Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Oppo 205 ma jeszcze sens ?

Rekomendowane odpowiedzi

12 lat i 100h przebiegu? To chyba uruchamiany 4 razy w roku   
Myślę, że ma 7 lat. 90% oppo w ogłoszeniach jest z 2017 roku. I pare widziałem z 2018r. Moim zdaniem cena adekwatna do sprzętu na dzień dzisiejszy to max 4000zł. Ja najtańszą spotkałem za 4300 bodajże. Chciałem kiedyś ale już nie chcę. Nie dzisiaj.

A tu faktycznie z 2012r pisze. Zawsze patrzałem na naklejkę z tyłu urządzenia z rocznikiem. I było 2017 lub 2018. To o co chodzi? Teraz zgłupiałem
Przeca 203 ultra hd był chyba produkowany od 2016 roku. A w 2017 dostał aktualizację do dolby vision.

3 godziny temu, bl4ck napisał:

20X była w sprzedaży od około 2016/2017 roku.

Bl4ck ma rację. Myslę, ze gość z ogłoszenia się pomylił, być moze sam nie jest pierwszym włascicielem tego sprzętu. W przeciwnym razie trudno wytłumaczyć pomyłkę w dacie o 5 lat.

Przeszukałem internet w poszukiwaniu recenzji modelu 203 i większosc z 2017 roku. Najwczesniejsze były z końcówki 2016 roku, a przeciez recenzenci szanowanych pism lub stron o tematyce audio/wideo nie czekaliby z recenzją 5 lat po premierze ;).

2 godziny temu, STELVIO napisał:

A tu faktycznie z 2012r pisze.

Spojrzałem jeszcze raz w ogłoszenie i wg mnie tam jest data 17.11.2017... nie jestem grafologiem ale widzę, ze cyfry 17.11.201są napisane inaczej niz pierwsza dwójka oznaczająca rok 2017. Inaczej jest pociągnięta linia. W dodatku w ogłoszeniu jest napisane, ze jest to egzemplarz z ostatniego roku produkcji. Czyli ktos, kto to sprzedaje wprowadza przyszłego nabywcę w błąd (byc moze przez własną niewiedzę). Mając go od nowosci raczej trudno walnąć się aż o 5 lat w kwestii daty zakupu jeszcze dorabiając takie teorie. Tylko, ze wtedy prawdomownosc sprzedającego (np co do 100h uzytkowania) spada bardzo nisko 😉 no i ta cena...

3 godziny temu, STELVIO napisał:

Myślę, że ma 7 lat. 90% oppo w ogłoszeniach jest z 2017 roku.

Dokładnie tak. Sprzedawca sam nie wie co sprzedaje albo celowo sciemnia zeby wyciągnąć lepszą kasę

3 godziny temu, STELVIO napisał:

Moim zdaniem cena adekwatna do sprzętu na dzień dzisiejszy to max 4000zł. Ja najtańszą spotkałem za 4300 bodajże. Chciałem kiedyś ale już nie chcę. Nie dzisiaj.

👍

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Gość

(Konto usunięte)
6 godzin temu, max720 napisał:

Nie dzięki, nie dam więcej niż kosztował to raz a dwa brak faktury/dowodu zakupu i te śmieszne 100 godzinek🤣 nie uwierzę w to

Wolę od Niemca kupić 

Przepraszam , a co daje Tobie siedmioletnia faktura ?

Masz kartę gwarancyjną z 2017 roku , też nie istotą w 2024 roku .

Zrozumiem na upartego orginalne opakowanie , które także psu na budę . Wystarczy dobrze spakować 

Gość

(Konto usunięte)

Tobie na nic!!! To świadczy tylko o tym że kupujesz gnioty i gnioty wciskasz innym!

Dla mnie faktura imienna mówi mi dużo a dla człowieka myślącego inaczej najwidoczniej nic🤣 

Powodzenia w kupowaniu szrotów! 

Jak byś pomyślał to byś wiedział ale... 

11 godzin temu, max720 napisał:

Zrozumiem na upartego orginalne opakowanie , które także psu na budę . Wystarczy dobrze spakować 

Ja przyznam, ze do większosci sprzętu mam oryginalne pudła, styropiany itp. Fakt, przydają się np przy przeprowadzce ale nie ma co ukrywac, magazynowanie tego bardzo upierdliwe jest. Np moje Celany mają tak nieforemny kształt, ze nie wyobrazam sobie transportu tych kolumn w pudłach zastępczych. Do tego dochodzą pudła od subwooferów, projektora, amplitunera itp i to naprawdę zajmuje duzo miejsca 😉

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Mając fakturę imienną wiem że jak przyjadę do klienta to on jest pierwszym właścicielem a tak to możesz sobie wypisywać cuda na kiju! 

@brewka87 ja mając wcześniej kartony po kolumnach to je rozkładałem a styropian do jednego większego i basta... u mnie piwnica ma dobre 10 m2 więc mam gdzie trzymać ale mino to po rozłożeniu to mało miejsca zajmuje to wszystko...

11 godzin temu, max720 napisał:

Cały Marcin 🙂

Miłego dnia:)

Aha i nie cały Marcin bo z gówna bata nie ukręcisz, kupujesz szroty myśląc że tanio naprawiasz a rzeczywistość jest inna... Domniemam że ten X8500H też jest to przejściach🫣

Nie  , pełen sprawny , nie serwisowany komplet od kumpla  🙂

Wygląda jak wczoraj wyjęty z pudła , chłodzony 2- ma śmigłami 🙂

Pozdrawiam 

W dniu 30.10.2024 o 07:19, MarcinRejek napisał:

Tobie na nic!!! To świadczy tylko o tym że kupujesz gnioty i gnioty wciskasz innym!

Dla mnie faktura imienna mówi mi dużo a dla człowieka myślącego inaczej najwidoczniej nic🤣 

Powodzenia w kupowaniu szrotów! 

Jak byś pomyślał to byś wiedział ale... 

Jakiś taki nerwowy jesteś 🙂 

Kupowanie 205-ki nie ma żadnego sensu. Chyba, że chcesz tą maszynę traktować jako dwukanałowy multiformatowy odtwarzacz muzyki z lepszymi wyjściami analogowymi niż 203-ka.

I tak w kinie podłączysz się do procesora/ampli po HDMI, 203-ka część cyfrową mają identyczną jak 205-ka.

Pozdrowienia 

Edytowane przez pmcomp

Muszę przewietrzyć mój system…

• Pokaż nowe odpowiedzi