Skocz do zawartości
IGNORED

czy pliki to jest hi-end

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Skoro jest cała rzesza pragnących iluzji i potwierdzenia własnej wartości poprzez zakup-to czemu nie?

Copperfield majątek zbił na takich ludziach.

8 minut temu, babatular napisał:

Obraz ludzi którzy bredzą o Hi-End, a nie mają pojęcia czym jest Hi-End.

Nie ma argumentów-to pojawiają sie inwektywy i personalki.
Nieładnie kolego

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

11 minut temu, pmcomp napisał:

Naiwniacy ... 🙂 

Dlaczego naiwniacy? Przecież napisałem "powinna być" a że zazwyczaj nie jest to już inna sprawa ...

Braki w wiedzy i umiejętnościach firmy nadrabiają coraz bardziej abstrakcyjnym designem, masywną budową/obudową, przekombinowaniem konstrukcyjnym oraz oczywiście swoistym bełkotem marketingowym ...

11 minut temu, pmcomp napisał:

Hi-end to ... stan umysłu (dodam ... i portfela).

Tak często twierdzą Ci którzy owego portfela nie posiadają odpowiednio zasobnego a aspiracje za to posiadają wygórowane ...

24 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

dla nich modlitwą jest odsłuch.
spowiedzią sprzedaż (starego sprzętu)
a komunią zakup(nowego)
a żenią się z marzeniami
🙂
niektórzy nawet przyjmują święcenia audio (przerzucenie ton sprzętu,żonglowanie kablami,lampami) w różnych zakonach...
No i jest swoisty Papież (pan Nadredaktor)
🙂
Człowiek od wiary nie ucieknie....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

28 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Skoro jest cała rzesza pragnących iluzji i potwierdzenia własnej wartości poprzez zakup-to czemu nie?

Elvis żywy u mnie w domu to gwarantowany eliksir młodości. Lenin też wiecznie żywy.

Majątki dają na te maszyny czasu.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

6 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Nie ma argumentów-to pojawiają sie inwektywy i personalki.
Nieładnie kolego

Nie ma argumentów ??? Najwyższa jakość brzmienia i wykonania.  Lepszych argumentów w hi-End nie ma

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

5 minut temu, babatular napisał:

Nie ma argumentów ??? Najwyższa jakość brzmienia i wykonania.  Lepszych argumentów w hi-End nie ma

Cena?

Muszę przewietrzyć mój system…

Nie wiadomo kogo winić.

Klient łapie się na fajerwerki.

Producenci chcą sprzedawać bez dużych nakładów na rozwój. 

Z resztą, mam wrażenie, że w niektórych dziedzinach doszliśmy do ściany. Można już tylko dawać ładniejsze obudowy.

Swoją drogą bardzo ciekawe jest to, że w zakładce Hi-End najwięcej maja do powiedzenia Ci którzy nie lubią Hi-End, nie rozumieją Hi-End i nie potrafią go nawet właściwie zdefiniować.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

51 minut temu, xetras napisał:

Istotą Hi-End są przede wszystkim te dwa aspekty:  najwyższa jakość wykonania i najwyższa jakość dźwięku

Tak, mam taki sprzęt w pokoju dzieci, który bardzo mnie zaskoczył, kiedy zaczęłam w skupieniu słuchać tam radia, tak radia - jakość jest lepsza niż inny z wyższej półki, cd, które też ma - zależy jaka płyta, pliki też super - ma zewn. pen. Sprzęt produkowany w niewielkim nakładzie ok 201o - 2013 ? rok Philips. Głośniki mają nietypową budowę, są bardzo ciężkie, 

Dlatego tak ważne są odsłuchy 

10 minut temu, babatular napisał:

Swoją drogą bardzo ciekawe jest to, że w zakładce Hi-End najwięcej maja do powiedzenia Ci którzy nie lubią Hi-End, nie rozumieją Hi-End i nie potrafią go nawet właściwie zdefiniować.

Proszę o właściwą definicję HiEnd

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

4 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Proszę o właściwą definicję HiEnd

Harry Pearson (założyciel „The Absolute Sound”)

„High-end audio to nie tylko technologia, ale przede wszystkim sztuka odtwarzania muzyki tak, aby brzmiała jak najbardziej naturalnie, tak jak na żywo.”

Ken Ishiwata (projektant Marantz, inżynier dźwięku)

„High-end to nie kwestia ceny, lecz emocji. Jeśli sprzęt potrafi przenieść cię do serca nagrania, to jest high-end.”

Nelson Pass (założyciel Pass Labs, konstruktor wzmacniaczy)

„High-end audio to dążenie do perfekcji dźwięku poprzez minimalizm i maksymalną wierność sygnału.”

Peter Qvortrup (Audio Note UK)

„High-end to nie parametry techniczne, ale zdolność systemu do wciągnięcia słuchacza w muzykę, do poruszenia jego emocji.”

Jean Hiraga (francuski inżynier i krytyk audio)

„High-end audio to filozofia, w której liczy się nie tylko pomiar, ale i subiektywne doznania słuchowe.”

Teraz, Gargan napisał:

„High-end audio to nie tylko technologia, ale przede wszystkim sztuka odtwarzania muzyki tak, aby brzmiała jak najbardziej naturalnie, tak jak na żywo.”

„High-end to nie kwestia ceny, lecz emocji. Jeśli sprzęt potrafi przenieść cię do serca nagrania, to jest high-end.”

„High-end audio to dążenie do perfekcji dźwięku poprzez minimalizm i maksymalną wierność sygnału.”

„High-end to nie parametry techniczne, ale zdolność systemu do wciągnięcia słuchacza w muzykę, do poruszenia jego emocji.”

„High-end audio to filozofia, w której liczy się nie tylko pomiar, ale i subiektywne doznania słuchowe.”

Czasy się zmieniają.

Część z nich już słucha muzyki w niebie.

14 minut temu, Lidia napisał:

Tak, mam taki sprzęt w pokoju dzieci, który bardzo mnie zaskoczył, kiedy zaczęłam w skupieniu słuchać tam radia, tak radia - jakość jest lepsza niż inny z wyższej półki, cd, które też ma - zależy jaka płyta, pliki też super - ma zewn. pen. Sprzęt produkowany w niewielkim nakładzie ok 201o - 2013 ? rok Philips. Głośniki mają nietypową budowę, są bardzo ciężkie, 

Dlatego tak ważne są odsłuchy 

Co to za model Philips?

1 minutę temu, Gargan napisał:

Pytałem się kolegi,który twierdzi,że:

19 minut temu, babatular napisał:

@babatular podaj proszę właściwa definicję HiEnd.

„High-end audio to dążenie do perfekcji dźwięku poprzez minimalizm i maksymalną wierność sygnału.” vs „High-end to nie parametry techniczne, ale zdolność systemu do wciągnięcia słuchacza w muzykę, do poruszenia jego emocji.”

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

13 minut temu, babatular napisał:

Może to forma rozładowania frustracji ... ? Nie stać mnie, nie znam się ... ale się wypowiem!

Ciekawe czy gdyby istniało forum posiadaczy luksusowych sportowych samochodów pisali by tam teksty w stylu: proszę podajcie definicję luksusu, po co takie szybkie samochody skoro istnieją ograniczenia prędkości a polskie drogi są kiepskiej jakości? inne auta również przewiozą z punktu A do punktu B, ta cena nie odzwierciedla jakości, a ile trzeba na ubezpieczenie czy regularny serwis ... ? Moja Skoda jeździ tak samo!

6 minut temu, pmcomp napisał:

Czasy się zmieniają.

Część z nich już słucha muzyki w niebie.

Najbardziej szkoda mi Ken'a Ishiwata'y.

Miałem Marantz PM-15S1 z czasów K.I. i uważam, że to był najlepszy wzmacniacz jaki miałem okazję używać. Taka Rega może mistrzowi Ishiwata najwyżej pozazdrościć.

Edytowane przez Gargan
6 minut temu, szpakowski napisał:

Ciekawe czy gdyby istniało forum posiadaczy luksusowych sportowych samochodów pisali by tam teksty w stylu: proszę podajcie definicję luksusu, po co takie szybkie samochody skoro istnieją ograniczenia prędkości a polskie drogi są kiepskiej jakości?

Zadziwiające,jak proste pytanie zadane do osoby,która uważa,że

28 minut temu, babatular napisał:

że w zakładce Hi-End najwięcej maja do powiedzenia Ci którzy nie lubią Hi-End, nie rozumieją Hi-End i nie potrafią go nawet właściwie zdefiniować.

jakie to proste pytanie wywołuje emocje.

@babatular
@szpakowski

proszę,podajcie Waszą definicję HiEnd.
To proste pytanie,bez podtekstów.
Czy umiecie zdefiniować,podać taka definicję?

7 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Podałem tylko ... chyba sie tobie nie spodobała 😂

48 minut temu, Gargan napisał:

Ukryta Zawartość

Eeee tam,

to jest Bóg Audiofilów:

311a9f2e4da1b7bd74d1fd309e038d85.jpg

Kable, kable, kable ... 😂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

1 minutę temu, pmcomp napisał:

Podałem tylko ... chyba sie tobie nie spodobała 😂

Pytałem sie konkretnych userów:)

Teraz, Pseudodrummer napisał:

Pytałem sie konkretnych userów:)

To miało być do Baby. A Baba swoja akurat podał.

17 minut temu, Pseudodrummer napisał:

Zadziwiające,jak proste pytanie zadane do osoby,która uważa,że

jakie to proste pytanie wywołuje emocje.

@babatular
@szpakowski

Opublikowano 26 Maja 2022 (edytowane) -"Hi-End Monachium 2022"

HI-END - to najwyższa jakość dźwięku i wykonania, to rozpoznawalność marki na całym świecie, rozbudowana sieć dilerów, serwis gwarancyjny i pogwarancyjny, jej historia, zaplecze technologiczne, wieloletnie doświadczenie, know-how. profesjonalna strona internetowa 🙂 . Te wszystkie cechy musi mieć produkt Hi-End.

W uzupełnieniu:  CENA - ona nie jest wyznacznikiem HI-ENDu - tzn. absurdalna cena nie znaczy że produkt jest Hi-End. Oczywiście odpadają wszystkie DIYowe cuda, piwniczna stęchlizna, velumy, lampizatory, amplifony, harbethy, wynalazki pokazane przez Sławusia, itd. Np., to że kolumna ma topowe Scan Speaki i Duelundy  - nie znaczy że jest Hi_End.

• Pokaż nowe odpowiedzi