Skocz do zawartości
IGNORED

Najgorszy audio-gruz jaki mieliście?

Rekomendowane odpowiedzi

36 minut temu, bolo_senor napisał:

aktywowała się policja forumowa  ?

Nie, odezwała się zwykła ludzka przyzwoitość, której niektórym brak.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

1 godzinę temu, szymon1977 napisał:

Nie, odezwała się zwykła ludzka przyzwoitość, której niektórym brak.

A to dobrze , bo już myślałem że robisz się małostkowy 😉.

W dniu 13.09.2024 o 22:49, Sweetepete napisał:

chyba najgorszy Supernait jaki kiedykolwiek powstal. Ciezko cos do niego dobrac, bo zawsze cos jest nie tak. Wytrzymalem z nim 3 miesiace i pogonilem, nie dalo sie tego sluchac.

Hehehe mówię. Nie ma tu sprzętu który ktoś powie na + żeby inni nie dodał na - i odwrotnie. 

Nie ma audio gruzu!

To absolutnie nie do ciebie personalnie. Pisałem o tym wcześniej tylko potwierdziles 🙂

W dniu 14.09.2024 o 13:47, BlueDot napisał:

Rosnica to jest w tym co otrzymuje klient za wydane pieniadze. W relu serii T otrzymuje duzo marketingowego belkotu, od BK dobre brzmienie.

Lubię BK. 

Jednak gdyby był oferowany w Polsce cena była by wyższa. Gdyby Rel przyjął strategie sprzedaży BK byłby tańszy. Rozwiązanie gotowe.

W dniu 15.09.2024 o 09:52, BlueDot napisał:

To forum jest strasznie dziwne. Jezeli pewna grupa ludzi uwaza cos za gruz to jest ok, ale jezeli tej grupie nie podoba sie to, ze inna grupa uwaza cos innego za gruz to z automatu sa nazywani hejterami.

O co tutaj chodzi?

Nie jestescie w stanie sie pogodzic z tym, ze sprzet ktorego uzywacie moze byc dla kogos innego dobrym przykladem tytulowego audio gruzu to nie zabierajcie glosu w temacie.

Jaka to straszna sprawa ze obrazil jego B&W.

Moze go odrazu zaraportuj.

Chodzi pewnie o to, ze pewne osoby sa w posiadaniu omawianego sprzetu i nie moga sie pogodzic z jego krytyka i trzeba uwazac, bo mozna za taka krytyke zostac uznanym za hejtera, lub kto wie moze nawet zaraportowanym.

Plusik bo to kolejne potwierdzenie tego co pisałem wyżej 🙂

33 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Jednak gdyby był oferowany w Polsce cena była by wyższa. Gdyby Rel przyjął strategie sprzedaży BK byłby tańszy. Rozwiązanie gotowe.

Nie sadze ze gdyby XXLS400 byl oferowany w PL to cena za niego zrownala by sie z T9x. W UK kosztuje teraz jakies €500 a T9x €1400. Bez watpienia lepiej kupic 2 x XXLS400 i jeszcze €400 zostanie na tuchy zwiazane z transportem do PL.

Przeczytałem wszystko a gdzie wyśmiewany i wykpiwany naleśnik czyli Onkyo A-5VL 😉 ?
Nikt też chyba nie zapodał amplitunera AV w roli wzmacniacza stereo więc z tymi klockami chyba nie jest tak źle.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

7 godzin temu, yayacek napisał:

Przeczytałem wszystko a gdzie wyśmiewany i wykpiwany naleśnik czyli Onkyo A-5VL 😉 ?
Nikt też chyba nie zapodał amplitunera AV w roli wzmacniacza stereo więc z tymi klockami chyba nie jest tak źle.

Wychodzi na to, że Rel do padlina, reszta jest nawet w porządku 😉

7 godzin temu, yayacek napisał:

Wiele osób posiada amplituner AV i słucha przy okazji muzyki w różnych formatach. Wiadomo jaką to ma funkcjonalność i z tego powodu nie ma co wrzucać tych urządzeń do worka z gruzem. Nie po to ten wątek.

Audio gruz to powinno byc rozpatrywane w kilku kategoriach :

1. Słabe jakosciowo/technologicznie konstrukcje (poparte wiedza/odsluchem)

2. Łączenie zestawów ktore przyniosly oplakany skutek 

3. Kupno sprzetu ktory byl wadliwy/zle naprawiony/modyfikowany

Ale to moja opinia.

23 minuty temu, Audiolubny napisał:

2. Łączenie zestawów ktore przyniosly oplakany skutek 

Ktoś sobie kupił system, który mu w kaprys nie trafił i dlatego ma pisać, że coś jest złe? Bez przesady!

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

Usher s520 straszne dziury w paśmie,braki częstotliwości,yamahy 810 od najlepszgo pianocrafta zniszczyły je dynamika i żywiołowością a Adamy anf 10 (wtedy w podobnej cenie) to poprostu je zmiażdzyły pod każdym względem,testowane na kilku wzmacniaczach,na szczęście szybko sie sprzedały.

