Skocz do zawartości
IGNORED

Wasza ocena brzmienia Marantza PM 75

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

To jedyny ponoc wzmak Marantza z wejsciami cyfrowymi. Jak gra? Konstrukcja budzi zaufanie. 16kg wagi parametry niemal identyczne jak PM 80. A jak brzmi w porownaniu ze slawnym kuzynem? Pozdrawiam i czekam na wpisy.

https://www.audiostereo.pl/topic/16799-wasza-ocena-brzmienia-marantza-pm-75/
  • 6 miesięcy później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Juz wiadomo ze nie jedyny z wejsciami cyfrowymi i przetwornikiem - juz wiele wiecej wiadomo:):):):)

Moje marzenie to teraz PM 95 ale 75-tki latwo sie nie pozbede:):):)

Cieszy mnie ten klub Marantza na naszym forum:):):)

Jak tak śledzę te twoje wpisy, to się dziwie, skąd to pytanie w tytule. Przecież wiadomo, ten Marantz jak i inne starszy niż 10 lat oraz Denony w podobnym wieku, to najlepsze wzmacniacze na .wiacie :-)

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

stempur daruj sobie ta ironie... znam wiele dobrych klocow i wcale nie japonskich - starych i nowych widac zle czytasz to co pisze

lekcewazysz PM 75 tymczasem znam takich co twierdza ze twoje Primare zjada na sniadanie... nigdy nie pisalem uszczypliwych postow w twoja strone wiec badz uprzejmy i pohamuj sie

-> stempur,

Ty złośliwa bestio, chyba nigdy nie wybaczysz mi zmiany Primara na Marantza ;-D Wpadnij w końcu do mnie posłuchać PM-75, to zrozumiesz, dlaczego to zrobiłem... ;-)

discomaniac,ehhh......marantz PM 75 jest według disco lepszy od Krella za 10tys czy 15 tys wiec nie dziwne ze tak sie tym podnieca....:D oczywiscie jego zdaniem jest masa klocków grajacych lepiej,z tym ze za jakie pieniadze,za 20 ,30 tys zł...............:D za jakis czas pojawia sie oferty na alelgro: marantz PM75 HIENDOWY wzmacniacz bijacy konkurencje za 10tys ,20tys zł,i cena za niego 5000zł :D

discomaniac 71

Może faktycznie mogłem sobie darować tę uszczypliwość, przepraszam. Jakiś się tej jesieni zrobiłem złośliwy, sorry....

Ale z drugiej strony to muszę powiedzieć, że masz z tym Marantzem niezłą korbę, w takim pozytywnym sensie. Nic tylko Marant i Marantz....

Krzych

Chętnie wpadnę, i wcale nie boję się konfrontacji z Primare. Z czasem kiepsko, w tym tygodniu się chyba nie uda. A nasz kolega pisał do Ciebie? Podobno, jak się wszystko uda /odpukać w niemalowane/, to będzie można u niego posłuchać Totem Model 1. To dobpieo będzie, a nie jakieś tam primarki i marancki razem wzięte :-)

Pozsrawiam Stempur

A swoją drogą jak taki niegrzebany stary marantz może deklasować nowe klocki ?....przeciez to technicznie niemożliwe....chyba że coś tam pozmieniamy, ale jak dziewiczy i np. 15 letni ? ;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

elfan roznica miedzy nami polega na tym ze ja Coplanda znam - konstrukcyjnie jest to tandeta jakich malo brzmieniowo przecietniak

Krell KAV 300i poza naprawde dobrym mocnym wydajnym trafo nie szczyci sie zadnymi innowacjami technicznymi: placi sie za nazwe, zenujacym jest ze przy tej mocy (faktycznie przekraczajacej podane przez fabryke 2 razy 150 watt) zastosowano kondy o pojemnosci 6800uF kazdy(4), Krell gra jasnym dzwiekiem i wymaga odpowiednich troszke leniwych glosnikow takich jakie ma Avatar - dlatego u mnie i u naszego wspolnego znajomego KAV 300i w ogole nie zagral

uwazam ze firma tej klasy - znam pare klockow m innymi KAV 280 CD ktory uwazam za wyborny - nie powinna za ta kase szukac oszczednosci

majac Krella czy Coplanda mozna sie smiac z takiego Marantza a jednoczesnie uciekac od odsluchu porownawczego - mieszkasz w Krakowie kiedys zaproponowalem ze sie spotkamy i porownamy oba wazmaki w jednej konfiguracji - fakt ze od tego uciekasz i ograniczasz sie do takich postow jak powyzej swiadczy sam za siebie

-> stempur

tak, wiem o odsłuchach... ale to chyba miały być Totemy Sttafy (czy jak one tam się nazywają ;-)

A poza tym wpadnij do mnie po prostu któregoś poranka albo popołudnia, po uprzednim telefonicznym umówieniu odsłuchu ;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zyzio zapytaj Adama - McGyvera - bo jak ja odpowiem na to pytanie mozesz mnie posadzic o stronniczosc a swoja droga tak sie upierasz i polemizujesz - teraz wyszlo ze stare klocki traktujesz z zalozenia i nie znasz ich brzmienia - podobnie pewnie jak i inni oponenci

pozdrawiam

=> disco

Po prostu taki ze mnie niedowiarek, bo sumie z tem PM 75 wyglądapodobnie jak mój dawny PM 8000, który nie był zły, ale że zaraz nieziemsko świetny to bym nie powiedział ;-)

A tam inna, wyglądał dokładnie tak samo z tyłu jak PM 75, ale akceptował banany :) :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Z tego co wiem nie mial przetwornika na pokladzie i pracowal w klasie A wiec musial wygladac inaczej - w klasie pracuje PM 80 a gra znacznie gorzej nawet w owej klasie A... zreszta byl sporo tanszy od PM 75

discomaniac71, 5 Paź 2005, 11:26

>PM 8000 to odpowiednik PM 80 o ile dobrze pamietam a PM 75 to inna klasa brzmienia...

No nie bardzo. PM8000 jest DOKŁADNYM odpowiednikiem swego poprzednika PM78, od którego różni sie TYLKO "twarzą". Z PM80 za wiele wspólnego nie ma. Zupełnie inna konstrukcja (w obu dłubałem).

PM8000 bez upgradu jest po prostu przyzwoitym wzmacniaczem, i rzeczywiście PM75 to całkiem inna klasa.

Wspomniany powyżej PM72 jest "młodszym bratem" modelu PM82 który był kontynuacją PM80 wyposażoną w pilota. PM72 ma po prostu nieco mniejszą moc i nie ma przełącznika na klasę A, ale jest modelem jak najbardziej godnym uwagi, podobnie jak PM62.

discomaniac71, 5 Paź 2005, 11:32

>przeszukaj nasze forum a dowiesz sie ze PM 8000 i PM 80 sa identyczne w srodku...

No właśnie, przeszukaj nasze forum, to się dowiesz że PM80 i PM8000 są całkiem inne w środku. Zdjęć zamieszczać mi się nie chce.

PM75 bez grzebania zjada na śniadanie Primara A20. Nie wiem ile A30 jest lepszy od A20, ale Ty Zyzio nie masz do mnie daleko, więc zapraszam na odsłuch porównawczy. Możemy się nawet umówić że słowem nie wspomnę na forum o jego wynikach, jeżeli sobie tego zażyczysz. Kawa oczywiście będzie:-)))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

sam fakt ze nie masz ochoty na odsluch ktory wszystko by wyjasnil bo sie go zwyczajnie boisz mowi sam za siebie - nie mam juz nic do powiedzenia i bardzo prosze pohamuj sie od komantarzy bo nasza sprawe uwazam za zalatwiona

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.