Skocz do zawartości
IGNORED

Tuning kolumn DALI przez McGyvera

Tomek Skura

Rekomendowane odpowiedzi

taki jak każdy inny w którym nie ma pracy i kasy - większość więc niedostatki kasowe próbuje rekompensować szukając alternatywnych rozwiązań - stąd częste "lepienie bata za pomocą gówna".

Czy kolumny zostały już poprawione? czy ktoś się tym zajał? jestem ciekawy czy udało sie coś uratować i pomierzyć przedewszystkim kolumny.

wedlug ostanich wiesci McG i Tomek ustalaja gust muzyczny poszkodowanego na rok 2010, tak by ewentualne rozczarowanie autora watku brzmieniem kolumn nadeszlo nie wczesniej niz w 2012 :")))

jak skończą tą perwersyjną estymację i zrobią porządek z zwrotnicą to może dadzą znać co było ze starą, co wynikneło z pomiarów i co zostało poprawione - bo po tej niestrawnej potrawce którą zaserwowali szerszemu gronu mogli by coś konstruktywnego wnieść

Najbardziej zabawne jest to, że Panowie McG&G na stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

używają wypowiedzi Tomka Skury (tych z przed dwóch lat, ma się rozumieć) aby reklamować swoje usługi... !?

A ja myślałem, że szczytem bezczelności jest "Zagłosować na PiS i wyemigrować do Anglii" :)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zauważyłem, że rozmaici producenci chętnie wykorzystują wypowiedzi z forów internetowych. Ciekawe, czy autor wpisu spodziewał się, że pojawi się on na stronie producenta...

przykro Was czytać, wydawało mi się,że to forum z założenia ma inne zadanie, ale po całościowym przeczytaniu w gruncie rzeczy nudnego jak flaki z olejem wątku myślę sobie,że coraz mniej tu życzliwych ludzi,a coraz więcej konkurujących ze sobą ,,producentów" podcinających sobie piórka, ludzi zachwalających swoje towary, deprecjonując inne,etc.

a podobno muzyka łagodzi obyczaje....

HYBRYD, 3 Cze 2007, 22:56

>Z tym, ze Panowie z Studio 16 hertz zamiesicili opinie Tomka Skury, jak powstawala strona firmy.

>Wtedy jeszcze Tomek byl zadowolony z swoich kolumn, a tego watku tu nie bylo ......

Ale teraz już jest, więc powinni tę jego rekomendację albo usunąć albo wątek rozszerzyć :)))

dobrnołem do końca uf..

wnioski narzucają mi sie następujące:

T. Skura powinien sam sobie zrobić kolumny od podstaw, przypomina mi się moja walka u dajowców i podniecanie się innością , nowością , a po czasie łe coś kuje, Nie mówiąc o kasie ile przepadło,niestety ja nie miałem takiego szczęscia ,żeby kolesie mieli całą szafe głośników.

Lancaster słusznie zauważył ,że tuning renomowanych kolumn powinien raczej polegać na zmianie elementów na lepsze bez zmiany ich wartości no może drobnych jeśli uda nam się podnieść dynamikę. Należy pamiętać ,że te wyśmiewane kolumny przez wszechwiedzących dajowców są zgrywane w dużo lepszych warunkach niż my mamy w domach. "laboratoriach" oczywiście są upiękrzane brzmienowo dla złapania klienta , ale nie piszę teraz o Eltaxach czy Avansach ups.

Cały wątek jest żenujący ,żeby po 26mies. się obudzić i sr** komuś w interes, fakt faktem ,że czesto czytałem u MC w różnych wątkach kiedy ktoś prosi o pomoc, to natychmiast pojawia się tekst "zwrotnica do śmietnika i robimy od początku" no chyba nie.

