Skocz do zawartości
IGNORED

Operator sieci komórkowej (Lajt ewentualnie alternatywa)

Rekomendowane odpowiedzi

Niezmiernie rzadko zakładam temat na forum. Prośba o Wasze sugestie w ww. temacie. Na jakiego operatora sieci komórkowej nie narzekacie.

Mam 2 numery kom. Kilka lat temu (7 lub lepiej) przeniosłem się do Orange. Płaciłem 50 pln/m-c i w sumie nie narzekałem. Teraz kończy się 2-letnia umowa, którą odnowiłem po podłączeniu 2-go numeru. W końcu odebrałem któryś z rzędu telefon od operatora. Umowa przechodzi na czas nieokreślony, upusty znikają i cena rośnie. Propozycja 1: 84 pln/m-c, w tym więcej GB Internetu + cyber ochrona +TV (z racji specyficznego używania obu kom, opcje te nie są mi do niczego potrzebne). Propozycja 2: bez zmian, ale 80 pln/m-c. Póki co powiedziałem Pani, że w wypadku długoletniego klienta, podwyżka ponad 60% za usługę, to nie jest specjalna zachęta do przedłużenia współpracy.

Szukam alternatywy na abonament. Kolega sugerował Lajt: 55 pln/m-c za 30GB i rozmowy oraz smsy nielimitowane. Możliwość wyboru łącz (w tym Orange). Czy ktoś z Was miał lub ma realne doświadczenie z tym operatorem? Wszelkie inne sugestie mile widziane. Opinie z sieci sam wiecie, na dwoje babka wróżyła. Nigdy nie wiadomo, kto je pisze (pozytywne mogą pisać ludzie operatora, negatywne konkurencja).

Z góry pięknie dziękuję, za Wasze sugestie.

28 minut temu, Mrok napisał:

w wypadku długoletniego klienta, podwyżka ponad 60% za usługę, to nie jest specjalna zachęta do przedłużenia współpracy.

Widzę, że w Cebulandii nic się nie zmieniło. Ze 20 lat temu (sieci już nie pamiętam) jako długoletniemu klientowi oferowano mi GORSZE stawki, niż nowemu klientowi z ulicy. Na wszystkie moje argumenty pani odpowiadała "ale zachowuje pan swój numer!".  Wtedy jeszcze nie było przenoszenia numeru do innej sieci.

A w doopie mam wasz numer. Oczywiście przeniosłem się, dostałem piękną Nokię co trzymała 2-3 tygodnie na baterii i nowy numer oczywiście. 🙂 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

8 godzin temu, J4Z napisał:

Urządzenia masz? To bierz viking albo a2mobile za 20zł/msc bez umowy. Internetów więcej dawał chyba viking, ale nie mam pewności. Sprawdź ich oferty. 

Tak, mam. Nigdy nie kupowałem nic u operatorów. Sprawdzę, dzięki.

9 godzin temu, il Dottore napisał:

Widzę, że w Cebulandii nic się nie zmieniło. Ze 20 lat temu (sieci już nie pamiętam) jako długoletniemu klientowi oferowano mi GORSZE stawki, niż nowemu klientowi z ulicy. Na wszystkie moje argumenty pani odpowiadała "ale zachowuje pan swój numer!".  Wtedy jeszcze nie było przenoszenia numeru do innej sieci.

A w doopie mam wasz numer. Oczywiście przeniosłem się, dostałem piękną Nokię co trzymała 2-3 tygodnie na baterii i nowy numer oczywiście. 🙂 

A co Ty sobie myślałeś? Większość ludzików ma wgrany socjalistyczny kanon, który nigdy nie zdechnie. 🤣

Edytowane przez Mrok

Mam A2. Nie narzekam. Sieć Plusa- dla mnie plus - Orange u mnie zawodzi.

W domu światłowód pozwala na wiele rozmów przez WhatsAppa.

A2 nie ma wifi calling

Edytowane przez piramidon

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

Nawet nie wiedziałem, że istnieje coś takiego, jak wifi call. Może dlatego że mam a2. :D

W sumie jak ktoś w miejscu zamieszkania ma słaby zasięg, a ma neta, to super sprawa. 

.

Dawno, dawno, dawno temu podpisałem umowę z T-Mobile, 10GB internetu i wszystko inne bez limitu za 30PLN, własny telefon.

Umowa wygasła jakieś 4 lata temu, cena została taka sama, jak sprawdzam nowe oferty to chcą za to samo 40PLN.

Jadę więc bez umowy, 10GB to dla mnie aż nadto, maksymalne zużycie miesięczne 4GB gdy padł światłowód i przez dwa dni telefon robił za hotspot.

Ostatnio zasięg jakby gorszy w mojej okolicy, ale z tego co słyszę, to zasięg siadł wszystkim, bez względu na sieć.

• Moderatorzy

Nie wiem jak szukasz ale są w Tmobile/Heyah/Nju/Premium mobile,  nielimitowane gadanie, mms + internet do 40 gb za koło 30-35 pln zależy czy chcesz 5g czy niekoniecznie.

Jak mniej internetu to jeszcze taniej.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.