W dniu 16.09.2024 o 16:28, BlueDot napisał:

Nie sadze ze gdyby XXLS400 byl oferowany w PL to cena za niego zrownala by sie z T9x. W UK kosztuje teraz jakies €500 a T9x €1400. Bez watpienia lepiej kupic 2 x XXLS400 i jeszcze €400 zostanie na tuchy zwiazane z transportem do PL.

Powtórzę. 

Gdyby bk przyjął strategie sprzedaży rela a Rel bo to były by odwrotnie cenowo. Marketing, dystrybucja, serwis , to wszystko kosztuje masę kasy.

W dniu 17.09.2024 o 01:42, yayacek napisał:

O tym nie wolno nic mówić z wiadomych względów.

7 godzin temu, pogromca napisał:

Usher s520 straszne dziury w paśmie

A chwalone na prawo i lewo są 🙂

Dlatego kolejny raz. Nie ma audio gruzu. 

7 godzin temu, pogromca napisał:

Usher s520 straszne dziury w paśmie,braki częstotliwości,yamahy 810 od najlepszgo pianocrafta zniszczyły je dynamika i żywiołowością a Adamy anf 10 (wtedy w podobnej cenie) to poprostu je zmiażdzyły pod każdym względem,testowane na kilku wzmacniaczach,na szczęście szybko sie sprzedały.

Jedne z fajniejszych tanich monitorów jakie słyszałem, muzykalne. Być może wolisz techniczne, mocne granie. 

3 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Powtórzę. 

Gdyby bk przyjął strategie sprzedaży rela a Rel bo to były by odwrotnie cenowo. Marketing, dystrybucja, serwis , to wszystko kosztuje masę kasy.

No. Tym wpisem udowodniles ile warty jest ten REL 😆

10 godzin temu, pogromca napisał:

Usher s520 straszne dziury w paśmie,

Robiles im pomiary?

1 godzinę temu, BlueDot napisał:

No. Tym wpisem udowodniles ile warty jest ten REL 😆

Robiles im pomiary?

Jestem zdziwiony tym postem i to od ciebie. Gdyby to napisał użytkownik zarejestrowany wczoraj, no to ok. Ale tyle lat? Tym postem pokazałeś jak nie rozumiesz tematyki handlu audio. Ale wydaje mi się że tak nie jest 

Każdy, ale to każdy produkt sprzedawany na terenie kraju nie jest warty ceny katalogowej. Magazyny, serwis, marketing , ludzie, to naturalne że to jest doliczone do produktu. Wiesz ile "warta" w twoim przekonaniu jest Yamaha, Denon, czy Dali? Zdziwił byś się.

Ale wracając do tego konkretnego przykładu. 

Kup bkelec. Ja ich lubię chciałem go sprowadzić .

+ Dolicz opłaty VAT i cło jeśli jeszcze liczą.

+ Dolicz transport.

Co jeśli coś się stanie?

Dolicz transport znowu w dwie strony. 

Owszem są firmy które przyjęły taką formę sprzedaży. Brak dystrybucji, brak magazynów, marketingu. 

Ok

Ale tu nie ma się co dziwić że tak jest. 

44 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Tym postem pokazałeś jak nie rozumiesz tematyki handlu audio

Juz za pozno, teraz juz sie z tego nie wykrecisz. Wyceniles T9x na 500e i tyle i chyba tyle nawet moze byc warty. Cena sklepowa 1500e jest tylko po to zeby oplacic wszystkich pijaczy kawy ktorzy siedza na drodze pomiedzy producentem a klientem i nie jest adekwatna do realnej wartosci produktu.

7 minut temu, BlueDot napisał:

Juz za pozno, teraz juz sie z tego nie wykrecisz. Wyceniles T9x na 500e i tyle i chyba tyle nawet moze byc warty. Cena sklepowa 1500e jest tylko po to zeby oplacic wszystkich pijaczy kawy ktorzy siedza na drodze pomiedzy producentem a klientem i nie jest adekwatna do realnej wartosci produktu.

Nic się nie mam zamiaru wykręcać. I cytowanie wybranego fragmentu całego postu nic tu nie da. 

Temat jest jasny i znany. 

Serio oczekiwałem więcej po uzytkowniku z takim stażem. ale jak widzisz sporo się dzisiaj nauczyłeś:)

Pozostaje do dyspozycji 🙂

2 tys. zł za t9x to z kolei przegięcie mocne w drugą stronę. Tyle to kosztował T5 i to 10 lat temu. Około 4-4.5k cena katalogowa, do negoxjacji, byłaby już atrakcyjna. 

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Nic się nie mam zamiaru wykręcać. I cytowanie wybranego fragmentu całego postu nic tu nie da. 

Temat jest jasny i znany. 