Moje skromne zdanie jest takie ,że jeśli ktoś myśli ,żę odkryje amerykę na nowo czyli kupi scany po parce a nawet dwie i poł parki i stworzy kolumny które powalą wszytko w sklepie za dwa razy wiekrzą kase to poprostu jeszcze nie wie ,że jest w błędzie, poniewaz zrobiłem mozliwe najlepsze kolumny dwudrożne "skopiowałem" to Mc dałbym do zlepienia trójdrożną kolumne, ponieważ taki wyczyn leży po za moimi mozliwościami , cała szafa przetworników to są możliwości. Ale przechwalać sie potem ,że zagra lepiej od trójdrożnych Sonusów no nie wiem ile lat by należało ćwiczyć taki projekt

pozdrawiam wszytkich świeżoupieczonych konstruktorów

yolaos

Z Twojego wpisu wynika ,że w domowych warunkach nie mozna zbudować kpl. kolumny za powiedzmy pół ceny, grającej lepiej lub na poziomie firmowej konkurencji.

Przeciwnika nie nalezy lekceważyć , ale umówmy się zrobienie obudowy i zwrotnicy jeżeli ma się jakiekolwiek pojęcie o akustyce , to nie operacja na otwartm sercu.

Pzdr.

Marek, 3 Cze 2007, 23:12

>Zauważyłem, że rozmaici producenci chętnie wykorzystują wypowiedzi z forów internetowych. Ciekawe,

>czy autor wpisu spodziewał się, że pojawi się on na stronie producenta...

Z tego co pamietam Panowie z Firmy Studio 16 hertz wysylali emaile (do wlascicieli postow) z zapytaniem czy moga zamiescic ich opinie na swojej stronie. Jesli bylo tak w przypadku kilku forumowiczow przypuszczam, ze zapytali sie o to takze Tomka Skury.

pozdr

hybryd

yolaos, 4 Cze 2007, 07:44

>Cały wątek jest żenujący ,żeby po 26mies. się obudzić i sr** komuś w interes

Masz rację i nie masz. Może koleś się i obudził za późno, ale robiąc to przyznał się, że zachował się jak frajer (bez urazy Tomek Skura). Ale dobrze, że to zrobił, bo jak ktoś komuś "nawija makaron na uszy", że jego SS9700 to podróba albo coś w tym guście, po to aby z tego odnieść korzyść materialną (chociaż w naturze), to sorry ale jeżeli stan faktyczny przedstawiony przez Tomka Skurę jest prawdziwy to występek McG podchodzi pod art. 286 § l k.k. (grozi za to od 6 mies. do 8 lat więzienia). A tu wiele osób broni McG, w myśl moralności kalego, że jak frajer dał się zrobić w konia to jego problem i wszystko jest ok. Nie jest.

Dobrze że autor wątku nie wpadł na pomysł aby tunigować swoją kobite.

Po paru latach pretensje byłyby tak samo a nawet bardziej uzasadnione.

Zoltar7

Gratuluję interpretacji 286 :-))))

Zoltar, jesteś miesiąc na forum, ale mimo to jesteś "znakomicie" poinformowany, i masz niewzruszoną pewność że słuszność leży po stronie Tomka. Nie wahasz się przypuszczać frontalnego ataku na mnie, mimo że mnie nie znasz, ja Ciebie też nie znam, i nigdy nie mieliśmy ze sobą do czynienia.

Zapytam więc :

1. Skąd u ciebie ta niewzruszona wiara w to, że słuszność leży po stronie Tomka? Fakty przedstawione w tym wątku wcale nie są takie jednoznaczne jak usiłujesz sugerować.

2. Co skłoniło cię do odgrzebaniatej sprawy i prób wszczęcia krucjaty przeciwko mnie? Czy Tomek Skura to twój kolega?

McG a może wpadniesz do Prokuratury na DOBRĄ KAWĘ? ... aby nie zbożową :D

ps. wyznajesz McG spiskową teorię dziejów, że niby cię prześladują... krucjata... że ja coś usiłuję, a ja zastrzegłem, że sprawa jest dla mnie jasna jeżeli tylko stan faktyczny przedstawiony przez Tomka Skure jest zgodny z prawdą.

KK. Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,

podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

§ 2. (...)

§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Zresztą McG nie rób z siebie ofiary, wystarczy policzyć ile na tym tuningu "zarobiłeś". Tak więc życze Ci szczęścia, zdrowia, pomyślności.

>marekzawa i McG

A w ogóle o co chodzi przecież nic się nie stało. Uwielbiam was chłopaki strasznie się dzięki wam ubawiłem ;-)

Pozdr.

i bez urazy, ja tylko niosę pomoc... to przecież forum DIYa :P

zoltar7, 4 Cze 2007, 19:27

>McG a może wpadniesz do Prokuratury na DOBRĄ KAWĘ? ... aby nie zbożową :D

>

>ps. wyznajesz McG spiskową teorię dziejów, że niby cię prześladują... krucjata... że ja coś usiłuję,

>a ja zastrzegłem, że sprawa jest dla mnie jasna jeżeli tylko stan faktyczny przedstawiony przez

>Tomka Skure jest zgodny z prawdą.

>

>KK. Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do

>niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo

>wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,

>podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

>§ 2. (...)

>§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo

>pozbawienia wolności do lat 2.

>

>Zresztą McG nie rób z siebie ofiary, wystarczy policzyć ile na tym tuningu "zarobiłeś". Tak więc

>życze Ci szczęścia, zdrowia, pomyślności.

To wszystko WYŁĄCZNIE przy założeniu, że przyjmiesz bez zastrzeżeń i w całości za prawdę zeznania Tomka Skury (zdaje się że z góry przyjąłeś takie założenie). A co, jeżeli prawda leży po mojej stronie? Wtedy to ja mógłbym ciebie zaprosić na kawkę do prokuratury oskarżając o publiczne oczernianie. Paragraf i grożące za to sankcje karne dopasuj sobie sam, skoro wcześniej tak łatwo ci to przyszło.

Nie przejmujcie sie chlopaki to kolejny gluptas chce pokazac jaki jest zajefajny,ze prawo zna i wogole. A inni to chlopcy spod krakowskiej wsi i cybernetyki energetyki;) Lepiej ignorowac niz sie meczyc.

prokurator >>>wali ci. Już niedługo bedziecie węszyc za zlodziejami jaj po wsi.Naucz się jak przebiega proces sledztwa ,a potem zacznji cos sensownego, bo trzeba będzie wystapic o odebranie ci imunitetu.

ta, jeszcze raz przbrnołem przez ten wątek

jeden cytat:

T Skóra

"przecież mowiłem byłem nieosłuchany"

miałem troche wiecej wyplodzone ale mi wszamało, Parsek uchwycił to mistrzowsko, "wszyscy błądzimy dajmy sobie szanse" jakby co to na str 5 jest jego podsumowanie mysle ze każdy z forumowiczów powinien je sobie wziąść do serca I UWAZNIE PRZECZYTAĆ polecam

Zoltar

rozumiem ,że Twoja nagła obecnośc na tym forum jest adekwatna do serialu rysunkowego z lat 80siatych "Załoga Gi" więc jak widzisz Feniks juz powstaje aby Cie unicestwić

Co do osłuchania się, a kto k**wa jest osłuchany jak idzie do sklepu po Nada? Albo C.Audio??Chociaz NAD jest oki poważnie, zły przykład o Avanse to są kolumny mojego ,życia, te POTWORY.teraz dalej brak pułapki dla tweetera na częstotliwości 1500hz znam co najmnie kilkanascie kolumn w ktorych nie ma pułapek i grają, sam kiedy nie kumałem zostałem uszcześliwiony zestrojeniem Vify XT tweetera do 2kh mimo garba na 600-700hz który to mimo 3rzędu znakomicie dominował przekaz ale co tam te wokale , silne WYRAŻNE , to było to wszytko słychać mlaśniecia cmokniecia a że czasem krzyknie muzyka na żywo jest też krzykliwa jak ja kocham ten text mało tego muzyka na żywo boli więc rezonanse na 1500hz też musza boleć .)))) Ale jaja

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.