty temu, BlueDot napisał:

Czesc Piotrku.

I jak, spales dobrze?

Cześć blue.

Wybacz nie wiem jak masz na imię. 

Tak bardzo dziękuję dzisiaj się wyjątkowo dobrze wyspałem i co dziwne długo. 

Też myślałem kiedyś o pisaniu recenzji produktów, ale wiesz że z czasem czy to dane sklep czy dystrybutor nie udostępnią być kolejnych produktów? 

Gdyż mówię tutaj oczywiście o pisaniu rzetelnych recenzji.

Zachęcam cię jak najbardziej do tworzenia własnej platformy bloga strony czy W jakiej formie byś sobie to widział i zamieszczania tam recenzji. Już moją radę odnośnie tego że nie możesz pisać tylko o produkcie że jest wielkim G znasz. Parę z najwięcej się przyda. Ja wspieram wszelkiego rodzaju niezależne recenzje tym bardziej jeżeli będą podparte konstruktywną krytyką. 

U ciebie dzisiaj też jest taki piękny dzień?

7 minut temu, BlueDot napisał:

Jakbyś był to byś albo nie mógł tak pracować jak sądzisz, albo byś pracował na marne, bo nie publikowaliby tych 'mniej pozytywnych' recenzji, proste. Rozmawiałem tak prywatnie z szanowanym dziennikarzem z branży, jednej z największej redakcji, więc wiem jak to działa od środka. Po pierwsze recenzują tylko sprzęty dystrybutorów, którzy wykupują reklamy u nich, a teksty przechodzą autoryzację. Więc chcąc być uczciwym to część recenzji  się w ogóle nie ukazuje, ewentualnie zamiast negatywnego tonu opisywanego sprzętu używa się pewnych daleko idących uproszczeń, np. że to sprzęt świetny dla pewnej  grupy odbiorców, nie rozpisując się zbytnio, że to słaby sprzęt dla wszystmich innych, itp wiele różnych metod. Najczęściej jednak nie ma sensu nawet zaczynać pisać takiej recenzji bo byłaby to mniejsza lub większa antyreklama, więc od razu idzie info do dystrybutora przysyłającego swój sprzęt na test, że to lipa i go nie zrecenzują. Tym sposobem są niemal wyłącznie mniej lub bardziej pozytywne recenzje

32 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

U ciebie dzisiaj też jest taki piękny dzień?

Zalezy co masz na mysli. 

Jest pochmurno i zimna, ale bezwietrznie, tak lubie. Mam dobre samopoczucie, slucham fajnej muzyki i odpoczywam.

Piekny dzien.

20 godzin temu, don111 napisał:

Jakbyś był to byś albo nie mógł tak pracować jak sądzisz, albo byś pracował na marne, bo nie publikowaliby tych 'mniej pozytywnych' recenzji, proste. Rozmawiałem tak prywatnie z szanowanym dziennikarzem z branży, jednej z największej redakcji, więc wiem jak to działa od środka. Po pierwsze recenzują tylko sprzęty dystrybutorów, którzy wykupują reklamy u nich, a teksty przechodzą autoryzację. Więc chcąc być uczciwym to część recenzji  się w ogóle nie ukazuje, ewentualnie zamiast negatywnego tonu opisywanego sprzętu używa się pewnych daleko idących uproszczeń, np. że to sprzęt świetny dla pewnej  grupy odbiorców, nie rozpisując się zbytnio, że to słaby sprzęt dla wszystmich innych, itp wiele różnych metod. Najczęściej jednak nie ma sensu nawet zaczynać pisać takiej recenzji bo byłaby to mniejsza lub większa antyreklama, więc od razu idzie info do dystrybutora przysyłającego swój sprzęt na test, że to lipa i go nie zrecenzują. Tym sposobem są niemal wyłącznie mniej lub bardziej pozytywne recenzje

Z tego moglby ktos wywnioskowac ze to co nie jest w ogole reklamowane jest najgorsze wiec lepiej wybierac z posrod reklamowanego..

Co do stosowania praktyki nie publikowania recenzji w wypadku slabego urzadzenia tez czytalem juz o tym..

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

W dniu 19.01.2025 o 14:39, don111 napisał:

. że to sprzęt świetny dla pewnej  grupy odbiorców,

O tak to już świadczy o tym że to jest według nich G.

W dniu 19.01.2025 o 14:49, BlueDot napisał:

Zalezy co masz na mysli. 

Jest pochmurno i zimna, ale bezwietrznie, tak lubie. Mam dobre samopoczucie, slucham fajnej muzyki i odpoczywam.

Piekny dzien.

U mnie tak jest dzisiaj. Wczoraj słoneczko i ciepło.

• Pokaż nowe odpowiedzi