Skocz do zawartości
IGNORED

czy pliki to jest hi-end

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, ProjectPi napisał:

porównuj binarnie

Tu się różnimy.

Nie tylko my, cała spoleczność JPLAY..

Ale co tam..

Społeczność JPLAY, osoby traktujące poważnie siebie i innych,  s ł u c h a j ą  muzyki przetransferowanej w formule pliku audio.

Poczytaj sobie, co oni tam wypisują..

Pamiętając że właścicielem Jplay jest nasz Kolega z forum, który wyłożyłby Tobie wszelkie zawiłości techniki, lecz opuścił to miejsce z powodów.. takich jakie odczytujemy obecnie na panelu..- kompletnego nieporozumienia interlokutorów, co do tego co tu robią i o czym piszą w zakładce hi end audio.

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:
5 minut temu, 747 napisał:

kondensatory Blak Gate, one jako jedyne na świecie dysponują techniką - elektron transfer, która powoduje, że minimalizujemy zaszumienie naszej później muzyki z danego pliku.

O,ciekawe.
Wytłumacz.
Co to jest technika "elektron transfer"
???

Nie wiesz? Jutro ... do spowiedzi marsz. Jesteś nieczysty, nie możesz być audiofilem.

To tak jak bank transfer. Wchodzisz do netu, na stronę swojego banku i ... zlecasz treansfer elektrona. Koniecznie jednego. Bo jak puścisz kilka na raz to się pomieszają i nie będzie pure audio quality i źle wejdą do RAMu. I sie tam nie przechowają.

PAMIĘTAJ.

Aha ... bym zapomniał ... i żadnej giełdy kryptoelektronów po drodze, bo wtopisz.

No.

Muszę przewietrzyć mój system…

18 minut temu, pmcomp napisał:

druta

Ważne, żeby było napowietrznie. Bo tynk, wiecie co... 😉

Edytowane przez EmilioE

"Tynk pożera dźwięk" 747

Teraz, EmilioE napisał:

Ważne, żeby było napowietrzenie. Bo tynk, wiecie co... 😉

tak.
Wzmacniacze z daleka od tynka bo tynk niszczy dzwięk

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

Teraz, 747 napisał:

Tu się różnimy.

Nie tylko my, cała spoleczność JPLAY..

Ale co tam..

Społeczność JPLAY, osoby traktujące poważnie siebie i innych,  s ł u c h a j ą  muzyki przetransferowanej w formule pliku audio.

Pamiętając że właścicielem Jplay jest nasz Kolega z forum, który wyłożyłby Tobie wszelkie zawiłości techniki, lecz opuścił to miejsce z powodów.. takich jakie odczytujemy obecnie na panelu..- kompletnego nieporozumienia interlokutorów, co do tego co tu robią i o czym piszą w zakładce hi end audio.

Rozumiem, że budował podwaliny pod Nową Informatykę, ale spotkał się tu z niezrozumieniem, i kontynuuje swą pracę w bardziej zamkniętym otoczeniu. Bywa.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

2 minuty temu, Ajothe napisał:

To Kaiseie nie zastąpiły Black Gate? 😉

Nie, on za słabe są. 

ELWA jest lepsza:

3d2b00024877bdeadcb2e4add483

Made in Poland. @747 uczestniczył w badaniach i ich rozwoju. Za to dostał tytuł "doktora rencisty".

Na pewno pochwali się i pokaże tytuł nadania. Pokażesz @747 ??? prosimy. I dorzuć magistra przy okazji.

1 minutę temu, Pseudodrummer napisał:

tak.
Wzmacniacze z daleka od tynka bo tynk niszczy dzwięk

No jakże mogłem o tym zapomnieć. Ja głupi.

2 minuty temu, Ajothe napisał:

To Kaiseie nie zastąpiły Black Gate? 😉

Nie.

Nie w najważniejszym punkcie, brzmią podobnie, ale Rubycon też brzmi podobnie do BG...

Cena ok 10 kpln za jeden kondensator BG do lampy mówi sama za siebie.

Oczywiście one są bardzo dobre, tego nie neguję, ale..

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

Rozumiem, że budował podwaliny pod Nową Informatykę, ale spotkał się tu z niezrozumieniem, i kontynuuje swą pracę w bardziej zamkniętym otoczeniu. Bywa.

Budował ... w barze. A wcześniej oglądał zdjęcia Nowej Huty, żeby wyszło podobnie. Musiało być MEGA.

1 minutę temu, 747 napisał:

Cena ok 10 kpln za jeden kondensator BG do lampy mówi sama za siebie.

Do takiej nocnej lampy nad łóżkiem.

Bo do takiej sufitowej to ze trzy razy drożej.

A jak prawdziwa żarówa to ... aż strach się bać.

30 minut temu, 747 napisał:

Nigdy nie wypaliłem płyty w dzień kiedy pracują zakłady przemysłowe, co dopiero przeprowadzić operacje przeniesienia pliku..

Dobrze ze to Weekend ....., bo drugi dzień kopiuje Pliki na dysk do transportu, w sumie będzie ca 7TB, moze do rana skoczy, zanim zakłady wystartują.

3 minuty temu, 747 napisał:

Nie w najważniejszym punkcie, brzmią podobnie, ale Rubycon też brzmi podobnie do BG...

A w mniej ważnym jak?

13 minut temu, 747 napisał:

Nie da się.

Jeśli chcesz mieć dobry plik do dalszego postępowania z nim, potrzeba koniecznie, powtarzam, bezdyskusyjnie koniecznie, w sekcjach zasilania urządzeń obsługujących sieć zastosować - kondensatory Blak Gate, one jako jedyne na świecie dysponują techniką - elektron transfer, która powoduje, że minimalizujemy zaszumienie naszej później muzyki z danego pliku.

Tylko to zapewnia porównywalność płyty wypalonej z pliku, z odpowiednikiem z handlu.

Oczywiście musi być spełnionych jeszcze wiele innych warunków, ale one są oczywiste.

Soft, Yamaha F1, Fuerio, etc.

Mam wrażenie, że dorobiles się koncepcji plików obrośniętych szumem niczym mchem. Szczęśliwie tenże mech jest skutecznie neutralizowany przy operacjach zapisu, każdorazowo.

2 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Dobrze ze to Weekend ....., bo drugi dzień kopiuje Pliki na dysk do transportu, w sumie będzie ca 7TB, moze do rana skoczy, zanim zakłady wystartują.

Gerard, żebys tylko przed porannym szczytem zdążył. Ale i tak masz przesrane bo w Monachium tramwaje jeżdżą. Do nocy. Wiesz jak te ich silniki sieją ... strach się bać. Pogadaj z @747 o tych izolatorach co pokazałem, może pomogą. A jak nie to najwyżej wsadzisz te Black Gate'y ... muszą pomóc. Tylko nie wiem czy ci do tych lamp w tramwajach eurasów wystarczy, bo drogie są.

Edytowane przez pmcomp

Teraz, .:Gerard:. napisał:

zanim zakłady wystartują

Wiem jakie są realia ale jest tak jak napisałem - z tego powodu polecam nich Xajas przejrzy pakiet Bug Head Emperor, wyodrębni Revire Data i można odświeżać, na taką okoliczność właśnie to oprogramowanie powstało, - proszę, tak w ogóle zagrać tym programem plik /samym playerem BHE/ i napisać może dwa zdania co do efektu na drogim systemie.

11 minut temu, 747 napisał:

Nie, dziękuję. Już tutaj mam problemy z zachowaniem higieny rozumu.

3 minuty temu, ProjectPi napisał:

Mam wrażenie, że dorobiles się koncepcji plików obrośniętych szumem niczym mchem. Szczęśliwie tenże mech jest skutecznie neutralizowany przy operacjach zapisu, każdorazowo.

Nie czytałeś, jemu z RAMu nic się nie kasuje. Bo ten mech pomaga na to. Jeszcze paprocią musi obłożyć, lepsza saturacja będzie, a dźwięk dostanie kopa i detali. I przede wszystkim ... głębi. Bez głebi z paproci nie ma hajenda.

Meloman,słuchający własnie jazzu,i to tego najlepszego-pozostawia wielbicieli sprzętu za dużą marżę i zyczy im miłego(???) rozztrząsania które kondensatory sa lepsze.

Bye Bye

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

3 minuty temu, pmcomp napisał:

Gerard, żebys tylko przed porannym szczytem zdążył. Al ei tak masz przesrane bo w Monachium tramwaje jeżdżą. Wiesz jak te silniki sieją ... strach się bać. Pogadaj z @747 o tych izolatorach co pokazałem, może pomogą.

Nie wiem, czy to się liczy, bo w piątek po południu zacząłem.

1 minutę temu, 747 napisał:

Wiem jakie są realia ale jest tak jak napisałem - z tego powodu polecam nich Xajas przejrzy pakiet Bug Head Emperor, wyodrębni Revire Data i można odświeżać, na taką okoliczność właśnie to oprogramowanie powstało, - proszę, tak w ogóle zagrać tym programem plik /samym playerem BHE/ i napisać może dwa zdania co do efektu na drogim systemie.

Pamiętaj, w Bydgoszczy poradę możesz dostac całą dobę:

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Meloman,słuchający własnie jazzu,i to tego najlepszego-pozostawia wielbicieli sprzętu za dużą marżę i zyczy im miłego(???) rozztrząsania które kondensatory sa lepsze.

Bye Bye

CD 2 scan.jpg

Polecam:

51w0oOK9izL._UF894,1000_QL80_.jpg

51E-Wj2PUaL._UF894,1000_QL80_.jpg

6586245a8fe09.jpeg

81f8MScE51L._UF894,1000_QL80_.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, ProjectPi napisał:

dziękuję

To jest właśnie ten efekt, zablokowania na informacje z zewnątrz, nie dopuszczanie jej, - to niestety ogranicza, do niczego innego po latach nie doprowadza, jak do zderzenia się kiedyś z rzeczywistością.

2 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Nie wiem, czy to się liczy, bo w piątek po południu zacząłem.

Ni kuta ... musisz zaczynać od początku.

Teraz, 747 napisał:

zderzenia się kiedyś z rzeczywistością.

Oj tak ... ty już się baaaardzo dawno głową zderzyłeś 😉 z ... 

2 minuty temu, 747 napisał:

Żartujemy sobie, nie wierzę w te zakłócenia😉 

P.S mam solary i prąd z Powerbank wiec mnie nie tyczy

Mam na prawdę, ale sobie dalej żartuje. 😉 

23 minuty temu, Pseudodrummer napisał:

Wytłumacz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To jest właśnie ten efekt, zablokowania na informacje z zewnątrz, nie dopuszczanie jej, - to niestety ogranicza, do niczego innego po latach nie doprowadza, jak do zderzenia się kiedyś z rzeczywistością.

Pleciesz trzy po trzy, trudno, ale racz nie wycinać z moich wypowiedzi pojedynczych wyrazów celem komentowania.

Ukryta Zawartość

Odpowiedniki przebadane przez @747:

Ukryta Zawartość

To jego czasy młodości, jego pasja. Zabrał je ze sobą aż do RFN-u.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

10 minut temu, .:Gerard:. napisał:

Chłopie turbiny pracują w elektrowniach, poczekaj aż je zatrzymają😁

9 minut temu, ProjectPi napisał:

Pleciesz trzy po trzy, trudno, ale racz nie wycinać z moich wypowiedzi pojedynczych wyrazów celem komentowania.

NO CO TY ... Pan Doktor nic nie plecie. To wszystko co on mówi i tu pisze to wynik jego wieloletnich badań i doświadczeń. Czysta audioprawda. Do momentu, aż go prąd popieścił ...jak widać.

17 minut temu, 747 napisał:
20 minut temu, pmcomp napisał:

Gerard,

Nie lecisz tłuc się z Gerardem?

Mało nóżek nie połamię ... . Boję sie tylko że skończę jak ty. 

6 minut temu, lamario napisał:
23 minuty temu, .:Gerard:. napisał:

Chłopie turbiny pracują w elektrowniach, poczekaj aż je zatrzymają😁

W Niemczech te na parę z atomówek już nie robią. A one strasznie szumiały. I klepały tak jak pokrywka na garnku klepie jak para ulatuje. Gerard ma prąd z Austrii, blisko przez granicę. Wodne są audiofilskie bo woda je chłodzi. Odstęp prądu od szumu jakieś 200dB. @747 mierzył to sie wie. Szum wody jest pomijalny całkowicie bo Black Gate'y pracują. AUstriacy mają ze starych zapasów.

Edytowane przez pmcomp

@lamario

Jak zatrzymają to nawet nie będziesz w przysłowiowym lesie

Edytowane przez ASURA

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

11 minut temu, ProjectPi napisał:

Pleciesz trzy po trzy

Staram się być grzeczny, ale Kolego nie pisz do mnie jak do dziecka, bo nim nie jestem.

Przychodzisz tu nieprzygotowany piszesz wierutne bzdury, traktujesz społeczność PC -Audio z forum Jplay jak bandę idiotów i jeszcze masz pretensje?

Skąd się tu wziąłeś?

• Pokaż nowe odpowiedzi