Skocz do zawartości
IGNORED

Mój subiektywizm w sprawie kabli

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Ajothe napisał:

Słyszących wpływ kabli na brzmienie, bo taką różnice u siebie słyszałem. 

Których? Tych zasilających również?

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

3 minuty temu, Wito76 napisał:

Napisz teraz, że Wiim kiepsko gra, zobaczysz co się wydarzy :).

Trzeba będzie dobrać kable, hahaha

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

2 minuty temu, Ajothe napisał:

Głupio jak zwykle, ale fajnie że się uśmiechasz 😃

Gdyby nie Szymon nudziłbym się dzisiaj jak gej w dzień kobiet. 

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Głupio jak zwykle, ale fajnie że się uśmiechasz 😃

No bo poprawa kablami, nietrafionego w kaprys brzmienia systemu, to nie jest mądry pomysł... ale to nie jest mój pomysł.

14 minut temu, Ajothe napisał:

Nie, głośnikowych. 

No to ciekawe są te komentarze gdy mowa o zasilających.

4 minuty temu, Wito76 napisał:

Gdyby nie Szymon nudziłbym się dzisiaj jak gej w dzień kobiet. 

A bawisz się jak gej w "Dzień chłopaka".

Edytowane przez szymon1977

Teraz, ProjectPi napisał:

Jak ktoś ma dżungle za rtvką to może być różnie, a znam też przypadki bardzo drogich wzmacniaczy bardzo wrażliwych na jakość zasilania.

Teraz, szymon1977 napisał:

A bawisz się jak gej w "Dzień chłopaka".

Opowiedz może coś więcej, widać że masz doświadczenie 😄

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

Dla niego treść nie jest ważna - ważne kto przeciwko komu.

2 minuty temu, Ajothe napisał:
3 minuty temu, ProjectPi napisał:

Rozwiń  

Jak ktoś ma dżungle za rtvką to może być różnie

No chyba może, ale przecież tego nie słyszałeś to i nie wiesz.

Teraz, ProjectPi napisał:

No chyba może, ale przecież tego nie słyszałeś to i nie wiesz.

U siebie nie słyszałem, ale nie wykluczam takiego zjawiska, a masz problem z zasilaniem, że się tak zainteresowałeś? 

4 minuty temu, Ajothe napisał:

U siebie nie słyszałem, ale nie wykluczam takiego zjawiska, a masz problem z zasilaniem, że się tak zainteresowałeś? 

Ot jakoś zaciekawiło mnie, jak teoretyzujesz w temacie, bo to cokolwiek pejoratywne na tym forum. Gratuluję postawy 🙂

Żeby była jasność ja akurat nie mam jakichś drogich, audiofilskich kabli zasilających. Taka półka Elecaudio, Taga Harmony, chińczyk Xangsane. I daleki jestem od poetyckiego opisu ich brzmienia, wziętego niczym z recenzji kolumn czy DACa. Ciekawostka, bardzo dużą zmianę na plus usłyszałem po zmianie kabla w cedeku, gdzie był badziewny od lampki nocnej, reszta  urządzeń tak sobie, nie jestem w stanie powiedzieć co jest lepiej czy inaczej. No jeszcze w DACu, ale tam zmieniałem jeszcze okablowanie wewnętrzne i zmiany były sumą wszystkich działań. Ale wiem, że nie warto lekceważyć tego tematu i nawet jak ktoś nie wierzy w kable, to zwyczajnie, nie będzie przecież gorzej względem "komputerowego" a może być tylko lepiej. Ameryki nie odkrywam przecież teraz.

Edytowane przez Wito76
1 minutę temu, bum1234 napisał:

Ciekawe skąd ta pewność 😄

Gdy zabezpieczamy się przed zakłóceniami to będzie gorzej? 

Godzinę temu, szymon1977 napisał:

A są kable sieciowe nieekranowane? Np takie ze sklepu "wszystko za 4zł" mają ekran czy nie mają? A takie z ebay za £0,99?

Nie oczekuj odpowiedzi, gdy sam jej nie udzielasz na pytania skierowane do Ciebie. Zakup te kable, następnie przetnij i się przekonasz, a przy okazji okaże się czy masz sprawną różnicówkę

Teraz, Wito76 napisał:

Gdy zabezpieczamy się przed zakłóceniami to będzie gorzej? 

To są przypuszczenia, a nie coś co może być podstawą takiego wniosku.

17 minut temu, bum1234 napisał:

To są przypuszczenia

Nawet jeśli z przekory nazwiesz to przypuszczeniem, to czy jest ono kontrowersyjne lub absurdalne?

Zostaje, zdaje się, jeszcze "nie ma znaczenia", w tym teoretyzowaniu, zwłaszcza gdy jakoś nie bardzo słychać. Ale tu chodzi o barwy klubowe, nie o fakty.

1 godzinę temu, Wito76 napisał:

Napisz teraz, że Wiim kiepsko gra, zobaczysz co się wydarzy :).

Co miałoby się wydarzyc, bo nie bardzo rozumiem?

2 godziny temu, Wito76 napisał:

Nawet jeśli z przekory nazwiesz to przypuszczeniem, to czy jest ono kontrowersyjne lub absurdalne?

Kontrowersyjne z pewnością, absurdalne jak najbardziej.

Czy jet tu ktoś ,kto zmienił zdanie po przeczytaniu wątka?

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 godziny temu, Wito76 napisał:

Ciekawostka, bardzo dużą zmianę na plus usłyszałem po zmianie kabla w cedeku, gdzie był badziewny od lampki nocnej

Ja nigdy nie słyszałem żadnej zmiany po podłączeniu audiosyfilitycznych kabli zasilających. Dopiero ostatnio znajomy dał mi do wypróbowania najtańszego Ansuza i zmiana była. Wyraźnie słyszalna i na lepsze.

Teraz sobie pluję w brodę, że do przetwornika D/A tego kabla nie podłączyłem, bo nie wiem, czy kupić 1 czy 2 kable. 🙂 

Chyba wezmę 2 - nawet jeśli nic ten drugi nie wniesie, to samopoczucie będę miał lepsze. 😉 

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

3 minuty temu, il Dottore napisał:

Ja nigdy nie słyszałem żadnej zmiany po podłączeniu audiosyfilitycznych kabli zasilających. Dopiero ostatnio znajomy dał mi do wypróbowania najtańszego Ansuza i zmiana była. Wyraźnie słyszalna i na lepsze.

Teraz sobie pluję w brodę, że do przetwornika D/A tego kabla nie podłączyłem, bo nie wiem, czy kupić 1 czy 2 kable. 🙂 

Chyba wezmę 2 - nawet jeśli nic ten drugi nie wniesie, to samopoczucie będę miał lepsze. 😉 

Nie lepiej lepsze kolumny kupić? 😄

1 minutę temu, Ajothe napisał:

Nie lepiej lepsze kolumny kupić?

Oczywiście, że lepiej. Tylko nie wiem, które są lepsze od tych które posiadam (pierwszy domowy model PMC z ATL). Miasto 1,4 miliona mieszkańców i nie można posłuchać seryjnych produktów z wyspy obok, żadnej tam hajendowej egzotyki z USA... 😞

A bez odsłuchu kupować kolumn nie zamierzam. Póki co więc, pozostaje zabawa w kabelki.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

13 minut temu, il Dottore napisał:

Póki co więc, pozostaje zabawa w kabelki.

Popularny sport na tym forum, nie stać mnie na kolumny, to posłucham kabelków.😂 

Zawsze to coś.🤩

25 minut temu, il Dottore napisał:

Oczywiście, że lepiej. Tylko nie wiem, które są lepsze od tych które posiadam (pierwszy domowy model PMC z ATL). Miasto 1,4 miliona mieszkańców i nie można posłuchać seryjnych produktów z wyspy obok, żadnej tam hajendowej egzotyki z USA... 😞

A bez odsłuchu kupować kolumn nie zamierzam. Póki co więc, pozostaje zabawa w kabelki.

Jak jesteś w Polsce to popatrz YB audio, może zrobią lepsze 😉

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.