Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego (nie) kupować Wiim Ultra...

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Nil napisał:

Tak sie składa, ze wiem o czym piszę, mam TV OLED LG.

Teraz to już nie przelewki widzę.

Wiesz jak to zabrzmiało? 

😂😂😂

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

3 minuty temu, sir.jax napisał:

Teraz to już nie przelewki widzę

ach, gdyby napisał że 8k 😄

gdzieś jest wątek w tv, kilka lat temu ktoś pisał że nic innego tylko 8...

15 minut temu, Miłosz1 napisał:

wiecie, że w tej waszej dyskusji za chwilę dojdziecie do momentu kto ma dłuższego...🤨

23

.

22 minuty temu, bodziocool napisał:

Pytanie....nie o telewior, lecz o tego Wiim. Jeśli słuchamy na tym urzadzeniu muzyki z serwisów streamingowych, czy z poziomu aplikacj, czy przez connect. Czy można przełączyć się płynnie np na Bluetooth bez wchodzenia w jakieś menu i zmienianie źródło jak w Eversolo? Czy jesli urządzenie jest wyłączone, to urochomi się po rozpoczęciu streamowania do niego poprzez np Spotify connect, Tidal connect itp? W sensie czy jest cały czas widoczny w sieci

Pytania n/t Wiima to nie w tym wątku 😂

Gość

(Konto usunięte)
28 minut temu, bodziocool napisał:

Czy można przełączyć się płynnie np na Bluetooth bez wchodzenia w jakieś menu i zmienianie źródło jak w Eversolo? Czy jesli urządzenie jest wyłączone, to urochomi się po rozpoczęciu streamowania do niego poprzez np Spotify connect, Tidal connect itp?

Sam zmienia źródło jak wykryje sygnał np że Spotify na HDMI, ale nie testowałem z bluetooth.

Włącza się automatycznie przy rozpoczęciu streamu.

11 minut temu, robo27 napisał:

Pytania n/t Wiima to nie w tym wątku 😂

No w sumie masz rację. Moja sytuacja też jest inna. Dzisiaj kurier dostarczył mi Wiim'a i się waham czy otwierać pudełko czy odrazu go sprzedać 🙂

Gość

(Konto usunięte)
38 minut temu, rafal735r napisał:

W sumie chciałem zasilić swoją listę ignorowanych, ale Nil jest tak słodko głupiutki że chyba zaczekam. 😀

Mas szczęście, że głupota nie jest lżejsza od powietrza. 😁

3 minuty temu, bodziocool napisał:

No w sumie masz rację. Moja sytuacja też jest inna. Dzisiaj kurier dostarczył mi Wiim'a i się waham czy otwierać pudełko czy odrazu go sprzedać 🙂

Dla ludzi z tematu czy dla siebie kupiłeś?

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

51 minut temu, sir.jax napisał:

Teraz to już nie przelewki widzę.

Wiesz jak to zabrzmiało? 

😂😂😂

Koooozak🙂

Nie to żebym kozaczył, też mam LG, bo TCL mi się rozleciał 😆

?👈

3 minuty temu, Allmr napisał:

Ja już odpakowałem, ale nie miałem czasu odpalić. Jutro, panie Janie kochany, jutro.

To czekamy do jutra, jeszcze się wstrzymam o otwieraniem swojego. 

17 minut temu, dedal75 napisał:

Dla ludzi z tematu czy dla siebie kupiłeś?

Nie mieszajmy ludzi z tematu - nie chce nowego telewizora. Dla siebie:) Zdecyduje czy go zatrzymać po porownaniu go z innymi streamerami. 

Zamiast pisać o temacie to odchodzicie od tematu .

Może by ktoś napiosał czy jest sens używać daca czy komputera czy tylko wystarczy wiim ultra wzmacniacz i kolumny po co odtwarzacz cd czy gramofon skoro ten wiim ultra wszystko ogarnie wystarczy tidal czy deezer

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Abajek napisał:

Zamiast pisać o temacie to odchodzicie od tematu

Porzuć nadzieję. Może 20% komentujących tutaj interesuje to urządzenie.

9 godzin temu, Nil napisał:

Co to jest  "dedykowany wznacniacz słuchawkowy" i do czego miałby być on dedykowany?

Poważnie tego nie wiesz? Nie wiem w takim razie co robisz na takim forum. Poza tym takich herezji, które wypisujesz na temat wzmacniaczy słuchawkowych w TV to już dawno nie czytałem.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

4 godziny temu, Ajothe napisał:

Gramofon, czy CD zagrają inaczej. 

Zwłaszcza Video 2plus1 z Savitoru któremu taśmy zaginęły (podobno)

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

21 godzin temu, bodziocool napisał:

To czekamy do jutra, jeszcze się wstrzymam o otwieraniem swojego. 

Nie mieszajmy ludzi z tematu - nie chce nowego telewizora. Dla siebie:) Zdecyduje czy go zatrzymać po porownaniu go z innymi streamerami. 

NO niestety, zamiast testowania klamota wybrałem krótki urlopik.

Myślę, że połowe osób z forum czekało na ten Unboxing😉Ja wystawiłem Wiim i Eversolo na sprzedaż. Co się nie sprzeda to zostaje. Zadecyduje ślepy los, oby nie głuchy😉 

13 godzin temu, bodziocool napisał:

Myślę, że połowe osób z forum czekało na ten Unboxing😉Ja wystawiłem Wiim i Eversolo na sprzedaż. Co się nie sprzeda to zostaje. Zadecyduje ślepy los, oby nie głuchy😉 

A ile takie Eversolo 

?👈

@rafal735r@rafal735r Zastanów się czy chcesz iść w tą stronę.

-z pilota da się kompletnie wyłączyć urządzenie. Potem włączyć, ale tylko z pilota lub przyciskając pokretło. Start trwa okoł 20 sekund. Jeśli urządzenie jest w trybie 'shut down' nie widać go w sieci i nie uruchomisz go nawet z aplikacji. 

-przełącznie źródeł oraz wyjść. Korektor działa tylko z 'internal player'. Również tylko w tym trybie jesteś w stanie korzystać z zewnętrznego DAC. Jeśli chcesz korzystać z jakiegoś urzadzenia podpiętego bezposrednio do Eversolo optykiem, USB-C, Bluetooth lub COAX jesteś zdany na wbudowany DAC. Nie ma bypass'u. Może tak ma być, nie wiem. Ale używając Marantz'a z Heos, nigdy nie zastanawiałem się nad jakimś źrodłami. Jeśli chciałem przeskoczyć z Radia internetowego np na Bluetooth nie musiałem w międzyczasie w opcjach zmieniać źrodla. 

-nie ma Chromecast 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

20241208_081857.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, bodziocool napisał:

z pilota da się kompletnie wyłączyć urządzenie. Potem włączyć, ale tylko z pilota lub przyciskając pokretło. Start trwa okoł 20 sekund. Jeśli urządzenie jest w trybie 'shut down' nie widać go w sieci i nie uruchomisz go nawet z aplikacji. 

Używam tak Onkyo. Jak zostawię net na standby po dwóch, trzech tygodniach dostaje jakiegoś pierdolca i nie chce się łączyć po Chromecast z Tidal. 

Docelowo ma być tylko transportem. Korekcję chyba se i tak daruje. 

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi