Skocz do zawartości
IGNORED

Najgorszy audio-gruz jaki mieliście?

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, BlueDot napisał:

Dlaczego uwazasz ze powinnismy zostawic temat RELa i rozmawiac o tym co dla Ciebie jest gruzem.

Ty uwazasz ze Diora jest gruzem a ja uwazam ze Rel. 

I nie mam zamiaru przekonywac Cie ze Diora gruzem nie jest. Uwazasz ze jest, to ok.

Bo wypowiedziales sie juz i kazdy zanotowal to, dodatkowo jest caly temat chlostania rela , wiec mysle ze mozna idc dalej 😀.

2 minuty temu, Audiolubny napisał:

Bo wypowiedziales sie juz i kazdy zanotowal to, dodatkowo jest caly temat chlostania rela , wiec mysle ze mozna idc dalej 😀.

Gdyby nie obroncy tego slawnego gruzu, to tak by sie stalo, ale poniewaz nie moga sie pogodzic z krytyka i musza za wszelka cene udowodnic ze jest inaczej niz napisalem, to mamy kolejna strone o tym samym.

9 minut temu, BlueDot napisał:

Gdyby nie obroncy tego slawnego gruzu, to tak by sie stalo, ale poniewaz nie moga sie pogodzic z krytyka i musza za wszelka cene udowodnic ze jest inaczej niz napisalem, to mamy kolejna strone o tym samym.

Nikt tutaj nie kwestionuje , tak uwazasz i ok. Poprostu nie robmy tutaj tego samego watku.

18 minut temu, Audiolubny napisał:

Nikt tutaj nie kwestionuje , tak uwazasz i ok. Poprostu nie robmy tutaj tego samego watku.

Ja nie robie. Przwin sobie 2 strony do tylu i zobaczysz skad sie to wzielo.

59 minut temu, BlueDot napisał:

co tutaj chodzi?

Po prostu łatwiej napisać "gruz" niż "ale ja jestem gupi! Olewając fakty a naczytawszy się artykułów sponsorowanych i porad trolli forumowych, kupiłem coś, co zupełnie do mojego gustu nie pasuje". Na moje oko jakieś 90% wymienionych tu sprzętów "nietrafiony zakup" a nie "gruz"

Długo nad tym myślałem i na samym początku swojej przygody z audio, trafiłem raz na kolumny, które chciałem tu przedstawić... ale już nie chcę - napiszę wprost: nieuczciwy sprzedawca, widząc siano jakie wtedy miałem w głowie, zrobił mnie w ch.ja i podbił cenę tak ze 4x. Mógłbym kilku osobom tu szczerze "podziękować" za rady, które mi wtedy udzielili, ale nie będę żywić urazy za czyjąś głupotę a własną naiwność.

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

5 godzin temu, BlueDot napisał:

Rel broni się sam, nie potrzebuje obrońców. To raczej jest na odwrót - na siłę próbujesz wmówić innym jaki to gruz jest, mimo że mamy inne doświadczenia. No i jedziesz po marce za ich jeden niewyszukany model, który nie podszedł dźwiękowo, zdarza się, tyle że oni ich mają z 50. Używki starszych Rel to w branży audio rewelacja, można mieć super jakościowo granie za małe pieniądze. Nieudane (i to bardzo) modele Rela są, można policzyć je jednak jedynie na palcach jednej ręki (pominę ich oznaczenia, ale nie było to popularne ani często spotykane modele) i ciekawe jakbyś je określił, skoro przesunąłeś już T9x na koniec skali jakości ;)

5 godzin temu, szymon1977 napisał:

Długo nad tym myślałem i na samym początku swojej przygody z audio, trafiłem raz na kolumny, które chciałem tu przedstawić... ale już nie chcę - napiszę wprost: nieuczciwy sprzedawca, widząc siano jakie wtedy miałem w głowie, zrobił mnie w ch.ja i podbił cenę tak ze 4x. Mógłbym kilku osobom tu szczerze "podziękować" za rady, które mi wtedy udzielili, ale nie będę żywić urazy za czyjąś głupotę a własną naiwność.

Jak można przepłacić w obecnych czasach internetu i to ze 4x ? Chyba że to jakieś składańce DIY i wartość nieokreślona, albo vintage'owe dziadostwo dla zasady wpisane jako hi-end, o wartości sentymentalnej

6 godzin temu, szymon1977 napisał:
W dniu 14.09.2024 o 15:08, don111 napisał:

W BK otrzymuje się bardzo dobre brzmienie i na bardzo zbliżonym poziomie do Rel, biorąc aktualne ceny to za jakieś 30-50% ceny Rela. Cały czas chodzi o cenę do jakości, nie o samą jakość. Rel nie jest żadnym tytułowym audio "gruzem" ;

Zaraz, zaraz: jeśli coś gra jak produkt 3x tańszy, to doskonale spełnia definicję słowa gruz.

W takim razie wszystko jest gruzem a nie tylko Rel, oprócz BK. Bo kasuje konkurencję jakością do ceny. Twój B&W też przy BK jest gruzem. Takim dosłownym bo B&W asw padają jak muchy, a jak nie padną te chińskie moduły ich wzmacniaczy, to co druga używka po paru dobrych latach rzęzi i cholera wie czy to od obudowy czy od głośnika.  Rel to inna klasa trwałości. B&W są dobre jak są nowe.

19 minut temu, don111 napisał:

Rel to inna klasa trwałości.

Są wątki nt rzekomej wspaniałości REL

19 minut temu, don111 napisał:

Jak można przepłacić w obecnych czasach internetu i to ze 4x ?

Skoro można 3x i z tego powodu być szczęśliwym...

W dniu 14.09.2024 o 14:08, don111 napisał:

W BK otrzymuje się bardzo dobre brzmienie i na bardzo zbliżonym poziomie do Rel, biorąc aktualne ceny to za jakieś 30-50% ceny Rela.

23 minuty temu, don111 napisał:

W takim razie wszystko jest gruzem a nie tylko Rel, oprócz BK. Bo kasuje konkurencję jakością do ceny. Twój B&W też przy BK jest gruzem. Takim dosłownym bo B&W asw padają jak muchy, a jak nie padną te chińskie moduły ich wzmacniaczy, to co druga używka po paru dobrych latach rzęzi i cholera wie czy to od obudowy czy od głośnika.  Rel to inna klasa trwałości. B&W są dobre jak są nowe.

Wielka szkoda, że BK jest tak trudno dostępne, choć zapewne dystybucja Polska = cena 2x. 

20 minut temu, don111 napisał:

Rel broni się sam, nie potrzebuje obrońców

To po co go bronisz? Zreszta nie tylko Ty. Kazda Twoja riposta na moja odpowiedz brzmi jak obrona tej marki. Mam swoje zdanie na ten temat i go nie zmienie. Nie interesuje mnie tez czy sie komus moje wypowiedzi podobaja czy nie, bo ja wyrazam swoja opinie na ten temat i Twoje przekonywanie mnie ze jest inaczej niczego nie zmieni. Nie jestem z pierwszej lapanki, subwooferow RELa sie osluchalem, dlatego taka a nie inna jest moja opinia.

Nie mam tez zamiaru znizac sie do poziomu niektorych uzytkownikow i uzywac wulgaryzmow w celu przekonania kogos do tego ze jest w bledzie. Nie jestem malym dzieckiem, ktore mysli ze tupiac nozka bedzie w stanie cos na kims wymusic.

Moje zdanie na temat RELa poznales i z pewnoscia jeszcze nie raz bedziesz mial okazje sie spotkac z moimi negatywnymi wypowiedziami na temat ich wyrobow i musisz sie z tym jakos oswoic.

13 minut temu, Ajothe napisał:

Wielka szkoda, że BK jest tak trudno dostępne, choć zapewne dystybucja Polska = cena 2x. 

Nie jest wcale tak trudno dostepny. Na popularnym portalu aukcyjnym sa w ciaglej sprzedazy.

W dniu 14.09.2024 o 13:39, Audiolubny napisał:

Zapewne masz racje , tutaj jest duza różnica w modelu biznesowym i roli na rynku audio.

Jesteś z branży?
Model biznesowy interesuje Cię jako pośrednika/partnera sprzedaży?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

1 godzinę temu, Pseudodrummer napisał:

Jesteś z branży?
Model biznesowy interesuje Cię jako pośrednika/partnera sprzedaży?

Nie nie jestem , wystarczy wejsc na strone marki i wszystko widac jak na dloni. 

3 godziny temu, BlueDot napisał:

Nie jest wcale tak trudno dostepny. Na popularnym portalu aukcyjnym sa w ciaglej sprzedazy.

Możesz powiedzieć gdzie konkretnie? 

Nie mogę sobie poradzić 😏

9 minut temu, Ajothe napisał:

Na portalu aukcyjnym na litere "e". Wierze ze sobie poradzisz wpisujac BB Electronics.

3 minuty temu, BlueDot napisał:

Na portalu aukcyjnym na litere "e". Wierze ze sobie poradzisz wpisujac BB Electronics.

Przecież to wystawia BK electronics... ale pomogłeś 🤣  tego się nie opłaca ściągać z wysp. 

3 godziny temu, BlueDot napisał:
4 godziny temu, don111 napisał:

Rel broni się sam, nie potrzebuje obrońców

To po co go bronisz? Zreszta nie tylko Ty. Kazda Twoja riposta na moja odpowiedz brzmi jak obrona tej marki

Może i trochę bronię marki bo tak nie powinno być, że oceniasz z góry markę a nie konkretny model, to byłoby niezbyt uczciwe. Co do t9x to  polemizuję z argumentacją jaką przytaczasz tak słabo oceniając ten model. I najwidoczniej mamy rozbieżne zdania w tej kwestii, zwłaszcza dziwiło mnie porównanie do xxls400 i jego rzekomo lepsza kontrola od T9x wg Ciebie. Ale jak najbardziej każdy ma prawo do swojej oceny. 

35 minut temu, Ajothe napisał:

Przecież to wystawia BK electronics... ale pomogłeś 🤣  tego się nie opłaca ściągać z wysp. 

No nie jest tak różowo obecnie po Brexicie, ale porównując do Rela i innych nadal opłacalne  😉

12 minut temu, don111 napisał:

No nie jest tak różowo obecnie po Brexicie, ale porównując do Rela i innych nadal opłacalne  😉

Ryzyko transportu + lipa z gwarancją...a ceny serwisu tych sprzętów są nieopłacalne. Kiedyś w Mj Acoustics zaproponowali mi AMP plate za 1500zł 😉

26 minut temu, don111 napisał:

Może i trochę bronię marki bo tak nie powinno być, że oceniasz z góry markę a nie konkretny model,

W ramach przypomnienia:

W dniu 14.09.2024 o 14:08, don111 napisał:

W BK otrzymuje się bardzo dobre brzmienie i na bardzo zbliżonym poziomie do Rel, biorąc aktualne ceny to za jakieś 30-50% ceny Rela

Jeśli coś gra jak 3x tańsza konkurencja, to pasuje określenie GRUZ

Godzinę temu, Ajothe napisał:

A myslales ze kto wystawia? Ja?

Teraz, BlueDot napisał:

A myslales ze kto wystawia? Ja?

Tyle to wiedziałem, faktyczne od cholery tego i łatwo dostępne....(żart)

31 minut temu, Ajothe napisał:

Ryzyko transportu + lipa z gwarancją...a ceny serwisu tych sprzętów są nieopłacalne. Kiedyś w Mj Acoustics zaproponowali mi AMP plate za 1500zł 😉

Nie oplaca sie? Pokaz mi w tej cenie tak dobrze brzmiacy sub z tak dobra obudowa, wzmacniaczem i dobrym glosnikiem. Oplaca sie nawet gdybys musial go naprawiac na wlasny koszt w razie czego, aczkolwiek nie sadze bo sa bardzo trwale. Mialem XXLS400 4 lata i zero problemow, Monolith Plus 6 lat i tez zero problemow.

1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Z tego postu wynika ze nie wiedziales.

Ale ok, po sprawie.

Teraz, BlueDot napisał:

Z tego postu wynika ze nie wiedziales.

Ale ok, po sprawie.

Wiedziałem, byłem ciekaw, bo tak się rozpisałeś, a to jedyne źródło....LOL

Teraz, Ajothe napisał:

Nie chciałbym się bujać z uszkodzeniem podczas transportu, trochę ryzyko.

To jest tak zapakowane ze ryzyko jest minimalne.

Warto sprawdzic cos innego, tymbardziej ze cena jest przystepna.

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Wiedziałem, byłem ciekaw, bo tak się rozpisałeś, a to jedyne źródło....LOL

Nie wiem czy gdzies indziej mozna kupic, ja kupilem z ebay'a.

Ale ja mam Mj Acoustics 😉 cenie sobie te firmy i jedynie wyraziłem żal, że można je  kupić jedynie na wyspach. 

Nie wysylaja do PL?

Co ciekawe sporo ludzi wie, że to dobre suby, bo jak się coś pojawi na OLX to szybko znika 😉

Nie dziwie sie. XXLS400 gra wyczynowo. Monolith w kinie rewelacja, ale widze ze nie ma go juz w sprzedazy chyba.

25 minut temu, szymon1977 napisał:

W ramach przypomnienia:

W dniu 14.09.2024 o 15:08, don111 napisał:

W BK otrzymuje się bardzo dobre brzmienie i na bardzo zbliżonym poziomie do Rel, biorąc aktualne ceny to za jakieś 30-50% ceny Rela

Jeśli coś gra jak 3x tańsza konkurencja, to pasuje określenie GRUZ

W ramach przypomnienia - to dotyczy tylko AKTUALNYCH cen najnowszej linii Tx Rela, a Rel popełnił masę innych świetnych subów wcześniej. Poza tym BK sprzedaje bezpośrednio, bez pośredników. Więc czego byś nie porównał do BK to będzie lipa w relacji cena/jakość, nie tylko Rel ale i inne. 

13 minut temu, Ajothe napisał:

Ale ja mam Mj Acoustics 😉 cenie sobie te firmy i jedynie wyraziłem żal, że można je  kupić jedynie na wyspach. 

MJ fajne suby robi, miałem MJ Reference 100 mk2 i idealnie pasował mi do muzyki. Zwarty ale mięsisty, szybki basik. MJ jeśli chodzi o nowe suby to ostatnio ceni się i to bardzo jak na sprzedaż typu bezpośredniego, BK chyba nie lepsze ale lepiej się opłacają.

W dniu 12.09.2024 o 03:21, szymon1977 napisał:

Ale wypowiadasz się publicznie i powinno Ci zależeć, żeby innych w błąd nie wprowadzać

aktywowała się policja forumowa  ?

• Pokaż nowe odpowiedzi