Serio oczekiwałem więcej po uzytkowniku z takim stażem. ale jak widzisz sporo się dzisiaj nauczyłeś:)

Pozostaje do dyspozycji 🙂

Musisz sie jakos wykrecic albo od teraz bedziemy porownywac T9x do subow za 500e i tyle. Tyle jest warty.

3 minuty temu, don111 napisał:

2 tys. zł za t9x to z kolei przegięcie mocne w drugą stronę. Tyle to kosztował T5 i to 10 lat temu. Około 4-4.5k cena katalogowa, do negoxjacji, byłaby już atrakcyjna. 

Bo ja wiem. 500e kosztuje xxls400 a to juz bardzo mocny konkurent dla T9x.

22 minuty temu, BlueDot napisał:

Musisz sie jakos wykrecic albo od teraz bedziemy porownywac T9x do subow za 500e i tyle. Tyle jest warty

Nie muszę.

Jak zrozumiesz o co w tym chodzi to możemy dalej gadać.

Jaki masz obecnie sprzęt? Co tam u ciebie gra? 

To szybki to na przykładzie ogarniemy. 

35 minut temu, BlueDot napisał:

Musisz sie jakos wykrecic albo od teraz bedziemy porownywac T9x do subow za 500e i tyle. Tyle jest warty.

Bo ja wiem. 500e kosztuje xxls400 a to juz bardzo mocny konkurent dla T9x.

No nie kosztuje tyle, może kiedyś albo jakiś grade B / powystawowy. BK Kosztuje w UK teraz, jeśli już liczysz tak skrupulatnie - około 600-650e za podstawową wersję, a za wersję piano black jak Rel to trzeba zapłacić już ok 700-750e. I to nie są ceny do negocjacji. Rela znegocjujesz jeszcze ze 20%. Do tego dolicz problem aktualnego sprowadzenia BK do Polski, opłaty, sama wysyłka chyba ponad 300zł. Kabel speakon też dodatkowo trzeba dokupić. Także opłaca się dużo bardziej nadal, ale tak półdarmo jednak też nie jest.  

14 godzin temu, pogromca napisał:

Yamaha NX-E700 mają niższą impedancję i wyższą efektywność. Możliwe, że twój wzmacniacz lepiej sobie poradził. Usher S520 w pomiarach są całkiem dobre. Porównywalne z B&W CM1. 

Miałeś wrażenie wyciszenia średnicy? Bo to by u nich mogło wystąpić. 

Edytowane przez Gargan
19 minut temu, don111 napisał:

No nie kosztuje tyle, może kiedyś albo jakiś grade B / powystawowy. BK Kosztuje w UK teraz, jeśli już liczysz tak skrupulatnie - około 600-650e za podstawową wersję, a za wersję piano black jak Rel to trzeba zapłacić już ok 700-750e. I to nie są ceny do negocjacji. Rela znegocjujesz jeszcze ze 20%. Do tego dolicz problem aktualnego sprowadzenia BK do Polski, opłaty, sama wysyłka chyba ponad 300zł. Kabel speakon też dodatkowo trzeba dokupić. Także opłaca się dużo bardziej nadal, ale tak półdarmo jednak też nie jest.  

Dokładnie. 

A serwis? Jeśli się coś stanie zaraz będziesz w plecy z takim liczydłem.

2 minuty temu, Gargan napisał:

Yamaha NX-E700 mają niższą impedancję i wyższą efektywność. Możliwe, że twój wzmacniacz lepiej sobie poradził. Usher S520 w pomiarach są całkiem dobre. Porównywalne z B&W CM1. 

Miałeś wrażenie wyciszenia średnicy? Bo to by u nich mogło wystąpić. 

Odblokowali Cię?

Teraz się pilnuj:) 

50 minut temu, Gargan napisał:

@Piotr Sonido dyskusja nie ma sensu jeśli sam się cenzurujesz.

To co odpuszczasz to forum i teraz forum audio?

18 minut temu, Piotr Sonido napisał:

To co odpuszczasz to forum i teraz forum audio?

Wszystkie fora hobbystyczne są bardzo podobne. Nie ma znaczenia czy jesteś tu czy tam. 

4 minuty temu, Gargan napisał:

Wszystkie fora hobbystyczne są bardzo podobne. Nie ma znaczenia czy jesteś tu czy tam. 

No rozumiem. Ale skoro tu nie możesz rozwinąć skrzydeł. 

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No rozumiem. Ale skoro tu nie możesz rozwinąć skrzydeł. 

Forum to nie miejsce na rozwój. To jest trochę patologiczna rozrywka 🙂

3 godziny temu, don111 napisał:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

17 minut temu, Gargan napisał:

Forum to nie miejsce na rozwój. To jest trochę patologiczna rozrywka 🙂

Hmm ciekawe.

To nie masz takich rozwojowych? 

Ja na przykład mam inne. 

4 minuty temu, BlueDot napisał:

Ukryta Zawartość

I wyślą do ciebie? 

Do not accept returns, w unii? Znaczy sklep legitny

No i masz odpowiedzi. 

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi